do sada gotovo nitko nije imao 20 mbps. meni se čini da će pola korisnika koji imaju 10 prijeći na 20 mbps. tek sad će se osjetit zagušenje mreže kao kod b-neta
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.111.100
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da na njihovoj stranici stoji da je cijena flat prometa za one koji produže ugovor na 12 mjeseci 80,29 kn. Vrijedi li to i za nas koji smo produžili ugovor na 12 mjeseci i ugrabili Galaxy tab?
Sry za off. Moze netko link ako postoji, za provjeru dostupnosti koju Max brzinu mogu dobit.
pise ti u ruteru ako imas siemensa
Sry za off. Moze netko link ako postoji, za provjeru dostupnosti koju Max brzinu mogu dobit.
piše u modemu
jeli se može promijeniti brzina preko moj telekom portala ili bilo gdje na njihovoj stranici, ili ih moram zvati?
jeli se može promijeniti brzina preko moj telekom portala ili bilo gdje na njihovoj stranici, ili ih moram zvati?
mislimda bez problema na onoj korisnik stranici možeš promjenit
preko moj telekoma promijenis. izbornik internet, zadnja stavka promijeni brzinu, ponudi ti 10 i 20mbita, izaberes zeljenu i za potvrdu jos jedan klik.
znaci ovaj se pokazatelj gleda u routeru. meni je uvijek 10Mbita super radilo, sada vidim da bi po ovome moglo i 17?
Sto mislite o mojoj internet vezi i dali bi se ispaltilo ici na brzinu od 5-10 mb???
može netko objasniti zašto ste čovjeku stavili da mu se ne ispalti ići na veće brzine, a prema slici mu parica podnosi brzine od preko 20 mbita? i više nego dovoljno za ovu srednju brzinu.
ne, ti bis mogao oko 14-15 mbps jer uvijek postoje neka ostupanja. jos ako imas maxTV i voip onda ti je brzina jos i manja. npr meni pise 12277 kbps a zapravo imam 10 mbps i nemem ni maxTV ni VoIP
ne, ti bis mogao oko 14-15 mbps jer uvijek postoje neka ostupanja. jos ako imas maxTV i voip onda ti je brzina jos i manja. npr meni pise 12277 kbps a zapravo imam 10 mbps i nemem ni maxTV ni VoIP
da se razuijemo, to govoriš vjerojatno za torrentea, da nebi bilo zabune. Istina, ima odstupanja. Na stranici iza je kolega stavio sliku i njemu je maksimalna brzina parice preko 20 mbita, skoro 22. Milsim da bi to bez problema moglo progutati srednju brzinu, a po slici vidim da nema ni max tv aktiviran, tako da još jedna briga manje što se tiče toga.
ovo sto vam pise17,18,19 tisuca.. to vam je to. osobno sam u tri navrata iskoristio priliku kada mi je tehnicar bio "pri ruci". preko njegovog laptopa i posebnog softvera, uvjeriti se da imam 17,5Mbita. jednom prilikom je to odradjeno i iz same centrale dok smo se culi preko mobitela.
mislim da su mala odstupanja od navedenih brojeva u routeru. max tv moze pojest max 4 Mbita bez kompresije i neznam koliko otpada na voip...vjerojatno mizerija. 6 Mbita vam ide na HD kanal od maxa. pa sada kalkulirajte svoje mogucnosti.

da, meni je adsl + max tv + telefon 8.9 mbps, nisam na voip-u. maksimalna brzina parice 17 mbita. Aktivirao sam prije sat vremena povećanje brzine pa ćemo vidjeti hoću li dobivati 10 mbita internet, još uvijek mi ništa nisu povećali, vjerojatno će ujutro :)
mi cemo u iducem tisucljecu imati brzine poput 100mbs,1gbs da ne pricam
Meni maxtv guta točno 3 megabita - +/- najviše 1%. Vjerujem da nije ni drugima nešto značajno drugačije.
Pametno je ovo tcom izveo, malo ljudi za ovo zna pa i nece biti neke navale a uskladio je cijene pravilniku.
Meni kad je Max TV upaljen net mi padne na 1.22 mbit/s, a kada je ugašen 4.10 mbit/s. Upload je 0.60 mbit/s.
Po tome nema šanse da ako i želim da mi dignu brzinu, da mi to omoguće, zbog infrastrukture. Bar je to moje razmišljanje.
Patim se jako... youtube na 360p video neće učitavati normalno kad radi max tv, a ne mogu bez njega, tj. moji ukućani.
Bakrena je parica po selu, sa drvenim banderama. Centrala je negdje 2 ili 2 i kusur km.
A korisnika ADSL-a ima u mojemu selu od 24 kuća njih 13 ima ADSL, a od tih 13 njih 6 ima još i MAX TV.
Zagušenje je ogromno -.- a ovi iz T-coma ni mrdac.
Što je sa onima koji su 4mbit/s plačali 60kn? Kolko će oni sada plačati?
http://www.speedtest.net/result/2619287967.png
ja sam danas dobio povecanje brzine, a mogao bi imati i maksimalnu:
di se moze pogledat ovaj max. line rate... imam thomson TG782
Meni kad je Max TV upaljen net mi padne na 1.22 mbit/s, a kada je ugašen 4.10 mbit/s. Upload je 0.60 mbit/s.
Po tome nema šanse da ako i želim da mi dignu brzinu, da mi to omoguće, zbog infrastrukture. Bar je to moje razmišljanje.
Patim se jako... youtube na 360p video neće učitavati normalno kad radi max tv, a ne mogu bez njega, tj. moji ukućani.
Bakrena je parica po selu, sa drvenim banderama. Centrala je negdje 2 ili 2 i kusur km.
A korisnika ADSL-a ima u mojemu selu od 24 kuća njih 13 ima ADSL, a od tih 13 njih 6 ima još i MAX TV.
Zagušenje je ogromno -.- a ovi iz T-coma ni mrdac.
Ti si ili predaleko od centrale ili su ti spojevi loši jer tebi kroz tu paricu ne ide više od 6 Mbita, tako da imaš profil od 5 i nešto i onda maxtv kad ne radi dobiš veću brzinu neta.
Nekima može gutat maxtv manje ako je parica lošija pa da bi sve usluge radile ok, no onda je kompresija slike veća pa to nije baš dobro, govorim ono što je za ljude koji imaju propusnost od 15 Mbita pa na više, oni imaju za Maxtv + net+ Voip 11 i nešto Mbita što ti ide. To sam nedavno vidio taj profil, to su korisnici koji nikad do sad nisu imali maxtv pa su uzeli, te su dobili taj profil. Nije za sve isto, sustav je ljepo podešen, da sam testira i pušta onaj profil na kojem je veza stabilna, pa nekima je i dobra parica no automatika je tako ustanovila da nije stabilno na više pa stoji manje iako bi radilo sasvim ok i na više, onda nazovete SZK i kažete da puste veći profil da mora radit, pustit če ga no ako nevalja vratit če se na staro samo. Nakon 24 sata, kad sustav izvrši mjerenja.
di se moze pogledat ovaj max. line rate... imam thomson TG782
U thomsonu ne postoji maksimalna propusnost no postoji Line attenuation spram kojeg se može izračunat spram tvoje udaljenosti propusnost parice, i podaci su dosta točni.
kako se to racuna
Ako dobijem brzinu od 10 mbit (sada imam 4 mbit), zanima me koliko se to povećanje brzine reflektira na obično surfanje (pregledavanje web stranica i sl.) ili se očituje samo kod skidanja sadržaja npr. sa torrenta? Kakva su vaša iskustva?
Ako dobijem brzinu od 10 mbit (sada imam 4 mbit), zanima me koliko se to povećanje brzine reflektira na obično surfanje (pregledavanje web stranica i sl.) ili se očituje samo kod skidanja sadržaja npr. sa torrenta? Kakva su vaša iskustva?
- za otvaranje stranica, primjeti se na dosta sajtova. jutarnji bez addblock+ filtera, moze potegnut 3 mb. velika vecina 1-2 mb. moje misljenje je,da se ne isplati radi surfanja.
- svaki kbs kod uploada je zlata vrijedan. ako nesto trpate u oblak, isplati se 640kbps
- ako imate u kuci natakereno na router 3 racunala, tablet i 3-4 mobitela ...osjeti se jako 10Mbita
- za torentase je super..ja limitiram down na 7Mbita i nitko nista ne osjeti na ostalim racunalima
nekada je bilo nepotrebno bacanje 100kn razlike. sada se radi o 30kn razlike i vrijedi probati. nakon 2 mjeseca gratis, mozes odustati.
nakon koliko aktiviraju brzinu? isti dan, drugi, 3, 5?
u roku 24 sata