Nvidijin DLSS 4.5 dostupan za sve korisnike GeForc

poruka: 14
|
čitano: 3.873
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidijin DLSS 4.5 dostupan za sve korisnike GeForc".
16 godina

lagano pišanje po AMD-u ..

Intel 80286
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
Re: Nvidijin DLSS 4.5 dostupan za sve korisnike Ge

Netko bude stalno popišan,ovaj put nam je išlo u korist stanje tržišta pa smo umjesto refreša dobili besplatni perf. bump

8 godina
ZGamer kaže...

Netko bude stalno popišan,ovaj put nam je išlo u korist stanje tržišta pa smo umjesto refreša dobili besplatni perf. bump

"Nema đabe ni u stare babe" 

Za ove koji imaju 5 generaciju kartica ovo je "besplatna" nadogradnja, za sve koji se tek odlučuju, ovo će Nvidija konkretno naplatit jer cijene idu prema gore sve brže i brže....

Sad mi je žao da nisam kupio još koju karticu za "na lager" prije par mjeseci pa ih onda ljepo prodao sa konkretnim plusom sredinom godine.... nikako da naučim jbg.

11 godina

Od početka beta faze prošlog tjedna, testiranja zajednice potvrdila su da DLSS 4.5 radi i na starijim RTX 30, pa čak i RTX 20 grafičkim karticama, no upozorenja o gubitku performansi od 20 posto ili više pokazala su se točnima

Ovo ekipa zelenog tabora ocekuje s odusevljenjem 

11 godina
da li je to uključeno u zadnju verziju drivera? samo to skinem i to je to?

pitam jer piše da su jučer to objavili, a zadnji dostupni driveri su od 5.1.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2026 12:52 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
digitall kaže...
da li je to uključeno u zadnju verziju drivera? samo to skinem i to je to?

pitam jer piše da su jučer to objavili, a zadnji dostupni driveri su od 5.1.

Napravi update za Nvidia App , zadnji driver je od 5.1. to je istina , i u Nvidia App-u pod Graphics tabu stavi ovako:

https://ibb.co/rRj4xYtV

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
8 godina

Gledao sam neka testiranja i interesuje me Kada testiraju ovaj Preset M i slično, oslanjaju se na 4.5 Ultra Performanse i Performanse mod i porede ga sa 4.0 Quality i Balanced. Interesuje me ako postavim Preset M u Graphic tabu APP-a, da li će recimo igra (Expedition 33) preuzeti odabir skaliranja ili u Nvidia APP u Graphic tabu moram i to odabrati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
frey85 kaže...

Gledao sam neka testiranja i interesuje me Kada testiraju ovaj Preset M i slično, oslanjaju se na 4.5 Ultra Performanse i Performanse mod i porede ga sa 4.0 Quality i Balanced. Interesuje me ako postavim Preset M u Graphic tabu APP-a, da li će recimo igra (Expedition 33) preuzeti odabir skaliranja ili u Nvidia APP u Graphic tabu moram i to odabrati?

Najlakše ti je da staviš sve na latest in onda u samoj igri DLSS staviš na performance ili ultra peformance i koristiš 4.5.

I da, pad performansi se vidi samo ako uspoređuješ 4.5 sa 4 na istim postavkama npr quality sa quality, ali poanta je da se uspređuje Quality 4.0 sa Performance 4.5 i onda gubitaka nema a kvaliteta prikaza je ili ista ili čak i bolja (u rijetkim slučajevima slabija) i sve to uz ne baš zanemarljiv porast fps i skoro nikakve razlike u latencijama. Tako da ja iskreno neznam u čemu smo to na gubitku po nekima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2026 16:34 (nikonja).
17 godina

Svi testovi su rađeni sa najačim cpu ali zanima me kako će to biti sa nekim slabijim jer performance preset preuzima teret više na cpu. Eto kolega ima ryzena 5900 i prejaki gpu. Ne znam baš kako će to funkcionirati pogotovo na 1440p ili niže monitorima.

edit: našao sa slabijim cpu pa kako sam i pretpostavio:

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2026 17:35 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ja imam ovaj stari cpu i u bf6 mi se performanse osjetno poboljšale

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2026 19:17 (digitall).
17 godina
digitall kaže...

Netko onda laže jer evo detaljna testiranja in game ove dvojice ne pokazuje to. Jedan testirao opčenito drugi samo bf6 dlss4 K= 235fps, dlss4.5 perf M =220fps. Dlss4 bolji zasad izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2026 14:56 (dery).
11 godina
dery kaže...
digitall kaže...

Netko onda laže jer evo detaljna testiranja in game ove dvojice ne pokazuje to. Jedan testirao opčenito drugi samo bf6 dlss4 K= 235fps, dlss4.5 perf M =220fps. Dlss4 bolji zasad izgleda.

prvi testira na seriji 3 i 4, ja imam 5.

starije serije kako je i rekao u videu nemaju taj hardver pa moraju emulirati sto dodatno ubija performanse..

inače ne znam, instalirao zadnje drivere, nvidia app, resetirao postavke i pustio da mi nvidia app podesi sve, negdje na polovici stoji... gotovo jednako kao što sam imao ručno podešeno,

nakon toga osjetno bolje performanse.

još ciljam promijeniti procesor jer sam imao dropove na eastwood sredina mape (jedina na kojoj sam imao osjetne dropove), sad nema ni tamo dropova, sve glatko...

igram na 1440p

11 godina

Jača kartica ima više benefita od slabije sa naglaskom na novu generaciju Tensor jezgri i Ai

https://tech.sportskeeda.com/gaming-news/dlss-4-5-fps-benchmarks

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ali ovaj šta igra bf6 ima 5070ti. Možda jer su postavke na low pa mu grafa ništa ne radi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice