Siemens SX763 T-com WiFi - problemi sa Wifi-om

poruka: 9
|
čitano: 7.016
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi!

Imam teske probleme sa SX763 Gigaset Siemens ADSL WiFi routerom (ADSL2 ready) od T-coma. Radi se o nemogucnosti konektiranja na WiFi.

Naime preko LAN kablova (router mode) sve radi savrseno. Router sam postavio u router mode, sve savrseno radi - ali kada se idem spojiti preko WiFia jednostavno nece.

Pokusavao sam iskljucivati enkripciju, postavljati slijedece enkripcije: WEP (isao sam po uputama kako i T-com pise, makar ova zastita je jednostavno preslaba, tako da joj ne vjerujem), WPA2-PSK (moja najomiljenija WiFi zastita), restartao sam hardverski par puta router i ponovno sve postavljao sve postavke spajanja router nacina i opet ista situacija.

Naime ne znam sto se dogadja, mozda je to do mojeg laptopa. Naime na stara masina mi je spojena vec preko LAN kabla (router nacin spajanja) i sve radi savrseno, dok na laptopu gdje imam WinXP SP3 i radi se o novom Lenovo laptopu, tu se dogadja situacija da se lap uopce nece spojiti na AP/Router preko WiFia, lijepo ocita moj AP u listi AP-ova, kad idem na connect onda to traje nekih 3-6 min tipa "aquarining network address" i onda nakon toga se ne spoji uopce i javi gresku "limited or no connectivy" (OS je Windows XP SP3 azuriran do kraja na laptopu, skupa sa svim aplikacijama), pingao sam preko CMD-a router dal' ga uopce laptop vidi i javlja "destination unreachable" - takodjer onda sam slijedece sto sam pokusavao je da sam gledao jer nisam slucajno 

krive opcije ubacio od MAC filteringa (uz WPA2-PSK) i to je sve u redu. Na kraju sam ugasio kompletnu zastitu na APu i pokusao se spojiti i opet ista situacija. Takodjer stavio sam rucno staticku IP adresu lap-a i nece i nece, ne znam koji je vrag uopce.

MIslim da cu najvjerovatnije na laptopu format c: napraviti i dici Win7 da vidim sto ce biti. Ili je do moje mrezne u laptopu koja je nekompatibilna ili taj SX763 je jednostavno ocajan Wifi router.

Naime zaboravio sam navesti, WiFi je jako jako kratko mi radio ali samo na WEPu i to iz pocetka kad sam sve spojio, al' cim sam promjenio enkripciju i stavio je u WPA2-PSK onda je sve stalo raditi. Cak sam se vracao ponovno na ocajnu WEP enkricpiju i opet isto.

Jer netko od vas imao slicne probleme sa navedenim routerom? Masu toga sam isprobao i nista nece i nece i nece, ocito ili moram flashati firmware od modema ili bacati XP sa laptopa - ili nesto slicno tome. Preko vikenda kanim nesto od toga napraviti...

Ako ima netko rijesenje - neka ga slobodno rokne tu da pokusam sto se da izvuci od toga - jer ovako sam izgubio 3 dana sa tim i jos nisam nasao rijesenje da uspostavim WiFi, tocnije da se spoji moj laptop u kuci na WiFi da ne moram koristiti (kao sto sad trenutno koristim) router nacin spajanja preko LANa i sa laptopa i sa stare masine tu u mojoj kuci.

Hvala unaprijed na bilo kakvim odgovorima.

There's no place like (127.0.0.1) home. . .

0 0 hvala 0
17 godina

Semens SX763 je jedan od boljih routera što sam vidio/koristio.

Vjeruje da ti je problem do drivera za wireless karticu ili programa kojim se nastojiš spojiti.

Probaj koristiti obični Wireless Zero Configuration od Windowsa.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Siemens SX763 T-com WiFi - problemi sa Wifi-om

Hm, mozes li mi dati proceduru kako to uciniti?
BTW mislio sam mozda je problem do firewalla, ja sam iskljucio i winfirewall koji koristim tu na oba 2 racunala i to nije rijesilo problem.
Mozda apdejt WiFi drajvera rijesi problem, hvala - dao si mi ideju, makar cackao sam po svim ipconfig postavkama u Winu i nisam nasao nikakve probleme - sve je uredno, al' na WiFi se ne spaja... :S

Ako to ne pomogne mislim da cu format c: napraviti WinXPu, al taj XP gdje drzim vec oko 6mj otkako imam novi lap je uredan OS, radi savrseno - samo da WiFi proradi bio bih presretan. . . :S
Hvala unaprijed

17 godina

Ha ne mogu ti reći ni točnu proceduru niti dati linkove kad ne znam koju mrežnu karticu imaš (mislim na bežičnu).

Imaš li Intel 3945ABG, 4985AGN ili neku drugu?

Trebaš otići na stranice proizvođaća komponenti (a ne slagaća, tj proizvođaća člaptopa) i odandle skidati zadnje drivere.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

To sad kanim i napraviti, siguran sam 100% da imam Intelovu mreznu WiFi - jer imam Lenovo N500 3000 laptop - nadogradjen je na 4gb rama a ostale pojedinosti nisu bitne. 
Naime ti si spomenuo klasicno spajanje na WiFi u Windowsu? - To sam i koristio i ne radi - preko toga se jedino spajam. Mislim moguce da su upravljacki programi ili drajveri problem sto se mog problema tice. Pa tako prvo sto cu napraviti je azurirati drajvere do kraja i vidjeti onda sto ce biti. Nadam se da cu uspjeti rijesiti problem, jer ovako mi je sugavo nonstop koristiti laptop bez WiFia, samo na router modu :S

16 godina
neaktivan

Rijesio sam problem!!!
YEEEEEEEEEEEEHAAW - naime imam Intel 5100 Pro wifi karticu i apdejt'o sam upravljacke programe tj. drajvere od wifi kartice, skinio sam najzadnje 13.1.1 i stvar proradila, sto je najjace od svega, podrzava WPA2-PSK najzadnj Wifi security standard!
Zivio i hvala sto si me dosjetio da azuriram drajvere! xD

17 godina

Molim, i drugi put.

Btw, za takve stvari postoji gumb "Hvala". xD

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem sa wifi-om. Ja se normalno spojim preko mobitela na svoj ruter i piše mi na mobitelu da je spojeno i da je jačina signala izvrsna i kada uđem u internet samo se učitava i neće da uđe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam Metronetov router koji na žalost nema WIFI ,spojio sam na njega Simens SX763 WLAN dsl preko mrežnog kabla ,napravio konekciju,vidim mrežu ali ne mogu se konektirat na istu.Inače to je radilo do nedavno .Ako mi neko može pomoći oko postavljanja postavki bio bih mu zahvalan.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice