Povreda privatnosti podataka na racunalnom servisu

poruka: 9
|
čitano: 1.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dao sam laptop na popravak, i kad sam ga dobio nazad vidio sam da su mi privatni folderi sa slikama i ostalim skakljivim informacijama pregledani od pocetka do kraja (cak imam i ljepi prt scr on recent events da to dokazem) pa me zanima, sta raditi sada?!?!?!

znan da cu ih nazvat i "uljudno" raspravit sa njima o tome, al s druge strane moje privatne stvari nisu bile zasticene al im to nedaje pravo da ceprkaju po njima!

Pa me zanima imali itko jos ovakvih iskustava i sto napraviti u tom slucaju?

17 godina
neaktivan

Osim "uljudnog" razgovora ti njima ništa ne možeš...

I šta će škakljivi podaci na laptopu? Hoćeš li da ko Seve završiš Nevinašce

Enkripcija FTW!

17 godina
neaktivan
RE: Povreda privatnosti podataka na racunalnom ser

Od lika sa news koji radi u firmi koja je zastupnik ibm-a i della sam cuo da uopste nisi obavezan dati disk kad dajes lap na servis u garanciji. I moraju ti ga primiti. 

15 godina
neaktivan

Ma popricaj ti snjima ono ozbiljnije da nemoze biti

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
17 godina
neaktivan

Sumnjam da bi ti primili laptop na servis bez HDD-a, ako je u garanciji ti ćeš ju prekinuti ako budeš sam vadio HDD, ako ti se javlja problem potrebno je sve komponente uključit u test. Što se tiče povrede privatnosti, ako im se suprostaviš biće njihova reč protiv tvoje a oni se mogu voditi time da su testirali komp na taj način, tj. korištenjem u normalnom radu.

Sledeći put skini neki program za enkripciju i zaštiti pojedine foldere sa lozinkom, sumnjam da će se nekome dati razbijati ti lozinku da vidi tvoje slike ili ukoliko imaš nešto ozbiljnije.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 22:29 (Quark).
17 godina
neaktivan

Vjeruj mi rijec ovog covjeka shvatam vrlo ozbiljno i covjek definitivno zna sta prica. Ko je pratio ili prati newse zna za iggyja ili Igora Batinica.

17 godina

Možemo vidjet o kojim se slikama radi? Izlanuo se

Škakljiva situacija... Ne znam šta bi napravio da sam na tvome mjestu. A sigurno su samo pogledali i to je to, jer sam već čuo priču jednog lika koji je isto tako radio u servisu i onak malo gledaju po hardu neke cure kad ono... Osmijeh Ništa, pogledao samo, nije ništa kopirao i vratio, kao da se nije ništa dogodilo. A to ti je kao u restoranu, padne hrana na pod, nitko ne vidi, ovaj vrati na tanjur i da tebi... Viče

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
15 godina
neaktivan

ma nista kao seve :( nazalost al privatne stvari su ipak privatne stvari, al neznan koliko i kako ce se uspit izvuc na to da su za popravak zvucnika morali gledat slike i skripte sa faksa?!?!?

uostalom sve sistemske stvari sta im trebaju su na c a nikako na trecoj particiji pod nazivom osobno, ah sljedeci put ide jedan postena enkripcija cak i na recepte sta mi cura cuva na laptopu!:)

p.s. laptop il destop ako je pod garancijom (mislim na cijeli komp a ne na komponente) onda se nesmije vaditi nista a kamoli hdd.

17 godina
neaktivan
j.j. binks kaže...

Dao sam laptop na popravak, i kad sam ga dobio nazad vidio sam da su mi privatni folderi sa slikama i ostalim skakljivim informacijama pregledani od pocetka do kraja (cak imam i ljepi prt scr on recent events da to dokazem) pa me zanima, sta raditi sada?!?!?!

znan da cu ih nazvat i "uljudno" raspravit sa njima o tome, al s druge strane moje privatne stvari nisu bile zasticene al im to nedaje pravo da ceprkaju po njima!

Pa me zanima imali itko jos ovakvih iskustava i sto napraviti u tom slucaju?

Progutaj knedlu i cepaj dalje. Zato i postoje programi za enkripciju podataka. BitLocker i sta sve ne

Ubuduce ono sto bas ne mora/ne sme biti videno raraj sa dobrim passwordom pre servisa, ne zaboravi ukljuciti kavicu Put recovery information i Test Archive. Znam da je gnjavaza ovo za raranjem ali pomaze.

I...nemas se kome zaliti, na svaki tvo argument oni ce izvuci 1000 drugih. Mozda zavrsite sa tuzbom pa laptopi ce da ide na vestacenje i sta sve ne i....nece biti nista dokazano.

Da su tu brisali i menjali zadrzaj datoteka ili formatirali bez tvoje dozvole onda okay. Ovako ne

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice