može mi netko pomoći kupia sam novi hladnjak ali neznam kako je najbolje stavit termalnu pastu (pasta je u kesici)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stavi malo paste na sredinu procesora i razmaži sa npr kreditnom karticom ili tako nečim..
Jako malo stavi, tek toliko da bude tanak sloj po cijelom procesoru
4 pin hladnjak fan na 3 pin (478 socket) ploču.
Kako, zašto?
ja sam prije na e8400 imao THERMALRIGHT Ultra 120 eXtreme sa ventom i mogu samo reci sve najbolje.na 4ghz u full loadu temp nije prelazila 55C "ljeti"
Evo nam Noctua najavila novi High-end hladnjak za procesore, naziva NH-C14. Hladnjak je C-Type dizajna, hlađenja odozgo. Po potrebi se mogu koristit jedan ili dva ventilatora (NF-P14 FLX 140mm).
Hladnjak ima bakrenu bazu i šest toplovodnih cijevi. U pakiranju se nalazi on, dva več spomenuta ventilatora i termalna pasta (NT-H1). Ima podršku za LGA1366, LGA1155, LGA1156, LGA775, AM2, AM2+ i AM3 sockete.
U prodaju bi trebao idučeg mjeseca po cijeni od 74.90 eura.
Evo nam Noctua najavila novi High-end hladnjak za procesore, naziva NH-C14. Hladnjak je C-Type dizajna, hlađenja odozgo. Po potrebi se mogu koristit jedan ili dva ventilatora (NF-P14 FLX 140mm).
Hladnjak ima bakrenu bazu i šest toplovodnih cijevi. U pakiranju se nalazi on, dva več spomenuta ventilatora i termalna pasta (NT-H1). Ima podršku za LGA1366, LGA1155, LGA1156, LGA775, AM2, AM2+ i AM3 sockete.
U prodaju bi trebao idučeg mjeseca po cijeni od 74.90 eura.
Samo bi htio razjasniti da je hladnjak performansama jako blizu D14 ke, što je fantastičan rezultat za jedan "ne-tower hladnjak", i napravljen da bude naj hladnjak za sve one koji nemaju dovoljno široka kućišta za tower hladnjake a ipak žele rezultate vrlo bliske modelu D14. I to se dobilo ovim hladnjakom.
U HR će biti dostupan u prodaji negdje krajem siječnja/početkom veljače, dakle za kojih 2 mjeseca i to vjerojatno po najavljenoj cijeni od 593 kn.
EDIT: Ukupna visina hladnjaka sa gornjim ventom je sada 130 mm nasuprot 160+ mm koliko imaju gotovo svi tower hladnjaci sa ventom od 120/140 mm
Naravno kao i svi Noctua hladnjaci i ovaj je vrlo tih, čak i u kombinaciji sa oba ventilatora na max brzini.
Koji hladnjak da uzmem a da je do nekih 200-250kn?(CPU)
Koji hladnjak da uzmem a da je do nekih 200-250kn?(CPU)
Probaj još dodat 30kn i uzet Zalman Performu(Imaš i u Linksu,skuplji 9kn) ako ne onda bi ja išao na Coolermaster Hyper 212+ ,jedino u Technomaxu sam ga našao ispod 250kn.
Mogao bi isto ići isto i na AC Frezzera 7 Pro,samo ne znam koliko je on dobar za quada.Ja osobno ću ići na Grand Kama Cross.
A bi se mogao nac neki jeftnije cooler.Ionako ne bih ovaj proc overclockao,
A bi se mogao nac neki jeftnije cooler.Ionako ne bih ovaj proc overclockao,
Onda idi na Freezera ili na Coolermaster TX3.Pogledaj si malo reviewe po netu.Uglavno bilo šta da uzmeš bit će bolje od stock coolera.
Koji hladnjak je najbolji za cca 400 kn +-50 kn za soket am3 i 1156 ?
Koji hladnjak je najbolji za cca 400 kn +-50 kn za soket am3 i 1156 ?
best buy u VIDI-u na velikom testu coolera. Ima ga za 400kn+dostava
di se to moze nabavit?
di se to moze nabavit?
Toga imaš u www.opric-informatika.hr
kupio sam hladnjak Thermaltake ISGC-200 za svoj E8400. zanima me ima li netko iskustva s njim
Vidio sam u novom broju Bug-a temu za ciscenje kompa.
Na jednoj slici je stavljena termalna pasta,pa ako netko moze reci jeli ono dovoljno da se stavi paste na proc ili treba vise od onoga?
Dovoljno..i previše..
Preporuka za cooler do 300KN jer mislim clockati svoj proc AMD Phenom 9550 2.2GHz na 2.8 GHZ
je li mi možete reći je li dovoljan cooler od proca ili moram novi kupiti
Preporuka : CM Hyper 212+
Mislio sam si kupit AC Freezer 7 Pro u Vemulju za 180kn, no obadva su imali spaljene toplovodne cijevi , pa sam uzeo CM Hypera 212+.
Evo, instaliram ga vec 3 sata ,,
fan mi daje probleme
, i njihove
kopče.
Sad cu potrosit jos barem 45 minuta na stavljanje maticne u kuciste i ponovno spajanje svega i svačega.
Preporuka : CM Hyper 212+
Mislio sam si kupit AC Freezer 7 Pro u Vemulju za 180kn, no obadva su imali spaljene toplovodne cijevi , pa sam uzeo CM Hypera 212+.
Evo, instaliram ga vec 3 sata ,,
fan mi daje probleme
, i njihove
kopče.
Sad cu potrosit jos barem 45 minuta na stavljanje maticne u kuciste i ponovno spajanje svega i svačega.
Kak bi tek mugena 2 montirao...
Evo spojio sam ga... čini se da sam krivo stavljo klipove za fan xD
Preporuka : CM Hyper 212
I mene je dosta namučio pri montaži, čak sam zbog venta dvaput morao vadit ploču. No IMHO isplatilo se. Drži AII X4 na 3,4GHz ispod 40c na jezgri u OCCT-u i nemam stvarno nikakvih primjedbi.
Meni drzi athlona x2 3.2ghz na 47c u loadu, ja sretan. (ipak je to 90nm O.o)
onaj stock frizider je drek, drzo mi je athlona na 70c u loadu @4500rpm...
Btw. Nisam siguran ce drzat bez fanova, meni bez fanova u loadu se penje preko 65c.

jel ima neki pasivni hladnjak da je dobar i da kosta do nekih 250 kn?
Jel može intel dual core E6300 2,8GHz raditi pasivno s silverstone Nitrogonom bez ventova?
evo slike tog kulera,komp bi radio otprilike 16sati dnevno i igralo bi se nešto na njemu tako da će biti pod opterečenjem 100% 16sati...?!?
jel zna tko?
Ovak dečki, trebal bi mišljenje. Kako mi dolazi Phenom II X6 1055T, trebam neki cooler za njega.
U planu imam Zalman Flex + Scythe S-Flex, ili Corsair A50.
Nije važno toliko overclockanje, možda bi ga natjerao na kakvih 3.6GHz, ali više mi je važna tišina.
jel ima neki pasivni hladnjak da je dobar i da kosta do nekih 250 kn?
Za te novce nema neki dobar pasivni hladnjak.
Jel može intel dual core E6300 2,8GHz raditi pasivno s silverstone Nitrogonom bez ventova?
evo slike tog kulera,komp bi radio otprilike 16sati dnevno i igralo bi se nešto na njemu tako da će biti pod opterečenjem 100% 16sati...?!?
jel zna tko?
Nema šanse
Ovak dečki, trebal bi mišljenje. Kako mi dolazi Phenom II X6 1055T, trebam neki cooler za njega.
U planu imam Zalman Flex + Scythe S-Flex, ili Corsair A50.
Nije važno toliko overclockanje, možda bi ga natjerao na kakvih 3.6GHz, ali više mi je važna tišina.
Ako tražiš tišinu onda je Noctua pravi izbor, NH-U12P npr ako ne ideš na jako klokanje, ako ideš na jako klokanje (ili misliš ić u budućnosti) onda Noctua D14.
A 1055T klokan na 3.6 i nije nešto extra zahtjevno, barem kod mene nije bilo dok sam ga imao.
Uglavnom na A50 po meni možeš odmah zaboravit. Pa gledaj Zalman Flex+2 dobra tiha venta i evo te na cijeni višoj od Noctue U12P koja će imati nešto više temp ali poprilično manju buku (imao sam prilike usporediti na istoj konfi pa govorim iz iskustva). A za 100 kn više možeš kupit noctu-u D14 koja je i po pitanju temperatura i po pitanju buke za klasu bolja od oba ova navedena.
zahvaljujem miki.
Uglavnom problem je taj što trenutno raspolažem sa nekih 300kn, tako da će onda to trenutno na odgodu, pa će sljedeći mjesec vjerojatno biti novaca za d14.