Nije niti cudo kada ima toliku popularnost. Tesko se od njega odviknut. :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čisto da bi posetioci imali priliku da dobiju kompletnu informaciju, evo celog izveštaja: http://secunia.com/gfx/Secunia2008Report.pdf
Osim što je zaista tokom prethodne godine bilo otkriveno 115 sigurnosnih propusta u FF-u, dok je u IE-u. Operi i Safariju zajedno otkriveno 93, mislim da je relevantna i druga tabela sa iste, jedanaeste strane izveštaja, a to je broj sigurnosnih propusta po browserskim pluginovima, FF addons: 1, Opera widgets: 0, ActiveX: 366. Osim ovih specifičnih za pojedinačne browsere, tu su još i Java (54), Flash (19) i Quick Time (30).
Takođe, za one pomenute propuste objavljene pre nego što su sami proizvođači priznali da postoje, Mozilla je svoja 3 okrpila u proseku za nešto više od 40 dana, dok je MS-ovo prosečno vreme reakcije kod onih šest 160 dana (zapravo više, jer su tri manje opasna i dalje bila neokrpljena na kraju prethodne godine).
a sta ces.. glavni dio texta je "ali su oni i najbrže otklonjeni"
Pa da. Mislim da je za najširu populaciju zapravo najbitnije da su najveći broj ovih propusta otkrili i okrpili sami proizvođači pre nego što se za njih saznalo. Tako se, kao što je rečeno, od svih onih silnih propusta u FF samo za 3 saznalo iz nekog drugog izvora (kod IE-a 6 od 31).
Takođe, broj propusta koji stignu da budu iskorišćeni pre nego što se za njih sazna je izuzetno mali. Po celoj industriji, broj takvih propusta tokom prošle godine je bio 12, od čega na razne MS-ove proizvode otpada 9. Sve u svemu, propusta ima, ali dok redovno skidamo zakrpe, relatino smo sigurni.
Samo se vi tjesite , a mi ostali cemo koristiti IE, Operu, itd...
tko puno radi puno i griješi. firefox ftw
Firefox mi jedini odgovara, steta sto ima tak puno propusta.

ma dajte... Firefox je car
a da pročitate tekst do kraja?
svi explorerovi su bili visoko rizični, a svi mozilini nisko rizični, te bili vrlo brzo popravljani...
Firefox FTW! Na FF sam prešao kada je bila verzija 1.5 [mislim] & još koristim! Operu nisam koristio niti Safari, ali niti neću jer mi je FF baš ono što mi treba [odličan web browser]
Ja koristim firefox dok se jos nije ni zvao firefox. Bio je to pocetak 2004 godine ili cak kraj 2003 i tada je bila neka 0.4 verzija ili tako nesto. uglavnom cak i onda je relativno dobro radilo. Kad se srusi, podigne se opet zato se je cak i onda cuvala otvorene tabove i ajmo dalje... Koristim firefox i dan-danas. Sklon sam promjenama i eksperimentiranju ali sam se uvijek vracao pretpostavljam zbog ogromnog broja stvarno ruku na srce pluginova.
Ja koristim firefox dok se jos nije ni zvao firefox. Bio je to pocetak 2004 godine ili cak kraj 2003 i tada je bila neka 0.4 verzija ili tako nesto. uglavnom cak i onda je relativno dobro radilo. Kad se srusi, podigne se opet zato se je cak i onda cuvala otvorene tabove i ajmo dalje... Koristim firefox i dan-danas. Sklon sam promjenama i eksperimentiranju ali sam se uvijek vracao pretpostavljam zbog ogromnog broja stvarno ruku na srce pluginova.
Firefox je nastao iz Mozille kao olakšana verzija, pošto je Mozilla dolazila i sa e-mail klijentom i koječime drugim, tako da je instalacioni fajl imao preko 30MB. Projekat Mozilla je započeo Netscape kada je video da je bitka protiv IE-a definitivno izgubljena i oni su dali neki prvobitni izvorni kod (koji je ubrzo potpuno napušten jer je bio napisan tako da ga je bilo veoma teško nadograđivati) i programere. Zauzvrat, Netscape je donedavno pod svojim imenom nudio blago izmenjenu verziju Mozille.