Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.582.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

Spizdio si nešto. Ja na 5.0 imam bolji score od tebe na 5.4 što nema logike. Imaš premalo napona pa ti shadow/phantom-throttla.

gdje je tvoj skor? neznam koliko treba imati na 5ghz, to sam odvrtio tak je ispalo! spectre&meltdown su icinili svojelp

Ovo je 5.0/4.8 core/uncore:

Stjepanj kaže...
Patrick_cro kaže...
Jok bencha, u tom benchu san ja sa i5 bio bolji od i7 iste ili mob je generacije, toliko o realnosti tog testa. Izvrši cinebench ili neki realnoj bench a ne tu sprdnu od testa.

vidis da mozes i varati likovi imaju 7500 za single...lol

Ne mozes; nisu im frekvencije dobro očitane; 7500ish su 5.2-5.4 tu negdje. Bitan ti je cache, ovaj test dosta radi s cacheom i memorijom jer ide na realističan load. Bitno je i kakvu memoriju imaš.

Jakovp kaže...
Ne kuzim, za 1300 eura (cak i manje sada) uzmes 16-jezgrenog threadrippera i plocu, koji unisti dobrano bilo kog intela za slicne pare.

Samo u višejezgrenom radu. 

Nope.
9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

ovaj geekbench je smijurija za multicore, ratio jedva nešto preko 4, trebao bi biti oko 7,5-8... 

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

ovaj geekbench je smijurija za multicore, ratio jedva nešto preko 4, trebao bi biti oko 7,5-8... 

Evo cim snimim mac os na 5.4gh bi trebao imati 7500 single...na 5.5 cu vjerojatno biti rekorder na geegbenchu.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
lav1000 kaže...

Evo cim snimim mac os na 5.4gh bi trebao imati 7500 single...na 5.5 cu vjerojatno biti rekorder na geegbenchu.lp

Stjepane, ovo je baš za tebe kategorija single core, naš Kingpin single core bencheva 

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
lav1000 kaže...

Nikakve to veze nema s OS-om. Povećaj napon i uncore. Na koliko su ti sad?

Nope.
14 godina
protjeran

Je je, evo cpu poceo raditi svojom voljom, odbija poslusnost morat cu ga kazniti vratit cu mu majonezu pa nek se misli drugi put oce me sramotit u geekbenchu u single coru..

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Je je, evo cpu poceo raditi svojom voljom, odbija poslusnost morat cu ga kazniti vratit cu mu majonezu pa nek se misli drugi put oce me sramotit u geekbenchu u single coru..

Jesi ti napravio ponovno premazivanje sa LM? 

18 godina
odjavljen

Bolje i to nego da ti throttla.

14 godina
protjeran
LM, jel to Lidl majoneza?
9 godina
protjeran
XXX kaže...

Bolje i to nego da ti throttla.

ne throttlalo sa tim mićim naponima, trebalo bi ga zaposliti u CERNu da im nabija napone i snagu magnetskog polja na onom ubrzivaču, nebi se više zvao Higgsov bozon, nego Stjepanov bozon, čestica koja prenosi gravitaciju i stabilnost OC-a 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
LM, jel to Lidl majoneza?

rekli smo thomy je najbolja, termostabilna je i ne mora se čuvati u frižideru

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Opet si preskočio odgovor. :D Dakle, uncore je nešto sitno pa ti je score u kukiju jer je cache očajan? To bi objasnilo. Za ludu ti toliki takt ako je ostalo sporo.

Nope.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Opet si preskočio odgovor. :D Dakle, uncore je nešto sitno pa ti je score u kukiju jer je cache očajan? To bi objasnilo. Za ludu ti toliki takt ako je ostalo sporo.

ma koji cache/uncore, pa nije ti ovo doba dinosaura kad se dizao bclk pa shodno tome su se dizale perfomanse svemu

evo ti s uncore na 5ghz dakle rezultat je identican

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/7707074

stvar je jedino u taktu memorije koja dize scor u nebesa, pogotovo kad je prek 4000mhz! Test namjenjen mobitelima kaj drugo..

Tonči kolika ti  je max temp tokom testa i power?

kod mene 84°c@1.54V, AC Liquid je na 100% rpm, i5 je na 173W.lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 12:50 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ma koji cache/uncore, pa nije ti ovo doba dinosaura kad se dizao bclk pa shodno tome su se dizale perfomanse svemu

evo ti s uncore na 5ghz dakle rezultat je identican

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/7707074

stvar je jedino u taktu memorije koja dize scor u nebesa, pogotovo kad je prek 4000mhz! Test namjenjen mobitelima kaj drugo..

Tonči kolika ti  je max temp tokom testa i power?

kod mene 84°c@1.54V, AC Liquid je na 100% rpm, i5 je na 173W.lp

Gdje god imaš puno rada s podacima, jako je bitno koliko je brz keš i memorija (fizika u igrama, preparacija itd.) Tu će ti brzi keš i memorija dići sigurno par frejmova što će ti neki sintetički test svakako pokazati. 

1.54V neću niti probati, lol. 1.48 je najviše što sam išao i to za 5.3, 72-76°C ovisi koliko dugo radi (76 je nakon sat vremena Primea). to je vrlo visok napon, nemoj se igrati s tim, jer ćeš degradirati proc. Što su noviji i što je proces niži, to su osjetljiviji na napone pa su ovi novi  pravo mimozice.

Ako imaš takav score, moguće je da stvarno nemaš dovoljno napona. Svi Intelovi procersori unazad par generacija rade shadow throttling do neke granice, pa se ne smrznu, ali "kao" rade na taktu koji piše, no zapravo nisu.

Nope.
14 godina
protjeran

ma od kud si to izvuko da kao ne rade na taktu koji pise? velim ti skor prek 7000 ces dobiti jedino s 4000+mhz memorijom(moj za 3200 je iznad prosjeka) tebi je skor u teskoj banani s obzirom da ti ram radi na 4400...

Svi benchevi rade bezprijekorno "u bod" kako i treba, da takt nije onaj koji pise nebi i rezultati bili takvi. a i ja bi se zalio skupa s cijelim internetom...lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 13:08 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ma od kud si to izvuko da kao ne rade na taktu koji pise? 

Točno tako kako sam ti napisao. Dakle, staviš niži napon old potrebnog i rezultat će ti patit jer procesor ne radi na frekvenciji koju dobijaš kao izračunatu. Frekvencija nije nešto što negdje piše, računa se broj koji vidiš. Pogledat ću kasnije ima li negdje što napisano o tome pa ti dam link ili objasnim kako radi.

[nije 4,4, RAM je na 4267 (uncore 4.7 gore u tom testu, ne 4.8).]

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 13:13 (Tonči).
18 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
Ne kuzim, za 1300 eura (cak i manje sada) uzmes 16-jezgrenog threadrippera i plocu, koji unisti dobrano bilo kog intela za slicne pare.

Volim se igrati povremeno pa mi je bitno da vuce i u igrama dobro (pogotovo ako uzmem nasljednika 1080-ice). Treba mi vise jezgri od sadasnje 4 ali ne treba mi hrpetina jer se ne bavim renderiranjem i pizdarijama. Samo hocu da mi virtualke lakse disu i to je to. Je, puno je 900 eura za 10 jezgri ali jbg. Mujo radi, Mujo pati, Mujo ce i da plati...

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Nije bas, za 1300€ uzmes 12-jezgrenog intela (i plocu) koji se moze opasno priblizit TR-u u renderingu a u nekim stvarima je i dosta brzi...

A za 100€ vise 14-jezgrenog koji ce i u renderingu bit minimalno brzi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 13:24 (ansha).
16 godina
odjavljen
Kako kad 7900 i 1950 imaju isti mrsp, a 1950 je jos sad na akciji?

A opet je vrhunski za igranje, nije puno gori od tih x299 procesora (ajde 8700k to bih mozda i kuzio). Osim ako se ne planita igrati na 240hz monizoru sto cisto sumnjam.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
odjavljen
ansha kaže...
Jakovp kaže...

Nije bas, za 1300€ uzmes 12-jezgrenog intela (i plocu) koji se moze opasno priblizit TR-u u renderingu a u nekim stvarima je i dosta brzi...

A posto su neke solidne ploce? Ne cini mi se bas da bi to uslo u 1400 eura

Freak Show Inc.
13 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

ma od kud si to izvuko da kao ne rade na taktu koji pise? 

Točno tako kako sam ti napisao. Dakle, staviš niži napon old potrebnog i rezultat će ti patit jer procesor ne radi na frekvenciji koju dobijaš kao izračunatu. Frekvencija nije nešto što negdje piše, računa se broj koji vidiš. Pogledat ću kasnije ima li negdje što napisano o tome pa ti dam link ili objasnim kako radi.

[nije 4,4, RAM je na 4267 (uncore 4.7 gore u tom testu, ne 4.8).]

Evo nabrzinu sam probao sljedeće:

1. RAM sa 3000 na 3200 - isti rez

2. Uncore sa 42 na 48 - isti rez

3. Voltažu sa 1.28 na 1.32 - isti rez

Konkl. teorija ti pada u vodu :)

Ma ovaj bench je smiješan. CB je odličan za neku opću sliku brzine procesora; tamo je uglavnom sirovi takt glavni čimbenik. I kolko sam skužio, manji napon tamo isto neće dati manji skor od većeg na istom taktu, a CB zagrije više nego ova smijurija od testa.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Nije teorija, tako radi. Ne može ti nikako CB rezultat bit isti s različitim uncoreom i s manjim naponom od potrebnog (s većim neće bit razlike, jer uzima koliko mu treba). Kakav ti je LLC? 5 ili 6? Napon koji si ti podesio u biosu uopće ne mora bit napon koji je stvaran. L6 LLC će ti dati nešto više uvijek, L5 isto ili manje, recimo.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 13:40 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Evo pogledao sam, 1950x je sada cak 50 eura jeftiniji od 7900x lol koji ima 6 jezgri manje. Oko 850 eura je tako da mozes uzeti plocu kakvu ti srce pozeli do 1300 eura, iako ja sam uzeo plocu za 315 eura i vrhunska je, moja je msi ali ima i asus za istu cijenu i obje su zakon.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
odjavljen

Llc je na 6. Ne vidim razloga zašto nam je različit skor ovoliko. meni je oko 6300 tebi 7000? ajde stavi memu na 3000-3200 pa baci test kad stigneš. jesi popečao ove md i Spectre? bios i ostalo? možda je do toga ako nisi. ja jesam :/

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
protjeran

u cinebenchu ima razlike kad dizes cache multyplayer, ovdje je mizerna razlika! nek proba s memorijom na -50% pa javi rezultate

16 godina
protjeran
Friday kaže...
ansha kaže...
Jakovp kaže...

Extreme 4 je solidna ploca koja je basic ali ima predimenzionirani vrm i bez problema gura 7980XE clockani...

I kosta 190€ - brutalan best buy..

Ili 7920X pa biras plocu kakvu oces skoro...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 14:17 (ansha).
18 godina
odjavljen
ansha kaže...
Friday kaže...
ansha kaže...
Jakovp kaže...

Extreme 4 je solidna ploca koja je basic ali ima predimenzionirani vrm i bez problema gura 7980XE clockani...

Jbt, vrlo nelosa ploca za solidne pare...

Freak Show Inc.
18 godina
ansha kaže...

Meni su se Extreme4 i 6 na X99 pokazale odlične ... prva koju sam kupio radi već 3.5 godine 24/7 a većinu toga i pod 100% loadom (V-Ray, 5820k @4.4).

Koliko god su se nekad davno sprdali sa Asrockom, ove su im ispale super, nadam se da nisu ništa pokvarili u X299 verziji. Tako nešto fali za Threadrippera.

Čak i kad odu u mirovinu, bit će za neki file serverić :) (M.2, 10xSATA, hrpa USB-ova).

18 godina
neaktivan

8700K pod mikroskopom der8auera

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 21:49 (hrvooje).
14 godina
protjeran
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice