KUPNJA
Uređaj je naručen sa stranice http://www.tinydeal.com/
Cijena uređaja sa shipingom je bila nešto manje od 20$. Došla je na kućnu adresu za cca 2 tjedna bez carine i PDV-a. Poštansko pakiranje je bubble wrap omotnica. Bez oštećenja kutije ili sadržaja.
UNBOXING
Uređaj dolazi u smeđoj kartonskoj kutiji sa logom na vrhu i specifikacijama na dnu(eng .i kineski) Kutija je omotana folijom koja se lagano skida. Nakon otvaranja uređaj je odmah vidljiv što je moda zadnjih par godina. Lagano se vadi iz kutije. Još u pakiranju je punjač koji je zapravo samo kratki USB kabel na jednoj i vlasnički utor na drugoj strani i upute.
SPECIFIKACIJE
- dimenzije: 36 x 14 x 9mm
- masa bez baterije: 5g
- masa sa narukvicom: 13g
- dužina narukvice cca 230 mm
- baterija 41mAh
- bluetooth 4.0
- kompatibilan sa Androidom 4.4+ ili iOS 7.0+
HARDWARE
Što se tiče same narukvice prilično je neupadljiva u crnoj boji. Jako je lagana i gotovo je ne osjetim. Gornji dio kućišta je od aluminija i ima tri RGB ledice i motor za vibriranje. Ostatak je od plastike. Otporan je na prašinu i vodu po IP67 certifikatu. Lagano se vadi iz narukvice i umeće u punjač. Nakon prvog uparivanja baterija je pokazivala 73% i zadnje punjenje prije 31 dan što mi je i dalje nevjerojatno. Naime Mi band se sinkronizira samo kad je aplikacija upaljena inače sprema telemetriju na memoriju uređaja. Slike su preuzete sa interneta.
SOFTWARE
Prilikom instalacije koristio sam neslužbenu verziju koja može slati notifikacije sa telefona na narukvicu. Osim toga službena verzija podržava i alarm i notifikaciju telefonskog poziva. Možda meni najzanimljivija opcija je praćenje sna koje tek moram probati. Sama aplikacija je dizajnirana u MiUi stilu što i nije tako loše.
Android 5.0 Smart Lock funkcija radi savršeno sa Mi bandom. Dovoljno je postaviti Mi band kao Trusted device i ako su telefon i band upareni zaobilazi se lock screen ekran.
ZAKLJUČAK
Kratki review Mi band narukvice nakon korištenja samo jedan dan. Nakon što budem koristio narukvicu par dana i dobijem još par utisaka proširit ću ovaj mini review. Slobodno pitajte ako šta želite znati a nisam ubacio u ovaj tekst.