SLI za Core i5

poruka: 10
|
čitano: 1.843
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SLI za Core i5".
17 godina
neaktivan
SLI za Core i5

"Osim klasičnog SLI-ja, licencom je obuhvaćen i Quad-SLI, što će uz dobre performanse i povoljniju cijenu ploča i procesora (u odnosu na X58) predstavljati odličnu osnovu za snažnije kućno računalo sposobno izvoditi i najzahtjevnije igre."

Daaamn! To nam žele reči da će samo računalo sa ČETIRI grafulje biti sposobno izvoditi najzahtjevnije igre?!? 

Da mi je samo vidjeti igru koja bi (čak i na maksimalnim postavkama) zahtjevala 4 grafulje - cccc...   tko je ovdje lud?

P.S. Osim toga, vidim da sada ionako govore o prebacivanju 'vizualizacije podataka' na CPU, tako da čemu onda toliko GPU-ova u stroju - LOL  Izlanuo se

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 8:49 (Dado_ZG78).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
SLI za Core i5

Mislim da bi perfomanse SLI mogle biti bolje nego kod Core i7 jer Core i5 ima integrirani PCI-Ex kontroler što skraćuje latencije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SLI za Core i5

Zanimljvo je kako piše da će procesori za LGA1156 biti jeftiniji od onih LGA1366 što je donekle istina, bit će jeftiniji onaj jedan pod oznakom Core i5 do ona sva Core i7 baš i neće.

Kolko mi je poznato na LGA1156 pločama sa P55 čipsetom će biti moguć i CF i SLI, ali ploče imaju samo prilikom spajanja jedne kartice puno propusnoust PCI Express utora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SLI za Core i5

Mogu oni napravit neznam kakve certifikate al nikad neće moći potuć AMD u cijeni a za većinu korisnika to je čist dovoljno, pa i za gamere jedna high-end kartica a ovo 2 ili više je nepotrebno bacanje novca jer danas komponente zastare prije nego im je i garancija istekla i ideš je prodat nemoš dobit ni 50% od onoga što si platio. Odličan primjer za to čuvene 8800 od nvidije koje su do prije godinu i pol koštale kao suho zlato a danas nabaviš je za 400tinjak kn a razaraju i dan danas. Sad nas čeka krajem godine directx 11 i opet će doći nove kartice a ove sada s cijenama moraju dolje. A drivere, koji se tek razviju kak spada nakon 6 mj pa na više, ne trebam ni spominjat.

2 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
SLI za Core i5

Core i5 procesori, vjerojatno ce bit bestbuy kad dodju na trziste... Prihvatljiva cjena i super performanse, velik OC potencijal, mala potrosnja i malo zagrijavanje... Kada dodje na trziste ljudi ce se pitati, WTF is Phenom II???

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SLI za Core i5
mtopol kaže...

Core i5 procesori, vjerojatno ce bit bestbuy kad dodju na trziste... Prihvatljiva cjena i super performanse, velik OC potencijal, mala potrosnja i malo zagrijavanje... Kada dodje na trziste ljudi ce se pitati, WTF is Phenom II???

Da, to će se dogoditi kada Core i7 procesorima za LGA1156 padne cijena i ako matične budu jeftinije od ovih za LGA 1366.

16 godina
neaktivan

vjerojatno ce tako i bit, svi se hvale da je amd jeftin amo vamo, al vecina na intelu, u vecim firmama i računala na kojima se radi su na intelu, u siemensu sam radio i nisam ni jedno računalo vidio koje radi na amd-ovim procovima...tako ako cete samo igrat amd po meni nije los izbor al ak mislite neš radit s komprimiranim datotekama ili s filmovima, obrada videa i slicno amd pada jer u tim poslovima se vidi osjetna razlika!

17 godina

I ja sam radio u siemensu i mogu reci da je nabavka opreme malo skakljivo podrucje. Caka je u tome da je netko odlucio sto ce biti moguce nabaviti, ti nisi imao izbor. Uzmimo samo na primjer lifebook laptop koji sam imao je u nabavi kostao duplo vise od amilo serije u trgovini. A hardverski inferioran u odnosu na taj isti amilo, 512MB rama, 60Gb hard, integrirana grafika, combo CD snimac/DVD citac. Amilo koji je onda u HGspotu kostao duplo manje je imao 1GB rama, 120GB harda, dediciranu ATI graficku i DVD snimac...

17 godina
mtopol kaže...

Jedva si čekao da to kažeš...

Core i5 je šrot i ništa više, nebi ga uzeo da mi ga se nudi besplatno. Ili core i7 ili no intel.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
mtopol kaže...

Jedva si čekao da to kažeš...

Core i5 je šrot i ništa više, nebi ga uzeo da mi ga se nudi besplatno. Ili core i7 ili no intel.

Core i5 je šrot? Taj išrot ili kako ga već zoveš će bit bolji od iti jednog Phenom II procesora.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice