ono sto mi fali je ... mogucnos da pokupim oruzje sa mrtvih protivnika te detaljniji opisi oruzja i razlicite vrste municije!
to nisi imao ni u originalnom xcom-u sve dok nisi researchao ta oružja
ono sto mi fali je ... mogucnos da pokupim oruzje sa mrtvih protivnika te detaljniji opisi oruzja i razlicite vrste municije!
to nisi imao ni u originalnom xcom-u sve dok nisi researchao ta oružja
Kako ne? Mogao si kupit oruzje i les u backpack, samo nisi mogao koristiti oruzje ako nije bilo researchano.
Hvala nebesima što još postoje tvorci ovakvih igara! Jel igra tko na nekoj od konzola? Igram Civ. Revolution, tako da gamepad neće biti otežavajući faktor...nego, jel se sve svodi na storyline i mp ili ima nekakv sandbox mode?
Igram na Xboxu. Radi savršeno s gamepadom.
Igram na Xboxu. Radi savršeno s gamepadom.
Ima li kakvih mapa, sandbox moda?
Kako se uhvate oni leteci roboti,stun gun (arc nesto) ih nemoze paralizirati
Floateri ili baš roboti (dronovi)? Floatere prvo spusti na 3 HP ili manje, a robote ne možeš ulovit.
CIjelo vrijeme imam osjećaj da je sve nekako random. Bilo gdje da postavim ekipu biti će sličan outcome. Valjda još nisam skužio kako pravilno odigrati, pa nadbadam ko zadnji noob.
Meni je cijelo vrijeme bio uključen "dashing" to se broji kao dva poteza?
kako mislis ukljucen, imas 2 linije field of move, prva plava, druga smedja, kad stanes u granici plave (obavezno biram zaklon, po mogucnosti full, + 40 defense, ) onda imas jos jedan potez, ja tu 99% ukljucim overwatch, overwatch is a must. Druga smedja linija je dashing, dobije se na udaljenosti, ali se gubi taj jedan potez.
kako mislis ukljucen, imas 2 linije field of move, prva plava, druga smedja, kad stanes u granici plave (obavezno biram zaklon, po mogucnosti full, + 40 defense, ) onda imas jos jedan potez, ja tu 99% ukljucim overwatch, overwatch is a must. Druga smedja linija je dashing, dobije se na udaljenosti, ali se gubi taj jedan potez.
Ja koristim dashing eventualno kad imam barem dva vojnika na overwatch pa želim skoknut do nekog zgodnog zaklona. Ali u kasnijim misijama skoro svaku pogrešku platiš. Jučer sam tako uletio sa dashingom ravno ispred 2 beserkera i 3 mutona. Srećom snimio sam trenutak prije :)
Ako uhvatite živog mutona, dobijete plasma rifle i alien granade. S obzirom koliko su plasma oružja skupa za napraviti, ovo je super opcija u ranoj fazi da si opremite vojnike. Mislim da plasma pistol možete dobiti od Sectoid commandera (i običnog sektoida), al je gadan za uhvatiti (redovito pokušava mind control) i uvijek ih je 3 u grupi na početku.
Inače, ako ima mjesta na mapi, kad mi commander mind-kontrolira vojnika, obično pobjegnem sa svima (Dashing) i nastavim bježati još dva turna da mind control prestane. To me je jučer spasilo da ne moram upucati dva vlastita vojnika.
Inače, sniper ima zgodnu igračku koja otkriva teritorij a ne aktivira alijene, šteta što se samo dva puta može koristiti :)
Pitam zato jer prvi put kad sam vidio one male robote ona zenska znanstvenica je rekla kako bi bil dobro ulovit ih?
I suck ¨!:D Moram se više pozanimati, ofrlje sam sam sve u žurbi igrao zato mi nije ni sjelo ništa. Kasnije sam skužio koliko je overwatch dobar. A
Je se može kako pucati bez neprijatelja na vidiku? Da napravim rupu u zidu i uđem? Dosta su poglupili igru
Može li mi pobogu itko reći s obzirom da se radi strategiji ima li tu nekakvog sandbox moda koji možeš igrati do unedogled ili je samo storyline i mp u pitanju?
Može li mi pobogu itko reći s obzirom da se radi strategiji ima li tu nekakvog sandbox moda koji možeš igrati do unedogled ili je samo storyline i mp u pitanju?
multiplayer nisam još probao, pretpostavljam da njega možeš igrati unedogled.
Što se tiče ovog drugog, xcom je uvijek bio storyline driven. Međutim, ja npr ne žurim sa *PRIORITY* istraživanjima koji vode storyline dalje, već to ostavljam više-manje zadnje. Koncentriram se na izgradnju baze i skeniranje aliena (i naravno skilanje vojnika). Pretpostavljam da tako možeš igrati unedogled jer nisam primjetio da imaš neki timer koji ti to onemogućava, a svako malo iskaču misije koje trebaš odraditi.
Npr, sad već neko vrijeme (cca 3-4 ingame mjeseca) nisam istražio Hyperwave device (ili kakogod se zove) i fokusiram se na bildanje Firestorm interceptora.
Također skupljam materijale za Alloy cannon i ostala plasma oružja (sniper plasma i heavy plasma) koja ne možeš pokupiti od alijenaca, a skupi su strahota jedna.
Je se može kako pucati bez neprijatelja na vidiku? Da napravim rupu u zidu i uđem? Dosta su poglupili igru
Djelomično ne. možeš baciti granatu ili kresnut sa raketom, ali ne i puškom. Posljedice su aktivacija alijena koji su možda u blizini koji onda nahrupe na tebe i naravno potrošio si jedan od resursa kojih i nemaš dosta. Mada ne vidim neki razlog zašto bi te to smetalo, jer su zgrade toliko nakrcane prozorima i vratima da možeš ulaziti kako god hoćeš. Eventualno bi mi bila fora da možeš srušiti zgradu i zdrobiti sve alijene unutra.
Ne sjećam se da si u starom xcomu mogao pucati po svemu
Djelomično ne. možeš baciti granatu ili kresnut sa raketom, ali ne i puškom. Posljedice su aktivacija alijena koji su možda u blizini koji onda nahrupe na tebe i naravno potrošio si jedan od resursa kojih i nemaš dosta. Mada ne vidim neki razlog zašto bi te to smetalo, jer su zgrade toliko nakrcane prozorima i vratima da možeš ulaziti kako god hoćeš. Eventualno bi mi bila fora da možeš srušiti zgradu i zdrobiti sve alijene unutra.
Ne sjećam se da si u starom xcomu mogao pucati po svemu
Mogao si itekako. Klasicna taktika mi je uvijek bila ekipa 8+rocket tank, svi po heavy plasma, izlaz u ring formaciju oko letjelice i onda par krugova busenje rupa po zgradama okolo da mi ne bi kakav sljam zasjedu postavio, ako je noc je tu bilo ukljucneo i bacanje flareova. Mogao si razvalit sve zidove osim onih alien heavy zidova u bazama i battleshipu, s time da ti je za alien zidove trebala granata ili onaj alienski launcher a za klasicne zidove je heavy plasma vise nego dosta.
Ufff, tako me gustirate, hebem ti HZZO i cekanje na staz, jedva cekam prvu placu :)
.. Mogao si razvalit sve zidove osim onih alien heavy zidova u bazama i battleshipu, ..
Vidiš, stvarno se ne sjećam više toga.
Jedino se dobro sjećam da bi dobio plazmu u glavu prije nego bi uopće vidio alijena. Uvijek su imali puno veći field of vision od mojih penzionera.
A kad bi ih bilo više na ekranu, sve bi se rušilo od pucnjave.
Eh da i fora su mi bile plinske/vatrene granate.
Ma bio sam u njihovom brodu i čuo zvukove izvana, pa sam morao ići skros okolo. Dva debela aliena se zbuksala u malom prolazu uz brod...
evo ja polako prolazim igru, vidim da se da modirati i bas se vesilim kada krenu izlaziti odlicni modovi :)
evo ja polako prolazim igru, vidim da se da modirati i bas se vesilim kada krenu izlaziti odlicni modovi :)
Nadam se nekom opseznijem modu ili sluzbenoj ekspanziji koja će igru pribliziti ipak vise originalu (izgradnja više baza, obrana baze (mogućnost napada aliena)....) itd. itd. -- u biti stvari koje su nepotrebno izbačene da bi se igra pojednostavnila za široke mase (a nikad ni nije bila toliko kompleksna) -- ovako sam ju prešao u stvarno prekratko vrijeme...
Ma bio sam u njihovom brodu i čuo zvukove izvana, pa sam morao ići skros okolo. Dva debela aliena se zbuksala u malom prolazu uz brod...
čekaj samo da naletiš na sectopoda ;)
Nadam se nekom opseznijem modu ili sluzbenoj ekspanziji koja će igru pribliziti ipak vise originalu (izgradnja više baza, obrana baze (mogućnost napada aliena)....) itd. itd. -- u biti stvari koje su nepotrebno izbačene da bi se igra pojednostavnila za široke mase (a nikad ni nije bila toliko kompleksna) -- ovako sam ju prešao u stvarno prekratko vrijeme...
ček ček.. šta te alieni ne mogu napasti u bazi ?
po svemu tome bi UFO afterlight i aftermath bili bliži originalnom xcomu nego remake. Mislim, igra mi je dobra i zabavna, ali nisam znao da nisu implementirali napad na tvoju bazu (nije baš da bi to bilo strašno komplicirano za izvesti, samo novi event sa potencijalnim groznim posljedicama).
Igra se može preći u kratko vrijeme, ali ja stvarno uzimam sebi komociju da ne ganjam storyline i guštam pomalo.
ček ček.. šta te alieni ne mogu napasti u bazi ?
po svemu tome bi UFO afterlight i aftermath bili bliži originalnom xcomu nego remake. Mislim, igra mi je dobra i zabavna, ali nisam znao da nisu implementirali napad na tvoju bazu (nije baš da bi to bilo strašno komplicirano za izvesti, samo novi event sa potencijalnim groznim posljedicama).
Igra se može preći u kratko vrijeme, ali ja stvarno uzimam sebi komociju da ne ganjam storyline i guštam pomalo.
Nema base defensa - ogranicen si na jednu bazu, samo možeš razmještati letjelice po kontinentima i satelite po članicama projekta -- borba je pojednostavljena na dobar način i kao takva je jako dobro izvedena - ali management je pojednostavljen previše, a on je bio veći dio igre od same borbe ranije dok je sad naglasak na borbi što vidiš i po multiplayer matchevima koji su samo i isključivo to ...
Igra nije ni četvrtina originala, premalo oružja i svega. Premali nivoi, samo jedna njihova baza. Jednostavno prebrzo završi
Najveci problem Xcoma je taj sto je igra stvarno prekratka i premalena. Sa tom velicinom granici sa igricom. Nije mi nikako jasno da nisu mogli ubaciti jos koje oruzje i jos barem za trecinu vise mapa tj. misija, a 4 godine je bila u razvoju. Sve u svemu jako dobro, ali stvarno prekratko.
Kao tactical team based strategy ili kojem god da žanru spada igra je odlična. Najbolja vjerojatno u posljednjih 5 godina ( nije da baš ima puno alternativa ). Mnoge stvari su UFO serijali bolje rješili, tipa proizvodnje oružija, squad managmenta... ali svejedno, oduševljen sam igrom 9/10.
Ne sviđa mi se što ne možeš spasiti svaku zemlju ( ja nisam uspio), pa obično to završi žrtvovanjem Afrike ili J.A. Siromašni idi prvi xD. Šteta što je igra previše story based. Realno gledajući nekakav prosjek bi trebao biti 35 misija da se završi igra. Malo mi je čudan raspored oružija i armora. Nije da ih je premalo... ali postoje samo 4 skupine. Jurišna puška (obična, laser, plazma), sačmarica (obična,laser, alloy) i sniper (o,l,p), te pištolji (olp) koji su tu više manje za zajebanciju ( rakete i granate ne računam jer su 1-shot). Bilo bi fora da su stavili da možeš koristiti stun gun umjesto pištolja, a ne kao item. Također bilo bi fora da možeš sam sređivati oklop. Dakle da on ima svoje posebne slotove pa tu onda ubacuješ ono za dodatnu zaštitu ili health.
Nadam se da će firaxis nastaviti sa xcom, barem nakon što ištancaju DLC-ove... koji će na žalost vjerojatno biti samo map packovi.
Bolje nemojte komentirati igru ako je sve što ste odigrali Normal, jer razlika između Normala i Classica, a pogotovo s Ironmanom, je ogromna. Sumnjam da će itko iz prve proći Classic Ironman.
Što se tiće samog taktičkog aspekta igre, on je vrlo jednostavan no pruža mnoštvo mogućnosti tijekom borbe te jako ovisi o kompoziciji odreda kojeg vodite. Neki vole imati 2 snipera dok neki igraju sa 4 Assaulta i 2 Supporta. :)
Ako vam sama igra ne pruža dovoljno, možete aktivirati Second Wave način igre: http://www.pcgamer.com/2012/10/17/xcom-mod-second-wave/
Bolje nemojte komentirati igru ako je sve što ste odigrali Normal, jer razlika između Normala i Classica, a pogotovo s Ironmanom, je ogromna. Sumnjam da će itko iz prve proći Classic Ironman.
Što se tiće samog taktičkog aspekta igre, on je vrlo jednostavan no pruža mnoštvo mogućnosti tijekom borbe te jako ovisi o kompoziciji odreda kojeg vodite. Neki vole imati 2 snipera dok neki igraju sa 4 Assaulta i 2 Supporta. :)
Ako vam sama igra ne pruža dovoljno, možete aktivirati Second Wave način igre: http://www.pcgamer.com/2012/10/17/xcom-mod-second-wave/
Slažem se da je težina vrlo različita - ali kakve veze to ima s količinom sadržaja?
Kako sam i rekao nadam se nekom ekspansionu uskoro ili nekom boljem modu (makar ne znam tko bi toliko uložio vremena) kao što je recimo razlika između vanilla CIV V i gods&kings --- makar da se ovo približi originalu trebao bi i veći zahvat.