T mobile prodaje korištene i nesipravne uređaje

poruka: 11
|
čitano: 9.958
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako, žena mi je išla produžiti pretplatu u t mobile i uzela novi uređaj Sony Xperia M, nakon dugotrajne papirologije otišao doma podesit imenik, poruke itd.

Prijmjetio sam da je jedina folija na uređaju bila na ekranu ( ona na leći kamere je bila zaljepljena na vrečicu od baterije ) ali rekoh možda je netko od kupaca gledao uređaj pa je slućajno skinuo naljepnice.

Upalim telefon ( bez SIM kartice ) kad ono vrijeme i datum već podešeni i pri uspostavi poziva mikrofon krči.  Pokrenem dijagnostiku na mobu i kaže da primarni mikrofon nije u funkciji !!! Pošto nam je t mobile radnja već bila zatvorena nije mi preostalo ništa nego reklamirati sutra.

Došao dobre volje u nadi da pošto je reklamacija u roku od 24 sata da će mi se uređaj uredno zamijeniti za novi i doviđenja. Kad kaže prodavač da to mora na servis jer kvar nije prijavljen odmah ?? Kako kad niste radili ?

Nakon pola sata svađanja i pozivanja na Zakon o potrošačima nije mi ostalo ništa nego ispunjavati prigovor i dati telefon na servis i da naravno da sam htio da se ugovor odmah raskine i da vračam uređaj na to mi se odgovara da nemogu vratiti neispravan uređaj ????

Uglavnom, lekcija naučena. Raskidam sve moguće ugovore sa t mobile-om i šaljem im Državni inspektorat i Vas molim ako idete u posao s njima molim da pregledate i isprobate uređaje koje prodaju da nemorate proživljavati ova sranja kao i ja.

Pozdrav forumaši-

The things you own end up owning you.
Moj PC  
18 1 hvala 8
15 godina
neaktivan
Re: T mobile prodaje korištene i nesipravne uređaj
stupid kaže...

Ovako, žena mi je išla produžiti pretplatu u t mobile i uzela novi uređaj Sony Xperia M, nakon dugotrajne papirologije otišao doma podesit imenik, poruke itd.

Prijmjetio sam da je jedina folija na uređaju bila na ekranu ( ona na leći kamere je bila zaljepljena na vrečicu od baterije ) ali rekoh možda je netko od kupaca gledao uređaj pa je slućajno skinuo naljepnice.

Upalim telefon ( bez SIM kartice ) kad ono vrijeme i datum već podešeni i pri uspostavi poziva mikrofon krči.  Pokrenem dijagnostiku na mobu i kaže da primarni mikrofon nije u funkciji !!! Pošto nam je t mobile radnja već bila zatvorena nije mi preostalo ništa nego reklamirati sutra.

Došao dobre volje u nadi da pošto je reklamacija u roku od 24 sata da će mi se uređaj uredno zamijeniti za novi i doviđenja. Kad kaže prodavač da to mora na servis jer kvar nije prijavljen odmah ?? Kako kad niste radili ?

Nakon pola sata svađanja i pozivanja na Zakon o potrošačima nije mi ostalo ništa nego ispunjavati prigovor i dati telefon na servis i da naravno da sam htio da se ugovor odmah raskine i da vračam uređaj na to mi se odgovara da nemogu vratiti neispravan uređaj ????

Uglavnom, lekcija naučena. Raskidam sve moguće ugovore sa t mobile-om i šaljem im Državni inspektorat i Vas molim ako idete u posao s njima molim da pregledate i isprobate uređaje koje prodaju da nemorate proživljavati ova sranja kao i ja.

Pozdrav forumaši-

Ja sam prije otprilike 7-8 godina išao kupiti novi Samsung SGH-E250 i kada sam došao doma vidio sam da su upute bile zgužvane. Ja gledam koji vrag, pa ako je to novi mobitel onda ne mogu upute doći zgužvane. Sa mobitelom je sve bilo uredu ali kako upute mogu doći zgužvane? I tako si ja razmišljam da ga nije možda netko koristio prije mene. Moguće je da prodaju korištene mobitele tj. netko ih je vratio zbog kvara pa su neke popravili i prodali. Od tada mobitele više ne kupujem u T-Mobileu nego samo u Tele2. U Tele2 kada sam išao kupiti novi (prije 3 mjeseca) prodavačica ga je izvadila iz skladišta, a kada sam išao kupiti taj SGH-E250 dobio sam ga u kutiji ispod pulta.

Kupiš NOVI uređaj i oni ti podvale korišteni. HALO?!?! Pa di toga ima?

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 22:23 (Marko :D).
17 godina

Na žalost ovo za servis je prodavač u pravu. Taj dio zakona je katastrofa i ne znam ni sam što bi rekao. Najbolje uređaj isprobati u trgovini i ne platiti prije probe. Također paziti da kutija u kojoj je telefon ima sve nepotrgane zaštitne folije ukoliko takva zaštita postoji, a trebala bi postojati na svim uređajima. Žalosno da je dotle došlo... Zakon o zaštiti potrošača je totalno bezveze kod nas, može te nasanjkat tko god hoće.

http://www.24sata.hr/pametnakuna/pravo-na-zamjenu-neispravnog-mobilnog-ureaja-259298

Po nekoj zdravorazumskoj logici ako kupiš nešto što je pokvareno zar nebi trebalo to zamijeniti za novo (dakle ne popravljati jer neću popravljano). Kupio sam novo i hoću novo. I dati neki razumni rok za to, tipa bar 3 (radna) dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 22:19 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Članak 410,stavak 1 zakona o obveznim odnosima:

Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:

1. zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni
  2. zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostataka
  3. zahtijevati sniženje cijene
  4. izjaviti da raskida ugovor

Sljedeći stavak govori i o nadoknadi štete zbog prodaje robe s nedostatkom....

17 godina
stupid kaže...

Članak 410,stavak 1 zakona o obveznim odnosima:

Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:

1. zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni
  2. zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostataka
  3. zahtijevati sniženje cijene
  4. izjaviti da raskida ugovor

Sljedeći stavak govori i o nadoknadi štete zbog prodaje robe s nedostatkom....

Onda ne znam što ovi u 24sata s**u... U članku 410 piše o nedostatcima, dali se pod time smatra neispravan uređaj ne znam, ali mislim da da. A članak 423 govori o uređaju pod jamstvom.

A kad smo kod toga, što znači pravodobno? Autoru je prošlo 24h, i rekli su mu da to nije pravodobno... Što je to ostavljeno da si bira tko kak hoće??? Po meni je 72h minimalni neki "pravodobni" rok. Koliko piše u tom zakonu o obveznim odnosima u prvih par članaka to bi trebalo biti 8 dana.

Predlažem da se sutra odmah ujutro uputiš državnom inspektoratu i tražiš novi novcati uređaj jer na njega imaš apsolutno pravo po članku 410. ako se pod nedostacima smatra neispravan uređaj što će ti u inspektoratu znati bolje objasniti http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_obveznim_odnosima/ispis20.asp?ispisodabranog=400

Ukratno zakoni su nam shebani skroz, nedorečeni i nikakvi da ih normalan čovjek može protumačiti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 22:51 (lllnuclearlll).
16 godina
neaktivan

Ista stvar se dogodila mom prijatelju u vipu, tj ne ista ali slična .. Meni nije jasno kako može mobitel (inače GS4) izvaditi iz izloga i prodati ti ga, nakon što je po njemu dr***o 1000 ljudi .. U tele2 fino neotvorena kutija .. 

GL&HF
17 godina
neaktivan

Ja bi uzeo proizvod iz izloga ali jedino uz popust.. inače se to tako radi. Prije par godina uzeo sam dvd player iz izloga sa 35 % popusta...

17 godina
stupid kaže...

Ja bi uzeo proizvod iz izloga ali jedino uz popust.. inače se to tako radi. Prije par godina uzeo sam dvd player iz izloga sa 35 % popusta...

Jep, ja uzeo nedavno TV izložbeni primjerak, imao 50h rada u trgovini (provjerio u servisnom izborniku). S 4400 na 4000 mi spustili. Bio zadnji primjerak...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 22:49 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan
AmD kaže...

Ista stvar se dogodila mom prijatelju u vipu, tj ne ista ali slična .. Meni nije jasno kako može mobitel (inače GS4) izvaditi iz izloga i prodati ti ga, nakon što je po njemu dr***o 1000 ljudi .. U tele2 fino neotvorena kutija .. 

Tako ti je to. Gospođa me pitala koji mobitel želim ja sam joj odgovorio i ona je odmah otišla u skladište. Kada ga je donijela iz skladišta, pokazala mi je kutiju da je kompletno zatvorena te da ju nitko nije otvarao. Prodavačica ga je tek kasnije otvorila kako bi potvrdila garanciju i vidjela je li mobitel čitav i radi li. Pritom je bila pažljiva da nešto ne strga iako je bio pun dućan ljudi. To je jako pohvalno. 

Pozdrav :)

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 23:05 (Marko :D).
16 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
AmD kaže...

Tako ti je to. Gospođa me pitala koji mobitel želim ja sam joj odgovorio i ona je odmah otišla u skladište. Kada ga je donijela iz skladišta, pokazala mi je kutiju da je kompletno zatvorena te da ju nitko nije otvarao. Prodavačica ga je tek kasnije otvorila kako bi potvrdila garanciju i vidjela je li mobitel čitav i radi li. Pritom je bila pažljiva da nešto ne strga iako je bio pun dućan ljudi. To je jako pohvalno. 

Pozdrav :)

Pa tako bi trebalo biti svugdje .. Jednostavno ne bi prihvatio mobitel koji je korišten, jedino ako baš baš moraš dugo čekati, jer kada nešto kupujem volim da odmah to dobijem 

GL&HF
13 godina
neaktivan

Desilo se meni u Vipa.Kupia Xperiu X8 onda jos kad je izasla i dobia otvorenu kutiji za kojom nisan ni isa.Kad san sve izvadia iz kutije skuzin da je i onaj sim start paket otvoren al i dalje nista ne reagiran.Drugi dan nisan ima mira nego san isa detaljno pogledati sve i sazna: 

Kartica je bila otvorena i koristena,od pocetnog iznosa sto se dobije je ostalo par lipa.

Manja ogrebotina na "novom" ekranu uredaja.

Upalia se i vec sve bili podeseno i memorijska je vec bila u uredaju i vidili su se tragovi vadenja.

Misec dana kasnije mobitel je crka i popravljen je.Misec nakon popravka je crka mojom krivicom i uz malo podizanja glasa dobiven je opet uredaj 'ispod stola" u napola otvorenoj kutiji bez folija,bez zadnje maske i baterije koje su pribacene sa staroga.Radilo sve skupa jos neko vrime,a onda je otislo ca uz pomoc njuskala.

PS da ne brisen sve da bi doda,2 puta su minjali maticnu prije nego mi je dan "novi"

http://www.youtube.com/watch?v=w5RHYJrZAnk

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice