Problem sa USB wireless adapterom

poruka: 5
|
čitano: 1.961
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Problem sa USB wireless adapterom

Spajam se bežično na router koji je nekih 5 metara i 1 zid udaljen od kompa. Koristim wireless adapter, neki obični TP link sa antenicom i signal je uvijek pun. Spojen je preko USB huba kako bi bio na vidljivijem i izloženijem mjestu. Sad, taj adapter se svako malo "išteka" i ponovo "ušteka" sam od sebe. Znači kao da ga nema na 15ak sekundi i onda je ponovo tu. Imao sam prije sličan adapter pa sam mislio da je možda pokvaren, ali s novim se događa ista stvar. 

U čemu je problem? Je li moguće da ne dobiva dovoljno napona preko USB porta? Probao sam i direktno u komp (prednji USB portovi), ali sve je isto. Driveri instalirani, kompatabilan sa OS-om i sve. Pomagajte {#}

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Problem sa USB wireless adapterom

vjerovatno špara struju kad nema prometa podataka.... nađi u postavkama opciju da stalno radi :)

11 godina
neaktivan

Ne bih rekao. Redovito se događa kad sam na kompu, često i kad je download ili upload u tijeku.

11 godina

...da otklonimo još jednu stvar...(bar ja) ...da slučajno nemaš kod sebe u sobi smartfon sa uključenim WiFi jer kad radi može smetati tom stiku pa da gubiš konekciju sa ruterom koji je dalji... ?

11 godina
neaktivan

A imam, da, tko nema? Može biti da je do toga, ali s druge strane, dok u istoj prostoriji koristim laptop, nema nikakvih problema. 

Probao sam sad isključiti power saving pa javim ima li kakve promjene.  

EDIT:

Eto, nijednom se nije ponovilo od kako sam isključio štednju energije. Iako mi nije jasno kako je u tome bio problem kad se događalo i za vrijeme downloada i uploada, ali ok. Hvala :)    

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 14:05 (blowfish_cro).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice