Surfao sam za rjesenjem i nijedno od predlozenih ne ulijeva povjerenje, navodno nepomaze ni hard reset ni brisanje pa dodavanje uredjaja na outlook.com....
Ima ko slicnu situaciju ?
pomogao bi hard reset ali ima puno jednostavnije rješenje
isto je i na PC ali moraš mail račun obrisati i ponovno ga dodati....
znači u postavke - računi - računi za e poštu i sada samo izaberi Live račun (upravljanje) i obriši ga...
i sad samo ga ponovno dodaš i to je to...
isti postupak mi je popravio taj problem i na PC outlooku
Slike kontakata u aplikaciji "osobe" potiču iz raznih izvora, pa dolazi do zabune, naročito kad aplikacija "osobe" linka kontakte iz različitih izvora (outlook, gmail, facebook...) u jedan spojeni kontakt.
Dakle, ako si prije imao slike, a sada ih nemas, provjeri postavke fb aplikacije koje se odnose na sinhronizaciju kontakata, jer ti vjerovatno sve slike nisu poticale iz outlook kontakata.
Jel ima nacin da se nekako radi backup vibera? Mislio sam da je to automatizovano. Juce bio update vibera, odradim ga i nije se htio ponrenut, svaku put crasha cim ga pokrenem. Kad sam ponovo instalirao sve otislo... Auto backup je upaljen a u aplikacijama u kojima mogu da odaberem da se backupuju nema Vibera nit ga mogu izabrat.
Nažalost nisi jedini i meni su sve slije kontakta nestale i ništa ne pomaže a hard reset mi baš i neda radit.
nikad otkad je ta opcija dostupna mi se nije sam od sebe uključio osim kad baterija padne na 15% (tako sam podesio)
Nažalost nisi jedini i meni su sve slije kontakta nestale i ništa ne pomaže a hard reset mi baš i neda radit.
neće ti hard reset pomoći.. greška vam je prisutna već mjesec dana i niste ju primjetili a u međuvremenu kod sinhronizacije između oblaka i uređaja zbog greške izgubljene su slike u oblaku i na uređaju.... kontakti su srećom ostali... nije neka prevelika šteta... malo posla i sredite opet sve
Da nemam živaca nebih mogao tolerirati takve mučke provokatore ka šta si ti i ostali Androidaši i Jabučari.
Srećom imam živaca zato još uvijek i koristim WP, ili sam samo tvrdoglav ko magare.
Ja samo trenutno nemam para za android. Pa onda moram imati živce. 
Da nemam živaca nebih mogao tolerirati takve mučke provokatore ka šta si ti i ostali Androidaši i Jabučari.
Srećom imam živaca zato još uvijek i koristim WP, ili sam samo tvrdoglav ko magare.
Pa svako ko koristi wp mora imat konjske zivce jer svako malo naleti nesto sto te isfrustrira i izyebe pravo, osim ako nisi neki saban koji nema veze kako bi nesto trebalo radit. Treba jos neke sitnice eto da poprave i treba te aplikacije da prate ostale 2 platforme a ne da neke stvari dobijamo kroz godinu il vise. Al to je prica stara koliko i wp a njih boli k, i to je ono sto me najvise nervira. Btw ako neko hoce da pobjegne od wp na android srednje klase preporucujem huawei p9 lite. Odlican tel za te pare, odabrao supruzi , svako malo ga cackam i jedino sto sam retardirano pronasao je da se ne moze namjestit da se stvari direktno snimaju na mem karticu. Ja ocigledno ostajem jos uvijek da se nerviram sa wp i da se nadam ^^
Edit: evo sad sam morao ustat na comp jer sam htio da editujem post ali de ti uganjaj onaj retardirani kursor koji ma gdje ti da dootaknes prstom skoci na pocetak, pa se nekad samo od sebe zumira pa opet skoci na pocetak itd, da, ima onaj hepek s kojim mozes upravljati kursorom al problem je sto se nekad ne vidi gdje je, kako da upravljam njime kad ne znam gdje je?
p.s. Dadn de reci da tebi radi kako treba da te gadjam tastaturom :D
Edit: evo sad sam morao ustat na comp jer sam htio da editujem post ali de ti uganjaj onaj retardirani kursor koji ma gdje ti da dootaknes prstom skoci na pocetak, pa se nekad samo od sebe zumira pa opet skoci na pocetak itd, da, ima onaj hepek s kojim mozes upravljati kursorom al problem je sto se nekad ne vidi gdje je, kako da upravljam njime kad ne znam gdje je?
Postoje mnoge retardirane stvari kod WP-a,a li taj kursor je definitivno u top tri najretardiranije. Kome je pala na pamet takva "logika" FFS... 
BTW, brat je sa L640DS prešao na nekog Xiaomia (note 3 ili tako nešto) (ponestalo mu živaca, a ima nešto para
) i sad mi mast vadi sa pokretanjem Messengera u 0,001 sekndi. Na WP čekaš brat-bratu 20 sekundi...
Pa svako ko koristi wp mora imat konjske zivce jer svako malo naleti nesto sto te isfrustrira i izyebe pravo, osim ako nisi neki saban koji nema veze kako bi nesto trebalo radit. Treba jos neke sitnice eto da poprave i treba te aplikacije da prate ostale 2 platforme a ne da neke stvari dobijamo kroz godinu il vise. Al to je prica stara koliko i wp a njih boli k, i to je ono sto me najvise nervira. Btw ako neko hoce da pobjegne od wp na android srednje klase preporucujem huawei p9 lite. Odlican tel za te pare, odabrao supruzi , svako malo ga cackam i jedino sto sam retardirano pronasao je da se ne moze namjestit da se stvari direktno snimaju na mem karticu. Ja ocigledno ostajem jos uvijek da se nerviram sa wp i da se nadam ^^
kako ne vidiš gdje se upravlja kursorom, mada (sad me gađaj) ja nemam nekih problema, istina nekad promašim malo hehehe ali uvijek sam blizu... nikad mi se ne događa da baca kursor na početak
....Ne znam kakav je lite ali P9 sam koristio par dana kad sam prodao S6 i to je zvjerka od telefona. Jedino lose je launcher al to je 3 klika i rijeseno... IOnako NOva ide na svaki mob ;) Sta da snima na memorijsku? Fotke i video? nema u camera app???? PRvi put cujem da nema...
Mucke provokatore? Necim sam te uvrijedio? Upravo si to sto si i rekao da jesi... Tu energiju da napises ovaj post si mogao iskoristiti i kliknuti na x ispod mog nicka i miran pa mozes da uzivas u problemima sa wp ;)
a na većim zaslonima i lijevo-desno usidriti, drži se &123
kako ne vidiš gdje se upravlja kursorom, mada (sad me gađaj) ja nemam nekih problema, istina nekad promašim malo hehehe ali uvijek sam blizu... nikad mi se ne događa da baca kursor na početak
Znam ja dje je to cudo sto se s njim upravlja kursor - nazvao sam ga hepek u postu:) , ali on treba da ti sluzi valjda da ga maknes max par riijeci tamo vamo a ne da spustas kursor s njim sa pocetka kilometarskog posta. Problem je sto kad dotaknes ekran na zeljeno mjesto kursor skoci na pocetak tog kilometarskog teksta a treba da bude tu dje si dotakao ili bar nedje okolo. Necu rec da svaki puta skoci ali je frustrirajuce.
....Ne znam kakav je lite ali P9 sam koristio par dana kad sam prodao S6 i to je zvjerka od telefona. Jedino lose je launcher al to je 3 klika i rijeseno... IOnako NOva ide na svaki mob ;) Sta da snima na memorijsku? Fotke i video? nema u camera app???? PRvi put cujem da nema...
Suti, kako ce se moc namjestit kad niikako nije bilo memorisjke unutra lol 
Suti, kako ce se moc namjestit kad niikako nije bilo memorisjke unutra lol 
Slutio sam tako nesto al reko da ne budem opet mucki provokator ;)
kad mi ne vjerujete a napisao sam ;)
žali se na answers.microsoft.com za tu grešku ako ti se opet pojavi... valjda su nešto zeknukli u podacima između računa i AU updejta...