Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.507.514
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Linux - pitanja i odgovori

posto nemam vremena da citam ovu temu xD, mog frenda zanima dali on moze igrat igrice na linux-u.. Ako moze kako?, On zeli igrat najvice call of duty 2

http://thebeattime.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Linux - pitanja i odgovori
MarioVk kaže...

posto nemam vremena da citam ovu temu xD, mog frenda zanima dali on moze igrat igrice na linux-u.. Ako moze kako?, On zeli igrat najvice call of duty 2

cod 2 moze igrat no nece moc igrat na punkbuster serverima i mora imat dovoljno jaku nvidia graficku

Captain EO
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
MarioVk kaže...

cod 2 moze igrat no nece moc igrat na punkbuster serverima i mora imat dovoljno jaku nvidia graficku

zasto nece moc na serverima sa punkbusterima i zas mora ima nvidia grafu jel ja neznam sta ima

http://thebeattime.blogspot.com/
16 godina
protjeran
MarioVk kaže...
MarioVk kaže...

zasto nece moc na serverima sa punkbusterima i zas mora ima nvidia grafu jel ja neznam sta ima

ati ima jako lose drivere,a punkbuster ne radi na linuxu

Captain EO
15 godina
odjavljen

Cekaj malo pa zar wine podržava Cod 2 i malo zahtijevnije igre? Nije to radilo samo na CODEGA-i koja se plačala? Dajte malo vise objasnjenja.

I da dajte mi recite za remapiranje tipkovnice... {#}

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π

0 0 hvala 0
16 godina
bobica257 kaže...

Cekaj malo pa zar wine podržava Cod 2 i malo zahtijevnije igre? Nije to radilo samo na CODEGA-i koja se plačala? Dajte malo vise objasnjenja.

I da dajte mi recite za remapiranje tipkovnice... {#}

Da radi, također radi i cod4, oblivion, san andreas, warcraft3 + tft od onih koje sam probao.

cedega je samo pojednostavljeni wine s lijepšim sučeljem...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina
neaktivan

Meni je u Wineu COD2 radio s 15etak FPSa s ATI Proprietary driverom (inače radi na >50 FPS)

I am awesome.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

bilo je i price da ce slozit alteriwnet za linux (za mw2),ali cini mi se da je propalo jer nije bilo dovoljno znalaca u njihovoj ekipi inace mislim da bi mw2 odlicno radio jer je bolje optimiziran nego cod4,a cod2 ide bez ikakvih problema 

igre od Valve-a rade dosta dobro na linuxu 

Captain EO
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako na linuxu remapirati tipkovnicu
bobica257 kaže...

Znači ja imam neku "gejmersku" tipkovnicu i ona nema na sebi altgr. U windowsima se to jednostavno zamijenjuje korištenjem ctrl-alt ali na linuxu ne radi.

Kako da remapiram tipkovnicu da ctrl-alt radi kao altgr. To mi treba jer nebrem napisati (at)

Evo koja tipkovnica

http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1851618,00.asp

Tu pogledaj:

https://help.ubuntu.com/community/ComposeKey

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
14 godina

Noob sam po pitanju mnogočega pa tako i Linux-a. Napikavam po malo, doma koliko mi vrijeme dozvoli. Prije sam šarao ali sada sam na Kubuntu-u. Kopajući za jednu drugu temu, kolega me uputio na Slitaz. Tamo sam našao i link na "The Linux Command Line by W.E. Shotts" možda je neko prije već postao (ako je sorry, ne sjećam se a pročitao sam cijelu temu). Koristit će i drugim noob-ovima.

0 0 hvala 3
16 godina
protjeran

bilo je i price da ce slozit alteriwnet za linux (za mw2),ali cini mi se da je propalo jer nije bilo dovoljno znalaca u njihovoj ekipi inace mislim da bi mw2 odlicno radio jer je bolje optimiziran nego cod4,a cod2 ide bez ikakvih problema 

igre od Valve-a rade dosta dobro na linuxu 

evo citiram sam sebe 

izgleda da radi MW2 

ovo je orginal..pa mozda radi i alter

da imam malo bolju nvidia karticu probao bi 

Captain EO
15 godina
protjeran

za pop*****!!!

pokušavam iz linuxa napaviti bootabilnu sliku debiana. radim ovim postupkom http://wiki.debian.org/DebianLive/Howto/USB i odmah na početku mi kaže:

lh_config: command not found

što napraviti?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Kako instalirati na 10.4 gcc3.4 treba mi baš ta verzija a nigdje je nema...

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

za pop*****!!!

pokušavam iz linuxa napaviti bootabilnu sliku debiana. radim ovim postupkom http://wiki.debian.org/DebianLive/Howto/USB i odmah na početku mi kaže:

što napraviti?

možda bolje pročitati? "Ensure you have the package live-helper installed"

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...
RaNzO kaže...

za pop*****!!!

što napraviti?

možda bolje pročitati? "Ensure you have the package live-helper installed"

to sam prvo napravio...

16 godina
neaktivan

Aj pejstaj output komande sudo apt-get install live-helper

:D
15 godina
protjeran
Proz0r kaže...

Aj pejstaj output komande sudo apt-get install live-helper

Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
live-helper is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

17 godina
neaktivan

Nadam se da shvaćaš da naredba počinje slovom L, a ne velikim I. lh_config (s malim L). Jedino to može biti da si fulao.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 20:03 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Nadam se da shvaćaš da naredba počinje slovom L, a ne velikim I. lh_config (s malim L). Jedino to može biti da si fulao.

znam da ima svakakvih pacijenata, ali mislim da ipak nisam jedan od njih :D

pa ne bih vas tu zaj. bez veze.

da, napravio sam kako je tamo pisalo i najprije instalirao taj helper (pa nisam valjda prvi korak preskočio?), a zatim sam valjda 20 puta probao upisati naredbu...znam da je to L, ali sam čak pokušao s 1 nakon što nije htjelo...stvarno ne znam što je to.

distribucija je xubuntu 10.10 i čini mi se bugovita, jer i dalje s vremena na vrijeme zašteka. nekad radi cijeli dan bez pol frke, a danas mi je par puta zaštekalo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 20:08 (RaNzO).
16 godina
neaktivan

Aj probaj reinstalirati. Stvarno nemam pojma do čega bi to moglo biti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda nemam niti ja ideja više kaj bi to bilo. Evo instaliral sam pred pola sata live helper na svojem kompu i bez problema našlo naredbu. Probaj upisati lh pa onda stisni TAB da dovrši (probaj par puta stisnut), ako ne dovršava onda se nije dobro instaliralo najvjerojatnije.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

kad upišem lh i nekoliko puta stisnem tab, pojavi se ovo

.AbiSuite/ .kde/
.adobe/ .local/
.bash_history .macromedia/
.bash_logout .mozilla/
.bashrc Music/
.cache/ .openoffice.org/
.config/ Pictures/
.dbus/ .profile
Desktop/ Public/
.dmrc .pulse/
Documents/ .pulse-cookie
Downloads/ .purple/
.esd_auth .recently-used
.fontconfig/ .recently-used.xbel
.gconf/ .sudo_as_admin_successful
.gconfd/ Templates/
.gksu.lock .thumbnails/
.gnome2/ Videos/
.gnome2_private/ .Xdefaults
.gstreamer-0.10/ .xscreensaver
.gtk-bookmarks .xsession-errors
.gvfs/ .xsession-errors.old
.ICEauthority

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

jesam li nešto krivo napravio, ili je ovdje još jedna greška?

ranzo@picek:~$ ls
Desktop  Documents  Downloads  Music  Pictures  Public  Templates  Videos
ranzo@picek:~$ cd music
bash: cd: music: No such file or directory
ranzo@picek:~$

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ta naredba je case-sensitive, znači moraš napisati

cd Music

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 22:20 (Proz0r).
15 godina
protjeran
Proz0r kaže...

cd Music

haha, stvarno...ne izgleda mi logično (za sad), ali barem radi {#}

17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
Proz0r kaže...

cd Music

Jako je logično. Music i music nije isto, isto kao ni musiC recimo. Znači jedno slovo i to više nije isti fajl. To je jedna od najčešćih početničkih grešaka kod rada s terminalom, ljudi nisu svjesni da je sve case-sensitive.

Što se tiče onoga, izgleda da ti to uopće se nije dobro instaliralo jer ti praktički nigdje na računalu nemaš tu naredbu, prema ovom ispisu koji si stavio.

15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
RaNzO kaže...
Proz0r kaže...

cd Music

Jako je logično. Music i music nije isto, isto kao ni musiC recimo. Znači jedno slovo i to više nije isti fajl. To je jedna od najčešćih početničkih grešaka kod rada s terminalom, ljudi nisu svjesni da je sve case-sensitive.

Što se tiče onoga, izgleda da ti to uopće se nije dobro instaliralo jer ti praktički nigdje na računalu nemaš tu naredbu, prema ovom ispisu koji si stavio.

očito, ali mi nije jasno zašto. instalirao sam preko terminla, a vidio si i sam da prijavljuje instalirani paket.

što se tiče fileova i direktorija, još nisam proučavao nešto previše u dubinu, ali u win se ne može napraviti file istog imena unutar jednog direktorija, također se ne mogu 2 poddirektorija istoga imena napraviti. u win nije case sensitive (to mi je totalno logično). iskreno, uzeti ću to zdravo za gotovo, ali ne vidim (još uvijek) logiku u takvom načinu imenovanja fileova :)

17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
što se tiče fileova i direktorija, još nisam proučavao nešto previše u dubinu, ali u win se ne može napraviti file istog imena unutar jednog direktorija, također se ne mogu 2 poddirektorija istoga imena napraviti. u win nije case sensitive (to mi je totalno logično). iskreno, uzeti ću to zdravo za gotovo, ali ne vidim (još uvijek) logiku u takvom načinu imenovanja fileova :)

meni nije logično što tebi nije logično. case sensitive ti daje puno više mogućnosti. npr. komanda cp -s i cp -S nije isto. mala i velika slova nemaju istu vrijednost u ASCII sustavu i ona za OS nisu ista. naviknit ćeš se. kao i izbjegavanje hrvatskih znakova u imenu fileova i izbjegavanje razmaka u imenima fileova. ne kažem da se ne može, al komplicira stvari. npr. ne bi bilo lijepo da nekom talijanu pošalješ file Narudžba siječanj.doc

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
17 godina
neaktivan

Pa ako napišeš Pero i pero to nije isto, jel? Pero s velikim slovom je ime nečije, pero je perce, perje životinje, jel? Također kao što je hrvooje rekao, velika i mala slova imaju različite vrijednosti u ASCII tablici, znači nisu ista. Također, ne možeš niti na Linuxu napisati dva fajla istog imena. Recimo, fajl i fajl. Probaj neće ti proći, ali Fajl i fajl hoće.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nema veze to sa ascii-om ni imenima, nego sa sigurnošću. Zato case sensitive.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice