Teška je ta matematika...

poruka: 55
|
čitano: 16.967
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teška je ta matematika...".
16 godina

Tuzno - ne znam sto drugo reci.

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina

Dovoljno je samo pogledati ponašanje  i kulturu dotične današnje djece(čast iznimkama) te bez filozofije zaključiti zašto je sa maturom tako.

Građanski odgoj,seksualni odgoj će sve popraviti... {#}{#} yeah f..... right!

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
16 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U zemlji apsurda zakon je ka Burda.....

Svi bi htjeli da nam je bolje a one koji trebaju učiti djecu, da budu bolji, zakidaju na svakom koraku.

Stručnjak za odmaganje...

14 0 hvala 0
13 godina
Re: Teška je ta matematika...
mario.L_hr kaže...

Svi bi htjeli da nam je bolje a one koji trebaju učiti djecu, da budu bolji, zakidaju na svakom koraku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 22:36 (XVII Mini).
15 godina

Najlakše je djecu proglasiti idiotima i lijenima, ali prave krivce treba tražiti na drugome mjestu. Matematika je egzaktna i na nivou koji se uči u srednjim školama možemo reći i prirodna nauka. Bilo bi logično da je vrlo lako prenositi znanje iz predmeta koji se nije promijenio već 200 godina (neki dijelovi su stariji od 2000 godina). Iz nekog razloga naši nastavnici i profesori prave bauk od vrlo lijepog predmeta, i ne mogu da ga učine zanimljivim učenicima. Samo rijetki "štreberi" uspiju savladati tu psihičku prepreku i uspijevaju dobiti dobre ocjene.

Evo jedne hiperbole koja će najbolje opisati naš školski sustav: U školi radimo zadatak 1+1=2, za zadaću dobijemo x^3-2x^2+3x-6=0, a na ispitu: Otac ima 2 sina, ako jedan ima 12 goina a drugi nosi plavu majicu, kolika je godišnja proizvodnja kikirikija u Zanzibaru.

Gospodo, uvedite testiranje nastavnika. Ukoliko ne zadovolje pošaljite ih psihologu, a ako isti ustanovi da su normalni pošaljite ih na ponovno školovanje.

Testiranje vršiti svake godine, jer je kasno kada već jedna generacija djece završi školovanje.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

47 5 hvala 7
14 godina
neaktivan

Ne bi rekao da je to generalna situacija. Jasno da ima idiota koji se iživljavaju na djeci. Zašto to mogu raditi? Zato što je sustav za .... Umjesto da se nagradi one koji dobro radi i da se školovanje osuvremenjuje mi raspravljamo o dodatnim predmetima i dodatnim obavezama za učenike i nastavnike. Za iste novce. Zašto sustav ne potiče škole i nastavnike na dodatne aktivnosti za nadarene i pomoć onima koji to nisu. Mi se vrtimo oko nekih formalizama tipa mentor i slično...

BTW: vrednovanje nastavnika već postoji. Zove se matura. Potrebno je rezultate statistički obraditi i prema rezultatima poduzrti mjere.

16 godina

Kamo srece da tako bude i na maturi, pa ce mi bit i 30% bit dosta da upisem sta ocu :D

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
15 godina
mario.L_hr kaže...

BTW: vrednovanje nastavnika već postoji. Zove se matura. Potrebno je rezultate statistički obraditi i prema rezultatima poduzrti mjere.

Kakve su sankcije za nastavnike čiji učenici ne zadovolje neki minimum?

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
14 godina
neaktivan
uss kaže...

Kakve su sankcije za nastavnike čiji učenici ne zadovolje neki minimum?

O tome ti i ja pričam. Nikakve. Sustava se nije potrudio analizirati prikupljene podatke i valorizirati nastavnike prema uspjesima njihovih učenika. Jer uspjeh na maturi je slika rada nastavnika.

12 godina
protjeran
uss kaže...

Najlakše je djecu proglasiti idiotima i lijenima, ali prave krivce treba tražiti na drugome mjestu. Matematika je egzaktna i na nivou koji se uči u srednjim školama možemo reći i prirodna nauka. Bilo bi logično da je vrlo lako prenositi znanje iz predmeta koji se nije promijenio već 200 godina (neki dijelovi su stariji od 2000 godina). Iz nekog razloga naši nastavnici i profesori prave bauk od vrlo lijepog predmeta, i ne mogu da ga učine zanimljivim učenicima. Samo rijetki "štreberi" uspiju savladati tu psihičku prepreku i uspijevaju dobiti dobre ocjene.

Evo jedne hiperbole koja će najbolje opisati naš školski sustav: U školi radimo zadatak 1+1=2, za zadaću dobijemo x^3-2x^2+3x-6=0, a na ispitu: Otac ima 2 sina, ako jedan ima 12 goina a drugi nosi plavu majicu, kolika je godišnja proizvodnja kikirikija u Zanzibaru.

Gospodo, uvedite testiranje nastavnika. Ukoliko ne zadovolje pošaljite ih psihologu, a ako isti ustanovi da su normalni pošaljite ih na ponovno školovanje.

Testiranje vršiti svake godine, jer je kasno kada već jedna generacija djece završi školovanje.

Nazalost to je istina,matematika mi je bila najdrazi predmet imao sam 5 u osnovnoj imao sam dobru profu koja mi je bila i raska,kad sam dosao u srednju brze sam racunao od profe i bas tako neku glupost ucimo u skoli doma za zadacu neka druga glupost na testu treca glupost iskreno nisam zavrsio srednju zbog privatnih gluposti ali svi su profesori malo glupavi i nitko ne zna pokazati djeci kako treba.

HOW ABOUT NO
11 godina
neaktivan

Jedu govna prof mat pogotov na fakultetima od 60 ljudi samo jedna cura polozila nemoguce da jedina ona zna mat,imam gotov 3 sveske zadataka samo za prvu parcijalu jos kasnije te na zavrsnom j**e sa teorijom i polozit ces na nekom desetom roku kad mu se cefne j***m ih usrane..

Muce
Moj PC  
3 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crayzi21 kaže...

Jedu govna prof mat pogotov na fakultetima od 60 ljudi samo jedna cura polozila nemoguce da jedina ona zna mat,imam gotov 3 sveske zadataka samo za prvu parcijalu jos kasnije te na zavrsnom j**e sa teorijom i polozit ces na nekom desetom roku kad mu se cefne j***m ih usrane..

Ohladi malo.

Da te moderatori ne bi ohladili na duze vrijeme, bilo bi steta, tek si se registrirao.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
neaktivan

Najlakše je biti pametan iz skroz krive perspektive i iz perspektive pasivnog promatrača i znalca. Jedini aktivni znalci ovih rezultata smo upravo mi, maturanti. Ostvario sam bez ikakve pripreme 80 % posto točnosti na tom ispitu iz B razine. I da, sturidirat ću tehnički fakultet, a B razina je rezultat samo lakšeg puta do tehničkog fakulteta. Maturante će se vrlo često etiketirati i selektirati kao neobrazovane, lijene, ovakve, onakve. Gledajući iz nepravilne perspektive niste svjesni nedostataka obrazovnog sustava. Ocjena uopće nije bitna, već znanje koje stječemo u školi. Ne samo da smo u školi nepravedno ocjenjivani već smo i u većini slučajeva nepravilno učeni. I da, to je jedini razlog loših rezultata na maturi. Profesori se natječu koji će ih više " rušiti ", a ne koji će koga više naučiti i to je krivi smjer. Odabrao sam B razinu jer nisam siguran u rezultat na A razini, a poznavajući sebe, ciljam na 100 % na B razini i za par mjeseci na tehničkom fakultetu sam uvjeren u dobre rezultate unatoč toj odabranoj B razini. Birao sam B razinu jer nažalost nemam vjere u svoj školski program. Međutim, sada se tu ne radi o profesorima ili o školi. Već se radi o tome da nas od početka srednješkolskog školovanja uče da je strukovnjacima B razina plafon. Uvjerio sam se u suprotno, ali suprotno sam odlučio ipak dokazivati kasnije. Sada sam pak odlučio ostvariti stopostotne razine na B razini. Eto, moja odluka. Sretno svima i znajte da niste u krivu vi isključivo ako zbog tuđih pogrešaka niste u stanju dobiti dobar postotak iz matematike.

I da, nejednadžbe i jednadžbe. Bio je tek jedan ili dva zadatka iz nejednadžbi. Jedab bolesno jednostavan, a drugi ništa više težak. Sustav je bio kompliciraniji, ali riješiv bez problema.

Držim fige svima. Nadam se da će ljudi kao ja ili barem oni sličnog razmišljanja kao ja u budućnosti mijenjati obrazovni sistem.

4 0 hvala 0
13 godina

Jedino što imam reći na status matematike kod nas u društvu, gdje se predstavlja gotovo kao nuklearna fizika, je: "Žalosno." Učenici se doslovno boje matematike.

Matematika nije teška, i bit ću slobodan u procjeni, kada se pravilno radi s učenicima, 90% gradiva što se ispituje na državnoj maturi prosječan đak može savladati i naučiti kroz kvalitetne pripreme bez problema, ako se s njim radi na pravi način. Ne treba zaboraviti da se na ispitu mogu koristiti i formule i kalkulatori koji također mogu rješiti dio zadataka.

Problem je u načinu na koji se radi s djecom, počevši od osnovne škole pa nadalje.

Inače, ja sam bio u prvoj generaciji koja je imala probnu državnu maturu (tek 2 godine nakon je išla sama matura) pa donekle znam kako taj ispit izgleda. Npr. A razina ispita mom razredu nije predstvljala nikakav problem, bilo nas je više sa 100% rješenim ispitom (jbg MIOC).

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Crayzi21 kaže...

o da, jako lako moguće, jer pretpostavljam da taj fax uglavnom upisuju ljudi koji su jedva prošli mat u srednjoj i onda dođu pod ruku nekom pmf-ovcu. Na pmf-u/fer-u je mat još na puuuno većoj razini pa ju ljudi prežive.

Problem je u začaranom krugu. Nekoliko tupavijih kolega iz srednje je ošlo na učiteljski i za kojekakve profesore, a znam da nisu kužili mat ni malo. I onda će nam takvi učiti djecu. I u osnovnoj i u srednjoj su profe bile dosta nesposobne što se tiće matematike.

Druga stvar je što školama hara strah od matematike. "To je bauk, nešto strašno što samo štreberi mogu razumjeti i to nam nikada neće trebati". Bio sam poprilično šokiran kada me frend koji je na pravu pitao "a šta, to se negdje koristi?" kada sam mu rekao da mi je većina predmeta vezana za matematiku. A ne majstore, tranzistori se slažu u procesoru metodom "palac puta oko". Umjesto da se ističe važnost matematike (jer niti jedan tehnološki uređaj, zapravo niti jedan proizvod, nije stvoren od strane harry pottera u tvornici), vode se rasprave dal ju možda treba ukinuti u školi, jer je kao prestresna za djecu (izjavio neki maloumni psiholog/sociolog prije par godina).

let's put a smile on that face
17 godina

znao sam dosta ljudi koji su i na FER-u govorili sta ce mi matematika, kome to treba, ja sam dosao uciti programirati a ne po definiciji traziti limes od 1/x u beskonacnosti... da, matematika sama po sebi vecini ljudi (cak i vecini inzinjera) ne predstavlja nista vise od alata za rjesavanje problema. matematicari rade na poboljasnju i unaprijedjenju tog alata, ali za veliku vecinu struka matematika je samo alat. npr. u programiranju, odnosno pisanju programskih algoritama, samo poznavanje programskog jezika i programiranje nije uopce potrebno, svi algoritmi su cista matematika i svaki algoritam se moze napisati u pseudokodu i onda implementirati u skoro svakom jeziku. osobno, matematike znam koliko mi treba, ako mi zatreba nesto vise, naucit cu nesto vise, ali vidio sam sto pitaju na maturi i iskreno, meni je to smijesno...

Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina

Najveci je problem sta je nas obrazovni sustav smece i puni nas glupostima. Ides 8 godina u osnovno i 4 godine u srednju da bi ti se na kraju sve svelo na 3+n ispita. Jedina skola koja je sposobna koliko toliko izbaciti ucenike koji ce savladati sve sa dobrim ili vrlo dobrim uspjehom na maturi je Gimnazija. Onda ljudi koji upisuju strukovne skole ( ne mislim na 3.god ) imaju toliki zaostatk jer lupaju po strucnim predmetima i onda na kraju ne mogu fakultet nastaviti da se obrazuju u istom polju koji su ucili cijelu srednju skolu, sta je apsurdno. 

Opet kroz te 4 godine te nista ne priprema za maturu, sve sam moras. Ako hoces bolji uspjeh na maturi uplati si pripreme, ubijaj se doma i uci. Onda dolazi shema na maturi, zadaju zadatke koje u srednjoj nisi jednom vidio niti rjesio, pa ti nalupa brojki u zadatak da ne znas sta ti treba sta ti ne treba i tako dalje i tako dalje.

najbolje je od svega sta primjerice u Biologiji i Fizici dobijes papir za pisanje zadataka + formule na fizici dok na kemiji ne dobijes nista. Ne dosljednost u nekim skolama. Ja sam znam neke stvari gdje je ekipa upisivala medicine, PMF.ove i ostalo samo zato jer su mogli prepisati na maturi, inace ih nema nigdje. Sad ce netko reci sta ce on na takvom faksu ako je upiso, ali je upiso, uzeo nekom mjesto tko se ubio da nauci. 

A ovo o matematici, pa pola ih misli da je visa razina piece of cake pa odu i padnu. Ja se uopce ne cudim ovim losim rezultatima... pola ekipe ne razmislja logicki, nesto i ako znaju je nastrebano napamet bez ikakve logike zato jer te sustav tjera na to da znas koliko su Glembajevi imali pristeva po celu ili na kakve je kolace mislila Maria Antoaneta.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zaboravljate da je vecini mladih trenutni doseg radit u nekom ducanu, u pulsa pilat ljude na telefon ili konobarit. Kad se skupi par stoja ili tisućica onda se uzimaju mobiteli, pije se kavica s novim raybankama i to je dovoljno. Sta ce im vise matematika.

Za to im treba matematika iz osnovne. Manjina je ona koja hoce ucit srednjoskolsku ili fakultetsku matematiku. Ako kojim slucajem odu na faks, bira se onaj gdje nema previse matematike.Ili onaj di se lagano prolazi, s dosta strebanja napamet.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Obrazovni sustav nam je najblaže rečeno KATASTROFA, dok u jednoj školi učenike puštaju šapkom i kapom da ih ne gledaju više u drugoj ih ruše zbog nedovoljnog znanja a kako će i imat znanja kad su im učitelji koji ih uče ne obrazovani i još k tome dodaš i lijeni i eto ti dobitne kombinacije :).Rezultat svega toga je ovo stanje u državi, kronično nam fali inteligetnih i kreativnih ljudi jer takvi su otišli iz države baš zato što su pametni :) pa nam ostane ova bagra ne obrazovana i k tome još korumpirana i onda će takvi jednog dana učiti druge i sve se u krug vrti :).  Umjesto da učenike obrazuju kako treba zajebava ih se s tim maturama, vrši se pritisak na njih, maksimalno im se zagorčava život i otežava školovanje i onda kad ne zadovolje sruše ih jer najlakše je to napravit, a oni koji uspiju izdržati sve to i završiti obrazovanje završe na psihijatriji i imaju traume cijeli život :) tako da nam je obrazovanje blago rečeno katastrofa :D.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Imam završena 2 faksa, tehnološki i tehnički, pa sam već 2 godine na burzi.
Uzalud mi bilo učenje matematike,jezika, fizike, kemije, termodinamike, računalstva (nekoliko), strojarstva...
Da pišem ovu poruku sa iphona 5s, pokraj je novi macbook air, a pošto sam jedinac bavim se obiteljskim poslom (generacijama imamo kafić i dučan).
Žalim kaj sam rođen ovdje, (nemojte krivo shvatiti kada je gorilo nosio sam pušku i spavao u rovu, nisam uzeo mirovinu, ne želim koristiti prednost pri zapošljavanju kao branitelj)
MUČI ME KAJ LOŠIJI OD MENE (manje stručni sa vezama dobivaju posao i onda ga loše rade), AKO NETKO
OD MLADIH ČITA OVO, PITAJTE RODITELJE GDJE IMATE UJKA, STRIKU, IZRAČUNAJTE DA NE ODE U MIROVINU PRIJE NEGO KAJ VI ZAVRŠITE, DOBRO NAUČITE TO GDJE ČETE GA ZAMJENITE, TAMO ČASNO I PUNO RADITE I TAKO ČEMO SE IZVUČI IZ KRIZE.
Pozdrav svima, administratore nikoga nisam želio uvrijediti po niti jednoj osnovi, ako je neki dio sporan makni taj dio, to je moj život, moje mišljenje, nije govor mržnje) samo moja istina, možda je pogrešno, ali je dobronamjerno.
Držim Vam svima fige za sreču na maturi!
Sretno
17 godina

Nit je problem u profesorima niti u učenicima. Problem je u sustavu tj. državi, vladi, ministarstvima, agencijama... a onda tek na profesoriam i učenicima. Nažalost, poprilično dobro sam upoznat kako funkcionira sustav i podobnost, crvena knjižica, plava knjižica, mito, nepotizam jako dobro funkcioniraju.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od samog pocetka tvrdim da je drzavna matura jedna velika pogreska, ne mozda u svom konceptu, ali zato vremenu primjene. Drzavna matura imala bi smisla na kraju osnovne skole, kao metoda borbe protiv prenapuhanih ocjena, a isto tako kao i mjera kvalitete osnovne skole, pa i samih ucitelja koji tamo predaju. Vjerujem da bi malo koji profesor tada odlucia "pumpat" ocjene uceniku, kada se zna da ce ga cekat neovisno ocjenjivanje, na razini drzave, gdje su svima uvjeti isti i vrlo je lako uociti nedostatke. Prednost provodjenja mature u osnovnoj skoli su nazivno identicni programi apsolutno svih osnovnoskolaca u drzavi, tako da, osim po vlastitom uspjehu i kvaliteti nastave koju je moguce ujednacit do vrhunske razine, i u metropoli, velikim gradovima, a i najzabitijem selu sa skolom, svugdje bi se trebala ocekivati jednaka realna razina znanja. Druga prednost je koristenje centila - ono sto je sada mana, jer za prolaz matematike dovoljno je tek 25% rjesenosti ispita (a na obicnom ispitu 50%), u osnovi bi za osnovne skole bilo dobro jer govori o kvaliteti generacije koja te godine izlazi iz osnovne i upisuje srednju. Osim toga, vise nebi bilo moguca ova hiperinflacija odlikasa koji nemaju veze s mozgom, a to, i samo to je razlog zbog kojeg nazivni "odlikasi" iz osnovne odjednom u srednjoj imaju problema sa srednjoskolskim predmetima. Cim se nesto ocekuje od ucenika, to vec predstavlja problem. To sam dozivia masu puta, i doista se moram zapitat, kakva pitanja i kakvo znanje ocekivat od srednjeskolca? da zna zbrojit 2+2? Na kalkulatoru? 

Postoji i druga strana ovog ispitivanja, a to je privatna firma, koja btw, ne sumnjam ima svoj interes u privatnoj edukaciji ucenika i pripremama za drzavnu maturu. Tvrdim da uceniku koji citavu godinu radi, nikakve pripreme nisu potrebne, bas kao sto niti jednom uceniku nisu potrebne repeticije iz iti jednog predmeta. Danas su i ucenici i roditelji prekomodni, ocito puni para, pa je jednostavnije skinit dite s neke stvari i poslat ga nekome na repeticije umjesto natirat ga da sam mucne svojom glavom i potrudi se. Hrpa je predmeta koji se moraju "prozivit", a ne bubat napamet, i tu samo pomaze osobni angazman na tom predmetu. To je upravo ono sto nedostaje danasnjim generacijama koje su pametnije od sviju, a zapravo je jedino pametno kod njih njihov "pametni" telefon. Bez njega su toliko hendikepirani da ni dva broja ne znaju zbrojit. 

4 0 hvala 0
11 godina

Stvar je jednostavna. Današnji klinci su jednostavno nezainteresirani za bilo što je vezano za školu. Nema veze s time sustav, niti su učitelji loši, nego je u djeci, a ponajviše u njihovim roditeljima. Računajući s time da se ocijene poklanjaju na veliko u školama (zahvaljujući roditeljima koji misle da je njihovo djete najpametnije na svijetu), ovaj rezultat je iznimno dobar. Njih više zanima (uz sada stvarno rijetke iznimke) fejs, instigram i slične gluposti nego škola. Informacijsko doba umjesto da čovjeka učini pametnijim zbog dostupnosti svih tih informacija, ono ga čini u biti glupljim. Imam nećaka od 13 godina pa vidim kako to funkcionira. Uz to, istraživanje je pokazalo da današnji tinejđeri imaju 20% manje fizičke kondicije nego njihovi roditelji u njihovim godinama. Sada stvarno nitko ne može reći da tehnologija nije kriva za to.  Ali realnost života lupi u glavu tamo negdje sa 18-19 godina, pa će se brzo sjetiti škole dok budu na burzi gledali oglase.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 8:54 (Entry Point).
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

9 godina sam bio profesor ( i sam otišao iz sustava jer je ovo obrazovanje/čitav sustav nema veze s mozgom) i iskreno se čudim da rezultati nisu i gori od ovoga. lanac "zasluga" je veoma jednostavan: roditelji (tu sve počinje) > država > škola (osobito privatne - dno dna) > nastavnici > balavurdija/hormonalci. radujte se. na takvima svijet ostaje {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Primjer radi kad sam se upisivao u srednju imao sam 44 boda, dok je frendica iz druge škole imala 58 bodova, da bih u srednjoj imao bolje rezultate od nje. Dok je frend koji je isto išao samnom u osnovnu imao 52 boda, pa je bio bolji od pojedinaca sa 60 bodova.

Razlike u ocjenama u osnovnim školama je ogroman, prije par tjedana vozim se sa jednom ženskom kaj radi u školi i priča kako ima klinku koja je dobila 4 iz engleskog, a zna ga ofc perfektno, pa je išla njenoj profesorici objasnit da zaslužuje 5, a ne 4, naravno profesorica je na kraju popustila.

Što se tiče B razine matematike to je smiješno koliko je lagano, susjeda je pisala, pola ispita riješiš stojeći, a ostalih 50% pomoću kalkulatora, matematiku ne moraš ni znat, samo se trebaš znat služit kalkulatorom. I ići na tehnički fakultet s B razinom matematike mi nije u redu. 

Teško je da su profesori u tolikoj mjeri krivi za ove rezultate, ali definitivno treba i njihov rad pratit na godišnjoj razini, a i stimulirat ih dodatno ako njihovi učenici postižu iznadprosječne  rezultate.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dakle Osijek predvodi ... Drago mi je :)
battlelog: b4stardo_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kod nas je situacija takva da profesorica pročita naslov i prvi primjer iz knjige i onda nam daje zadatke da rješavamo, tko riješi, riješi. Ona samo čeka rezultat da krenemo dalje s gradivom... Nakon ispita kada 22/27 učenika dobije negativnu ocjenu govori "dobro šta je vama ?!, neću vas pustiti na maturu ili da prođete ovaj razred jel smo mi odraz njenog (ne)znanja.".  

Žalili smo se psihologici i ravnateljici na njezin nerad i odgovor koji smo dobivali je "ona tu radi već radi preko 20 godina, ima iskustva u radu s učenicima".

Živi bili pa vidili iduće godine rezultate na maturi (tko dođe do nje).

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Kod nas je situacija takva da profesorica pročita naslov i prvi primjer iz knjige i onda nam daje zadatke da rješavamo, tko riješi, riješi. Ona samo čeka rezultat da krenemo dalje s gradivom... Nakon ispita kada 22/27 učenika dobije negativnu ocjenu govori "dobro šta je vama ?!, neću vas pustiti na maturu ili da prođete ovaj razred jel smo mi odraz njenog (ne)znanja.".  

a sto tocno ti ocekujes da ona radi? da sama zadatke zadaje, i onda da sama iste rjesava, a vi ka dobra dicica samo prepisujete s ploce? ili da onda na miru mozete na satu visit po fejsu dok se budali smijete kako sama pita, sama odgovara... 

i ja bi se isto pita "dobro, sto je vama?". ovih 22/27 koji padnu vise je odraz linosti i nerada kod kuce nego ista drugo. jer matematika je bar egzaktna i vjezbom se moze sve rijesit - u prijevodu, ovih 5 ili su lumeni, ili nesto i rade, ne samo na satu, nego i kad dodju doma. a opcenito je danasnjim generacijama priko neke stvari napravit ista vezano za skolu, pa ovi rezultati i ne cude... 

13 godina
wifi kaže...

a sto tocno ti ocekujes da ona radi? 

Mislim da bi bilo bolje da objasni kako se riješi zadatak i da onda mi samostalno rješavamo slične ili teže zadatke eventualno uz neki njen hint ako se gdje zapne.

Stvar je u tome što bi se ona trebala malo više potruditi, učiniti nastavu zanimljivijom a i vidi se na njoj da radi bezvoljno, teško je to opisati, trebao bi to doživjeti na jednom satu i sve bi ti bilo jasno.

Što se tiče mobitela na satu - strogo su zabranjeni...

Majke mi
17 godina
neaktivan

Meni je najveći problem u srednjoj bilo to što 1. nisam imao pojma zašto se uopće neke formule rade i što se uopće tim formulama radi, ja sam tek dosta vremena nakon što sam položio sve matematike u srednjoj i nešto malo na faxu saznao da se integralima računa površina ispod krivulje, a da su limesi ustvari vrijednosti približavanja krivulje osima koordinatnog sustava. Pa šta nitko u 6 godina matematke nije mogao obajsniti sinus slikom dolje nego ponavljat gluposti koje nitko ne razumije u obliku nekakvih formula koje nitko ne razumij. 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Sinus-visualisation.gif

2. drugi problem je preopširnost, što je netko već spomenuio, koja je dovodila do stvari da se u 5 min odmora između blok sata preskaće sa a^2 + b^2 = c^2 na kvadrate razlika i razlike kvadrata na 6 razina i potencija i 4 vrste zagrada.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice