Pozdrav ljudi!
Imam teske probleme sa SX763 Gigaset Siemens ADSL WiFi routerom (ADSL2 ready) od T-coma. Radi se o nemogucnosti konektiranja na WiFi.
Naime preko LAN kablova (router mode) sve radi savrseno. Router sam postavio u router mode, sve savrseno radi - ali kada se idem spojiti preko WiFia jednostavno nece.
Pokusavao sam iskljucivati enkripciju, postavljati slijedece enkripcije: WEP (isao sam po uputama kako i T-com pise, makar ova zastita je jednostavno preslaba, tako da joj ne vjerujem), WPA2-PSK (moja najomiljenija WiFi zastita), restartao sam hardverski par puta router i ponovno sve postavljao sve postavke spajanja router nacina i opet ista situacija.
Naime ne znam sto se dogadja, mozda je to do mojeg laptopa. Naime na stara masina mi je spojena vec preko LAN kabla (router nacin spajanja) i sve radi savrseno, dok na laptopu gdje imam WinXP SP3 i radi se o novom Lenovo laptopu, tu se dogadja situacija da se lap uopce nece spojiti na AP/Router preko WiFia, lijepo ocita moj AP u listi AP-ova, kad idem na connect onda to traje nekih 3-6 min tipa "aquarining network address" i onda nakon toga se ne spoji uopce i javi gresku "limited or no connectivy" (OS je Windows XP SP3 azuriran do kraja na laptopu, skupa sa svim aplikacijama), pingao sam preko CMD-a router dal' ga uopce laptop vidi i javlja "destination unreachable" - takodjer onda sam slijedece sto sam pokusavao je da sam gledao jer nisam slucajno
krive opcije ubacio od MAC filteringa (uz WPA2-PSK) i to je sve u redu. Na kraju sam ugasio kompletnu zastitu na APu i pokusao se spojiti i opet ista situacija. Takodjer stavio sam rucno staticku IP adresu lap-a i nece i nece, ne znam koji je vrag uopce.
MIslim da cu najvjerovatnije na laptopu format c: napraviti i dici Win7 da vidim sto ce biti. Ili je do moje mrezne u laptopu koja je nekompatibilna ili taj SX763 je jednostavno ocajan Wifi router.
Naime zaboravio sam navesti, WiFi je jako jako kratko mi radio ali samo na WEPu i to iz pocetka kad sam sve spojio, al' cim sam promjenio enkripciju i stavio je u WPA2-PSK onda je sve stalo raditi. Cak sam se vracao ponovno na ocajnu WEP enkricpiju i opet isto.
Jer netko od vas imao slicne probleme sa navedenim routerom? Masu toga sam isprobao i nista nece i nece i nece, ocito ili moram flashati firmware od modema ili bacati XP sa laptopa - ili nesto slicno tome. Preko vikenda kanim nesto od toga napraviti...
Ako ima netko rijesenje - neka ga slobodno rokne tu da pokusam sto se da izvuci od toga - jer ovako sam izgubio 3 dana sa tim i jos nisam nasao rijesenje da uspostavim WiFi, tocnije da se spoji moj laptop u kuci na WiFi da ne moram koristiti (kao sto sad trenutno koristim) router nacin spajanja preko LANa i sa laptopa i sa stare masine tu u mojoj kuci.
Hvala unaprijed na bilo kakvim odgovorima.