CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.192.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
CPU hladnjaci P&O

ima li netko iskustva sa Samurai ZZ? je li tih i hladi li dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Nadodaj jos 20kn i uzmi Katanu 3. Sigurno odlican hladnjak.

Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

jel zna ko koji bi mi bio hladnjak dovoljan za clockanje amd phenoma x6 1055t sa 2.8 na nekih 3.6 mozda i više :)

Tuta
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Koliko novca, pa cemo ti preporuciti najbolje. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: CPU hladnjaci P&O

pa znaci oko 300-400kn moze i jeftinije ali da hladi dobro {#}

Tuta
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Uzmi si Scythe Yasyu ili Mugen 2. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

e daj mi jos reci koje bi mi napajanje bilo dobro ( jeftino a oke ) za ovaj proc i grafu

Amd phenom x6 1055t 2.8

Msi Gtx460 Hawk 1gb 256bit

Tuta
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivann182 kaže...

e daj mi jos reci koje bi mi napajanje bilo dobro ( jeftino a oke ) za ovaj proc i grafu

Amd phenom x6 1055t 2.8

Msi Gtx460 Hawk 1gb 256bit

seasonic 430w/520w

corsair vx450

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav!

Trebam savjet za kupnju hladnjaka sa slijedećim podacima/karakteristikama:

1) maksimalna visina 10,5 cm (imam desktop kućište za HTPC koje ima točno neku štangu poviše socketa za CPU

2) CPU je Athlon X3 450 otključan u Athlon X4 650 (iako još nije na tržištu) koji bi se s vremenom možda malo OC

Eto svaki savjet je dobrodošao - iskreno me živcira kada vrti neki raytrace a komp zazuji ko blesav i CPU se ugrije do 60+C. Koja su rješenja sve dostupna (hlađenje vodom me ne zanima)?

Unaprijed se zahvaljujem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
dajstadas kaže...

Pozdrav!

1) maksimalna visina 10,5 cm (imam desktop kućište za HTPC koje ima točno neku štangu poviše socketa za CPU

2) CPU je Athlon X3 450 otključan u Athlon X4 650 (iako još nije na tržištu) koji bi se s vremenom možda malo OC

Eto svaki savjet je dobrodošao - iskreno me živcira kada vrti neki raytrace a komp zazuji ko blesav i CPU se ugrije do 60+C. Koja su rješenja sve dostupna (hlađenje vodom me ne zanima)?

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.170

TROLLBUSTER /// tko mi da TD taj je peder xD /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
dajstadas kaže...

Pozdrav!

Evo jednoga, mislim da nećeš nać bolje low profile zračno hlađenje.

102mm, ili ti 10,2 cm visine kad se koristi samo doljnji ventilator.

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Evo imam jedno pitanje. Zanima me da li Mugen 2 može ići na najnovije intel i AMD platforme, konkretno 1155/AM3+? Čisto da znam u svrhu daljnjih nadogradnji kompa.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

da može ali nisam siguran za socket 1155...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
u_hall kaže...

da može ali nisam siguran za socket 1155...

1155 i 1156 socketi su identični po hladnjaka, razlika je samo u tome što fali 1 pin, i oni urezi na procu su malo pomaknuti baš zbog toga.

Uglavnom što se tiče hladnjaka: ako ide na 1156 onda 100% ide i na 1155.

17 godina
dajstadas kaže...

Pozdrav!

Pa napravi malo vise protoka vazduha u tom kucistu. Postavi jos koji ventilator da pushe, izbusi rupu sam ako ne postoji vec. Sto se takvih kucista tiche, pravo je dobro izbusiti rupu na gornjoj strani i staviti jedan ventilator da ispuhuje. Posto je desktop kuciste, mozes uzeti onu tanju tipu ventilatora, sa puno krilca na propeleru. 

Danas kada postajem pionir ...
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
dajstadas kaže...

Pozdrav!

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.170

Zagledao sam taj ali sam si mislio ako ima koji da je par cm veći a da je za manje pare i slično pa sam postavio pitanje... Svejedno hvala na prijedlogu.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
dajstadas kaže...

Pozdrav!

Da... Taj bi taman uletio ispod štange a vjerujem da bi radio predobro... Nego ima li takav gdje u HR za kupiti? Iskreno mi se ne da izvana naručivat ako ne moram/trebam...

15 godina
dajstadas kaže...
miki1981 kaže...

Da... Taj bi taman uletio ispod štange a vjerujem da bi radio predobro... Nego ima li takav gdje u HR za kupiti? Iskreno mi se ne da izvana naručivat ako ne moram/trebam...

Ima za kupiti u HR. Inače i na Noctua stranicama imaš gore u sredini "Where to buy", evo ti ovdje.

Samo odabereš državu Croatia i dobiješ popis gdje se u HR može kupiti.

14 godina
CPU hladnjaci P&O

Za 300 kn definitivno najbolji je Zalman CNPS10X Performa , a oni koji žele još jači hladnjak je Zalman CNPS10X Extreme

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Evo skupilo se nešto para pa sam u nabavci novog hlađenja za procesor. http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ARCTIC+COOLING+Freezer+13,+s.+775/1156/1366/754/939/AM2/AM3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206 naletio sam na ovaj AC, našao sam par testova na netu i dosta je hvaljen pa me sad zanima da li da njega uzmem ili neki drugi do 250kn. Proc je athlon x3 445 otključan u phenoma b45 i namjeravam ga malo "našiljit" {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Moje mišljenje je da je najbolje uzeti polovnog Mugena 2 za cca 250 kn, jedino što treba voditi računa da li se može smjestiti tu mrcinu unutar kućišta.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ima tko iskustava sa phenom II X4 955 stock coolerom?

Imao sam proc ugrađen svega par sati na nekompatibilnoj matičnoj i cooler je na defaultu vrtio 5800 rpm,uz malo tweakanja sam ga usporio i stišao ali svejedno je bbio nepodnošljiv pod loadom,kao 4870stock na 100%.

Možda je bilo do same nekompatibilnosti ali neznam.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: CPU hladnjaci P&O

U idle-u ga ni ne čuješ, u loadu ko' mlažnjak..{#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Moje mišljenje je da je najbolje uzeti polovnog Mugena 2 za cca 250 kn, jedino što treba voditi računa da li se može smjestiti tu mrcinu unutar kućišta.

Stvar je u tome kaj ću još nekaj kupovat na karticu pa zato gledam samo cooler-e iz dućana, a kolko vidim samo links ima tog freezera.

15 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Stvar je u tome kaj ću još nekaj kupovat na karticu pa zato gledam samo cooler-e iz dućana, a kolko vidim samo links ima tog freezera.  

EDIT: Slučajno 2 puta poslao :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 19:38 (veki22).
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

@Forzzuk ti stock hladnjaci su *ranje. Skupi para i nabavi si posten hladnjak, ako ti se ne daje puno para nesto tipa Katana 3, a ako ipak ides na visi rang onda imas ili CM Hyper 212+ pa do Scyhe Mudena 2 i Yasye. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Da,takko sam i mislio.Steta,cooler po konstrukciji izgleda ok,bakreni heatpipeovi i sve,relativno velika površina (usporedio sam ga sa stockom od single core athlona kojeg imam i dualca od lani).

Ali sam ventilatorić je jako loše izveden,bladeovi su pod nekim oštrim kutom koji garantira visoki zvuk.

Kad pogledam recimo accelero twin turbo na grafi,lopatice od venta blago zakrivljene,kao mala vesla,nečujno.

Žalosno je sto barem uz black edition modele ne daju neki dobar cooler jer sve da i ne clockaš,tih 115ak W se itekako grije.

Ovako daš u mom slučaju cirka 1K kn za proc i odma počet štedit za aftermarket.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ušparaj još 50 kn i zemi Zalman Performu..samo najbolje o cooleru..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ušparaj još 50 kn i zemi Zalman Performu..samo najbolje o cooleru..

nemaš šta,čovjek je u pravu za 300 kn nema boljega kulera od PERFORME(imao sam ga)....još staviš drugi ventilator i mogu reći da je slabiji od NOCTUE NH-D14 za nekih 5-8 stupnjeva(ali s dva ventilatora) s obzirom da sam noctuu platio  600+ kn...

to pričam iz mog iskustva na procesoru i7 920 DO...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice