Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.587.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...

Nema nikakve veze s time, al' objasni ti to random novinaru...

Nope.
13 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Stjepko je uvijek smanjivao cache takt kako bi dobio određeni cpu takt "stabilno", zato bi uvijek dobio niže rezultate od drugih sa istom procom na usporedivom taktu. Geekbench je poznat po tome da ima očajan scaling sa HT-om, da je izuzetno osjetljiv na takt memorije i latencije te da favorizira intel (iako ovo zadnje možemo zanemarit u konkretnom slučaju, to je neka druga priča). Ne znam kako vi testirate, ali čak i samo podizanje takta memorije (uz latencije na auto ili xmp, kako većina weekend overclockera radi), uz isti cpu/cache takt pokazuje pomake u rezultatima.

14 godina
protjeran
Stigao dvojac, ako bude volje kucat ce jos danas u kucistu. Bio sam kenjao po MSI-u da su mi pre kicasti pa evo savrsene prilike da promjenim misljenje.
16 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Stigao dvojac, ako bude volje kucat ce jos danas u kucistu. Bio sam kenjao po MSI-u da su mi pre kicasti pa evo savrsene prilike da promjenim misljenje.

I onda sebi za dispet uzmes nakicastiju 

14 godina
protjeran
Bas to :D

Ma u planu je bila msi z370-a pro, al nisam htio smedu plocu pa reko ajd uzet cu pc pro koja je crna (ima jos par dodatnih konektora) i onda vidim ovu malo skuplja, a po recenzijama dosta bolja, ima istu faznu regulaciju kao carbon pro i gaming5 i jos malo vise konektora itd.

Estetski nije bas moj stil, al barem je crna, ovog zmaja cu probati nekako skinuti...
12 godina
neaktivan

Nema istu faznu regulaciju, ali ok izbor.

14 godina
protjeran
Covjek ovdje na 2:40 kaze da je ista, dalje nisam istrazivao previse iskreno

12 godina
neaktivan

Cim ga vidis znas da samo cita specs s nekog papira i malo nadoda gluposti. Pito sam kiwija jos prije na PM. Krait i Carbon su slicne, ali M5 nesto bolja. Uglavnom, bilokoja Z370 ce bit ok za clockanje tog i5. Imas ono sto je po meni najbitnije kod ploce, najbolju zvucnu u generaciji i super LAN kontroler Intel I219-V koji donedavno nije dolazio s jeftinijim plocama.

14 godina
protjeran
Zaboravih na zvuk, to je bio isto jedan od razloga kupnje.

Kako sam gore napisao razlika u cijeni ove i pc pro je bila mala, a mislim da se sa ovom plocom dobije ipak vise.
13 godina
war3_tft kaže...

Nego reci ti nama kako te sluša taj Golf 7 trendline ako se ne varam?! ;)

p.s. congrats na upgradeu

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
protjeran
Nije Golf, tako nesto ce pricekati, za sada je to Scenic zbog male balavice koja bas cori pored mene i zbog druge koja je na putu :)
15 godina
metallic kaže...

Golf 7 trendline

Kakva su to pitanja, pa nije Megana ili Astru kupio. 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Nije Golf, tako nesto ce pricekati, za sada je to Scenic zbog male balavice koja bas cori pored mene i zbog druge koja je na putu :)

sad je pitanje jesi li ili nisi oprezan u prometu :)

Sky is blue, water is wet, women have secrets. Nobody likes you, everybody hates you, youre gonna lose, smile you fuck.
17 godina
war3_tft kaže...

Estetski nije bas moj stil, al barem je crna, ovog zmaja cu probati nekako skinuti...

taj zmaj je važan kao istanbulska konvencija

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran
I Linus se pohvalio s popiganim 8700k😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
The_Fichek kaže...

Cim ga vidis znas da samo cita specs s nekog papira i malo nadoda gluposti. Pito sam kiwija jos prije na PM. Krait i Carbon su slicne, ali M5 nesto bolja. Uglavnom, bilokoja Z370 ce bit ok za clockanje tog i5. Imas ono sto je po meni najbitnije kod ploce, najbolju zvucnu u generaciji i super LAN kontroler Intel I219-V koji donedavno nije dolazio s jeftinijim plocama.

Objasni molim te...Kako je ovo bolja solucija od ROG-ovih sa integriranim dacom ?

12 godina
neaktivan

ROGovo sta? Nema bolje od ALC 1220 zvucne na Z370 maticnoj. Kog briga kak koji brend naziva svoju verziju. Kolko vidim svi imaju Chemi-con kondenzatore uz nju (neki vise neki malo manje), tako da se radi o nijansama ko ima bolju verziju, a i ta razlika se osjeti samo na boljem paru slusalica ili zvucnika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 22:16 (The_Fichek).
14 godina

Ispalio si da je najbolja zvučna u generaciji. Na mid buđet ploči. Sad veliš da treba imat bolje zvučnike/sluške za viši nivo. Razlika se jebeno osjeti jel na ROG-ovoj još dobiješ integriran DAC.

Drugi put napiši najbolja zvučna u tom cijenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 22:19 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan

Oke, najbolji zvucni chip oke, ispricavam se. ROGove ploce isto imaju ALC1220. Ja npr. na ovoj Strix Z370-E ne vidim da ima integrirani DAC: https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-E-GAMING/ Stranica veli da ima audio cover, shielding, amplifier i nichicon kondenzatore sto je sve cetvero standard uz ALC1220 i na drugim plocama kolko vidim u opisima pa tako i na MSI Z370 Krait koju je kupio. Gdje si ti vidio/osjetio da se razlika osjeti tolko na ROG ploci naspram neke druge sa 1220?

Nisam napiso da treba imat bolje zvučnike/sluške za viši nivo, nego da se RAZLIKA izmedju 2 slicne zvucne osjeti sa boljim zvucnicima ili slusalicama, sto je logicno. Drugim rjecima istaknuo sam da su sve zvucne sa ALC1220 na Z370 vrlo slicne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 23:41 (The_Fichek).
14 godina

Dovoljno je da imaš obične entry lvl studjiske sluške i voila. Razlika više nego očita...Meni je inače to uvijek presudno kod odabira ploče.

Gigine imaju hvaljeni Sabre dac integriran koji bi trebao bit top of the top u kombinaciji sa već navedenom zvučnom...https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/Z370-AORUS-Gaming-7-rev-10#kf

Formula i Hero također ne zaostaju https://www.asus.com/Motherboards/ROG-MAXIMUS-X-FORMULA/

Doduše to je već malo veća cijena, ali opet - ovaj kombo je već .

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 1:53 (DarthMarkus).
9 godina
protjeran

Ja sam totalni noob po pitanju pc zvuka, zadnji put imao zvucnu ima 10+ godina

Moze par pojasnjenja nabrzinu, ovo sto se odnosi na kvalitetu zvuka integriranih zvucnih kartica, dolazi do izrazaja samo ako koriste audio izlazi na ploci ili se to odnosi i na zvuk preko hdmi ili usb?

14 godina
protjeran

Evo za pocetak da se pohvalim svojim govno primjerkom 8600k kojem treba cak 1.28v za 4.9Ghz, pogodio sam kako se kaze ko prstom u govno. 

Zanima me jedna druga stvar u vezi ploce. Isao sam na brzinu testirati cip i jedine postavke koje sam mijenjao bile su vcore, llc level i isao sam isprobati addaptive+offset mode, posto nisam bio 100% siguran da je oc stabilan otisao sam na "reset to defaults" u slucaju da brat navrati nesto odigrati pa da mu se sistem ne bi rusio. Na MSI plocama, kako neki od vas vec znaju, kad god se naprave neke promjene pri izlasku iz biosa se sve one izlistaju jos jednom na uvid, pored ovih mojih postavki koje sam ja dirao bilo je valjda jos negdje 5-6 komada koje ne da nisam taknuo nego ne znam ni gdje ih pronaci, tu mi se malo razvila sumnja da je ploca vec koristena, druga sumnjiva stvar je ta sto je bios na ploci bio s kraja 12. mjeseca, iz nekog iskustva znam da obicno na ploci budu dosta stariji biosi. Sta mislite da li postoji sansa da su mi uvalili koristenu plocu?

18 godina
odjavljen

prek hdmi-a dobiješ zvuk sa grafičkog chipa, prek USB-a ne dobiješ zvuk nego napajanje i vezu za svoju integriranu zvučnu u slušalicama, DAC-u i sl. Samo preko audio izlaza sa matične dobiješ zvuk sa zvučne. Dnašnja integrirana rješenja su i na jeftinim pločama super za 99% korisnika. Razliku možeš skužiti tek sa vrhunskom opremom ili sa "nestandardnom" kojoj treba jača audio snaga da bi uopće radila normalno....na tržitu je mali milion audio opreme pa možda imaš neku kojoj je potreban kvalitetniji audio chip. Brijem da je kupovina diskretne zvučne ostala ljudima još iz vremen kada su matične izlazile bez zvučne "kartice" pa je i danas kupuju iz navike ili straha da zvuk nebu dobar. Ali imaš i audiofila sa izvježbanim uhom koji na kompu studiozno slušaju muziku valjda da bi radili recenzije današnje vrhunske glazbe....pa svejedno kupuju vinil ploče radi "tolijeg" zvuka i sto drugih sranja ali OK, ne treba generalizirati.

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Evo za pocetak da se pohvalim svojim govno primjerkom 8600k kojem treba cak 1.28v za 4.9Ghz, pogodio sam kako se kaze ko prstom u govno. 

Zanima me jedna druga stvar u vezi ploce. Isao sam na brzinu testirati cip i jedine postavke koje sam mijenjao bile su vcore, llc level i isao sam isprobati addaptive+offset mode, posto nisam bio 100% siguran da je oc stabilan otisao sam na "reset to defaults" u slucaju da brat navrati nesto odigrati pa da mu se sistem ne bi rusio. Na MSI plocama, kako neki od vas vec znaju, kad god se naprave neke promjene pri izlasku iz biosa se sve one izlistaju jos jednom na uvid, pored ovih mojih postavki koje sam ja dirao bilo je valjda jos negdje 5-6 komada koje ne da nisam taknuo nego ne znam ni gdje ih pronaci, tu mi se malo razvila sumnja da je ploca vec koristena, druga sumnjiva stvar je ta sto je bios na ploci bio s kraja 12. mjeseca, iz nekog iskustva znam da obicno na ploci budu dosta stariji biosi. Sta mislite da li postoji sansa da su mi uvalili koristenu plocu?

Na mojoj MSI ploči nakon promjena u BIOS-u ništa se još jednom ne izlistava na uvid prije sejvanja. Također dobio sam ploču sa tada zadnjim biosom, pa ne drže oni robu na lageru nego naručuju na tjednoj frekvenciji.

Kakve su temperature pod zadnjim primeom?

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Na mojoj MSI ploči nakon promjena u BIOS-u ništa se još jednom ne izlistava na uvid prije sejvanja. Također dobio sam ploču sa tada zadnjim biosom, pa ne drže oni robu na lageru nego naručuju na tjednoj frekvenciji.

Kakve su temperature pod zadnjim primeom?

Po defaultu msi z370 ocito dolaze sa ukljucenim tim featureom, prikaz svih promjena prije save&exit.

Naravno da nase IT trgovine ne narucuju godisnji lager odjednom ali meni je to vrlo granicno da ploce na sebi ima BIOS koji je izasao prije 3 mjeseca, sami transport iz Kine, Taiwana ili koje vec dalekoistocne zemlje do RH nekog veleprodajnog skladista traje bar 2 mjeseca ako ne i vise.

Sumnjam da nase veleprodaje narucuju interventni avionski prijevoz, vjeruj mi diglo bi to debelo cijenu.

14 godina
protjeran

Mozda to samo na Z plocama onda postoji. Na prajmu 26.6 sto sam testirao nekih pol sata su temp oko 70 stupnjeva, u gamingu koji je meni osobno bitan izmedu 50-55.

14 godina
protjeran
Evo jedva nadasve politicki korektna ploca.
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Evo jedva nadasve politicki korektna ploca.

Bratstvo i jedinstvo modernog doba 

14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

nisam shvatio jel to tebi dobar primjerak ili los? koliko sam googlao razlike variraju od 1.25-1,35V, neki primjerci cak i vise kao recimo kod gamersnexus.net od cak 1.4V za 5ghz, sirotinja! tako da si dobio solidan primjerak poput meneLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 18:13 (Stjepanj).
14 godina
protjeran
Guglao sam i ja i po tome me zapao bas los primjerak. Solidno je recimo do 1.3v 5.0ghz.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice