Sad pazi dok cijena obicnog endera v3 se skoci za 10x na oglasnicima jer nece imati blokade u sebi a printer je offline tvornicki :D.
Znam, los nacin razmisljanja ali je kako je.
Sad pazi dok cijena obicnog endera v3 se skoci za 10x na oglasnicima jer nece imati blokade u sebi a printer je offline tvornicki :D.
Znam, los nacin razmisljanja ali je kako je.
Doslovno svatko može kupiti/napraviti molotovljev koktel, izrezbariti koplje, pokositi hrpu pješaka automobilom...
No 3D printeri su zlo? I sad mi želite ubaciti spyware koji će skenirati svaki model koji pošaljem na njega??
Sa računala se može upload-ati virus koji će srušiti bolnicu i time ubiti ljude.
Hoćete mi staviti spyware koji će skenirati svaki komad softvera koji imam?!
Ah, Windows "defender", nevermind...
EDIT: BTW, taj predložak zakona kruži netom već nekih 10ak godina. Neće od toga ništa.
Doslovno svatko može kupiti/napraviti molotovljev koktel, izrezbariti koplje, pokositi hrpu pješaka automobilom...
Point.
U VB otici u trg centar i kupiti noz je malo teze. Jer moras biti preko neke starosti i kao pa znate, sigurnost, sve je to za vase dobro itd.
A da odem, uzmem sarafciger od krom vanadija i izbrusim ga u bodez nema bada. Komad celika i turpija, za dan imam mac kao Konan Barbarin ili Knez Trpimir, da ne kazem Dmitar Zvonimir.
Ali noz u trgovini? Svi padnu u nesvjest mam fletno. No sto je konstanta su ove neke stalne inicijative za regulativom gdje bi stalno neko gurao nos u ono sto si kupio, kako ces to koristiti, pa jasmo li sigurni da je to bas u redu itd.
Ako hoce neko napraviti sr@nje ima kreativnih rjesenja tisucu. Eno u zatvoru naprave Shiv od cavla, cetkice za zube i komada brijaca, stave par sapuna u carapu u zatuku te ko' pile za 30 sec.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
ma nije problem oružje, problem su plemenski atavizmi:
'ladno:
koga moja čakija ubode, ne treba mu ni' kruva ni' vode...
ili vruće:
pištolj Walther i 9-ka duga, dva su moja najmilija druga...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Ako hoce neko napraviti sr@nje ima kreativnih rjesenja tisucu. Eno u zatvoru naprave Shiv od cavla, cetkice za zube i komada brijaca, stave par sapuna u carapu u zatuku te ko' pile za 30 sec.
možda labilni lik u trenutku kad je rastrojen ne razmišlja na kreativni način, pa od drvca u parku ne vidi koplje niti od četkice za zube ne vidi katanu, dok mu pištolj ili puška izgledaju kao taman ono što mu treba da razrješi problem
...ili možda neki wannabe gangster isto tako nije kreativan dovoljno da bi pomislio kako je kul šetati okolo sa štapom ili četkicom za zube, a i boca benzina s krpom mu nije baš zgodna za zataknuti za pas, dok mu je pištolj baš kul za hurčenje po kvartu
nisu svi kreativni, jbga
...
Automobil i koplje ne možeš neopaženo uneti kroz metal-detektor. Nije stvar u posedovanju oružja (Amerika, drugi amandman), nego da svaki moron sa 3D printerom može napraviti vatreno oružje koje zatim može uneti bilo gde, dokle god se ne pretresa svaki pojedinačni posetilac.
Nisam siguran da je ovakav zakon rešenje, ali uviđam da postoji problem.
...
Automobil i koplje ne možeš neopaženo uneti kroz metal-detektor. Nije stvar u posedovanju oružja (Amerika, drugi amandman), nego da svaki moron sa 3D printerom može napraviti vatreno oružje koje zatim može uneti bilo gde, dokle god se ne pretresa svaki pojedinačni posetilac.
Nisam siguran da je ovakav zakon rešenje, ali uviđam da postoji problem.
Obično moroni nemaju 3d printer. Pre komplicirano im je.
U americi su shvatili da 3d printano oružje od plastike nije upotrebljivo nakon 5-10 puta.
Ovako nesto je na obicnim printerima kad se idu novcanice ispisivati.