ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 723.754
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: ZTE Blade III
mrle503 kaže...

koja je razlika izmedu ovog sto se placa i free verzije

Free nema geste, e sad što još točno, nisam siguran. Piše vjerojatno na google playu, ali mislim da je ovo najbitnija stavka. Geste stalno koristim pa se meni investicija isplatila. Swipe sa 2 prsta gore mi pokreće chrome, prema dolje mi otvara popis aplikacija. Štipanjem si otvaram poruke i pozive. Ima jedno 7-8 gesta koje se mogu definirati. Sad kad sam se priviknuo na to, baš mi je zakon.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

dali se moze mobitel updejtat na novoji andorid 4.1.2 ili jeal bean bez rotanja....nekuzim se bas u to i ako rotam gubim garanciju tako da mi se rotat ne isplati...

0 0 hvala 0
14 godina
ZTE Blade III

Koliko znam zasad nema službene nadogradnje na JB niti je poznato hoće li je uopće biti.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrle503 kaže...

dali se moze mobitel updejtat na novoji andorid 4.1.2 ili jeal bean bez rotanja....nekuzim se bas u to i ako rotam gubim garanciju tako da mi se rotat ne isplati...

Moraš rootati. U slučaju da ti je zatreba pravo garancije, može se napraviti un-root.

Službenog JB nema, ali imašCM baziran na njemu za ZTE Blade III.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Pozdrav,

kupio sam mobitel ocu, i tražim aplikaciju kojom bih mogao na početni ekran postaviti određene ikone, i to:

Data prijenos

Wifi

Wifi hotspot (važno, a ovo mi je problem naći)

Bluetooth

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rainalcar kaže...

Pozdrav,

kupio sam mobitel ocu, i tražim aplikaciju kojom bih mogao na početni ekran postaviti određene ikone, i to:

Data prijenos

Wifi

Bluetooth

Hvala

Probaj guglat nan Google Play ( tamo ima free aplikacije a ima neke koji plača). Sretno za potragu.

Nenad
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Jesam, ali ne mogu naći, ne znam kako se to uopće može zvati. Ne želim nikakve nove launchere ili slično, želim da mu mobitel ostane čim čistiji.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

samo povuci notifikacije.. prstom prema dolje s vrha ekrana. i njih možeš zalistat, imaju 2 stranice. to ti je dovoljno za ono što trebaš.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Našao sam nešto:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.painless.pc&feature=search_result

Nikako ne nalazim kako da postavim widget na ekran, daje mi samo u notifikacijskoj traci. Hmmm

0 0 hvala 0
14 godina
Rainalcar kaže...

Našao sam nešto:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.painless.pc&feature=search_result

Nikako ne nalazim kako da postavim widget na ekran, daje mi samo u notifikacijskoj traci. Hmmm

Ako ne ide preko appa dodaj ručno. Dugi pritisak na pozadinu, odabereš dodaj widget i pronađi taj koji si instalirao.

14 godina
Rainalcar kaže...

Pozdrav,

Data prijenos

Wifi

Bluetooth

Hvala

Makar ja nemam Blade, ajde da ti pokušam nekako pomoći, ali ćeš prvo morati odlučiti, želiš li ikone u lock screen-u, onom kada otvaraš mob ili na glavni screen od nekoliko koliko možeš imati!

Obzirom svi android mobovi funkcioniraju približno na jedan način, pretpostavljam da i Blade u setings-ima, postavkama ima NEŠTO kao što SGN II ima "Zaslon zaključavanja" pa dalje "Opcije zaključavanja zaslona" i dalje "Prečaci", e tu bi trebao imati mogućnost postaviti ikone aplikacija koje tvoj otac treba ili želi!

Ako govorimo "o aplikaciji" per se, kao takvoj, tebi treba vjerojatno neka aplikacija koja explicite služi za takve stvari a to je recimo možda ovaj;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.go.launcherex.gowidget.switchwidget&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nYXUuZ28ubGF1bmNoZXJleC5nb3dpZGdldC5zd2l0Y2h3aWRnZXQiXQ..

Ako ti se ne sviđa takav widget, možda probaš sa nečim ovakvim

https://play.google.com/store/apps/details?id=at.abraxas.powerwidget.free&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImF0LmFicmF4YXMucG93ZXJ3aWRnZXQuZnJlZSJd

Uglavnom, ako ti želiš tražiti dalje nešto bolje, prikladnije za starijeg čovjeka na Google Play, ukucaj u tražilicu samo "switch widgets" i imat ćeš ih tonu za provjeravati, pa ako sam pomogao, biti će mi veliko zadovoljstvo, bok {#}!!!! 

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ljudi jedno glupo pitanje :) spojim mobitel sa kompom...odem na net preko kompa i odem na google play skinem nova luncher i android weather i pise mi da je instalirano i preuzeto na moj uredaj.........e sad ja to na svom uredaju nenadem nigdje i nemogu pokreniti ni jedno ni drugooo...

0 0 hvala 0
14 godina
mrle503 kaže...

ljudi jedno glupo pitanje :) spojim mobitel sa kompom...odem na net preko kompa i odem na google play skinem nova luncher i android weather i pise mi da je instalirano i preuzeto na moj uredaj.........e sad ja to na svom uredaju nenadem nigdje i nemogu pokreniti ni jedno ni drugooo...

Koji android imaš, 4.0.4 ili 4.1.1 ili neko manji, obzirom Nova ne radi ispod 4.1 ako se ne varam, a android weather, ako tražiš widget, trebao bi imati u widgetima, malo prokljucaj po mobu, vjerujem da ih imaš riješeno i otvorene!

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
mrle503 kaže...

Koji android imaš, 4.0.4 ili 4.1.1 ili neko manji, obzirom Nova ne radi ispod 4.1 ako se ne varam, a android weather, ako tražiš widget, trebao bi imati u widgetima, malo prokljucaj po mobu, vjerujem da ih imaš riješeno i otvorene!

dok sam imao Novu meni je odlicno radila na ovom mobu,jer je ona za Android 4.0+

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ma radi super sve samo sto sam ja kupovao preko kompa to pa mi valjda nije prebacilo na mob sad sam spojio mob na wifi i instalirao sve....i jedno pitanje jos gluplje evo vec pola sata pokusavam staviti na pozadinu vise slika da mi se mjenjaju ali mi neide bas?????? :D moze pomoc

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

i zasto mi kad ocu staviti sluku na pozadinu izbacuje .................no external sotrage available................???????'

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrle503 kaže...

i zasto mi kad ocu staviti sluku na pozadinu izbacuje .................no external sotrage available................???????'

Zato što stavljaš 10 točkica i 10 upitnika. Kad naučiš normalno pisat, ne bi trebalo bit problema

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Pozdrav. Evo kupio sam ovaj mobitel u tele 2, i nikako da shvatim kako i gdje staviti sim karticu :(

Jbg, noob sam i ne razumim se u tehniku, pa ako ima koja dobra dusa da ukratko objasni ili stavi slikicu, bio bih zahvalan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ispod poklopca, kod gornjeg lijevog ruba baterije je slot? Zar nisi dobio nikakva uputstva uz telefon?!

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

A evo uspio sam hvala :) .. A dobio sam uputstva, ali sam na karticu zaboravio stavit okvir.

I jos mala 2 pitanja. Kada mi ona lampica iznad ekrana blinka crveno ili zeleno sto to znaci ? I moram li ja aplikacije bas gasiti ili mogu stisnut tipku unatrag ? Ja kada udjem u postavke da vidim koje su aplikacije otvorene, sve prijasnje stoje upaljene, messenger, riječalica itd.. a ja u nijednoj nisam aktivan tj. nista ne radim, pa moram li ja to pritisnuti ono "prisilno prekini" ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pas22 kaže...

A evo uspio sam hvala :) .. A dobio sam uputstva, ali sam na karticu zaboravio stavit okvir.

I jos mala 2 pitanja. Kada mi ona lampica iznad ekrana blinka crveno ili zeleno sto to znaci ? I moram li ja aplikacije bas gasiti ili mogu stisnut tipku unatrag ? Ja kada udjem u postavke da vidim koje su aplikacije otvorene, sve prijasnje stoje upaljene, messenger, riječalica itd.. a ja u nijednoj nisam aktivan tj. nista ne radim, pa moram li ja to pritisnuti ono "prisilno prekini" ?

Meni crveno svijetli kad stavim mob puniti, a ispod 90 posto je baterija. Zelena ti blinka kad imaš propuštenu poruku/poziv/mail. Super stvar jer je dovoljno da pogledaš mob i znaš.

Ne trebaš ništa, osloboditi će ti memoriju kad će trebati. Te aplikacije samo ostanu u nekoj vrsti stand by da se brže pokrenu ak ih zatrebaš.

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Aha hvala ti puno :D

Pritisnio sam na neke 2 da se prisilno prekinu ali kasnije sam ih normalno pokrenia pa ce valjda bit ok :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Kupio sam ZTE Blade 3 prije neka tri mjeseca. Sve je radilo savrseno do pre nekoliko dana kada mi je telefon poceo da ledi ekran. Odjednom se desi da ekran uopste ne reaguje, proradi tek kada ga zakljucam i ponovo otkljucam. Iz dana u dan se to sve cesce desava. Uradio sam Factory reset ali mi to nije rijesilo problem. Ima li neko ideju u cemu je problem i kako da ga rijesim? Znam da je tel jos pod garancijom ali mi je prevelika procedura procedura nositi ga na servis, pa cekati da dodje i ponovo ici po njega (udaljen sam 100km od prodavnice gdje sam ga kupio).

Hvala unapred na pomoci

pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
iggytod kaže...

Kupio sam ZTE Blade 3 prije neka tri mjeseca. Sve je radilo savrseno do pre nekoliko dana kada mi je telefon poceo da ledi ekran. Odjednom se desi da ekran uopste ne reaguje, proradi tek kada ga zakljucam i ponovo otkljucam. Iz dana u dan se to sve cesce desava. Uradio sam Factory reset ali mi to nije rijesilo problem. Ima li neko ideju u cemu je problem i kako da ga rijesim? Znam da je tel jos pod garancijom ali mi je prevelika procedura procedura nositi ga na servis, pa cekati da dodje i ponovo ici po njega (udaljen sam 100km od prodavnice gdje sam ga kupio).

Hvala unapred na pomoci

pozdrav

Meni se dogodila identična stvar jučer, mislio sam da je samo bio neki glitch u sustavu, ali sad se nadam da se neće nastaviti. A gle, ako factory nije pomogao onda je vjerojatno neka greška sa samim mobom. Ili daj nekom da usput odnese ili ih kontaktiraj i pošalji im preko dostavljača ako je moguće.

14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Imam još jedno pitanje, da li i vama mobitel dolazi s predinstaliranom trakom za paljenje/gašenje wifi-a, bluetootha itf. u notifikacijskoj traci? I kako da to isključim?

0 0 hvala 0
14 godina
Rainalcar kaže...

Imam još jedno pitanje, da li i vama mobitel dolazi s predinstaliranom trakom za paljenje/gašenje wifi-a, bluetootha itf. u notifikacijskoj traci? I kako da to isključim?

Zašto ti to smeta? Mislim da tek na Jelly Beanu možeš kostumizirati notification bar. 

14 godina
neaktivan

To mi je tati višak, obzirom da sam mu stavio na home screen, jer njemu treba wifi hotspot ikonica, a ta traka u notifikacijama se ne može editirati koliko vidim, a i nije toliko funkcionalna. Ali ja sam recimo Nexus S imao i kada nije bilo Jelly Beana, i nikad nisam imao takvo nešto u notifikacijama. Radije bih isključio ako je moguće.

14 godina
Rainalcar kaže...

To mi je tati višak, obzirom da sam mu stavio na home screen, jer njemu treba wifi hotspot ikonica, a ta traka u notifikacijama se ne može editirati koliko vidim, a i nije toliko funkcionalna. Ali ja sam recimo Nexus S imao i kada nije bilo Jelly Beana, i nikad nisam imao takvo nešto u notifikacijama. Radije bih isključio ako je moguće.

Pa to su stavili gore da ne trebaš imati widget za svaku glupost na desktopu. Starije verzije Androida nisu to imale pa si morao imati ili widget ili kopati po izbornicima za svaku sitnicu.

12 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
iggytod kaže...

Hvala unapred na pomoci

pozdrav

Meni se dogodila identična stvar jučer, mislio sam da je samo bio neki glitch u sustavu, ali sad se nadam da se neće nastaviti. A gle, ako factory nije pomogao onda je vjerojatno neka greška sa samim mobom. Ili daj nekom da usput odnese ili ih kontaktiraj i pošalji im preko dostavljača ako je moguće.

da li ste probali skroz ugasiti uređaj? probajte to... možete i izvaditi bateriju da se na kratko ugasi apsolutno svaka aktivnost mobitela...

i provjerite u upravitelju zadataka što je sve upaljeno... - makar bi za rješenje toga fr trebao biti dovoljan,

ne znam što ste sve stavljali na mobitel i na sd karticu ako ju imate, al da nije možda neki od (za sada) rijetkih virusa za androide...

meni se s vremena na vrijeme malo zamrzne, uglavnom ikonice se ne pojave i onda opet moram ulaziti u meni, ali to mi se dogodi baš kod preopterecenja mobitela...

14 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Rainalcar kaže...

Pa to su stavili gore da ne trebaš imati widget za svaku glupost na desktopu. Starije verzije Androida nisu to imale pa si morao imati ili widget ili kopati po izbornicima za svaku sitnicu.

Ok. Ali ja bih radije bez toga. Može li se? JEr očito da nije samo do Androida, kažem, na Nexusu S imam najnoviji OS pa nemam taj notifikacijski dio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice