Pixel 2
5.0 inches, 68.9 cm2 (~67.9% screen-to-body ratio)
1080 x 1920 pixels, 16:9 ratio (~441 ppi density)
AMOLED capacitive touchscreen
Non-removable Li-Ion 2700 mAh battery
Pixel XL 2
Ekran6", 2.880×1.440,
1440 x 2880 pixels, 18:9 ratio (~538 ppi density)
POLED / Gorilla Glass 5
Non-removable Li-Ion 3520 mAh battery
Qualcomm Snapdragon 835
Radna memorija 4 GB
Interna memorija64 / 128 GB
Stražnje kamere12,2 MP, f/1.8, 1,4 µm veličina piksela, 27 mm, Dual Pixel + laser AF, OIS + EIS
Prednja kamera8 MP, f/2.4, 1,4 µm veličina piksela, 27 mmKonektori
USB-C 3.1 Gen2
Baterija3.520 mAh
DodatnoPixel Visual Core čip, NFC, čitač otiska prstaBojeJust Black (crna), Black and White (crna + bijela), White (bijela)
U ned stigao Pixel XL 2 iz Njemačke. Kupljen za 620 eura ili ti 4600kn. Kupljen jer sam prodao Mi Note 3, a pošto sam do sad ima većinu top modela, Gooogle telefone nisam imao. Sad je bila prilika a i odlična cijena da piknem XL 2. Ima ga frend koji mi je olakšao kupnju. Evo prvih zapažanja.
Dizajn i dimenzije : 6 inc ekran, komad mobitela - fino stane u ruku. Ja koji imam prosječnu veličinu ruke sam se bez problema navikao. Ima zaobljene rubove ekrana sa svih strana a iza je složen od dva djela - crno sivi. Crni dio je dio gdje je kamera i blic, a sivi ostali dio. Nije sad pojam ljepote ali mob izgleda čisto ok. Ja ga imam u maski tako da me ne dira izgled. Kod kolege sam primjetio da mu je upala prašina između crnog i sivog djela - kao da ima malo lufta ali ja to kod sebe nisam primjetio., tako da sam odmah naručio masku., i došla je prije nego mobitel.
Dosta je tanak, pogotov ako ga netko neće nosti u maski. Stavio sam zaštitno staklo i dobar je odaziv na tipkanje.
Čitać otiska prsta je iza na poleđini na sredini i bolje sjeda prsta nego kod Samsunga. Čitać otiska brz kao i kod Iphonea 8 i sl uređaja. Znaći instant otključavanje.
Ekran : bilo je polemike oko ekrana i problema s blue screen ali je to google riješio nadogradnjam. Ne vidim nikakav plavi ekran kad ga nagnem pod kutom.Također pošto znamo da Pixel ima prirodne boje ekrana, a ne zasičene kao Samsung, nekim kupcima se to nije sviđalo. Google je uveo mogučnost 3 odabira "boje ekrana" (Prirodno, Pojačano, Zasičeno) tako da može biti zasičeni kao na Samsungu. Meni je bilo na pojačano i tako sam ostavio. Sam ekran je vrhunski - dosad najbolji što sam imao. Crna je jebeno crna i odlično izgleda, boje su odlične i taj OLED je budučnost. Ako ugasim AUTO namještanje svjetline., onda moram stavit do max 10% manual jer mi je sve ostalo presvjetlo tj jako.
Software : Ovo je jedno novo iskustvo fluidnosti i to slobodno mogu reći. Znaći fluidnost u razini Iphonea i Apple-a. Sve je to instantno...znači kao da koristim Iphone. Lag ne postoji pa makar imao upaljeno 15 aplikacija u pozadini. Najsmiješnije i imao sam ih toliko. Tek sad shvaćam što znači fluidno. Sam software logično ima sve Google aplikacije tako da nema "Galerija" nego Google fotografije" i takve neke Google aplikacije. Pošto koristim sve Google aplikacije nije mi se problem naviknut. Možda bi nekom bilo čudno "Google fotografije! ali pošto tamo radim backup, navikao sam se na navedeno. Software nije za ocjenu 5, nego za 10
Mane software : Ima manje mogučnosti prilagodbe nego ostali software. Znači "padajuči izbornik" - nema odabir : zvuk, vibracija,tiho nego to radiš s bočnom tipkom (pojačavanje i smanjivanje zvuka) s desne strane. Također pošto ima AOD, nisam još otkrio kako maknut da ti izbaci tekst poruke, nego da samo izbaci da je poruka stigla. Nema widget prognoza nego to moraš namjestit preko feed-a, pa imaš na vrhu sredine ekrana : ponedjeljak, 22.sij / 2 C. Znala mi se izgubit temp dok to preko feed-a i postavka nisam namjestio. Malo komplicirano ali sam se snašao.
Znaći malo je drugačiji software od ostalih i nije se problem naviknut., ali možda su mogli dat više nekih prilagodbi. Već se laganini navikavam pa mi nije problem.
Baterija - 1 sam ga napunio na 100%. Ima brzo punjenje i fora je što ne uspori nakon 50% napunjenosti baterije nego ide do 90% i onda uspori. Kužite što mislim. Neki za 30min napune do 50% pa ostalih 45-60min pune tipa 1h vremena., dok Pixel udara na najjače do 90% i onda tek usporio do 100%. Adapter ima priključak USB C., znači kabel s oba dvije strane USB C.
Moja procjena za sad je da će biti negdje 6h do 7h sati SOT-a, Bolje od S8, lošije od Mi Note 3.
Kamera - također kao i software - jedno novo iskustvo za slikanje tj slike. Slobodno mogu reći : ČUDO. Ajmo ovako : na ostalim mobitelima imate "Auto" i "manual". Pošto se kolegama koji se kuže u fotografije ne sviđa uvijek automatika nego idu sam manualno namještat da bi dobili savršenu slike., Pixel će taj "manual od kolega" odradi automatikom preko HDR +. Mislim da sam bio jasan. Znači S A V R Š E N A slika. Taj HDR + je doslovno čudo. Ne možeš uslikat lošu sliku da si najveći antitalent za slikanje. Kad ideš crop sliku, slika je jasna i čista. Nema zrno šuma. Onih 98 bodova na Dxo marku je živa istina. Svaka čast S8 ali po meni je S8 2 koplja iza Pixel. Kad kolege za S8 kažu da kad se zumira slika izgleda "mrljavo ili kao da su boje prolivene". E to kod Pixela nema i tek sad kužim što su htjeli reći.
Nisam probao portret i 4k snimanje ali uopće u to ne sumnjam.
Znaći mob je plaćen 4600kn i svake lipe vrijedi. Oduševljen sam s mobom i mislim da ću ubuduće samo Googleove mobitele kupovat ako će tako kompletne mobitele radi.
Ako ima tko kakvo pitanje, slobodno.
Ps...link s 3 slike https://flic.kr/s/aHskrUBVu4