Max Payne 3

poruka: 1.086
|
čitano: 190.276
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Max Payne 3
fila2208 kaže...

Krenuo sad igrati i reko učit ću prije tekme...jesam qurac učio. Predobro, ma sve je predobro, neam riječi, dobri stari max, bullet time i sve...fenomenalno.

Kakav je multi?

Multi ce ti se definitivno svidjeti, pogotovo ako si ljubitelj TPS igre, realiteta, mrzitelj copy-paste-a i voljenik inovacija......igrao sam na originalnim R* serverima i preko Tunngle LAN-a, na officialnim je naravno punooooo bolje...... manje laga, vise igraca, vise mapa i modova, level-upanje i kustomizacija bla bla.

Shotgun M500 malo OP, trebao bi biti short range gun, ali je zapravo i short-med range (ponekada cak i med range), osim toga.... spread mu je iznenadujuje mali tako da definitivno spada pod OP oruzje, al opet..... ne znaju svi igrati s tim (ja znam ali ne koristim ga, odnosno vrloooo rijetko jer sam okusio "vlastitim rukama" sto znaci OP gun).

Par hintova za MP {#} : (jest malo dugo, ali procitajte bolje, pa cak i ako ne volite MP i TPS igre opcenito, ili ako vas ne zanima etc)...

1. U MP- ce ti vrlo dobro koristi tipka V (meele), moras biti dosta blizu

2. Prone (kada stojis, drzis tipku C da odes u prone).... ne govorim o shootdodge-u.

3. Kada se bacis u shootdodge i kada padnes na pod, mozes nastaviti lezati ako to zelis (samo ne pritisci WSAD tipke), nekada zna biti vrlo korisno.

4. Cover je koristan ali pazi, namer tag ti se u nekim slucajevima moze vidjeti pa cak i kada protivnik nema nikakav character ability (igram DE verziju, tako da nez kako tocno pise na ENG).... stvari postaju jos ozbiljnije ujedno i realnije sto se meni osobno dopada.... npr. na nekim mjestima (npr. kada koristis cover kod ograde s daskama) te mogu pogoditi, ne kroz objekt, vec kroz male rupice, odnosno prostor izmedu dasaka tako da pazi (ovo je samo primjer).... ovo u drugim igrama ne funkcionira, doista sam se iznenadio kada sam vidio da metak mora bas proci kroz prazan prostor bez obzir kakav bio, a ne moze kroz objekt... svaka cast R*-u.

5. Neki ovo garant nisu skuzili, pomocu H tipke mijenjas kameru, odnosno ruku u kojoj ces drzati oruzje.... naravno, vrlo korisno u TPS igrama (ovisi na kojoj se strani nalazis).... isto kao i u APB Reloadedu (samo sto je tu default tipka V, znat ce oni koji su igrali/igraju).

6. Kada si na podu ne mozes koristiti payne killere..... u payne killer modu ih mozes imati vise bez obzira imas li ability pomocu kojeg mozes nositi vise payne killera ili ne.... ista ti je stvar.

7. Payne killer ce ti napuniti zdravlje do kraja (za razliku od SP-a gdje to ovisi o postavljenoj tezini igre), samo jedan mozes nositi sa sobom ako nemas ability koji ti omogucuje da ih nosis vise....

8. Kada pucas nekoga, pokusaj ciljati glavu, pogotovo vrijedi ako koristis automatska, polu automatska oruzja i pistolje.... kod uzi like gunova i shotguna je spread i recoil nesto veci tako da je teze iz daljine, glava nanosi najvise stete.

9. Kada si u last standu, onda je biti ili ne biti..... ili pocini samoubojstvo ili ubij nekoga ili cekaj da tebe netko ubije ili jednostavno lezi xD.... takoder,  ne mozes koristiti paynekillere

10. Mape u TDM-u i DM-u su "srezane" odnosno odredeno podrucje/mjesta na mapi su blokirana objektima, kod Gang Warsa je cijela mapa otkljucana, dakle, ista mapa kao u TDM/DM, samo otkljucana sto znaci mnogoooo veca.

11. U Gang Warsima ces npr. nositi neki item, a to znaci da neces moci nositi oruzja koja zahtjevaju dvije ruke (moci ces samo uzi like gunove i pistolje... po jedan naravno jer ce ti druga ruka biti zauzeta itemom).

12. Mozes se kotrljati pomocu tipke G, takoder vrloooo korisno jer ako budes samo trcao, lako ce te pogoditi jer glava nanosi najvise stete.... a kada se rolas, spasit cete objekti u blizini aka protivnik ce te teze naciljati, fulati etc....

13. Lesevi "ownanih" igraca nece nestati kao u drugim igrama, ostat ce neko dugo vrijeme, leseve mozes istraziti (drzis tipku E, praceno animacijom tako da pazi da nitko nije u blizini kada istrazujes), mozes naci bombe, paynekillere, novac, adrenalin ili bombe zamke (ako netko ima taj ability)= kabum i gotov si.... na neki nacin kao lutrija, nikada ne znas sto ces naci xD... oruzje/municija takoder nece nestati, oruzje kupis pomoci tipke F.

14. Recimo da ostanes bez municije i/ili oruzja, a ugledas oruzje na podu... a vidis i protivnika koji ima pogled prema oruzju, odnosno u tom smjeru gdje ces se ti kretati do oruzja (zamisli, bas onom koje ti bas sada treba xD), imas jedan nacin (bolje receno sansu) da uzmes oruzje i da izvuces zivu glavu. Zaleti se prema oruzju i pritisni G (znaci, kada ne stojis bas odmah iznad oruzja nego kada si malo udaljeniji), tako ces se rolati/iskotrljati i uzeti oruzje, dakle, nece biti one animacije kako stojis na mjestu, saginjes se i uzimas oruzje.

15. Pazi kada koristis shootdodge, ako je neka prepreka u blizini i ako udaris u nju, neces samo proci kroz zid/objekt kao u mnoooooogim drugim igrama jer objekti nisu... kako da to kazem, "prozirni", tvoje usporeno vrijeme ce se zaustaviti i biti ces onesposobljen neko vrijeme ako udaris o nesto ili zapnes aka past ces nezgodno i trebat ce ti neko vrijeme da se podignes (tako da, nije samo bacit se s usporenim vremenom i ubit nekoga kao sto mnogi misle......drugo, kada se i bacis dobro opet ne znaci da te netko drugi ne moze ubiti pa makar bio u pocetnoj prednosti).

16. Bacena bomba te nece uvijek ubiti (bomba zamka hoce, vidi hint broj 11.), ugl, sve ovisi koliko si udaljen (hoce li te ubiti, ozljediti ili ces izvuci zivu glavu).... primjer 1: ako si dost daleko od radijusa bombe, samo ce ti se ko zatresti zaslon i nece ti nanjeti nikakvu stetu.... primjer 2: ako si dovoljno udaljen da te bomba ne moze ubiti, ali moze ozljediti.. tada te nece samo ozljediti, past ces nezgodno na pod i trebat ce ti neko vrijeme da se dignes.. primje 3: pogodi, ako si blizu, ubijete i to je to, bas kao u svakoj drugoj igri.

17. Ne bacaj se direktno u nekoga/prema nekomu pomocu shootdodge-a, prvo: ima vece sanse da te pogodi bez obzira sto si usporio vrijeme, drugo: moze te srediti pomocu tipke V (meele).

Eto, iz ovoga ne samo da si dobio savjete..... dobio si i dokaz da je MP zbilja inovativan, realan u granicama normale, dobra fizika, dobre animacije, vrlo zabavan i nije obicna kopija drugih igara, svaka cast R*-u jer me ugodno iznenadio, a mislio sam da ce biti vise nesto ko obicni MP u GTA IV (onaj osjecaj kada obozavam sto sam bio u krivu).

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 0:22 (F1-IVO).
Moj PC  
3 0 hvala 7
15 godina
neaktivan
Max Payne 3

Je li moguce upisati neku komandu u commandline-u da mogu ukljuciti 4 ili 8xmsaa, kao sto se moglo u GTA IV ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Max Payne 3

pod options je ta stavka...koristi 4 bdw 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 21:07 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Max Payne 3

igra je 10/10 :)

[url=http://profile.xfire.com/vespcro][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/vespcro.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 21:48 (BuhaBT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

pod options je ta stavka...koristi 4 bdw 

Znam da je pod options, ali max sto mogu acceptat' je 2X msaa, pise da ne mogu 4x zbog video memorije jer je nedostaje, zato pitam ima li neka komanda kao na gta4 da otkljucam i da mogu odabrati vise od 2x msaa. Igram na 1440x900, a sa 2x msaa primjete se ne zagladjeni rubovi...

16 godina
Max Payne 3

ima komada da te ne hebe s tom memorijom i onda stavljas sto hoces, ja ju neznam sad ali neki forumas je vec napiso prije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Max Payne 3

Treba čeprkati po graphics.xml, mislim da ga treba editati u notepadu.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Prešao igru na srednjoj težini, izgleda odlično, gameplay isto tako funkcionira super u većini slučajeva.

Što se priče tiče, nije na razini prethodnika, jedino naracija i ona 2 flashback chaptera popravljaju stvar dosta. Sve u svemu odlična igra.
Pričam i serem bezveze
15 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Treba čeprkati po graphics.xml, mislim da ga treba editati u notepadu.

Da, to je trebalo, stavio sam 4xMsaa i sada je puno bolje. Hvala!

Igra je svakako odlicna.

15 godina
Max Payne 3

Preodobra igra, silim se da stanem i odmorim malo. Grafika mi je super, uz predobru optimizaciju leti mi na lapu. Uživancija čista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Max Payne 3

Evo i ja napokon presao igru dosta duga igra odlican gameplay svih tih 26gb se isplatilo skinuti i jednostavno sam uzivao u igri em u ljepoj grafici u napucavanju u prici ma u svemu jedino je malo zvuk u igri slabiji i oruzja skoro imaju isti zvuk ;) sve u svemu 9.5/10

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Frenkyca kaže...

Evo i ja napokon presao igru dosta duga igra odlican gameplay svih tih 26gb se isplatilo skinuti i jednostavno sam uzivao u igri em u ljepoj grafici u napucavanju u prici ma u svemu jedino je malo zvuk u igri slabiji i oruzja skoro imaju isti zvuk ;) sve u svemu 9.5/10

Bas to, to sam primjetio odmah nakon prva dva parta (pardon, chaptera)...

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 3:03 (lovac82).
17 godina
Max Payne 3

sve u svemu dobra igra,priča i nije toliko loša s obzirom da se u zadnjem nastavku završila radnja,morali su stoga izmisliti potpuno novu priču a da se opet koliko toliko nastavlja na prethdnika...uglavnom konačno kvalitetan shooter iz trećeg lica nakon ne znam koliko dugo,moja ocijena 9/10 {#}

nego kakav MP? isplati li se zbog toga kupovati igru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

sve u svemu dobra igra,priča i nije toliko loša s obzirom da se u zadnjem nastavku završila radnja,morali su stoga izmisliti potpuno novu priču a da se opet koliko toliko nastavlja na prethdnika...uglavnom konačno kvalitetan shooter iz trećeg lica nakon ne znam koliko dugo,moja ocijena 9/10 {#}

MP ima previse connection problema posla san poruku rocstar supportu i rekli su da rade na tome

17 godina
PeTaR_HR kaže...
lobotomac90 kaže...

MP ima previse connection problema posla san poruku rocstar supportu i rekli su da rade na tome

Da i ja isto kako sam cuo problemi sa konekcijama i da ima citera vec dosta barem po 2 na svakom serveru i da im ne valja sustav protiv citanja itd... za po meni se ne isplati igru kupiti ako to srede onda naravno da ;)

15 godina
neaktivan
Max Payne 3

Kako je odličan Level Dizajn u ovoj igri, sve je puno detalja, a i sam Max je pun detalja, znoj, ožiljci, blato...

Nego Max odlično obavlja posao body guarda, sve koje čuva stradaju{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Kako je odličan Level Dizajn u ovoj igri, sve je puno detalja, a i sam Max je pun detalja, znoj, ožiljci, blato...

Nego Max odlično obavlja posao body guarda, sve koje čuva stradaju{#}

Ma igra je u svemu sami vrh i lično nemam nikakvih zamjerki. Sve su super uradili.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
16 godina
Max Payne 3

Haha kada cheateri odu u karantenu i "i pocnu zaglupljivati jos vise sami sa svojima" {#}....   R* = so much win {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Max Payne 3

Probao sam igrat s gamepadom i užasno mi je. S mišom i tipkovnicom je 100 puta lakše i bolje, barem meni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 20:48 (Praetorian1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Praetorian1 kaže...

Probao sam igrat s gamepadom i užasno mi je. S mišom i tipkovnicom je 100 puta lakše i bolje, barem meni.

Soft lock i free aim.... jedno i drugo mozes na konzoli i PC-u. Jedina razlika hmm... na PC-u bas i ne mozes lockati "target" bez obzira sto imas ukljucen soft lock, jedina razlika je zapravo sto je mis u free aimu nekako ko sporiji/traljav aka teze je ciljati, sporije se kreces kada pucas (nez kako da tocno opisem) i nece se pojaviti onaj crveni crosshair koliko sam shvatio (ako igras tipk/mis, nisam probao gamepad na PC-u).

Ovo sve sto sam rekao odnosi se na Multiplayer na konzoli aka gamepad i Multiplayer PC aka mis/tipkovnica.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 21:57 (lovac82).
17 godina
Max Payne 3

ja rokam na gamepadu i neam problema sa istim ... profesionalna deformacija dugogodisnjeg xbox konzolitisa :D...

i nemrem si zamisliti pc igre pogotovo fps rokat sa mise i tipkovnice osim naravno igara tipa D3 

MP3 a pogtovo multy istog je stvoren za gamepad {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 23:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

ja rokam na gamepadu i neam problema sa istim ... profesionalna deformacija dugogodisnjeg xbox konzolitisa :D...

i nemrem si zamisliti pc igre pogotovo fps rokat sa mise i tipkovnice osim naravno igara tipa D3 

MP3 a pogtovo multy istog je stvoren za gamepad {#}

Koliko je stvoren za gamepad, toliko je i za mis...  to govoris za MP free aim ili "lockanje"? opcenito TPS igre mi je lakse igrati na PC-u s misem jer sam totalno slobodan, gledam i pucam gdje hocu u bilo kojoj igri (dakle, ne govorim samo o Max-u), micem mis vrlo sporo, sporo, brzo, prebrzo... kako ja zelim. Nez, komfornije je igrati na gamepadu (mozes sjediti, lezati, pola-pola xD, ergonomija....), ali u MP igrama mi je bitno biti sto koncentriraniji jer bas nikada nikakve pomoci ne koristim (nikakvo lockanje, nikakvi cheatovi etc.)... Mogu igrati igru i kada mi locka target (u slucaju MP-a kada je svima ukljucen lock) i nije uopce lose, rekao bih da je tu bitniji "timing", viditi "uljez" prije no sto on vidi tebe i brza reakcija, a kod pravog free aima je bitnija preciznost, potrebni su veci zivci, trebas biti brzi i imati po mogucnosti sto mirniju ruku......

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 1:09 (lovac82).
15 godina
Max Payne 3

Što više igram više sam jednostavno oduševljen igrom. Količina detalja, animacije, kretnje,sama radnja, priča su perfektni.

Kad max dođe na posao onaj dan kad napadnu onu fabriku i sve rasture pa vidiš nabore na neispreglanom odijelu...ili kad obrije glavu vidiš kvrge po glavi...

Zbilja ali zbilja remek djelo, nemam dosad ni jednu zamjerku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Max Payne 3

tko nije probao multiplayer, ne zna kaj propušta,nakon prijeđene single kampanje ,multi rastura i drzi te i dalje za igru {#}

Live to win!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
BuhaBT kaže...

tko nije probao multiplayer, ne zna kaj propušta,nakon prijeđene single kampanje ,multi rastura i drzi te i dalje za igru {#}

Apsofu**enolutely se slazem....

15 godina
neaktivan
Max Payne 3
jel kako zahtjevno ovo čudo ? koja konfa je dovoljna za neki medium pitam zbog buraza, da peglamo skupa multi
what goes around comes around
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ova tvoja bi vrtila na FHD, low ili medium bez detaljnih shadowa i AA
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Max Payne 3

Ja sa svojom konfom na high igram.1280-720 i konstantno od 35-60 fps-a.Igra je čudo odilčno optimizirana.

Freedom? THO THOSE WHO DONT HAVE IT,IT'S MORE VALUABLE THAN GOLD !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
EraserHead kaže...
jel kako zahtjevno ovo čudo ? koja konfa je dovoljna za neki medium pitam zbog buraza, da peglamo skupa multi

Vise nego dovoljna ta iz tvojeg "MOJ PC-a", trebalo bi ti raditi na high detaljima bez problema....... za medium i drugu konfiguraciju hmm, igra nije previse CPU ovisna, vise je GPU tako da bolje quad za dugorocno, ali ne moras "pretjerivati" zbog ove igre.... nez, sigurno ce ti nesto tipa hd4670 biti dobro, to je negdje entry level-midrange kartica (naravno, bila u ono vrijeme u 2008 god.), a imas po youtube-u brdo dokaza da u dx10 i nekim med-high detaljima radi na solidnom broju FPS-a.

15 godina
neaktivan
Max Payne 3
hvala dečki. Mislim se još za kupovinu...samo je na steamu preskupa, a na g2play nema steam ključa, nekako sam se navikao na steam only igre.
what goes around comes around
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice