Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.584.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Opet nije isto koliki ti je uncore na tome. Meni za 5.0/5.0 treba 1.37V, ali za 5.0/4.2 trebam 1.287.

Nope.
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Opet nije isto koliki ti je uncore na tome. Meni za 5.0/5.0 treba 1.37V, ali za 5.0/4.2 trebam 1.287.

uncore en five ghz

Sky is blue, water is wet, women have secrets. Nobody likes you, everybody hates you, youre gonna lose, smile you fuck.
14 godina
protjeran
Znam da sam i prije guglao o tome uncoreu i navodno da za gaming nema nikakvog efekta dizanje uncorea, ali zato mogu nastati problemi sa stabilnoscu. Koja je glavna svrha uncorea? Da li dizanje uncorea uvijek rezultira jednakim/vecim naponom?
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
war3_tft kaže...

Evo za pocetak da se pohvalim svojim govno primjerkom 8600k kojem treba cak 1.28v za 4.9Ghz, pogodio sam kako se kaze ko prstom u govno. 

nisam shvatio jel to tebi dobar primjerak ili los? koliko sam googlao razlike variraju od 1.25-1,35V, neki primjerci cak i vise kao recimo kod gamersnexus.net od cak 1.4V za 5ghz, sirotinja! tako da si dobio solidan primjerak poput meneLP

Stjepko, mogao si ponuditi svog i 100eurica za moj dijamantni 8600k pa smo mogli nesto isposlovati 

Moj ex primjerak delidan bi mozda uspio validirati 1 jezgru oko 6ghz

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Znam da sam i prije guglao o tome uncoreu i navodno da za gaming nema nikakvog efekta dizanje uncorea, ali zato mogu nastati problemi sa stabilnoscu. Koja je glavna svrha uncorea? Da li dizanje uncorea uvijek rezultira jednakim/vecim naponom?

Ovisi kako gdje, ali ima razlike. To je brzina cache memorije. Ironično, važnije je kod lošije napisanih igara.

Nope.
18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

test koji smo čekali

13 godina
XXX kaže...

test koji smo čekali

...i za one koji još uvijek cijene pisanu riječ - link

17 godina
XXX kaže...

test koji smo čekali

Moj sinko koliko su se ono čekale ove ploće duuugo predugo.Nisu ni trebale dolazit kad im je toliko trebalo.

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen

Sinko? Kaj si prešao sedamdesetu?

Meni se nekako sve više sviđa i5 8400 i ova nova 360 mbo, sve skupa nekih 1800-1900 kn za puno gamerske muzike...ali opet nova generacija je tu za godinu dana.

13 godina
odjavljen
XXX kaže...

...sve skupa nekih 1800-1900 kn ...

I dalje je to dosta iznad 0kn 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
protjeran
XXX kaže...

Meni se nekako sve više sviđa i5 8400 i ova nova 360 mbo, sve skupa nekih 1800-1900 kn za puno gamerske muzike...ali opet nova generacija je tu za godinu dana.

A sta ce tek bit za 2 godine....

9 godina
protjeran

ja bi bio cist zadovoljan sa i3 8100 i nekom 310 plocom...

Brajanov život
18 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

A sta ce tek bit za 2 godine....

Isti proizvodni proces kao i ovaj nagodinu.

9 godina
protjeran

uglavnom, kroz nekih tri godine cemo imati procove sa dovoljno jakim integrushama da mogu vritit dx11 naslove u 1080p pri 60fps....doduse, tada ce vjerojatno biti dx12 naslovi u djiru :)

fino nas muzu...strucno

Brajanov život
14 godina
protjeran

Pored tih ploca ryzen 3 koji ionako nije imao previse smisla sad ima 0 smisla uzimati, a u srednjoj kategoriji ce te ploce + 8400 uzimati oni kupci koji su uzimali 1600 jedino iz razloga sto je bio jeftiniji od konkurencije, a ne zato sto im treba 6/12 cpu.

13 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

uglavnom, kroz nekih tri godine cemo imati procove sa dovoljno jakim integrushama da mogu vritit dx11 naslove u 1080p pri 60fps...

Ne daj se lave! Samo snažno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
XXX kaže...

E da se može samo ubacit nova generacija ali intel te mora ošišat ovčice.Baš zato je dilema da li uzimat ili ne nekome ko pati od novitadi.

16 godina
Zanimljivo
i5 8400 ima manji BN
AMD AntiBoy
16 godina
Zanimljivo
i5 8400 ima manji BN
AMD AntiBoy
9 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Zanimljivo
i5 8400 ima manji BN

Čudo neviđeno 

16 godina
Jedan vise razlog za kupovinu i5
AMD AntiBoy
8 godina
dreadmoore kaže...

zar je ikada postojao ijedan razlog za kupovinu ryzena?

16 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Zanimljivo
i5 8400 ima manji BN

Je al je zato 1600+ploca dosta skuplji 

14 godina
protjeran
3dfx kaže...
dreadmoore kaže...

Da se natjera Intel da spusti cijene. 

16 godina
protjeran
3dfx kaže...
dreadmoore kaže...

Za renderat...

8 godina
ansha kaže...
3dfx kaže...
dreadmoore kaže...

Za renderat...

ma ni za to

16 core, intel brzi i skuplji

12 core, intel brzi i skuplji

8 core, intel brzi i skuplji

6 core, intel brzi i skuplji

jedino ako gledas "performance per dollar" onda da, a i to samo po cijeni, sto dulji rok uzmes, to se taj omjer vise smanjuje, i na kraju se opet intel vise isplati

ROI i TCO su isto na strani intela

R5 1600 ima najbolji "performance/dollar" kada se gleda samo cijena procesora, to se slazem, ali to nije racunica koju gledas kada ti je rendanje posao

ryzen se definitivno vise isplati kada kupujes render masinu za neki spot deal, par mjeseci, i kada to odradis, neces vise koristiti stroj, koji si otplatio i zaradio s tim poslom, vec ces ga prodati dalje

ali ako slozis render masinu koju ces koristiti godinu dvije, onda je intel puno bolje ulaganje

uostalom, vas 5 sa foruma koji se bavite rendanje ste vecina na intel, sumnjam da bi bili da je ryzen bas toliko bolji 

molim vas nemojte samo poceti opet pljuvati jedni po drugim, intel ovo amd ono, moj je bolji od tvoga i slicno

stvarno me zanima da dugorocna racunica, jer meni se stvarno cini da je intel bolja kupnja i da je, dugorocno gledano jeftiniji, ako me razumijete

16 godina
To trebas pitati Toncia on toliko hvali amd da nonstop kupuje od intela proizvode
AMD AntiBoy
17 godina

Nisi u toku udara tonči po riperu sad, a hvali ga naravno i svi intelovi fanovi mu se moraju poklonit jer ne bi bilo ovakvog intela da nije njih.

14 godina
protjeran
dery kaže...

Nisi u toku udara tonči po riperu sad, a hvali ga naravno i svi intelovi fanovi mu se moraju poklonit jer ne bi bilo intela po ovoj cijeni da nije njih.

Ispravio sam te.

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
To trebas pitati Toncia on toliko hvali amd da nonstop kupuje od intela proizvode

Prodam ti ja sve Intele ako hoćeš; X99 5960X za 8-jezgreni HEDT i 8700K (neotvoreni CPU i ploča sjede tu) za malo slabiju mašinu, ali i dalje vrhunsku. Već sam prodao 7980XE stroj (što je čudno, jer je bio najskuplji).

Intel je fora, ali da, da nije AMD-a, ne bi ti još dugo vidio 6 jezgara na consumer platformi ni 18 na HEDT-u.

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice