Na desnom dijelu ekranu mi se pojavljuje ljubicasta crta... Kada "lupnem" LCD monitor,ta crta nestane,ali se nakon nekog vremena opet pojavi... Znate li mozda u cemu je problem? Hvala unprijed!
Ljubicasta crta na monitoru
- poruka: 6
- |
- čitano: 7.744
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj reinstalirati driver od grafičke, a ko to ne pomogne onda skopčaj drugi monitor na komp. Ako screen bude bez te
ljubičaste crte, onda znači da ti monitor ima dead pixele.
Problem se odziva na ime Stuck Pixel.
Da, driveri će mu pomoć, a monitor crkava.
Da, Stuck pixel, a njemu cijela linija krive boje.
Ako ne znate odgovor ne odgovarajte gluposti, dobro da mu niste rekli da proba Windowse reinstalirat.
Problem se vertikalnim linijama se kod LCDa javlja ako dolazi do prekida kontakta u monitoru koji šalje signal tim stupcima. Ako je stupac ljubičasti, očito kod tog stupca ima problema sa signalom za zelenu boju. Slika se popravi kad lupneš jer se kontakt vrati na mjesto. Nema tu nekog lijeka pošto su to vrlo tanki kontakti. Novi monitor ili trpit tu liniju i lupkat povremeno da nestane. Ja ga ne bih otvarao i pipkao po tim kontaktima, makar i to možeš probati.
E da, ako je pod garancijom vozi u servis i traži da ti ga zamijene (ili poprave).
Problem se odziva na ime Stuck Pixel.
U pravu si!
2 GTA_4
Probaj ove metode, engleski nebi trebao biti problem.
Evo prčkao sam po kabelima i odspojio kabel sa grafe i ponovno stavio... Za sada se crta ne pojavljuje,a one metode što je preporučio Whalter vT rađe ne bih isprobavao... Ako se opt bude pojavila,ravno u servis! Hvala svima!!