Svaka ćas na naslovu 😅 jako vuče na Einsteinovu.
Ćovijek bi sigurno plakalo da vidi koliko smo napredovali s tom pronicljivom izrekom/činjenicom , pokoj mu duši !
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Svaka ćas na naslovu 😅 jako vuče na Einsteinovu.
Ćovijek bi sigurno plakalo da vidi koliko smo napredovali s tom pronicljivom izrekom/činjenicom , pokoj mu duši !
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
To što ovdje piše sasvim je u skladu s dosadašnjim istraživanjima, o kojima piše austrijski neuropsihatar Spitzer u knjizi "Digeitalna demecija", koja je prevedena i u nas. Oslanjanje na kompjuotore slabi mentalne funkcije, pa to vodi do simptoma posve nalik demenciji: "Strojevima inteligencija - ljudima demencija!" O površnosti neću ni govoriti. Znanje stečeno samo preko društvenih mreža i raznih tražilica je površno znanje: treba učiti iz kvalitetnih knjiga i, još bolje, iz prakse, iz života. Na kraju, nije ni to ništa novo. Bilo je ljudi u mojoj mladosti koji su kupili Medicinski leksikon, pa su mislili da su time postali liječnici. No, što ćemo, živimo u dobi površnosti: površno znanje, površno mišljenje. Na žalost, i površna politika, jer su i političari postali površni.
Ja bi rekao da se managerske gluposti i zahtjevi u obliku: "krartko, jasno, precizno, jezgrovito, nemam ja vremena za biblijske zvjestaje" prelio na populaciju uz poslovicnu ljenost koja je svima vrlo dobro znana.
Ima tu jos detalja, bitniji je taj da se na kvalitetno usvojenim procesima stjecanja znanja uopce ne inzistira. Nije bitrno znas li ti tocno nekakav podatak, bitno je da li znas kako doci do istoga i kako biti siguran da je tocan te isto pravilno uporabiti. Prosjecno glupavi, pardon, pametni, lemings je sasvim dosta za trenutno drustvo.
Kada AI posteno navali na ekonomiju biti ce puno cistaca, prevrtaca hamburgera, i slicnih jer zasad roboti jos nisu na tome nivou. Budu i oni. Svakome po zaslugama, to je normalno ja bi rekao.