Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.576
|
čitano: 5.699.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji monitor kupiti

8 godina me služi ovaj monitor: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824236040

Primjetio sam da mu sada treba vise vremena da se slika pojavi odnosno, upalim komp i monitor, nakon toga lampica od monitora blica i cujes zvuk kao da se zrak ispusta odnosno pistanje, samo kada je lampica upaljena, nakon blicanja i kada dođe na radnu temperaturu, monitor radi bez problema i bez pistanja, pa bi volio sprijeciti nego lijeciti.

Racunalo koristim najvise ja za gejmanje, a ostali ukucani povremeno za surfanje po netu. Volio bi neki dobar za 1500kn ili manje, ako ne, onda moze i do 2000kn. Volio bih napokon preci na 1080p, do sada sam bio na 1050.

Konfiguracije novog kompa je ova:
CPU: AMD X4 860K 3.7 GHz
MBO: ASUS A58M-K
VGA: AMD R7250-1GD5
RAM: 8gb DDR3

Nezz kako stvari stoje s monitorima i tko je najbolji u tom najnižem rangu, ali volio bih da me posluzi kao i ovaj ASUSov ili barem nekin 5 godina.

0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Poštovani forumaši, kako bi se kao monitor ponašao lcd tv (Samsung LED TV UE32J5100)? Naime prisiljen sam u dječju sobu staviti LCD TV pa me zanima kako bi to funkcioniralo za povremeno igranje (WOT) i surfanje. Udaljenost od monitora bi bila cca 90cm! Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
srco1978 kaže...

Poštovani forumaši, kako bi se kao monitor ponašao lcd tv (Samsung LED TV UE32J5100)? Naime prisiljen sam u dječju sobu staviti LCD TV pa me zanima kako bi to funkcioniralo za povremeno igranje (WOT) i surfanje. Udaljenost od monitora bi bila cca 90cm! Hvala

Moj je HTPC spojen na 55" 1080p LCD i gledam to s udaljenosti od cca 2,5m i sasvim lijepo služi svrsi. Filmovi, jubito, surfanje, sve OK. Ko veliki monitor. Pa pretpostavljam da će 32" na metru udaljenosti isto poslužiti, razmak među pikselima s obzirom na rezoluciju i dijagonalu se nebi trebao baš nešto posebno percipirati iako ćeš ga, pretpostavljam, ipak uočavati. Mislim da bi ti to moglo biti ok osim ako telka ne forsira neku svoju filozofiju s procesiranjem slike koju nebi mogao ugasiti pa bi možda prikaz bio presharpan, ili kontrast prenafrljen.

Deckard
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

dosao je Dell-ov ips 4k P2715q i za usporedbu s 7g starim imac-om 27" ( veli frend da njemu to izgleda katastrofa tj usporedba crne i bijele s imacom)! jel zna netko koji tj. ciji je panel u tom dellu P2715q? a koji u imac-u iz 2009g?! crna je siva jbte! i dali ima di za kupiti oled 27" za desktop?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2016 18:51 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

imac vjerojatno ima glossy IPS matricu pa su samim time i boje i kontrast čišći i naglašeni...ako taj dell ima previse hard coating AG matricu onda nije ni cudo, moze se javljati i zrnatost slike...

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

dosao je Dell-ov ips 4k P2715q i za usporedbu s 7g starim imac-om 27" ( veli frend da njemu to izgleda katastrofa tj usporedba crne i bijele s imacom)! jel zna netko koji tj. ciji je panel u tom dellu P2715q? a koji u imac-u iz 2009g?! crna je siva jbte! i dali ima di za kupiti oled 27" za desktop?

Niste nešto kalibrirali kako treba. Apple nikad nije koristio VA panele, a to su jedini paneli s većim kontrastom od IPS-a. Također, ovo je IPS s boljim bojama (nakon kalibracije). Crna je siva (nije zapravo, ali ajd) na svakom IPS-u, iako trikovima s gamom i glossy površinom Apple može stvoriti dojam da je kontrast veći (a nije). 

Nemaš novca za OLED. :) Najjeftiniji OLED je 30" Dell od $5000 koji još nije na tržištu. Prvi idući je 65" LG TV iste cijene i zatim Sony OLED monitori koji koštaju skoro kao Tesla Model 3. :)

Ako vam je bitan kontrast, a manje preciznost boja, idite na VA panel. Oni su za igre i filmove mrvicu bolji zbog bitno većeg kontrasta.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

evo buljim cijelu vecer u njega:

slika je ostrija naspram 1440p i brza(6ms vs 12ms na starom 1440p) no nisam ni malo impresioniran napretkom, rubovi se i dalje vide sto uopce nisam ocekivao! monitor je sve ono kako pise na papiru tako da nije bilo nikakvih iznenadenja s slikom tj bojama i kontrastom ali ostrina nije onakva kakvu sam si ja zamislio da ce biti! no zato  skaliranje ide na skoro
 8k!lp

evo jedan super post koji mi se jako svidio o usporedbama ips "vs" tn "vs" "va", jer i ovaj pati od toga svega! po svemu videnom "va"(amva) paneli su trenutni bog i batina za desktop racunala, samo da jos malo smanje latencije!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 1:42 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Čekaj.. pa u Battlefieldu UI nije nikad crn - on JEST sive boje. :)

Što se oštrine tiče, oštrina ne može biti tu ako ne skaliraš sučelje 200%. Jedino oštrije od 4K na 27" je 5K, 220PPI. Već 4K je bijesno oštar.

VA je idealan za igre i filmove. Nije za ništa gdje su boje bitne, jer ima color i gama shift.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozz

Trenutno koristim BenQ GW2760HS i zadovoljan sam ali kako imam potrebu za još jednim monitorom razmišljam da ubodem nešto bolje, namjena FPS gaming.

i5 3570k i GTX 970 su u kutiji, vjerojatno cu slagati konfu kada izađe kaby lake sa 980ti ili jačom grafom pa bi ga koristio i na novoj konfi.

Naviknuo sam se na 27" pa se vrtim oko te veličine, buđet 2000-4000 kn, da je za moju sadašnju konfu a i onu buduću.

Želja mi je 1440p sa 144MHz ali gledam i 4k a opet se bojim pada FPS-a pa razmišljam i o 1080p sa 144MHz jer smatram da bi on za sadašnju konfu bio idealan ali kad složim novu konfu mogao bi i bolji monitor koristiti....zbunjen skroz, sta mi je pametan odabir?

tnx

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 19:07 (Lykos).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nemaš novca za OLED. :) Najjeftiniji OLED je 30" Dell od $5000 koji još nije na tržištu. Prvi idući je 65" LG TV iste cijene i zatim Sony OLED monitori koji koštaju skoro kao Tesla Model 3. :)

ovaj tv je čista perverzija http://www.lg.com/us/products/wtb?modelId=MD05164341

prepostavljam da u Hr nema preprodavača, ali bila bi dostojna zamjena i upgrade za moj 8 godina star LG lcd

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 12:40 (vito79).
13 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima,

Koristim Asus K73 SV laptop i na njemu mi je prespojen prastari monitor (ima jedno 10-tak i više godina), tako da sam zainteresiran za kupnju novog.

E sad, nisam pretjerano zahtjevan korisnik, niti ne znam što mogu očekivati i što točno gledati kod monitora (bitno mi je jedino da podržava FULL HD rez, da je slika što bolja i kvalitetnija).

Filmove ne gledam na laptopu/monitoru, igram jednu, dvije igre , redovito surfam i to je to.

Koja je Vaša preporuka, do kojeg cjenovnog ranga da gledam (mislio sam od 1.000-1.500 kn) i koje preporuke monitora imate (u tom rangu, naravno :) )

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Citam zadnjih 10ak strana i nikako da skuzim koji monitor da nabavim....

Trenutno imam 6 godina star Samsung 21', dobro sluzi jos uvijek ali nedavno je imao bliski susret s malim skaricama (za nokte).

Supruga je sisala sinu nokte, zamahnila nesto rukom, skare izletile i ravno u monitor ( prohujale su mi 5 cm od glave -.- )

Uglavnom monitor radi sve 5, ali sada imam malo ostecenje u gornjem desnom kutu.

Zahvaljujuci "nezgodi" imam izliku za nabavku novog monitora, a s obzirom da komp. u kuci koristim za igranje (90% vremena), za oko su mi zapeli ovi 21:9 wide monitori.

Novce planiram pocet polako skupljat kroz sljedecih par mjeseci, imate li kakvu preporuku do 3.500-4.000 kn wide monitor koji ce primarno bit koristen za igre, po mogucnosti da ima g-sync jer planiram nabaviti Pascal grafiku u ranku 970 kada izde nova generacija nvidia kartica.

Ako ne postoji monitor u tom ranku za te novce ima li kakvih najava ili mozda ocekivanih padova cijena wide monitora? Nije problem strpiti se :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 16:37 (Ashelor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

21:9 ćeš teško nabaviti za 4000kn. Eventualno polovni (ja sam prodao dva dosad, vjerojatno prodajemo još idući tjedan), ali sigurno ne G-Sync. G-Sync monitor 21:9 formata košta 1300 eura vani, a u nas vjerojatno i više od tih 9700 kuna.

vito79 kaže...
Tonči kaže...

ovaj tv je čista perverzija http://www.lg.com/us/products/wtb?modelId=MD05164341

prepostavljam da u Hr nema preprodavača, ali bila bi dostojna zamjena i upgrade za moj 8 godina star LG lcd

OLED55C6P je najnoviji model. :) I najljepši. :) (ima mnogo manji lag nego prije).

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 18:39 (Tonči).
12 godina

razlika je u webos 3.0 i hdr support? 

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Uzeo mi frend Neki Dell monitor za 3.5 k kuna i dalje ips glow smeta meni., Tak da se ja pitam koliko para pobogu treba za dobar IPS panel, kad kazete da na skupljim panelima se IPS slabije vidi. Ovaj od 3.5 i moj od 1900 IPS istu sliku imaju...

Dok ih Benq koji je 1800 jede za dorucak

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jebes ips, sljedeci moj monitor je neki VA benq 1440p...das 5500kn za ips on isijava plavu boju umjesto nekakve crne! Sto me jos zivcira pomicanjem glave na tamnijim slikama imam osjecaj da mi se cijela slika "pomice" tj to pozadinsko osvjetljenje(plavo, sivo ili kaj god)...ips se nije pomaknuo s mjesta vec 5+g a cijena sve veca i veca za isto sranje!
14 godina
neaktivan
Lykos kaže...

pozz

Trenutno koristim BenQ GW2760HS i zadovoljan sam ali kako imam potrebu za još jednim monitorom razmišljam da ubodem nešto bolje, namjena FPS gaming.

i5 3570k i GTX 970 su u kutiji, vjerojatno cu slagati konfu kada izađe kaby lake sa 980ti ili jačom grafom pa bi ga koristio i na novoj konfi.

Naviknuo sam se na 27" pa se vrtim oko te veličine, buđet 2000-4000 kn, da je za moju sadašnju konfu a i onu buduću.

Želja mi je 1440p sa 144MHz ali gledam i 4k a opet se bojim pada FPS-a pa razmišljam i o 1080p sa 144MHz jer smatram da bi on za sadašnju konfu bio idealan ali kad složim novu konfu mogao bi i bolji monitor koristiti....zbunjen skroz, sta mi je pametan odabir?

tnx

Može savjet? :)

Gledao sam recenzije Dell, Asus, Acer a BenQ je prvotna želja pa ga uzimam za primjer.

Najbliži sam odabiru XL2730Z QHD 2560x1440 jer namjeravam slagati novu konfu s jacom grafom ali da li ce mi uzrokovati pad FPS-a i hocu li iskoristiti 144 MHz sa sadašnjom GTX 970 ?

14 godina
Koji monitor kupiti

Koji monitor za nekih 700kn da je full hd?

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Ima li netko tko koristi Dellov monitor, konkretno mi je zapeo za oko sljdeći model:

https://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-s2415h-ips-lcd-led__7613911

Ako ima u tom cjenovnom rangu (max 1.500 kn) bolji, slobodno preporučite :)

0 0 hvala 0
17 godina
darko099 kaže...

Za te pare mozes dobiti pola HD-a

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
12 godina
darko099 kaže...

http://www.bug.hr/cijene/benq-monitor-gw2270-led-21522-169-1920x10/1727247.aspx

Uzivaj. Pozz

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

jbte nisam ni znao da se za 700kn moze uzeti FullHd monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Niti ja dosad. Uzeo sam bratu ovakav na preporuku kolega i odlican je. VA panel sa svim đinđama. ;)

Nekad pomislim kako moj Dell(inace duplo skuplji) nije vise svet kako mi se ranije cinio.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 21:33 (metallic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
metallic kaže...

Niti ja dosad. Uzeo sam bratu ovakav na preporuku kolega i odlican je. VA panel sa svim đinđama. ;)

Nekad pomislim kako moj Dell(inace duplo skuplji) nije vise svet kako mi se ranije cinio.

Što bi rekao da vidiš stvarno skup monitor. :D

Inače, moram priznati da su danas jeftini monitori vrhunski. Sestri sam kupio AOC 22" FHD i fenomenalan je.

12 godina
Koji monitor kupiti

Prije Della koristio sam LG lcd dva puta, bili su ok, a znam da ovaj Dell ima njihovu matricu ali svoju elektroniku i odlican stalak.

Upravo sam ga uzeo nakon sto sam vidio sliku na puno skupljim monitorima; NEC, HP i LENOVO. Tada sam trazio donekle najbolji monitor od 21 inch i eto...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav! Molim preporuku 1080p monitora 23 ili 24" za konfu iz potpisa, koristio bi se za gaming i surfanje, Samsung 2253BW nakon 7-8 godina je počeo čudno titrati, čini mi se da je došao pred kraj. Koji panel preporučate za tu namjenu, ovaj stari ima TN matricu i ne smeta me toliko slab kut gledanja koliko neprecizne boje koje vuku na plavo, jako ga je teško kalibrirati. Ne znam jesu li današnji TN paneli bolji, ili treba ići na IPS ili VA. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
metallic kaže...

Što bi rekao da vidiš stvarno skup monitor. :D

Inače, moram priznati da su danas jeftini monitori vrhunski. Sestri sam kupio AOC 22" FHD i fenomenalan je.

A koji su to skupi monitori, s napomenom da Profi monitore uopče nema smisla niti spominjat.Pošto znamo šta dobiš za 1000-1500dolara, dakle IPS manama isti jarac kao IPS monitor za 1500kn eto ti problema.Šta da ljudi onda kupuju jel, ili da skratimo raspravu "oj prosječan korisniče uzmi neki AMVA monitor i uštedi živce."

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=213&jumpto=4959471&sort=asc&view=flat

Kaj se tiče jeftinih monitora, danas u hrvatskoj moš kupit Benq 22 AMVA monitor za 770-800kn, uloženo-dobiveno nitko drugi ne nudi ništa slično za identičnu lovu.Dakle ne može se baš reči, da su svi jefitni monitori vrhunski ili jednostavnije uloženo-dobiveno odlična kupnja.Ako neko nađe neki novi Samsung 22 PLS monitor za 800kn, ili recimo LG 22 IPS monitor za istu lovu ja mu odma poklonim 200kn.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=156&jumpto=4813920&sort=asc&view=flat

Trenutno 22 ponudom ili približnom cijenom, tu je okvirno sličan samo Acer 22 VA model za 840kn.Ali to je znatno siromašniji monitor, jer Acer model nema Flicker-Free a pogotovo ne Low Blue Light tehnikalije.

https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-v226hqlabmd-lcd-led-215__7697101

Kolko ja vidim trenutnu ponudu 22 monitora, najeftinji 22 IPS monitor je ovaj dole skijaški HP model.Dakle to je 200kn više u odnosu na Benq AMVA GW2270, a realno znamo da je to ipak 200kn bačeno u Savu.

https://www.protis.hr/products/details/monitor-22-led-hp-pavilion-22xw-j7y67aa-7ms-250cdm2-100000001-dsub-hdmi-bijeli/97427

hrde kaže...

Pozdrav! Molim preporuku 1080p monitora 23 ili 24" za konfu iz potpisa, koristio bi se za gaming i surfanje,Samsung 2253BW nakon 7-8 godina je počeo čudno titrati, čini mi se da je došao pred kraj. Koji panel preporučate za tu namjenu, ovaj stari ima TN matricu i ne smeta me toliko slab kut gledanja koliko neprecizne boje koje vuku na plavo, jako ga je teško kalibrirati. Ne znam jesu li današnji TN paneli bolji, ili treba ići na IPS ili VA. Hvala!

Eto ti ovaj dole Benq 24 AMVA monitor, dalje znaš kak to ide plati i nosi kaj drugo.

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451

Kaj se tiče tvojeg starog TN Samsunga, realno to zapravo i nije Samsung monitor ok ima naljepnicu Samsung ali to je drek na šibici.Inače to je vrlo poznata zavrzlama, koju je Samsung kupcima servirao u ona vremena kad je izašao taj tvoj monitor.Prema onome kaj si ti naveo, taj tvoj Samsung ima Chimei TN LCD panel sa Samsung naljepnicom.U praksi stvari su vrlo jednostavne, u ona vremena Samsung nije imao dovoljno svojih TN LCD panela pa su morali kupovat od drugih proizvođača.Kratko i jasno Samsung je koristio tri različita TN LCD panela, prvi je njhov originalni TN LCD panel i tu nije bilo nikakvih problema.Drugi tip TN LCD panela bio je AUO Optronics TN LCD panel, karakteristikama ili kvalitetom vrlo sličan proizvod ali ipak trunku malo lošiji.Treči TN LCD panel je bio Chimei varijanta, e taj je bio s mjeseca uočljivo najlošiji=kalibracija nula bodova.

Nema ljepše kombinacije, imaš tri identična modela Samsung monitora na nekom stolu za usporedbu.Ali ti bokca samo jedan je original Samsung, a ovaj treči model Samsunga kao da je pao s kruške.

Imam ja doma Samsung 2232BW(spava u ormaru), kaj se tiče slike potpuno je ispravan i šljaka kao prvi dan.Jedino ga malo muči naponski dio, ali to su kondenzatori i problem nema nikakve veze sa LCD panelom.Ovaj moj Samsuganer ima original Samsung TN LCD panel, ali svi kupci nisu bili takve sreče i puno njih je dobilo Chimei TN LCD panel.Ja sam dobil original Samsung, ali samo zato jer sam se potrudio istražit gdje se kod nas može kupit koja serija i sa kakvim TN LCD panelima.Suma sumarum to je bila teška zavrzlama, i zato je to zadnji Samsung monitor/ TV koji je ikad ušao u moju kuču.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:03 (rambox).
11 godina
Lykos kaže...
Lykos kaže...

pozz

tnx

Može savjet? :)

Gledao sam recenzije Dell, Asus, Acer a BenQ je prvotna želja pa ga uzimam za primjer.

Najbliži sam odabiru XL2730Z QHD 2560x1440 jer namjeravam slagati novu konfu s jacom grafom ali da li ce mi uzrokovati pad FPS-a i hocu li iskoristiti 144 MHz sa sadašnjom GTX 970 ?

računaj si 15 fps min manje u startu ako pređeš na taj 1440p...dal će to moć gurat 970 na preko 100 fps-a mislim da ne čak i na tweakanim postavkama,ako misliš upgradat na 980 ti ili bolje nemaš frke sa karticom jedino bi te mogao kočiti procesor kod max framerata...ja se baš spremam uskoro  na zamjenu monitora i prelazim sa 1440p60hz skoro pa sigurno na istu rezu i  144hz gsync ips panel baš radi fps gaminga!

SILA/ZGX@ZGamers
14 godina
neaktivan

Po pročitanom zadnjih dana i ja sam postao svjestan toga što pišeš, premda ima dosta likova po netu koji tvrde suprotno, pitanje koliko je tu stvarnog iskustva a koliko čitanja recenzija i rasprava po forumima.

Za moju konfu je definitivno 1080p sa 120/144MHz bolji odabir i takav i tražim trenutno, jedino pitanje je ips ili amva panel. BenQ XL2720Z mi je početni orijentir....... 

Koliko sam pohvatao po čitanju foruma čini mi se da je slaba ponuda 1440p 144hz ips panela, čini mi se da se par njih žalilo kako ih uopče nema u ponudi? napominjem "čini mi se" koliko sam upamtio od silnih tekstova i recenzija......

Možda pomogne:

http://pcpartpicker.com/parts/monitor/

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 7:15 (Lykos).
13 godina
Koji monitor kupiti

Koja je vaša preporuka između ova 2 modela:

https://www.links.hr/hr/monitor-24-led-benq-gw2470h-4ms-250cd-m2-20-000-000-1-d-sub-hdmi-crni-100333221 

https://www.links.hr/hr/monitor-23-led-dell-s2316h-ips-6ms-250cd-m2-1000-1-vga-hdmi-usb-crni-100332212

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice