Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.695.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
Penzo kaže...

Pozdrav!

Uzeo bih neki 27 incha monitor, namjena malo posao malo igre.

Moze preporuka nekog modela sa Abrakadabre jer imam tamo neke popuste, a moze se i platiti na rate. Koliko citam VA paneli su zakon...a ni sam nisam siguran koji od ovih je VA, koji je IPS i sto tocno dobivam sa kojim. :)

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog/Racunala-i-periferija/Monitori/c/FT400?q=%3Aprice-asc%3ADijagonalaMonitor%3A27%CB%9D&text=&mode=#

Hvala unaprijed

Kakav je to Webshop jel, koja u ponudi nema niti jedan 27 Benq AMVA monitor to nisu čista posla.Ipak je Benq več godinama glavni igrač u ponudi raznih AMVA monitora za prilično ugodne cijene.

Kaj se tiče razlike AMVA vs IPS, tu su dolniji linkovi+dodatne informacije pa vidi o čem se tu radi.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828887&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/panasonic-4k-oled--bug-ga-isprobao/229784.aspx?page=1&jumpto=4772370&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
neaktivan

rambox uzeo sam gw2270,jel normalno da kad je upaljen low blue light kod skrolanja dolazi do nekakvih promjena boje(onako malo da se žuti pri vrhu ekrana)?

Isto me zanima jel u igrama moram koristit game mod radi boljeg responsa il je samo razlika u postavkama slike

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 14:57 (danexxx).
14 godina
Koji monitor kupiti

Ja sam nedugo uzeo BenQ Bl3200 32" : 

I uz taj imam Acer G257HLbidx 25" .

Acer mi ima bolju boju i kontrast (čak i crnu boju).

Bolji je (zapravo super za igre).

BenQ nije baš naj za igre, makar ih skoro niti ne igram, a za rad je savršenstvo jer mi je 25" bio vrlo mali pa mi nije sve stalo u taj mali prozor :D . Ali mislim da je dosta brz monitor za tu veličinu.

Ugl ja bi preporučio ta dva u te dvije svrhe ako tko kupuje.

Acer me koštao 1200kn ja mislim, davno. Sad je skuplji ja mislim.

BenQ me koštao 480 eura.

Makar sam čuo da su ovi veliki Samsungi dosta dobri. Ali misilm da imaju veči ghosting i još sporiji su.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 15:15 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
danexxx kaže...

rambox uzeo sam gw2270,jel normalno da kad je upaljen low blue light kod skrolanja dolazi do nekakvih promjena boje(onako malo da se žuti pri vrhu ekrana)?

Isto me zanima jel u igrama moram koristit game mod radi boljeg responsa il je samo razlika u postavkama slike

Lagano žutilo slike je normalna pojava kad je uključen Low Blue Light.Bez obzira na izabrane Low Blue Light razine, manje ili veče žutilo je uvijek prisutno. Uostalom šta če drugo bit, ako se smanjuje plava nijansa onda ne može bit recimo plavkasto.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828887&sort=asc&view=flat

Za igrice ti ne treba Game Mode, monitor drži na standardnim postavkama slike i nema frke.Kako pravilno podesit Benq AMVA monitor, tu je prvi dolnji link pa vidi koje su najbitnije preporuke postavki monitora.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=172&jumpto=4852404&sort=asc&view=flat

16 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovorima budem si pogledao ove postravke

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima neka preporuka za monitor 24 incha?

0 0 hvala 0
17 godina
Muckokolu kaže...

Pozdrav svima neka preporuka za monitor 24 incha?

Eto uzmi Benq GW2470H, i nam kraju drugi link obrati pažnju na monitor video priključke.

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

16 godina
Koji monitor kupiti

treba mi pomoc oko odabira monitora ^^ 144Mhz monitor ili IPS monitor? Gejmam svaki dan po par sati xD Ali isto tako citam dosta stvari(mange, clanci, knjige itd) i gledam dosta serija, filmova itd... I sad mi treba savjet sto bi bilo najbolje odabrat? Kolege mi savjetuju 144Mhz monitor zbog gejmanja ali opet ako je IPS slika puuno bolja  onda nisam siguran koliko se to isplati jer vjerujem da necu vidjeti razliku u filmovima i citanju izmedu 60 i 144mhz

0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

svakako gledaj 144hz!

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Why? 

15 godina
Koji monitor kupiti

kad probas 144 i vratis se na 60 imat ces osjecaj da ti desktop laga :)

za igre jos nemam dovoljno jako gafu ali se i tu na momente primjeti.btw nije tn los

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kill Frenzy kaže...

kad probas 144 i vratis se na 60 imat ces osjecaj da ti desktop laga :)

za igre jos nemam dovoljno jako gafu ali se i tu na momente primjeti.btw nije tn los

pa dal se to vidi na filmovima? cisto sumnjam da se primjeti kod citanja, a sigurno 50-60% vremena citam ili gledam filmove

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 21:35 (Imsovcanin).
15 godina
Koji monitor kupiti

Onda si sam sebi dao odgovor.Cemu onda pitanje.Pogledaj koji video i bit ce ti jasno sta je tebi vaznije.ips ili 144hz.to znas samo ti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kill Frenzy kaže...

Onda si sam sebi dao odgovor.Cemu onda pitanje.Pogledaj koji video i bit ce ti jasno sta je tebi vaznije.ips ili 144hz.to znas samo ti

pa nemam ni IPS ni 144 xD uvijek je bolje cut savjet od nekog tko je vec imo oba xD

9 godina
neaktivan

Hvala na preporuci

12 godina
odjavljen
Imsovcanin kaže...
Kill Frenzy kaže...

pa nemam ni IPS ni 144 xD uvijek je bolje cut savjet od nekog tko je vec imo oba xD

Danas su TN puno bolji nego prije. Pogledaj malo recenzije nekih 1440p ili 1080p 144hz TN panela, pa sam odluči. Ako profesionalni recenzenti mogu reći da je panel dobar, sa dobrim gamutom i ostalim fičurima... Imao sam istu dilemu kad sam uzimao monitor prije godinu dana i ipak otišao na 144hz i nisam požalio.

S obzirom da dosta vremena provodiš u gejmanju, 144hz definitivno preporuka. Uostalom, 144hz ćeš primjetit i na samom desktopu, pomicanju miša, skrolanju, pomicanju prozora i sl. U filmovima nećeš vidjet nikakvu razliku, ali u svemu ostalom hoćeš.

Što se tiče lošijeg kuta gledanja na TN panelu - priglup komentar i kritika. Koliko ja znam, monitor se gleda pod pravim kutem i na preporučenoj udaljenosti, zar ne?!

Osobno, teško ću se vratit na 60hz panel.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 20:48 (eywa33).
16 godina
odjavljen

eywa33 To baš i nije tako; Kut gledanja je itekako važan. I da, TN, recimo PG278Q s 8-bitnim panelom može biti jako dobar i boje nisu problem. Nije problem ni horizontalni kut, ali je čak i na tom, najboljem TN-u na tržištu, vertikalni kut relativno loš.

Ipak: za igre i kontrastne pozadine, nema problema. Neće imati loše iskustvo niti će mu biti važno. Nažalost, kad su u pitanju svijetle pozadine (web) i slabije kontrastne (npr. citati na ovom forumu itd.) itekako će ga iritirati.

Rješenje je 144Hz IPS. Ako već plaća 1440 144Hz nekih 500-600 eura, može se rastegnuti još 150-200 za IPS.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

eywa33 To baš i nije tako; Kut gledanja je itekako važan. I da, TN, recimo PG278Q s 8-bitnim panelom može biti jako dobar i boje nisu problem. Nije problem ni horizontalni kut, ali je čak i na tom, najboljem TN-u na tržištu, vertikalni kut relativno loš.

Ipak: za igre i kontrastne pozadine, nema problema. Neće imati loše iskustvo niti će mu biti važno. Nažalost, kad su u pitanju svijetle pozadine (web) i slabije kontrastne (npr. citati na ovom forumu itd.) itekako će ga iritirati.

Rješenje je 144Hz IPS. Ako već plaća 1440 144Hz nekih 500-600 eura, može se rastegnuti još 150-200 za IPS.

Ponekad primjetim ovo što govoriš, gubitak boja na svjetlijim pozadinama, ali i onda je samo potrebno gurnut monitor gore ili dolje par stupnjeva i problem je rješen. Zna iritirat, ali govorim, kad se gleda pod pravim kutem i malo navikne na vertikalni kut - nema problema. Da, IPS i 144hz je rješenje, ali onda mora ići na 1440p jer koliko znam nema 1080p ips 144hz monitora. A 1440p 144 je ipak skuplji, pa i od cifri koje si naveo. Ja se razmišljam 1440p TN ili IPS u nekoj doglednom vremenu, i imajući sasvim zadovoljavajuće iskustvo sa ovim TN panelom, teško bi sebi opravdao tisuću+ kn za tu razliku koju IPS nudi.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
12 godina
odjavljen

...Ne znam čitat :) sve ok. Al to je to, 800eur je puno za 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 9:35 (eywa33).
16 godina
odjavljen

Imaš ga na talijanskom Amazonu za 700ish. Inače da, to su paneli B kvalitete i cijenu im diže G-Sync modul.... ali to je to...

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Imaš ga na talijanskom Amazonu za 700ish. Inače da, to su paneli B kvalitete i cijenu im diže G-Sync modul.... ali to je to...

Nisam upućen u kupovinu preko amazona. Ono što sam gledao se nije dostavljalo kod nas ako se dobro sjećam. Meni je ovo upalo u oko trenutno. IPS, kako sam rekao, bolno skup.

16 godina
odjavljen

Amazon od ulaska u EU dostavlja sve u Hrvatsku.

16 godina
Koji monitor kupiti

o kakvoj to iritaciji pricate? btw mislio sam za monitor dat 300-350€ ako je 144Hz, a vidio sam da ima na amazonu za 1900kn od asusa... sad imam 60Hz TN panel, i nista me ne irititira xD to ste pricali za TN panele ili za 144Hz?

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ima li kakav monitor od 32" 1080p?

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Monitor je izgleda poceo pokazivati znakove "umiranja", kad upalim racunalo, lampica od monitora blica i cuje se zvuk iz monitora, kao da netko zrak ispusta, ne cijelo vrijeme nego kad je lampica upaljena odnosno blica. Moram ga ostaviti 2-3 minute, da se slika pokaze na monitoru odnosno da proradi kako treba. Prije mi se to događala samo kada mi racunalo ode u sleep mode, pa stisnem da se opet upalim, a jutros po prvi put mi se to desilo kada sam upalio komp.

Prije par mjeseci sam kupio novo racunalo odnosno samo kuciste, staro je izdrzalo 8 godina, kao i ovaj monitor koji je isto zajedno kupljen prije 8 godina. Vjerujem da se u 8 godina puno toga promijenilo u svijetu monitora, pa bi volio da mi kazete dobar monitor do 2000kn, po mogucnosti 1080, posto mi je ovaj 1050.

Konfiguracije novog kompa je ova:

CPU: AMD X4 860K 3.7 GHz

MBO: ASUS A58M-K

VGA: AMD R7250-1GD5

RAM: 8gb DDR3

EDIT: Najviše odnosno najbolje bi bilo kada bi monitor bio do 1500kn, ako nema nikakav dobar, onda do 2000kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 12:46 (RedHill).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
za jedno stolno racunalo trazim zamjenu sadasnji je L220xwc 22" 1920x1200, S-PVA matrix, 6mm recenziran u bugu negdje 2007/2008 te kupljen krajem 2008 (4600kn tada).
Buđžet 4700 ako zafali ~300-400 moze se nadodati. Sve iznad kvalitete i velicine ekrana ovoga dolazi u obzir.
Hvala vam

0 0 hvala 0
17 godina
vito79 kaže...
za jedno stolno racunalo trazim zamjenu sadasnji je L220xwc 22" 1920x1200, S-PVA matrix, 6mm recenziran u bugu negdje 2007/2008 te kupljen krajem 2008 (4600kn tada).
Buđžet 4700 ako zafali ~300-400 moze se nadodati. Sve iznad kvalitete i velicine ekrana ovoga dolazi u obzir.
Hvala vam

Neznam za što ti primarno treba monitor, ali ako ti neke od radnji na kompu uključuju obradu fotografije i grafiku, odn. radnje gdje trebaš dobre boje i kalibrirani prikaz, evo nedavno sam si nabavio Dell UP2516D i UP2716D (25" sam nabavio dodatno nakon 27" da zamijenim postojeći Eizo S2233W koji je inače majstorski monitor i koji sam do sad koristio, a mislio sam ga ostaviti za sekundarni monitor, ali uz ovaj novi Dell više nije normalno šaltati pogleda lijevo desno zbog totalno različite rasvjete i efekta koji to ima na doživljaj svjetla/boja). Jako sam zadovoljan s njima, prvenstveno su mi trebali za obradu fotografije i da boje prikazuju kako treba. Oba modela su tvornički kalibrirana, podešena im je uniformnost bijele tvornički, dobiješ i certifikat za svaki primjerak, i to je složeno stvarno dobro, jedino što ti monitori imaju wide gamut spektar boja pa bi ti to moglo smetati u klasičnim desktop/web aplikacijama koje ne koriste color management. Inače slika je ono fakat bajka. Raditi s tim u Photoshopu i na fotkama visoke rezolucije s uključenim AdobeRGB profilom je ekstaza. Percepcija razlike u dijagonali između 25" i 27" verzije nije velika, pa bi ti 25" mogao biti OK s obzirom na razliku cijene od skoro 2k kn. Cijena ovom 25" je oko 3600kn, 27" je oko 5400kn. Opremljeni su s DP i HDMI ulazima (po dva od svakog), nekoliko USB 3.0 portova, podržavaju MST daisy chaining, 1440p rezolucija, vizualno atraktivni, evo imašrecenziju ovdje. Nedostatak im je backlight bleeding koji je karakterističan za više-manje sve Dell (i općenito LED) modele unazad par godina i koji se vidi na crnim pozadinama. Ovaj sam 25" mijenjao za drugi jer je bleedao na nezgodnom mjestu. Novi primjerak isto bleeda, ali nebitno jer se po tom prostoru ionako uvijek nešto događa, a čim se makne full crna bleeding ionako nestaje. Ali to je tako s LED tehnologijom i vrlo tankim rubovima monitora. Drugi nedostatak je loša uniformnost temperature bijele s lijeva na desno u svim modovima koje podržava osim u kalibriranom gdje je homogenost fenomenalna. ali uz taj mod drugo ništa praktički ni ne treba. Šarao sam s kalibratorom po njima prvih dana kako su mi došli na stol i na kraju zaključio da je kalibrirani standard mod by-default out-of-box dobro složen čak i bez ikakvog posebnog učitanog color profila za grafu. Moja preporuka u svakom slučaju za te novce.

Deckard
9 godina
neaktivan
deckard kaže...

Moja preporuka u svakom slučaju za te novce.

ti si car! Hvala ti puno,odoh pronjuskat za ovaj 27"

15 godina
Koji monitor kupiti
vrijedi li šta ovaj monitor : AOC LED 24" G2460VQ6, VGA, HDMI, DP, FreeSync ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice