Glxgears ti postiže toliko na Manjaru jer nije zaključan vsync. Ne znam ima li prednosti zaključavanja vsynca, ali ne vidim smisla za više od 60 fps na lcd ekranima.
Nažalost , moje znanje ne dopire do tih dubina da bih uopće najbolje razumio pojmove poput zaključavana vsync i sl.
No ono što mi moj rang znanja dopušta , mi kaže da je manjaro munjevit u svim radnjama koje sam isprobao,
a koje učestalo radim i na drugim os-evima pa mogu usporediti i brojčano izmjeriti tj testirati iz prve ruke.
Samo pokretanje start menija, aplikacija, odziv komandi, boot sistema, shutdown sistema, feeling u igrama
( koju su manje više fps pa se svaki detalj osjeti odmah u igri ) , temperature sistema, cpu i ram usage ,
hdd perfomanse .... I tak ,, najkraće rečeno, sve je znatno brže, responzivnije a sam osjećaj korištenja
je odličan . Sa linuxom, a i windowsima, se bakćem od njihovih početaka i vjerujem da na osnovu tog iskustva mogu
kvalitetno procijeniti neke stvari makar su sazdane na subjektivnom dojmu i generičkim brojkama iz testova..
Danas imam vremena pa sam ga u live modu pokrenuo i na laptopu , i čak i u live modu se osjeti extremna razlika u korist manjara
naspram minta koji je instaliran na hdd-u...