Kupio nekidan u vipu m8 srebrni. Da nešto napišem.
Prvi dojam je: Jaako velik mobitel. Imao sam s3 mini (stvarno je mini) i promjena je stvarno velika. (Slike su slikane s S3 mini).
Poslje brčkanja po kutiji još jedan paf moment. Slika je wow. Neznam šta sam očekivao, al veličina ekrana i kvaliteta slike je stvarno 5/5.
Nakon šta se sve kopiralo (preko htc transfer aplikacije) još jedno iznenađenje. Kako sam dodavao sve accounte od googlea, dropboxa itd, dođe poruka da sam dobio 50gb free na Google driveu na 2 godine. Svaka čast, dobro mi je došlo.
Ima tu zgodnih alata za upravljanjem M8om preko browsera, raznih HTC điđi sve je to očekivano.. Dobiju se extra spužvice za slušalice, punjač i usb kabel, silikonska ili gumena maskica i upute.
Ovo mi je prvi HTC nakon 2 samsunga (SG 1 i SG3mini) pa sam na prvu bio ugodno iznenađen.
Nakon postavki sam odmah išo vidjet kakva je to super rezolucija, prvi video na youtube 1080p.. slika i zvuk savršenstvo. Zvuk je odličan, stvarno odličan.
Naravno prije kupnje sam čitao dosta i temu i ostale recenzije po netu, zamjerka broj jedan je bila kamera. Pošto većinu slika "šeram" mobitelom i zapravo rijetko koristim iste na desktopu OSOBNO mi to nije primarna funkcija mobitela pa to nisam uzimao za veliki minus. Doduše moje neiskusno oko slabo vidi mane (osim kod zumiranja) i zapravo mi je kamera i nije neki minus. Pan 360 snimanje mi u poslu odlično služi (snimanje nekretnina) i boje općenito su vrlo dobre i na defoltnim postavkama (slike dole su auto postavke) i prevelike slike mi zapravo uzimaju previše prostora pa je ovo zapravo dosta zgodno. Skoro svi klijenti koriste mobitel za gledanje slika pa tu "manjak piksela" ne dolazi do izražaja. Tu je i masa efekata "to go" pa čak možete nekog i ušminkati. Još jedna dobra stvar, pošto slikam dosta dokumenata (tekstova) koje kasnije printam, i to kamera odrađuje vrhunski i print je odlične kvalitete,
S vremenom ću naravno još otkrivati čuda i čudesa koja skriva kamera ovog mobitela, tek mu je treći dan.
Zapravo najveći plus uz ekran je baterija. Pričam cjeli dan, na s3 mini bi pojeo i dve dnevno, sada se vratim s posla, a abaterija na 75%. Fantastično.
Što se tiče prekida internetske veze na vipu: Imam VIP, prvi i drugi dan nisam ništa primjetio, mislim da nije ništa štekalo. Sinoć mi se updejto sustav i od tada primjetim da se veza prekida.
jel ti ova zadnja fotka Pakoštane? sry na