Iako je to subjektivno, meni interijer nije mogao biti gori od ovoga. Svjestan sam da ovo još nije produkcijska verzija, ali sada je više nego očito da će ovaj ekran ostati tu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gledaj, znam da je ovo jako velika promjena od klasičnog dashboarda, ali po mom mišljenju ovo je odlicno jer vozač ima puno bolji pregled ceste i manje informacija ispred njega koje mu samo smetaju. Naravno, rekli su da UI na ekranu nije jos dovrsen pa ce i to biti jos bolje
Oces pregledno onda Heads up display. Sve ostalo su gimmicks i gluposti. Sjednem u auto upalim, stavim muziku i ne gledam nigdi nego na cestu, plus imam kontrole na volanu. Svako skidanje pogleda s ceste me niti najmanje ne zanima, tak da ne kuzim cemu taj odurni veliki ekran. Ono izgleda ko da je netko iz zajebancije zaserafil ekran po sredini konzole.
Odurno, beskorisno i kontraproduktivno jer nema nikakve fizicke tipke. Kod mene u autu tocno znam gdi s prstom koja tipka cemu sluzi i sve bez gledanja. Kam bi dosel da za svaki drek moram skidat pogled sa ceste. Valjda zato ti auti mogu sami vozit jer bi inace bilo bezbroj nesreca.
Čeka se part2 ovo sta ste vidli je part 1. Vjerovatno bude nesto bolje..
"Tomorrow is Part 1 of the Model 3 unveil. Part 2, which takes things to another level, will be closer to production."
Ovo dole se odnosi na part2
"Wait until you see the real steering controls and system for the 3. It feels like a spaceship."
Meni je osobno Mercedesova S-klasa zlatna sredina između tehnologije i luksuza, a i nova E-klasa ima interijer na istom principu. Ja se nadam da ovdje još ide head-up display i nekoliko tipki na volanu jer gledanje u 15-inčni ekran tokom vožnje za svaku informaciju i naredbu mi nema smisla.
Pa naravno da će biti HUD-a ili nečega sličnog. Volan je bio samo "placeholder", jednostavan, čisto da se može voziti na predstavljanju i naravno na testiranjima.
Rekao je Musk da samo čekamo "part 2 predstavljanja", da ćemo se iznenaditi.
Dakle vjerojatno nekakav HUD + poseban volan + ekran. Ne razumijem što vam fali?
Pa na svijetu ima 100 000 modela S, ekran se nije pokazao kao promašaj, niti kao neka opasnost. Vozači/vlasnici valjda znaju.
Evo 3 tweeta koja sve objašnjavaju:
https://twitter.com/elonmusk/status/716730641585340416
Gledaj, znam da je ovo jako velika promjena od klasičnog dashboarda, ali po mom mišljenju ovo je odlicno jer vozač ima puno bolji pregled ceste i manje informacija ispred njega koje mu samo smetaju. Naravno, rekli su da UI na ekranu nije jos dovrsen pa ce i to biti jos bolje
ne znam jesi li aktivan vozac ili ne (reko bih da nisi), al ako po ikakvu informaciju moras skretat pogled prema konzoli onda tu nekaj ne stima
ne znam jesi li aktivan vozac ili ne (reko bih da nisi), al ako po ikakvu informaciju moras skretat pogled prema konzoli onda tu nekaj ne stima
Čak i ako pretpostavimo da ovako ostane (a neće), brzina je prikazana u gornjem lijevom kutu ekrana. Visina je ista kao da gledaš "kroz volan".
Samo malo desno. Ali je još uvijek unutar perifernog vida. A takvu poziciju dashboard-a ima dosta automobila (ne ekran, ali informacije u centu).