Najviše propusta u Firefoxu

poruka: 16
|
čitano: 3.017
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najviše propusta u Firefoxu".
17 godina

Nije niti cudo kada ima toliku popularnost. Tesko se od njega odviknut. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čisto da bi posetioci imali priliku da dobiju kompletnu informaciju, evo celog izveštaja: http://secunia.com/gfx/Secunia2008Report.pdf

Osim što je zaista tokom prethodne godine bilo otkriveno 115 sigurnosnih propusta u FF-u, dok je u IE-u. Operi i Safariju zajedno otkriveno 93, mislim da je relevantna i druga tabela sa iste, jedanaeste strane izveštaja, a to je broj sigurnosnih propusta po browserskim pluginovima, FF addons: 1, Opera widgets: 0, ActiveX: 366. Osim ovih specifičnih za pojedinačne browsere, tu su još i Java (54), Flash (19) i Quick Time (30).

Takođe, za one pomenute propuste objavljene pre nego što su sami proizvođači priznali da postoje, Mozilla je svoja 3 okrpila u proseku za nešto više od 40 dana, dok je MS-ovo prosečno vreme reakcije kod onih šest 160 dana (zapravo više, jer su tri manje opasna i dalje bila neokrpljena na kraju prethodne godine).

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 0:59 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a sta ces.. glavni dio texta je "ali su oni i najbrže otklonjeni"

i am not a spamer... allright, not a big one xd _______________________ war... war never changes

0 0 hvala 0
17 godina

Pa da. Mislim da je za najširu populaciju zapravo najbitnije da su najveći broj ovih propusta otkrili i okrpili sami proizvođači pre nego što se za njih saznalo. Tako se, kao što je rečeno, od svih onih silnih propusta u FF samo za 3 saznalo iz nekog drugog izvora (kod IE-a 6 od 31).

Takođe, broj propusta koji stignu da budu iskorišćeni pre nego što se za njih sazna je izuzetno mali. Po celoj industriji, broj takvih propusta tokom prošle godine je bio 12, od čega na razne MS-ove proizvode otpada 9. Sve u svemu, propusta ima, ali dok redovno skidamo zakrpe, relatino smo sigurni. Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2009 14:30 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo se vi tjesite Belji se, a mi ostali cemo koristiti IE, Operu, itd...

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tko puno radi puno i griješi. firefox ftw Smijeh

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Najviše propusta u Firefoxu
SupremeCommander kaže...

Samo se vi tjesite Belji se, a mi ostali cemo koristiti IE, Operu, itd...

Ekipi iz Opere svaka čast, najmanje sigurnosnih propusta u samoj aplikaciji i 0 propusta u widgetima, još jednom su pokazali da su bez razloga u zapećku, ali što se IE-a tiče... Ako si obratio pažnju na broj otkrivenih propusta u ActiveX kontrolama, video si da se u proseku novi pronalazi češće nego jedan dnevno, a što se ranjivosti u samom browseru tiče neke ne budu okrpljene i po više od pola godine nakon što su javno obznanjene, što nije slučaj ni sa jednim drugim browserom, tako da bih rekao da ipak kod njih najviše duva promaja.
16 godina

Firefox mi jedini odgovara, steta sto ima tak puno propusta.

Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 780 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Samo se vi tjesite Belji se, a  mi ostali cemo koristiti IE, Operu, itd...

I Safari 4Cool
Vir prudens non contra ventum mingit...
16 godina

ma dajte... Firefox je car

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a da pročitate tekst do kraja?

svi explorerovi su bili visoko rizični, a svi mozilini nisko rizični, te bili vrlo brzo popravljani...

Intel E6750 2666MHz | MB Gigabyte P35-DS3P | 2GB RAM | NVIDIA GeForce 8600 GT 256 MB | Seagate ST3500630AS 500 GB
17 godina

Firefox FTW! Na FF sam prešao kada je bila verzija 1.5 [mislim] & još koristim! Operu nisam koristio niti Safari, ali niti neću jer mi je FF baš ono što mi treba [odličan web browser]

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja koristim firefox dok se jos nije ni zvao firefox. Bio je to pocetak 2004 godine ili cak kraj 2003 i tada je bila neka 0.4 verzija ili tako nesto. uglavnom cak i onda je relativno dobro radilo. Kad se srusi, podigne se opet zato se je cak i onda cuvala otvorene tabove i ajmo dalje... Koristim firefox i dan-danas. Sklon sam promjenama i eksperimentiranju ali sam se uvijek vracao pretpostavljam zbog ogromnog broja stvarno ruku na srce pluginova.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bnaci kaže...

Ja koristim firefox dok se jos nije ni zvao firefox. Bio je to pocetak 2004 godine ili cak kraj 2003 i tada je bila neka 0.4 verzija ili tako nesto. uglavnom cak i onda je relativno dobro radilo. Kad se srusi, podigne se opet zato se je cak i onda cuvala otvorene tabove i ajmo dalje... Koristim firefox i dan-danas. Sklon sam promjenama i eksperimentiranju ali sam se uvijek vracao pretpostavljam zbog ogromnog broja stvarno ruku na srce pluginova.

Mislim da nisi koristio firefox, ja sam koristio i prije firefoxa mozilu, bila je nalik operi, no to nije bio firefox, firefox je nastao iz netcape navigatora.

17 godina
linuxuser kaže...
bnaci kaže...

Mislim da nisi koristio firefox, ja sam koristio i prije firefoxa mozilu, bila je nalik operi, no to nije bio firefox, firefox je nastao iz netcape navigatora.

Moguce je da je koristio firefox samo se tada zvao Phoenix ili Firebird.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 11:22 (Been27).
17 godina

Firefox je nastao iz Mozille kao olakšana verzija, pošto je Mozilla dolazila i sa e-mail klijentom i koječime drugim, tako da je instalacioni fajl imao preko 30MB. Projekat Mozilla je započeo Netscape kada je video da je bitka protiv IE-a definitivno izgubljena i oni su dali neki prvobitni izvorni kod (koji je ubrzo potpuno napušten jer je bio napisan tako da ga je bilo veoma teško nadograđivati) i programere. Zauzvrat, Netscape je donedavno pod svojim imenom nudio blago izmenjenu verziju Mozille.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice