Alergija na Psa

poruka: 14
|
čitano: 8.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Alergija na Psa

MOLIM MOD-a  {#}da ne locka temu pošto mi je ovo jako bitno,pročešljao sam sve zivo po netu ali nista nemogu naći.

Znaci htio bi imati psa ( vanjskog ili kucnog )  to mi je velika želja al eto nažalost sam alergican na "dlaku" ( bio sam na alergo testovima ) 

Sada moje pitanje je : Postoje li zaista psi koji ne potiču alergijske reakcije? 

ili nešto slićno tome, pa ako netko može pomoći bio bi vrlo zahvalan!  

Naišao sam na ovo (http://vijesti.gorila.hr/gorilopedija/lifestyle/ljubimci/alergija_na_psa_mali_psi_za_stan), ali htio bi znati koliko je to sigurno i da li možda imaju koji vanjski psi ( pošto imam veliko dvorište ) 

I ovaj, pas bi bio 0-24 u dvoristu napravio bi mu box mogao bi setati kad hoce po dvoristu ( svuda je ograda tako da nema gdje pobjeci ili ugristi nekoga ) ja sam u Rijeci (centar) susjed mi ima sarplaninca odmah iznad mene i super je tako bi nešto htio ali ipak mi je to malo pre veliko nešto onako srednje mi treba..takoder svaki dan bi ga vodio u setnju po 3-4 puta dnevno to mi je najmanji problem HVALA SVIMA!

LP. i plz nemojte trollat da mi nebi lockali temu hvala na razumijevanju!

POHLEPA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 15:36 (Frle1).
16 godina
neaktivan
Alergija na Psa

Ako si alergičan, objasni mi kako se misliš igrati s psom, maziti ga,

davati mu jest, valjati se po dvorištu, kupati ga...

Ovisno o vrsti te da li su kratkodlaki ili dugodlaki, uvijek će biti dlake na sve strane

a pogotovo kada počne linjanje pred zimu i na proljeće.

Govorim iz iskustva.

Moj savjet ti je da doooobro proučiš sve medicinski vezano uz svoju alergiju prije

nego uzmeš psa pa da ne bude za mjesec dana s njim u šinteraj.

No matter where you go, there you are.
16 godina
protjeran
Re: Alergija na Psa
forzzuk kaže...

Ovisno o vrsti te da li su kratkodlaki ili dugodlaki, uvijek će biti dlake na sve strane

Govorim iz iskustva.

Moj savjet ti je da doooobro proučiš sve medicinski vezano uz svoju alergiju prije

Da, to ne želim nikako, da uzmem psa i onda nakraju da završi vani.
Prije 2-godine sam prespavao kod frenda, on je imao psa koji je bio u stanu (još i vlage bilo puno) ugl. kada sam se probudio imao sam ogrovne probleme, jedva sam disao, kroz grlo jedva gutao  dobio sam napadaj asme  (tada sam ju i dobio) bio sam na alergotestu na pola toga sam bio alergican od macke/psa pa do duhana i trava  al eto ne zelim da me bolest sprjecava u tome! sada nemam nikakvo gusenja, asma mi se povukla skroz bar tako kaže doktorica ali budem išao na preglede i pitao doktoricu u vezi svega.
http://www.uniteddogs.com/hr/forum/753/73415/alergije-na-psecu-dlaku-slinu-itd/  - malo citam i vidim da je dosta njih bilo alergicno na psa al nakon nekog vremena su postali "imuni" ... mama,tata,brat svi mi vole psa/macke, samo eto pas nebi isao u kucu bio bi vani imao svoju kucicu.

Brati bi htio haskija on mi se isto svida od moje 7 godine, al eto neznam kakav bi bio odaziv alergije {#}

-
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 16:12 (Frle1).
16 godina
protjeran
Alergija na Psa

Malo čitam o haskiju i naišao sam na nešto vrlo zanimljivo .. 

4) Sibirski haski mijenja dlaku dva puta godišnje. Uz njega ćete, bilo da živite u kući ili u stanu, uvijek i posvuda pronalaziti dlake, pogotovo u svojoj odjeći. Na sreću, to je pas koji za razliku od svih drugih vrsta pasa za ljude nema nikakvog mirisa i nikada nigdje nije zabilježen slučaj da bilo koji čovjek alergičan na njegovu dlaku. Zato, ako je vaša alergija na dlaku druge prirode … SIBIRSKI HASKI NIJE PAS ZA VAS.

-
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Govorim iz iskustva.

Ili jos gore... na lanac ili box bez mrdanja. Kad vidim neke ljude kako drazesno uzimaju male psice pa kad naraste i dosadi samo ga puknu na lanac ili ga zatvore i hite mu jest. To treba zakonom zabranit.

Ja osobno volim vise macke ali ni psi mi nisu mrski :)
Htio sam uzet jednog ali nakon dobre kalkulacije odustao sam jer smatram da se vjerovatno nebi dovoljno dobro brinuo o njemu. Tko zna, mozda cak i bi ali nisam htio riskirat.

Jedno da mi netko hoce poklonit ovo malo djubre onda bi jos jednom dooobro razmislio {#} 

Battlelog ~ UrbanFsk
14 godina
neaktivan
Alergija na Psa

Maltezeri  i njihova blizina djeluje upravo suprotno-antialergijski,što je i dokazano.

To su psi kojima ne otpada dlaka jer nemaju tzv.podlaku,ali zato ih se ne smije previše izlagati hladnoći.

http://www.tasteoflife.hr/ostalo/dom-i-obitelj/1994-alergija-na-pse.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 16:59 (Godin).
16 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
forzzuk kaže...

Govorim iz iskustva.

Ili jos gore... na lanac ili box bez mrdanja. Kad vidim neke ljude kako drazesno uzimaju male psice pa kad naraste i dosadi samo ga puknu na lanac ili ga zatvore i hite mu jest. To treba zakonom zabranit.

Htio sam uzet jednog ali nakon dobre kalkulacije odustao sam jer smatram da se vjerovatno nebi dovoljno dobro brinuo o njemu. Tko zna, mozda cak i bi ali nisam htio riskirat.

Jedno da mi netko hoce poklonit ovo malo djubre onda bi jos jednom dooobro razmislio {#} 

Rekoh, bez lanca, imam vrt bio bi slobodan kad god hoce, kucica kada hoce spavati neka ode ako nece moze i na travi, sada pitanje je: kada bi nabavio haskija da li bi on mogao biti odmah od svoja 2.5-3 mjeseca  biti vani ili bar do 1 godine u kuci? ..

-
16 godina
Alergija na Psa

Ovakvošta?

Samo se šalim :D mada mislim da je ludost uzimat psa dok si alergičan na njih...to može napravit samo...ma zapravo, preporučujem ti da se kloniš pasa. A na tebi je da odlučiš

Riba pliva, ptica leti, konj trči...ja igram.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 16:54 (nul-3).
15 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Ovakvošta?

hahahahhahahahaha hebote, ne sere, ne pisa, ne jede, ne mjenja dlaku - samo baterije zamjenis tu i tamo, a ak je dosadan izvadis ih ..di ces bolje {#}

Battlelog ~ UrbanFsk
15 godina
Sale_ds kaže...
forzzuk kaže...

Govorim iz iskustva.

Još gore je kad više pasa drže u jednom malom boxu ili ako ih zlostavljaju.

Znam puno kretena kojim je zabavno gledati kako ubijaju i muče mačke ili pse. Takve bi ljude prve trebalo prve riješitii ili ih dobro namlatiti da više nemogu ni raditi takve stvari..

On topic: Kod svakog psa će uvijek biti dlaka. Možeš ga stalno češljati ,ali dlaka će uvijek biti.

Ako si alergičan na dlaku, bolje da ni ne nabavljaš psa jer samo možeš imati zdravstvenih problema.

Jesi li razmišljao da nabaviš neku drugu životinju?

http://nl-gaming.net/forum/
16 godina
protjeran
Alergija na Psa

Zato ni ne mislim nista uzimati dok ne razmislim vrlo dobro, danas ili sutra cu otici do doktora, valjda u kartonu imaju podatci alergotesta.
Da macku, mama mi obozava macke ali brat bi silno htio haskija (on je dosta stariji od mene) a i ja volim vise psa :).

Jednostavno mi je zelja imati psa, od kad znam za sebe, sada sam dosta stariji pa ono, a cujem da se i sa vremenom dobije neki imunitet,tabletice i tako, kao sto rekoh moram vidjeti sa doktorom.

-
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 17:00 (Frle1).
16 godina
neaktivan
Alergija na Psa

Haskija ni pod razno, imam ga.

To je toliko dlaka da ne moraš biti alergičan da bi se zadavio {#}

Prvo i osnovno, prouči si zdravstverno stanje pa onda ako odliučiš uzimati psa,

dobro pogledaj koji bi ti odgovarao. Nije to mala stvar.

No matter where you go, there you are.
16 godina
protjeran
forzzuk kaže...

Haskija ni pod razno, imam ga.

To je toliko dlaka da ne moraš biti alergičan da bi se zadavio {#}

Prvo i osnovno, prouči si zdravstverno stanje pa onda ako odliučiš uzimati psa,

dobro pogledaj koji bi ti odgovarao. Nije to mala stvar.

Kakav je? koliko puta u danu ides sa njim van? koliko jede na dan? ..
Pa držao bi ga u dvorištu kao što sam već rekao, al moram još vidjeti, na prvom mjestu mi je zdravstveno stanje. 
A i higijena u obitelji je na "visokoj razini"

Btw: što bi mi ti preporućio? 

-
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 17:30 (Frle1).
16 godina
protjeran
Alergija na Psa

Ima još tko za pomoći, preporuciti psa ili nesto? plz{#}

-
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice