CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.189.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
17 godina
protjeran
RE: CPU hladnjaci P&O
miki1981 kaže...
hellbyte0 kaže...
miki1981 kaže...
hellbyte0 kaže...

Ljudi može mala pomoć...dali netko ima iskustva sa corsair A70? ugledao ga u katalogu u protisu. Mislio sam ga kupit za moj q9550 na 3.4 Ghz

ili možda imate nešto bolje za preporučit...thanks

Ja bih rekao da je za te novce ovaj Coolink Corator DS daleko daleko bolja riješenje. Znači za taj rang malo više od 400 kn sa dostavom

A ako ga hoćeš gazit ko svinju da skviči onda imaš ovu Noctu-u NH-D14, ali naravno to je već viši cjenovni rang, malo više od 600 kn sa dostavom.

Čuj ja ne želim te dual tower dizajne sorry...alergičan sam na te mutante.{#}

Šta kažeš možda na ovaj Xilence M606 isto u protisu? izgleda jako dobro za te pare, samo što nemogu nać neki review od njega.

Ako ne želiš dualce onda nešto kao CNPS10 Flex, ili Mugen2, Yasya možda...sve odlični hladnjaci

Ma neznam, vidjet ću još. Lagano sam lud za potragom dobrog coolera jer imam jedan problemčić što mi matična ima 4 cm visoke heatsinkove oko procesora pa onda rijetko koji cooler se može montirat kako treba.

15 godina
hellbyte0 kaže...

Ma neznam, vidjet ću još. Lagano sam lud za potragom dobrog coolera jer imam jedan problemčić što mi matična ima 4 cm visoke heatsinkove oko procesora pa onda rijetko koji cooler se može montirat kako treba.

Jesi to isprobao pa kažeš damalo koji ide, ili si to eto tako izvalio...

Meni se čini da si zabrijao, jer malo koji cooler ima manje od 4 cm slobodnog prostora ispod sebe, ako uopće postoji takav, tako da sam prilično siguran da koji god uzmeš svaki će stat.

Al daj reci koja matična, možda imam koji podatak

17 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Eto matična je asus p5q-e ima identične heatsinkove kao deluxe verzija. Čuj nisam izvalio nego sam se dobro informirao, koji god model coolera gledam idem pretražit cijeli net za informacijama visine do prvog fina.

Evo npr ovi zalman šta si mi  preporučio flex i cijela porodica nemogu se montirat normalno na ovu moju matičnu bez obzira kako ga okreneš, jedino da odpilim vrhove tih prokletih heatsinkova na matičnoj.

A šta ćeš sam sam si kriv koju matičnu sam uzeo. {#}

Usput kad nema informacija na netu o specifičnom cooleru ja onda lijepo pitam proizvođača preko maila dali bi taj određeni cooler mogao stat na moju matičnu.

Nisam neki klinjo susede moj.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čini mi se da ovaj stane jedino kaj nije bogznakaj i cijena je visoka.

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013775

Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?
17 godina
protjeran
muhaqeri kaže...

Čuj hvala ali tražim neki tower cooler koji dobro hladi a da nije pretjerano uber skup.{#}

Do sad sam imao posuđeni venomousx kojeg moram vratit čovjeku za 2 tjedna, pa mi frka sad jer ovaj venomous je fenomenalan meni ali cijena za ga kupit bez ventova je ono da padnem na guzicu.{#}

15 godina
hellbyte0 kaže...
muhaqeri kaže...

Čuj hvala ali tražim neki tower cooler koji dobro hladi a da nije pretjerano uber skup.{#}

Do sad sam imao posuđeni venomousx kojeg moram vratit čovjeku za 2 tjedna, pa mi frka sad jer ovaj venomous je fenomenalan meni ali cijena za ga kupit bez ventova je ono da padnem na guzicu.{#}

Pa to je sasvim druga priča...P5Q-E je malo višlja, taman toliko da smeta svim jeftinijim hladnjacima tako da oko cijene se baš ne možeš previše natezat, šta ima - ima.

A pogotovo možeš zaboravit na nekšto jeftino ako želiš da ti hladi približno kao VenomousX

Ali evo par prijedloga, prva dva su bez ventova, znači računaj oko 500 kn kad si kupiš kvalitetan vent, a Noctua dolazi sa vetovima, cijena 475 kn, ali stiže na lager tek pred kraj mjeseca, dok su ti ova druga dva dostupna odmah.

Prolimatech megahalems (obe revizije) - trebalo bi stat, 40 mm od dna hladnjaka do dna finova

Prolimatech Armageddon - trebalo bi stat, 44 mm od dna hladnjaka do dna finova

Noctua HN-U12P - stane sigurno, ugrađivao je na tu ploču u nekoliko navrata, ali ne znam koliko je u mm razmaka, jer je nemam trenutno na lageru, stiže sa slijedećom pošiljkom.

Uglavnom jeftinjake towere ne moraš ni gledat čisto zbog same filozofije proizvodnje jednostavno su neki napravljeni niži da mogu stat i u uža kućišta, ona uža od 180 ili 185mm) pa zato i finovi počinju malo niže, jer se mora zadovoljit dovoljna visina za vent od 120 mm. A naravno i ako želiš da ti hlade makar približno ko VenomousX...onda jeftinjak takav ne postoji.

17 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Miki posalo sam ti PM da tu više ne zagađujemo temu.{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Imam jedan problem,nemogu skinut stock hladnjak.Probao sam nakon sat vremena rada kompa,ali  se ne mice.

15 godina
ivanoile kaže...

Imam jedan problem,nemogu skinut stock hladnjak.Probao sam nakon sat vremena rada kompa,ali  se ne mice.

Pogledaj u temi Zamjena termalne paste(how to)

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
15 godina

Probao sam sve.

Mozda grijsim u necemu,

1.maknem one kopce

2.pokusam ga dignut

15 godina
ivanoile kaže...

Probao sam sve.

Mozda grijsim u necemu,

1.maknem one kopce

2.pokusam ga dignut

pogledaj sa druge strane matične jer možda imaš nešto što ti drži taj hladnjak. tako je bar meni bilo

15 godina

Nema gledao sam,jednostavno se ne zeli maknut,puhao sam sa fenom,drzao komp upaljen 1 sat,nis nije niti pomoglo.

15 godina
ivanoile kaže...

Nema gledao sam,jednostavno se ne zeli maknut,puhao sam sa fenom,drzao komp upaljen 1 sat,nis nije niti pomoglo.

jesi odvidao sve šarafe? još jednom sve dobro pogledaj možda ti je nešto ostalo. ja sam prije par tjedana skidao hladnjak sa starog amd proca

15 godina

Koliko ja znam,ovaj AM3 ima samo one dvije kopce,a njih sam maknuo.

15 godina
ivanoile kaže...

Ako si otkopčao sve što trebaš i ništa ti ne zapinje, onda je jednostavno zapekao/zalijepio se pošteno za cpu.

To se dešava i vrlo je česta pojava.

Malo ga probaj vrtit u jednu pa u drugu stranu (lagano).

Ako ne ide tako, onda ga povuci (ne nasilno). Ali pazi da ga povučeš ravno prema gore.

Ali prije svega toga, moraš bit siguran da si sve otkopčao i da ništa ne zapinje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 16:02 (zabranjeniples).
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Nisam siguran možeš li, ali skini ga tako da potegneš na stranu..

Ništa neobično..vrlo česta pojava i jako lagano ide ako potegneš na stranu, dakle slideaš ga po procu.. Ako nemaš mjesta, kao što je kolega rekao, malo lijevo desno pa vuci gori...jedno kad vučeš gore vuci ravno da ne spigaš pinove ako se slučajno proc izvuče.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 1
15 godina
ivanoile kaže...

Koliko ja znam,ovaj AM3 ima samo one dvije kopce,a njih sam maknuo.

Samo ti njega lagano zakreći kao što DamageHigh kaže, na jednu pa na drugu stranu, nipta pretjerano, budi uporan i usput dok zakrećeš vuci prema gore, nekad otpusti za 3-4 zakretanja, nekad mu treba i po 10 ak minuta zakretat i vuc. Saom fino lagano zakrći i konstantno vuci prema gore. Zalijepio se prejako, i neće pustit, tako da ako i izvučeš proc skupa sa njim iz socketa ne brini, to je normalno u takvim situacijama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 20:50 (miki1981).
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Meni se čini da se to ne zaljepi pasta, nego da se vakum napravi..

Jer on ide najnormalnije po procesoru, ali neće gore..

0 0 hvala 0
15 godina

Hvala svima na savjetima,ali ipak cu ja to odnjet kod servisera pa nek se on time bavi.Ipak meni je sa tim kompom poslo svaki put krivo kada bih nesto isao radit.

15 godina
ivanoile kaže...

Hvala svima na savjetima,ali ipak cu ja to odnjet kod servisera pa nek se on time bavi.Ipak meni je sa tim kompom poslo svaki put krivo kada bih nesto isao radit.

Tako možda ipak najbolje,bolje da on nešto zezne nego ti{#}

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ma vidio asm u jednog kolege sa foruma u frižder ili vac sta drmno cijelu maticnu sta mislite o tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pošto mi je hard disk završio na servisu sinoć sam išao čistit komp i došao na ideju da zamijenim amd-ov tvornički vent na hladnjaku od procesora. Izmjerio sam ga i promjer mu je 65mm. E sad mene zanima da li je moguće skinut vent jer kolko vidim drže ga šarafi i da li bi se smanjila buka ako stavim neki drugi kvalitetniji vent? Gledao sam ventove po trgovinama, ali nisam nigdje našao od 65mm i da je pwm, da li takvo što ima kod nas za kupit uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Vent se moze skinuti. Ali kupi si posten cooler, ti stock cooleri su *ranje.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Nema samo 2 kopče... sa strane ima polugicu... (na kucistu od ventilatora) :O

MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma znam da su sranje, ali trenutni nemam baš 300kn za hladnjak (kupujem kasnije phenoma x4 ili x6 pa planiram uzet kvalitetno hlađenje). Ovo bi više bilo privremeno 2,3 mjeseca dok se ne skupi lova, bitno mi je samo da je tiši vent i da recimo na manjim okretajima hladi kao ovaj stock na višim. Vidim da u adm-u imaju sharkoon od 60mm, jel netko zna dal je bučno to čudo?

16 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Ma znam da su sranje, ali trenutni nemam baš 300kn za hladnjak (kupujem kasnije phenoma x4 ili x6 pa planiram uzet kvalitetno hlađenje). Ovo bi više bilo privremeno 2,3 mjeseca dok se ne skupi lova, bitno mi je samo da je tiši vent i da recimo na manjim okretajima hladi kao ovaj stock na višim. Vidim da u adm-u imaju sharkoon od 60mm, jel netko zna dal je bučno to čudo?

Imas onu Silent verziju, koliko ja znam.

Low life ! Alat ne cini majstora!
16 godina

Svi ventovi od 60 mm su bučni. Oni koji nisu, ili ne rade, ili ti neće ohladiti proc dovoljno.

Improviziraj ako baš nećeš uzeti hladnjak. Uzmi veći vent, pa ga pričvrsti drugačije..

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ipak nebudem ništa  kemijao jer vidim da nema smisla. Radije ću skupit lovu pa uzet pošteno hlađenje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

brrrr

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 20:24 (veno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

molim preporuke za ove hladnjake,ili mozda neke druge po vasem misljenju

iso bi uskoro na phenoma 955 

ARCTIC COOLING Freezer Xtreme

ZALMAN CNPS9700 LED

ZALMAN CNPS10X Performa

Cooler Master Hyper 212

0 ARCTIC COOLING Freezer Xtreme
0 ZALMAN CNPS9700 LED
10 ZALMAN CNPS10X Performa
0 Cooler Master Hyper 212
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice