Instalacija ADSL-a (Thomson ST780)

poruka: 25
|
čitano: 14.166
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
pitanje

Dobio sam modem THOMSON ST780 od T-coma za ADSL, kada se pokušam spojiti na internet, lampica od DSL-a nikako da zasvijetli, a u postavkama modema DSL Connection, IP/TV, Internet i Voice pokazuju stanje Disconnected.

Može li mi netko pomoći i objasniti kako da namjestim postavke modema?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi upisao korisničke podatke?

Nedavno sam frendici slagao Maxadsl, baš s tim uređajem. Unutra su bile dosta detaljne upute, jesi napravio po njima?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Instalacija ADSL-a (Thomson ST780)
autorov komentar
Radio sam sve po uputama, ali i dalje nema ADSL-a.

Može li se na neki način provjeriti da li ADSL signal dolazi do utičnice.
17 godina

Mislim da kad upišeš podatke moraš sa strane kliknut na Connect.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
Skywalker kaže...

Mislim da kad upišeš podatke moraš sa strane kliknut na Connect.

Upišem podatke i kliknem na Connect ali opet ništa.
17 godina
prihvaćeno rješenje

Ako ti NE svijetli DSL žaruljica nemaš potrebe se ni pokušavati connectati jer NEMAŠ DSL signal... Moja preporuka zovi službu za korisnike i je*i im mater...

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jednostavno je pokvaren - otidji i neka ti daju novi

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan

ove godine kada sam došao s mora...zatekao sam kako dsl lampica ne radi...i nazvao sam ujaka( on inače radi u t-com-u) i on mi je rekao da imaju problema na centrali baš tu kod mene, te da je već prijavljenjo 5 kvarova...i on je došao,otišao u poštu i za 10 min sam imao internet! what is the point of the story? možda ti problem nije niti u modemu već jednostavno s druge strane linije odnosno kod tih t-komovacaSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 22:50 (fanspeed).

0 0 hvala 0
17 godina

Ako ti DSL ne svijetli onda nemaš DSL signal,problem je s druge strane linije kako je Fanspeed napisao. U rijetkim slučajevima je moguće da nemaš DSL signal jer ne koristiš splitter. Je li to možda kod tebe slučaj?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo provjeri da li si na spliteru ispravno uključio kablove. Ako je ispravno uključeno, probaj zamijeniti kabel koji ide od telefonske utičnice do splitera. Osobno mi se jednom dogodilo da sam kemijao sat vremena, a ustvari je novi kabel bio neispravan.

ja sam ujo, a ne po četnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

Jedino što na kraju mogu zaključiti je to da je ovo greška kod T-coma ili je možda problem u centrali koju su nedavno postavili na moje područje i tek od prije par dana imam (ne)mogućnost za ADSL-om. Problem je sad u tome što kada god nazovem službu oni tvrde da provjerim kablove jesam li dobro spojio – JESAM. Nije da prvi put spajam ADSL. Nazovem opet nakon nekog vremena, opet isto provjerite kablove, onda malo kasnije možda vam još nismo pustili signal, onda opet poslat ćemo vam ljude koji će provjeriti jeste li dobro spojili kablove i to vam naplatiti 300 KN. E sada gdje se tu krije istina. Vjerojatno u toj nekoj muljaži.

Danas kada sam opet probao spojit ADSL, pokazao se jedan mali korak do uspjeha, treptala je lampica DSL ali ne 10 minuta kako piše u uputama (potrebno vrijeme za sinkronizaciju), nego punih 40 minuta i nikakvog pomaka nije bilo. Koji bi sad problem bio, pokvaren modem, neispravna centrala ili jednostavno nema ADSL-a dok ne platim 300 kuna ljudima koji će samo telefonskim pozivom javiti kolegi da pusti DSL signal. Ima li itko kakvu pametnu ideju? I još samo jednu stvar sa splitterom ili bez ista stvar.

0 0 hvala 0
17 godina

Može bit bilo što od ovih triju razloga koje si nabrojio. Vjerojatnost da je modem neispravan nije tolika kolika je mogućnost da oni nisu tebi još otvorili link na centrali. Zna se desit.

Meni se čak dogodilo da su mi na onom papiru dali krivi password,tek sam ih drugi dan dobio i lik mi je promijenio pass i sve radi.

0 0 hvala 0
17 godina

nekad zna biti i čista banalnost, moj friend je mrežni kabel utaknuo u krivi port na kompu, tri dana je tražio gdje je problem

17 godina
Floki kaže...

nekad zna biti i čista banalnost, moj friend je mrežni kabel utaknuo u krivi port na kompu, tri dana je tražio gdje je problem

A u šta ga je uštekao ??
Kublach
17 godina

više mrežnih izlaza, tako di ga je uštekao nije bilo mrežne kartice

16 godina
autorov komentar

Izgleda da je problem u T-comu, isprobao sam 5 kabela ali ništa od DSL signala.Viče

0 0 hvala 0
17 godina

mislim da bi oni i sa help deska mogli provjeriti imaš li ispravnu liniju, a jedini način da ti provjeriš je li kod njih problem je posuditi od susjeda modem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
probaj staviti drugi router, ako DSL lampica svijetli problem je u routeru
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
autorov komentar
timmy7 kaže...
probaj staviti drugi router, ako DSL lampica svijetli problem je u routeru
 Ispitao sam ruter i sve odlično radi kod frenda koji je bliži glavnoj cesti i kod njega moj modem radi odlično. Kod mene je vjerojatno stvar u utičnici, čini mi se da signal uopće ne dolazi do utičnice i to nije uredu od T-coma, pošalju modem a signala nema. Sad trebam čekati do kraja mjeseca da dođe majstor. Navodno rok do njegovog dolaska je mjesec dana od prijave, ja mislim da ću ja čekati i duže.

Hvala svima koji su pokušali pomoć. Kvar je u T-comu.
Moj potpis.... :)
16 godina
neaktivan

da i ja mislim da ces se nacekat. ja sam cekao doslovce 3 mejseca da mi samo donesu glupi uredaj. i to sam im poslije 2 mjeseca svaki dan j** m**.

zovi ih svaki 3 dan i govori da posalju pozurnicu tom majstoru. jedino tako ce ti brze doci.

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan

Ovak...pogleda da li si ispravno postavio splitter...imaš utor za modem,line i phone...to provjeri da li je ispravno spojeno...

0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
Jerkenovski kaže...

Ovak...pogleda da li si ispravno postavio splitter...imaš utor za modem,line i phone...to provjeri da li je ispravno spojeno...

Probao sam kod prijatelja i sve je radilo. Čekat ću majstora.Neodlučan
Moj potpis.... :)
16 godina
autorov komentar

Nije mi jasno, napravio sam jednu mrežu na koju se spajaju dva računala preko wirelessa i sve je to dobro, radi, automatski se spajaju kad uključim modem, surfanje je brzo, ali zašto mi onda pokazuje i drugu mrežu rutera koja nije zaštičena, a ova druga na koju se spajam je. Otkud dvije mreže ako sam napravio jednu zaštičenu.Iznenađen

Ivan M. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj ovo:

iskopcaj telefon skroz iz uticnice, iz splitera iz SVEGA.

zatim spji s tel kablom router i uticnicu (bez splitera) i onda vidi dal imas DSL signal. spliter samo sluzi da razdvoji tel signal i ovaj drugi. imam isti taj router i probao sam to kako sam sad napisao i opet radi.

ako onda imas signal onda ti je spliter u banani (nisam gledao dal si napisao da si probao s drugim spliterom) a ako nemas, onda ti nisu pustili DSL signal.

EDIT: kod mene se isto pojavljuju dvije mreze. jedna ima defaultni naziv (speedtouch <nesto>) a druga naziv onako kak sam ju nazvao i ova prva mi je isto nezasticena. ali probao sam se spojiti na tu prvu i automatski mi se prebaci na ovu drugu i trazi me PW za wireless koji sam si postavio.

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 15:20 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odkada imam Carnet TRIO nemogu se spojiti na internet putem WLAN-a Ruter mi je Thompson ST780. Kako da promijenim postavke tako da imam stalnu vezu bez obzira dali je PC uključen ili ne.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice