Savjet za odabir provider-a i odabir usluge

poruka: 3
|
čitano: 1.936
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle situacija je sljedeca:

Imam stan od 100m2 a 30m dalje, u istoj zgradi imam ured od svojih 30m2. Trebao bi mi savjet kako da uspijem spojiti sa JEDNOM pretplatom kod nekog pruzatelja usluga (fiksni telefon, internet i televizija) stan i ured. Nije mi bitno hocu li uzeti pretplatu kao pravna ili fizicka osoba (uzeo bi onako kako bi mi bilo povoljnije, naravno). Potrebne su mi 2 telefonske linije (jedna za ured i jedna za stan) i moram imati internet sa dobrim signalom (najvjerojatnije bi se to rjesavalo WLAN-om, ali ako treba razvuci kabel napraviti cu i to) na obje lokacije gdje ce biti sveukupno prikljuceno 10 racunala, dok bi televizija bila samo u stanu.

Svaka pomoc i prijedlozi su dobro dosli...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Savjet za odabir provider-a i odabir usluge

Pozdrav,

evo jedan prijedlog:

Uzmeš t-com-ov Paket 3u1 (Mtv, adsl, tel)

-brzinu adsl-a 10 ili 20 Mbps (4 nikako jer će štekat previše)

Za stan imaš 1 broj na kojem imaš sve od navedenih usluga, za ured uzmeš drugi broj na kojem imaš samo telefon.

Investiraš u dobar switch i povučeš par UTP kablova po uredu i onaj duži UTP od stana (glavnog rutera) do ureda gdje ga spojiš na switch - 16 portni ili tako nešto (Preporučam Cisco)

T-Com ima novu uslugu i zove se jedan račun za sve. Problem solved?

P.S. inače nisam ljubitelj T-Com-a ali oni jedini pokrivaju sva mjesta sa svojom infrastrukturom, ali ipak možda u tvom kvartu ima netko drugi.

Raspitaj se kod operatera.

Ovako gore bih ja napravio.

htc desire s - moj mali asistent...
17 godina
neaktivan

da,  to je ustvari neko rjesenje, ali mislio sam nesto kao sto t-com sada ima Multi Office pakete sto ukljucuje ,

• dređen broj ADSL korisničkih računa za svaku lokaciju tvrtke, ovisno o vrsti paketa
  • korištenje privatne mreže (VPN) između svih lokacija
  • Flat rate pristup internetu za svaku lokaciju
  • određen broj e-mail adresa ovisno o paketu usluge
  • web prostor na T-Com serveru za vlastite internet stranice
  • mogućnost udaljenog (Dial-up) pristupa privatnoj mreži i internetu

ali tu nema televizije niti telefona...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice