Linux kernel donosi podršku za AMD-ov CPP

poruka: 10
|
čitano: 1.813
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Linux kernel donosi podršku za AMD-ov CPP".
15 godina
neaktivan

Pa ti reci da je desktop Linux siguran samo zato jer ga malo ljudi koristi  lol.

Iako ne velim da to nije jedan od mnogo drugih razloga.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 11:11 (g12356).
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Desktop linux je siguran samo zato jer ga malo ljudi koristi!

Freak Show Inc.

11 7 hvala 1
15 godina

O čemu vas dvojica pišete? Kakve to veze ima s implementacijom podrške (za AMD-ov CPP) u Linux kernel?

Zar svaka tema vezana na Linux mora završiti prepucavanjem?

Stručnjak za odmaganje...

9 0 hvala 0
17 godina

{#}  Je li to autor izmislio novu riječ "haširanje"? Odakle potječe? Hašing? Hašiš?

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Linux kernel donosi podršku za AMD-ov CPP
mario.L_hr kaže...

O čemu vas dvojica pišete? Kakve to veze ima s implementacijom podrške (za AMD-ov CPP) u Linux kernel?

Ja nemam pojma o čemu pričam. Čovjek je htio da to napišem i ja sam napisao...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 12:31 (Friday).
16 godina
mario.L_hr kaže...

ispravak: '' Zar svaka tema vezana na Linux mora završiti prepucavanjem?.

-jedino što je ovdje nejasno tko što tvrdi... al' to je manje važno. {#}

indig0F10w kaže...

{#}  Je li to autor izmislio novu riječ "haširanje"? Odakle potječe? Hašing? Hašiš?

-moja zasluga (uobičajeno prema velikanima), sinonim za nešto ''spetljano'' ... kao rekurzija, enkripcija i sl.{#}

predpostavka, termin g12356  će se koristiti za oznaku funkcije mogućeg rezultata OR & AND u XORu na quantnim računalima ili DNA chipu. Upravo se sad u IEEEu vijeća oko tog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 12:51 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
-moja zasluga (uobičajeno prema velikanima), sinonim za nešto ''spetljano'' ... ako rekurzija, enkripcija i sl.{#}

predpostavka, termin g12356  će se koristiti za oznaku funkcije mogućeg rezultata OR & AND u XORu na quantnim računalima ili DNA chipu. Upravo se sad u IEEEu vijeća oko tog.

Podržavam prijedlog.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
11 godina

Dakle linux i dalje dominira u svim platformama koje nisu desktop. Potpuno očekivano.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ovo sa SHA hardverskom enkripcijom vjerojatno će ubrzati proces kodiranja i dekodiranja SHA i drugih enkripcijskih mehanizama. Vjerujem da je to zbog SHA512 jer je SHA1 tako lako brute force-anjem probiti kao sto je to nekad bilo sa MD5. Zato treba "forsirati" HW tip racunanja i ugraditi direktno kod u čip radi ubrzanja procesa. Kome to treba? Nedavno je NSA pričala o dekripcijama.

Ali pojavili su se i SHA3 a enkripcija izgleda ovako:

Keccak-512("The quick brown fox jumps over the lazy dog.")

0x ab7192d2b11f51c7dd744e7b3441febf397ca07bf812cceae122ca4ded6387889064f8db9230f173f6d1ab6e24b6e50f065b039f799f5592360a6558eb52d760

Wohoooo, čak 512 bita naspram SHA1 od 160 bita koji je vec probijen! Zato je sada SHA512 nasljednik. Bla bla..

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 15:28 (marin_sagovac).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
indig0F10w kaže...

Ma pusti sad to haširanje jel,Izlanuo se jer problem ovak polovično napisane vijesti je opet isto dakle premalo informacija jel.Usput se moglo stavit link vezano za TrustZone, tako da se malo detaljnije može informirat o čem se tu točno radi.

Ova informacija je stara više od dva mjeseca, AMD serverski ARM ili X86 proizvodi nisu jedini koja če imat ARM TrustZone tehnologiju.Novi AMD Beema i Mullins APU(Kabini/Temash APU nasljednici), isto imaju ugrađen taj ARM TrustZone čip znači to nije ograničeno samo na serverske APU proizvode.{#}

http://www.arm.com/products/processors/technologies/trustzone/index.php

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 16:43 (rambox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice