CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.190.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
RE: CPU hladnjaci P&O
mystik kaže...

zahvaljujem miki.

Uglavnom problem je taj što trenutno raspolažem sa nekih 300kn, tako da će onda to trenutno na odgodu, pa će sljedeći mjesec vjerojatno biti novaca za d14.

Definitvno preporuka. Pogotovo ako sad imaš cca 300, onda ti u obzir dolazi samo A50, a taj stvarno nije na nekoj razini, kako hlađenja tako in tišine...

Ali to je to za te novce...jer dobiješ hladnjak i vent, ili 2 neznam više, dok je Flex oko 320 kn mislim, ali bez ventova. Ako uzmeš 2 dobra i tiha venta onda si već na 520, a za toliko imaš Noctu-u U12P, a za 636kn imaš D14 sa dostavom do vrata, a koja dolazi sa 2 dobra i tiha venta i koja je praktički najbolji air hladnjak, potvrđeno i od strane nekoliko forumaša.

Osobno sam imao U12P, pa sam se prebacio na Coolink Corator DS koji je imao još bolje hlađenje, ali je bio nešto bučniji, ne jako, ali mene je smetalo jer mi je komp u sobi, i često je upaljen i kad spavam, pa volim da ga se uopće ne čuje. I nedavno sam ubacio D14.

15 godina

Koja je najbolja termalna pasta?I gdje ima je za kupit?Da je cijena do 75kn.

15 godina
ivanoile kaže...

Koja je najbolja termalna pasta?I gdje ima je za kupit?Da je cijena do 75kn.

Arctic Cooling MX-3

Ili idi na MX-4,koja je koliko sam shvatio ista MX-3 samo u manjem pakiranju.

16 godina
CPU hladnjaci P&O

MX-4 se bolje razmaziuje, i ima 1-2°C losije temperature.

Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Hvala na odgovorima,a jeli mi to potrebno ako necu bas OC svoj proc?Jer ne mislim ic preko 3.5.

I jos me zanima,posto mi je sad taj komp na popravku bili ja mogao isprobat Katanu 3 na maticnoj od frenda koji ima Pentium,pod isprobat sam vidjet vrti li vent ne stavljanje na njegov proc.

15 godina
ivanoile kaže...

Hvala na odgovorima,a jeli mi to potrebno ako necu bas OC svoj proc?Jer ne mislim ic preko 3.5.

I jos me zanima,posto mi je sad taj komp na popravku bili ja mogao isprobat Katanu 3 na maticnoj od frenda koji ima Pentium,pod isprobat sam vidjet vrti li vent ne stavljanje na njegov proc.

A čuj uvijek je imat kvalitetniju pastu bolje,ali ako ti  baš kriza i kratak si s lovom bit će ti dobra i ona koju si dobio sa Katanom,ili pogledaj neke jeftinije paste,Mx-2 isto nije loša.

Nevidim zašto ne bi mogao probati vent.

15 godina

Znaci islo bi,tj. mogao bih ustekat ga u tu maticnu.

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

pozz ljudi,naime kupujem cooler i zelim vasu preporuku,da li da uzmem sycthe katana 3 ili ac freezer 7,mislim,znam da su obadva dobra,ali koji je od njih dvoje bolji?

NS/ZD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Za koji mjesec imam plan za svog E8400 na oko 3,80 - 4,00 GHz.

Koji hladnjak bi bio dobar (a da je iz linksa) i da je do 350 kn max?

Pogled sam bacio na LINK , LINK i LINK

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nazi commander kaže...

pozz ljudi,naime kupujem cooler i zelim vasu preporuku,da li da uzmem sycthe katana 3 ili ac freezer 7,mislim,znam da su obadva dobra,ali koji je od njih dvoje bolji?

Moj glas ide Katani 3.Jednostavno mi izgleda kvalitetniji hladnjak.I pazi da uzmeš pravi socket.

PC Street Hacker kaže...

Pogledaj Performu(imaš i u linksu ali 20kn skuplja).Možda je malo slabija od Flex-a,ali kod njega moraš još računati na dodatan trošak jer dolazi bez venta.Mugen je isto dobar samo prvo pogledaj dali ti stane u kučište jer je ogroman.

17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Živim u splitu tako da se zbog tih 20 kuna niže cijene,neisplativo plaćat dostavu koja dođe oko 50 i više kuna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PC Street Hacker kaže...

Flex-a ne moraš ni gledat ako imaš 350 kn buđet, jer on je najbolji od njih, ali moraš dokupit ventove, pa ako želiš kvalitetne i tihe onda si na 500 kn cca

17 godina
neaktivan

Prema tvojo priči 180 kn dat za ventove?{#}.

Uglavnom dva kvalitena venta dođu 80kn.

15 godina
PC Street Hacker kaže...

Prema tvojo priči 180 kn dat za ventove?{#}.

Uglavnom dva kvalitena venta dođu 80kn.

Ne znam što ti podrazumjevaš za kvalitetan vent, ali to 2 komada od 40 kn svaki sigurno nisu...Osim ako ih ne misliš mijenjat svakih nekoliko mjeseci zbog zujanja ili sličnih problema.

Ako ideš na dobar i tihi 120 mm vent onda te oni koštaju min 85-90 kn komad.

Naravno svatko ima svoje mišljenje, a moje je takvo kakvo sam napisao.

17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Jel podrazumjevaš Shyteove FLEX pod te skupe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC Street Hacker kaže...

Jel podrazumjevaš Shyteove FLEX pod te skupe?

Pa može i S-Flex, ali radije Gentle typhoon, ili neki od Coolinka ili Noctue.

17 godina
neaktivan

Eee bilo bi dobro da ih ima kupit u splitu

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 20:47 (PC Street Hacker).
15 godina
PC Street Hacker kaže...

Eee bilo bi dobro da ih ima kupit u splitu

Gentle Typhoona nema u Linksu već neko vrijeme, ne znam zašto, ja sam ih obožavao prije nego su došle Noctue.

A Noctua i Coolinka nema u Splitu, ima samo Iki.

Možda Sharkoon Silent Eagle da uzmeš, nisam osobno probao ali znam neke ljude koji su zadovoljni ili Scthe Kama Flow 2, ali toga ja nebi.

Dakle ako mora biti Links i ako mora biti u Splitu onda jedino Sharkoon Silent Eagle.

Ili neki od ovih, ako ti nije problem platit 94 kn po komadu i dostavu 43 kn na paket.

A naravno ovi su najbolji, ali i najskuplji...malo više od 150 kn je komad...ali ti ovi i ovi iznad jedini daju 6 godina garancije, da neće prozujat ni bit ikakvvih drugih problema...

17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Uopće mi se ti shyteovi ne sviđaju vrlo su glasni i imaju očajan protok zraka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC Street Hacker kaže...

Uopće mi se ti shyteovi ne sviđaju vrlo su glasni i imaju očajan protok zraka

Gentle Typhoon je tih i ima dobar protok.

Imao sam u kućištu 6 komada prije, nečujni. li to i košta...

I sad mi nije jasno kako kažeš da kupiš 2 venta za 80 kn ukupno a kažeš da ti se ne sviđaju buka i loš protok...pa takvi su jeftini ventovi...

15 godina
CPU hladnjaci P&O

hoće li SCYTHE Katana 3 poslužiti za phenom x4 955?

koliko znam stock je poprilično glasan pa mi treba nešto što je tiho i jeftino.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dv14 kaže...

Svakako je bolje rješenje od stock coolera. I kao takva je odlična.

Ali ako si OC-er, onda razmisli o nekom pristojnijem rješenju (Performa,Yasya,Mugen...).

Jer ipak se radi o 4-jezgrenom procesoru.

15 godina
zabranjeniples kaže...
dv14 kaže...

Svakako je bolje rješenje od stock coolera. I kao takva je odlična.

Ali ako si OC-er, onda razmisli o nekom pristojnijem rješenju (Performa,Yasya,Mugen...).

Jer ipak se radi o 4-jezgrenom procesoru.

nisam veliki OC-er možda ga samo clocknem na 3.4 ili 3.6 ghz. najvažnija mi je tišana i da ga dobro hladi.

što je s termalnom pastom? Danko iz ADM mi je rekao da je ugradnja aftermarket coolera besplatna ukoliko se kupi u njihovom dućanu i naravno uz cijelu konfu.

15 godina
dv14 kaže...

nisam veliki OC-er možda ga samo clocknem na 3.4 ili 3.6 ghz. najvažnija mi je tišana i da ga dobro hladi.

što je s termalnom pastom? Danko iz ADM mi je rekao da je ugradnja aftermarket coolera besplatna ukoliko se kupi u njihovom dućanu i naravno uz cijelu konfu.

Nisam siguran za Danka jer nisam pričao s njim {#}.

Što se paste tiče, uz Katanu 3 dobiješ takozvanu žvaku (vrsta takve paste).

Meni osobno nije predstavljala nekakvu ulogu, pošto se volim igrat s procesorom.

Iz tog razloga sam uzeo posebno termalnu pastu.

Ali za neke normalne/stock potrebe je vjerovatno sasvim ok.

Za OC se preporuča izbjegavanje navedene.

Meni je jedino žao što nisam napravio konkretan test same žvake i ove zalmanove što sam uzeo.

Sad mi se ne da radit (ponovno skidanje hladnjaka/paste, stavljanje žvake, pa onda opet obrnuto).

Ovako samo nabacujem što sam pročitao.

15 godina
CPU hladnjaci P&O

poslužit će i ta "žvaka". bi li katana 3 mogla držati na 3.6ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Ljudi može mala pomoć...dali netko ima iskustva sa corsair A70? ugledao ga u katalogu u protisu. Mislio sam ga kupit za moj q9550 na 3.4 Ghz

ili možda imate nešto bolje za preporučit...thanks

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hellbyte0 kaže...

Ljudi može mala pomoć...dali netko ima iskustva sa corsair A70? ugledao ga u katalogu u protisu. Mislio sam ga kupit za moj q9550 na 3.4 Ghz

Ja bih rekao da je za te novce ovaj Coolink Corator DS daleko daleko bolja riješenje. Znači za taj rang malo više od 400 kn sa dostavom

A ako ga hoćeš gazit ko svinju da skviči onda imaš ovu Noctu-u NH-D14, ali naravno to je već viši cjenovni rang, malo više od 600 kn sa dostavom.

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Evo preporuka za autora teme. Zgodno bi bilo da pogledas malo po forumu za rewieve hladnjaka ima pokoji pa da ih stavis ovdje u temu. Dobro dodje procitati rewiev a mislim da bi i autori tih tema bili zadovoljni sa malom reklamom.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 9:33 (Gman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
miki1981 kaže...
hellbyte0 kaže...

Ja bih rekao da je za te novce ovaj Coolink Corator DS daleko daleko bolja riješenje. Znači za taj rang malo više od 400 kn sa dostavom

A ako ga hoćeš gazit ko svinju da skviči onda imaš ovu Noctu-u NH-D14, ali naravno to je već viši cjenovni rang, malo više od 600 kn sa dostavom.

Čuj ja ne želim te dual tower dizajne sorry...alergičan sam na te mutante.{#}

Šta kažeš možda na ovaj Xilence M606 isto u protisu? izgleda jako dobro za te pare, samo što nemogu nać neki review od njega.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 23:24 (hellbyte0).
15 godina
hellbyte0 kaže...
miki1981 kaže...
hellbyte0 kaže...

Čuj ja ne želim te dual tower dizajne sorry...alergičan sam na te mutante.{#}

Šta kažeš možda na ovaj Xilence M606 isto u protisu? izgleda jako dobro za te pare, samo što nemogu nać neki review od njega.

Ako ne želiš dualce onda nešto kao CNPS10 Flex, ili Mugen2, Yasya možda...sve odlični hladnjaci

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice