- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koja je razlika između regular i harcorea osim da nema trećeg lica?
da to je ta,ma da je meni igra iz trećeg lica puno zanimljivija....
Zbog ?
Što možeš gledat pored i preko različitih rubova ? Baš zbog toga igram samo u prvom licu. Mnogo više mogućnosti za prišuljat se nekom neopaženo i mnogo riskantnije za igrat.
Zbog ?
Što možeš gledat pored i preko različitih rubova ? Baš zbog toga igram samo u prvom licu. Mnogo više mogućnosti za prišuljat se nekom neopaženo i mnogo riskantnije za igrat.
da ali bi mogao proviriti npr. kad ležiš a ispred tebe zidić trebao bi moći samo podignut glavu i pogledat iza zida a ne se cijeli ustati....šta nije tako???!!!!....a vidiš to u igrama nemožeš učinit nego se cijeli moraš ustat i onda te netko upuca.......i ako bolje pogledaš prvo lice u DayZ-u je malo čudno napravljeno i imaš pogled kao da gledaš na jedno oko....i u trećem licu isto kao i u prvom nitko nema prednosti ako ja mogu koristit treće lice može i moj protivnik tako da je sve 5
Zbog ?
Možda ali samo možda bi bilo igrivo iz prvog lica da imaš one mogućnosti kao i u ARMA-i 3. Gdje se lik može samo malo podignit dok leži, ali to je isto nepraktično za koristit. A i prvo lice izgleda previše neprirodno. Bez obzira na FOV. IMO
Zombiji se penju na katove! Napokon. Jucer ubio dvojicu na prvom katu piano housea i jednog na drugom katu policijske stanice.
Iako je igra bez susreta s drugim igracima uglavnom dosadna jucer sam imao show program sa zombijima u Svetlojarsku. Njih 20, ja i skracena sacmarica.
btw, stalno igram iz prvog lica
1. ili 3. lice - nije bitno. Zato su i napravili da igramo tko kako voli.
1. ili 3. lice - nije bitno. Zato su i napravili da igramo tko kako voli.
Djelomicno si u pravu, al iz 3. lica vidis puno vise nego iz prvog, mozes gledat iza zidova, jednostavno puno veca prednost.
...i u trećem licu isto kao i u prvom nitko nema prednosti ako ja mogu koristit treće lice može i moj protivnik tako da je sve 5
1. Ti stojiš iza zida i gledaš preko njega, 50 m od tebe trči igrač. Ti njega vidiš on tebe ne vidi.
2. Ti si na vrhu zgrade (ležeći položaj) možeš vidjet sve što se dešava ispod zgrade i tko prolazi dok ostali nemaju šanse da tebe vide.
I kako sad tu može bit sve 5 ?
Mislim da je bit realne igre ako ti možeš mene vidjet mogu ja i tebe.
I rest my case
u pravu si, definitivno ali pogled iz prvog lica je, meni barem, sje8an...
Vi koji dijelite TD, napišite u čemu se "ne slažete" s mojim postom. Prosvijetlite me, baš me zanima
...i u trećem licu isto kao i u prvom nitko nema prednosti ako ja mogu koristit treće lice može i moj protivnik tako da je sve 5
1. Ti stojiš iza zida i gledaš preko njega, 50 m od tebe trči igrač. Ti njega vidiš on tebe ne vidi.
2. Ti si na vrhu zgrade (ležeći položaj) možeš vidjet sve što se dešava ispod zgrade i tko prolazi dok ostali nemaju šanse da tebe vide.
I rest my case
Problem u raspravi o realnosti prvog i treceg lica. Kakva je to realnost, tipa da je zid par centimetara veći nego što si ti visok. Jeli onda realno da nemožeš stati na "prste" i pogledati preko? Taman da ti život o tome ovisi? Recimo, u pravom životu, ti možeš bez problema pogledati preko zida koji je veći od tebe. Samo će ti se vrh glave vidjeti, a to je skoro "nevidljivo" za tipa koji je 50 metara od tebe, pogotovo koji trči. Dok ne uvedu opciju da možeš se uhvatiti za rub zida i pogledati preko, ili staviti prokletu kutiju na pod stati na nju pa pogledati, dok se to ne pojavi, za mene je onda treće lice "realnije" zato jer nisi ogranicen na te limitacije.
Ukratno, smatram da je realnije treće od prvog lica, i nije nepravedno. Em zato što svi to mogu koristit, a i zid preko kojeg možete gledati iz trećeg lica je neke visine preko kojeg možete samo poviriti u pravom životu.
Što vi svi mislite nakon svega pročitanog. Realnije je gledanje iz...
20 | Prvo lice |
---|---|
10 | Treće lice |
ma nema tu mudrosti.
1.ako ti smeta treće lice-igraj hardcore.
2.ako neželiš biti u "nekoj prednosti" pošto "ti" samo igraš iz prvog lica na regular serverima di postoji mogućnost biranja 1. ili 3. lice-igraj hardcore.(da nebi bilo da su "drugi u prednosti")
3.ako voliš treće lice igraj regular.
4.ako voliš kombinirati 1. i 3. lice-igraj regular.
pobogu, zato ti i sama igra daje mogućnost biranja.
ja sam više broj 4- volim kombinirat.
yup, bas neki dan iso na kavu i setao malo gradom u 3. licu, puno realnije mi se cini, sad jos cekam vikend da cura dode... 3.lice FTW xD

ma nema tu mudrosti.
Baš to.
Ali meni je sve osim "realno" da ja poginem zato jer nisam mogao pogledati preko zida koji je za nokat viši od mene.
I rest my case
evo ljudi su ti naveli neke činjenice koje užasno smetaju kad se igra iz prvog lica i zato je moj izbor 3. lice definitivno....ti ako imaš argumenata daj reci da čujemo....
Ali realno ti je gledat samom sebi u leda dok hodas gradom jelda...

yup, bas neki dan iso na kavu i setao malo gradom u 3. licu, puno realnije mi se cini, sad jos cekam vikend da cura dode... 3.lice FTW xD
zid koji je centimetar veći od tebe si sigurno zaobilazio da vidiš što ima iza igrajući u prvom licu i nazivajući ga realnim
To sta nemozes poskocit i pogledat preko zidica je glupo i nerealno, ali pricati o nekoj realnosti i onda tu umjesati pogled iz 3. lica je fail samo takav...

Vidiš, mi raspravljamo o igri i onim stvarima koje jednostavno možeš napraviti u pravom životu, dok u igri nemožeš, pa to treće lice donekle popravlja.
Ali znam, obvious troll is obvious.
A i siguran sam da idem na ru kac ostalim forumašima koji prate temu i ne zanima ih ova rasprava, a svoje sam mišljenje rekao. Pa više nemam namjeru pisati o ovoj raspravi u ovoj temi.
To sta nemozes poskocit i pogledat preko zidica je glupo i nerealno, ali pricati o nekoj realnosti i onda tu umjesati pogled iz 3. lica je fail samo takav...
shvaćamo i mi da nije normalno sebi gledat u leđa ali ukazujemo na nedostatke između pogleda u stvarnom životu i pogleda iz 1. lica u igri....
Cesto dok trcim gradom stisnem alt i onda gledam uokolo 360 stupnjeva a glava mi se vrti ko u sove .
Dvije su opcije. Volim da mi je igra sto realnija i sto teza pa igram u prvom licu i opcija mrzim gubiti pa cu igranje iz treceg lica pravdati raznim glupostima.
Igrajte kako zelite, duplirajte, hopajte, kempajte, silujte bambije, radite sto vas je volja ali nemojte druge ubjedjivati kako tako treba igrati.
@brute
Isto tako mozes raspravljati o stvarima koje u normalnom zivotu nemozes, a pogledom iz 3. lica mozes... Poput gledanja preko zidova preko kojih nemozes ni skokom vidijeti, gledanja iza kutova bez da proviris, i vidijeti nekog tko ti se sulja iza leda...
ako ta mehanika poboljsava igrivost ok, ali pricati o nekoj realnosti u 3. licu je besmisleno...

radite sto vas je volja ali nemojte druge ubjedjivati kako tako treba igrati.
niti neko govori kako da igra niti je neko spominja da mrzi gubiti pa pravda trece lice. pola poruke ti je čisti fail
Poput gledanja preko zidova preko kojih nemozes ni skokom vidijeti,
preko toliko velikih zidova nemos gledat ni iz treceg lica
Nekako mi dode zelja da napravim video sta se sve moze sa trecim licem... Nemoj uopce pravdat to. Trece lice se zloupotrebljava stalno, al takva je igra. Meni to osobno ne smeta, ali glupo je stavljat trece lice i realnost u isti kos. Btw otkad je ovo postala realna igra?
@brute
Isto tako mozes raspravljati o stvarima koje u normalnom zivotu nemozes, a pogledom iz 3. lica mozes... Poput gledanja preko zidova preko kojih nemozes ni skokom vidijeti, gledanja iza kutova bez da proviris, i vidijeti nekog tko ti se sulja iza leda...
ako ta mehanika poboljsava igrivost ok, ali pricati o nekoj realnosti u 3. licu je besmisleno...
Činjenica je da je u igri i prvo lice nerealno i prema tome se nemože sr*t po trećem licu da je nerealno kad je i prvo nerealno i kako nemožete shvatit da svi imaju jednake mogućnosti u trećem licu ako ja vidim preko zidova vidiš i ti ja sam u prednosti ako sam na zgradi tj. na višem položaju od tebe što ne znači da sam neuništiv....(također u IGRI iz prvog lica je isto besmisleno pričati o realnosti kad ima isto puno činjenica koje dokazuju suprotno isto kao i za treće lice)...
Nekako mi dode zelja da napravim video sta se sve moze sa trecim licem... Nemoj uopce pravdat to. Trece lice se zloupotrebljava stalno, al takva je igra. Meni to osobno ne smeta, ali glupo je stavljat trece lice i realnost u isti kos. Btw otkad je ovo postala realna igra?
znaš ti koju realniju igru?!
Pa da, kad upališ treće lice dobiješ alat gdje možeš gledati preko svake zgrade u igri, ako se dobro staviš onda možeš i preko planine gledat. Neki čak govore da se možeš teleportirat ako upališ treće lice
Sarkazam kao protuargument.
bug pazar