WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.038.672
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Sve mi se čini da tu triba nešto više od kamenćića da se stvari pokrenu.

Trenutno stanje stvari je u najmanju ruku jadno jer na WP-u je ostala šaka nas koji smo ljubitelji ove platforme i spremni smo trpit njihove mušice i probleme. Sve više ljudi napušta WP tako da platforma srlja u propast iz koje će se teško izvući pogotovo zato jer Microsoft ne radi ništa po tom pitanju.

Da počnu mukti (besplatno) dilit mobitele nebi uspili spasit ovaj OS koji je puno obećavao i po mom bolji je i od jabuke i od robotića, al šta to vridi kad su gazde očito odlučili uništit i ugasit platformu.

Bilo bi mi žao da wp propadne al čini mi se da mu nema spasa.

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
nicky.sl kaže...

Sve mi se čini da tu triba nešto više od kamenćića da se stvari pokrenu.

Trenutno stanje stvari je u najmanju ruku jadno jer na WP-u je ostala šaka nas koji smo ljubitelji ove platforme i spremni smo trpit njihove mušice i probleme. Sve više ljudi napušta WP tako da platforma srlja u propast iz koje će se teško izvući pogotovo zato jer Microsoft ne radi ništa po tom pitanju.

Da počnu mukti (besplatno) dilit mobitele nebi uspili spasit ovaj OS koji je puno obećavao i po mom bolji je i od jabuke i od robotića, al šta to vridi kad su gazde očito odlučili uništit i ugasit platformu.

Bilo bi mi žao da wp propadne al čini mi se da mu nema spasa.

Da, sve goore napisano je istina samo sto sam ja malo optimisticniji :). Ja se nadam, vjerovatno kao i vecina ovdje, da ce u skorijoj buducnosti postojati 2 flagshipa od microsofta (veci i imanji) i da ce se do tada sitnice popeglati. I eventualno da uz te telefone daju ''besplatno'' one dockove s kojima se povezuje na pc, covjece pa to je revolucija daj to iskoristi (brat-bratu ne kosta ih vise od 5$ da ga naprave)... Jer sa samo cekam da jabuka napravi taj isti dock i izreklamira ga kao svoju revoluciju i potuce microsoft na njegovom terenu. Zamisli iphone koji je u stvari pc, pc koji ce zadovoljavati barem 60-70% korisnika, pa yebo te, onda bi i Kurta i Murta kupio taj iphone... (ustvari mozda i nisam toliki optimista...)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2016 18:46 (esko).
17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

i ja sam spreman otić sa androida i svako malo ponovno dam šansu WP-u ali nikako ne mogu ostat na njemu mada mi se srž os-a jako sviđa

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koristi tko od vas Viber na win 10 M ?

Kad je selektirano all contact onda su mi svi izlistani u viberu ( tako i treba biti ) no kada prebacim na only viber contact tada mi je popis prazan iako bi ih tu trebalo biti stotinjak... Fulam ja negdje ili ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
gospodo vi ste, u najmanju ruku, profulali temu.

Ovo je tema za razmjenu iskustava i rješavanje problema s kojima se korisnici sreću u upotrebi uređaja pokretanih s WP i WM, a ne mjesto za sažaljevanje i naricanje nad sudbinom WM OS-a. BTW. ne bojte se vi za OS, jer ima dosta onih koji cijene enterprise sigurnost, pouzdanost i laganu upravljivost.

@nicky.sl @karlanal - Ako vam to nije značajno, zašto uopće dangubite vrijeme - odite lijepo na Android i uživajte.

@esko - HP je rasprodao dvije šarže Elite X3 bez popusta na cijenu, u par dana, doslovce. BTW. ono X3 znači telefon, notebook i PC u jednom.

Osobno, mislim da novo stolno računalo više neću kupovati. Ovo je zadnje - jer mi uz takav telefon više neće trebati.

0 0 hvala 0
16 godina
mikulam kaže...

Ovo je tema za razmjenu iskustava i rješavanje problema s kojima se korisnici sreću u upotrebi uređaja pokretanih s WP i WM, a ne mjesto za sažaljevanje i naricanje nad sudbinom WM OS-a. BTW. ne bojte se vi za OS, jer ima dosta onih koji cijene enterprise sigurnost, pouzdanost i laganu upravljivost.

@nicky.sl @karlanal - Ako vam to nije značajno, zašto uopće dangubite vrijeme - odite lijepo na Android i uživajte.

@esko - HP je rasprodao dvije šarže Elite X3 bez popusta na cijenu, u par dana, doslovce. BTW. ono X3 znači telefon, notebook i PC u jednom.

Osobno, mislim da novo stolno računalo više neću kupovati. Ovo je zadnje - jer mi uz takav telefon više neće trebati.

Ne vjerujem da je iko promasio temu. Mozda je nekome rjesenje problema prelazak na drugi os. Po tebi ako je neko presao sa wp na drugu platformu i ako je zadovoljan platformom, ne bi trebao javiti se i rec da je zadovoljniji? Pa nismo mi ovdje konji sa ularom da moramo gledat samo pravo (u wp), mada ih ima i koji su nabili ular i koji bi da se samo pozitiivno prica o wp-u i oni ce se lako prepoznati.  Nisam ja ni pomenuo da bi flagshipovi trebali pojeftinit da bi se prodavali nego bi popularizirali cijeli wp da dijele besplatne dockove uz telefone, ono x3 ja nisam ni pomenuo...  

17 godina
neaktivan
mikulam kaže...

bravo

10 godina
odjavljen
mikulam kaže...

Ovo prvo je u najmanju ruku smijesno. O kakvoj ti sigurnosto upravljivosti i laganoj upotrebljivosti pricas? Ti kao da ne citas ovu temu. Pa svaki restart cini mi se novi problem... Jel to enteprise korisnici zele? Da se probude a nema kontakata? Ti to sebe ubjedjues ili sta? A i marketshare ti govori u prilog....

Daj jednom vec izbaci koliko je to komada prodano..... 10, 10.000 ili 10 miliona.... I u cemu je razlika izmedju notebook i pc-a? 

Lupas gluposti. Meni kazes nema floating keyborda na androidu i ja prilozim sliku nema vise tvog komentara... Toliko o tvom znanju drugih OS-ova na osnovu kojeg mozes pricati o onom prvom boldanom....Ti i lik koji na post sa slikom date TD ;)

10 godina
neaktivan
...,ja nikad nisam napisao da Android nema, nego da nema tako lako kao W10M. Zato što izvrćeš stvari ne odgovaram ti, niti ću ti dalje odgovarati, kad to radiš.

Ja, ni moja okolica nismo se sreli s problemom restarta, pa za nas W10M je enterprise siguran,, pouzdan i lako upravljiv.
10 godina
odjavljen

Ja sam ti napisao da je to 2 klika. TO je prekomplikovano??????????????? Enterprise korisnici... SMijurija... Koliko je HP prodao svojih laptop desktp mobitela?

10 godina
neaktivan
Acer Liquid Jade Primo - počela prodaja još jednog novajlije u W10M obitelji. Cijena u UK MS Store 450 funti (PDV uključen).

0 0 hvala 0
12 godina
mikulam kaže...
Acer Liquid Jade Primo - počela prodaja još jednog novajlije u W10M obitelji. Cijena u UK MS Store 450 funti (PDV uključen).

450 funti i koje oko da im izvadim ?!!?

10 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
mikulam kaže...

Ipak je to enterpise OS za one koji cijene sigurnost (da ce te MS otpiliti iduce godine najkasnije) i stabilnost (ako telefon ne odluci da ti obrise kontakte sutra ujutro). Koliko je onaj HP toliko spominjani? 700+ funti?????

17 godina
neaktivan
Torent kaže...
nicky.sl kaže...
mikulam kaže...

Ipak je to enterpise OS za one koji cijene sigurnost (da ce te MS otpiliti iduce godine najkasnije) i stabilnost (ako telefon ne odluci da ti obrise kontakte sutra ujutro). Koliko je onaj HP toliko spominjani? 700+ funti?????

sigurnost nema cijenu kao ni ljudska glupost granica

11 godina
neaktivan
Torent kaže...
ako telefon ne odluci da ti obrise kontakte sutra ujutro

sereš kvake... pojma nemaš ali moraš se praviti najpametniji ovdje... kontakte može izgubiti jedino pametnjaković kao ti koji "zaboravi" postaviti račun za sinhronizaciju....

12 godina
dadn kaže...
Torent kaže...

sereš kvake... pojma nemaš ali moraš se praviti najpametniji ovdje... kontakte može izgubiti jedino pametnjaković kao ti koji "zaboravi" postaviti račun za sinhronizaciju....

Znači ja sam pametnjaković koji je i pored ms računa izgubio sve slike kontakata ???

11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
dadn kaže...
Torent kaže...

Znači ja sam pametnjaković koji je i pored ms računa izgubio sve slike kontakata ???

ne govorim o slikama u kontaktima već o samim kontaktima. hebeš slike... LOL daj popij nešto da te razbudi

12 godina

A kako su mi shebali slike tako su isto mogli i kontakte.

11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

nije ista stvar... kontakti se ne brišu tako lako, a prije par godina radio sam neke testove, pa čak i kod spajanja 2 računa u jedan preko xboxa kontakti bi ostali...  ovo sa slikama je više bilo do problema u snhronizaciji, jednostavno je maknio slike ali kontakti su ostali... čak i da obrišeš kontakt imaš opciju za vraćanje obrisanih kontakata.

ako se toliko brineš, što si ne napraviš backup kontakata sa računa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 14:35 (dadn).
10 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Shebavanje bilo cega i enterprise sigurnost su dva extrema.... Meni nije jasan mentalni skop koji tvrdi da nesto ima enterpise sigurnost a svaki dan novi problem. Al bukvalno....Ja zamisljam firmu od par hiljada ili nedaj boze desetina hiljada korisnika na w10m i probleme koje vidim ovdje na forumu....

11 godina
neaktivan
Torent kaže...
nicky.sl kaže...

Shebavanje bilo cega i enterprise sigurnost su dva extrema.... Meni nije jasan mentalni skop koji tvrdi da nesto ima enterpise sigurnost a svaki dan novi problem. Al bukvalno....Ja zamisljam firmu od par hiljada ili nedaj boze desetina hiljada korisnika na w10m i probleme koje vidim ovdje na forumu....

ma da ali ne vjeruješ ljudima koji nemaju probleme... a nećeš komentirati koliko problema imaju ljudi sa androidima? ma android podforum ovdje je prazan jer nitko nema ni jedan problem na androidu... to si kao slijep? samo vidiš probleme na windowsima... nije ti jasan mentalni sklop ali prvo se zapitaj kakav je tvoj... napadati i pisati gluposti o nečemu što nemaš pojma jer si vidio da je netko napisao a uređaj ni nisi držao u ruci da bi vidio kako radi... ajde još bih te razumio da te plaćaju za to ali brinuti o našem mentalnom sklopu ovdje zabadava je definicija nečega čega bi se uvrijedio da ti kažem... mene jednostavno zaboli za android i njegove prednosti i mane. nisam pacijent da idem po tim podforumima i napadam ljude kao ti ovdje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 14:43 (dadn).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Zato što tako super radi im je ostalo onoliko korisnika koliko imaju. 

EDIT: Android - više korisnika, više uređaja, više problema. Isto kao Windows desktop vs teme ostalih OS-eva. Plus otvorenija platforma - ljudi menjaju razne postavke, launchere, rootaju, flashaju itd. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 15:07 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

sta niko ne pise da je dostupan novi firmware za lumiu 550 i lumiu 650 ,na lumiu 650 donosi double tap to wake a na lumiu 550 nema tog samo neke ispravke i poboljsanja nazalost https://mspoweruser.com/updated-lumia-550-firmware-rolling/ https://www.neowin.net/news/new-firmware-updates-rolling-out-to-lumia-550-and-650

Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 17:08 (geek_boy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
geek_boy kaže...
sta niko ne pise da je dostupan novi firmware za lumiu 550 i lumiu 650 ,na lumiu 650 donosi double tap to wake a na lumiu 550 nema tog samo neke ispravke i poboljsanja nazalost https://mspoweruser.com/updated-lumia-550-firmware-rolling/http://www.windowscentral.com/microsoft-rolling-out-lumia-650-and-550-firmware-updates

kad je najvažnije upadat i napadat ;)

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

evo nisam dugo objavljivao besplatne aplikacje

Full Deck Solitaire (besplatno, 39 kn popust...) požurite neće još dugo

https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrdz0jp

Subtitle Studio

https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh5gm8z

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
WindowsPhone - Općenito
znaci li ovo sta nisu dali double tap to wake na lumiu 550 da ju hardverski ne podrzava pa zato ili to tek treba samo softverski rijesiti( opet cekat za noviji firmware) pitam samo da se ne nadam bezveze ....
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
geek_boy kaže...
znaci li ovo sta nisu dali double tap to wake na lumiu 550 da ju hardverski ne podrzava pa zato ili to tek treba samo softverski rijesiti( opet cekat za noviji firmware) pitam samo da se ne nadam bezveze ....

samo se čeka firmvare izgleda

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Field Test aplikacija (skrivene postavke za mrežu u samom sistemu)

to je inače iz WP8.x ali sad me je jedan podsjetio na nju pa sam išao vidjeti da li je i u W10M...

da bi ju pokrenuli morate instalirati (staru) aplikaciju "Mapa za aplikacije" koja je nažalost samo dostupna na 8.1 uređajima i ako ju nikad prije niste instalirali, u trgovini vam neće dopustiti njezinu instalaciju. ako ste ju već imali instaliranu, samo ju instalirajte iz Moja biblioteka. ja ću još poslije pogledati da izvućem instalaciju i da složim xap fajlu ako ide...

Mapa za aplikacije https://www.microsoft.com/hr-hr/store/p/app-folder/9wzdncrfj3c4

kad ju instalirate, pokrenite, složite novu mapu i sa popisa aplikacija nađite Field Test... i to je to..

edit: XDA link za patchiranu "Mapa za aplikacije"

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 12:11 (dadn).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Upravo mi se skida build 10.0.14393.221 (Release Preview Ring) na L930.

Nigdje nema changelog, pa ne znam sta da ocekujem. Vidjecemo.

morrisoN

0 0 hvala 0
12 godina
morrisoN kaže...

Upravo mi se skida build 10.0.14393.221 (Release Preview Ring) na L930.

Nigdje nema changelog, pa ne znam sta da ocekujem. Vidjecemo.

Očekuj probleme 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice