Apple uništava IFA-u

poruka: 241
|
čitano: 35.162
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple uništava IFA-u".
14 godina
neaktivan
Re: Apple uništava IFA-u
microman kaže...
ajme meni kojih li gluposti. predvidati da ce apple samo tako propasti, je jednako normalno kao i predvidanje da ce AMD u jednom danu srusiti Intel.
Apple ima ogromnu bazu (vjernih) korisnika i ono sto je njima uspjelo(a drugima nije) , jest da su svoje uredaje okarakterizirali kao stilski dodatak i nesto sto je in. takoder njihove financijski i prodajni rezultati govore koliko se apple treba bojati "konkurencije".

Ovo je Applu drugi uspon, '80ih su bile glavne face, sa svojim PCom Lisa su bili bog i batina, imali su prvi OS sa grafičkim sučeljem, a gdje su bili sredinom '90ih...
Nitko ne govori da će sutra propasti, ALI...

Upravo oni svojim ovakim reakcijama nabijaju na sebe srdžbu drugih, jer koliko ja samo znam ljudi koji nikada neće kupiti baš ništa od Applea, a iako sada imaju veeeliku bazu poklonika i ljudi koji se kunu u svoju odanost Appleu, 80% posto njih njih kupuje Apple proizvode zato što je to trenutno "in". Ako se za 5 god pojavi neka druga kruga kompanija koja će izbaciti neki "super uber cool" mobitel, baš me zanima koliko će današnjih korisnika ostati na Appleu.

Njihov agresivni marketing koliko ljudi privlači, toliko ih i odbija
Poanta svega je: Ovo im je dvosjekli mač, i jedino će ostati na vrhu, ili barem pri vrhu ako budu radili uređaje koji su jedan korak ispred ostalih, jer ovo me podsjeća na onu nardnu "Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada"

15 godina
neaktivan
Simbamef kaže...

Ajme što se pjenite. (i jedni i drugi)

Neka država i zakon rade svoj posao :)

Baš nas briga za kompanije koje ionako gledaju svoju zaradu - ili se možda varam sudeći po komentarima

Ovo je kao neki kvazineutralan stav, i onda odmah liku koji otvoreno pljune po jabuci u postu ispod citiranog, lupis TD

rofl...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Someoone is being gay....NOT.

Mislim da Apple firma koja ima najpametniji odbor ikada rodjen. Tesko je pokrenuti neku potpuno novu tehnologiju. Kinezi to rade svakodnevno pa nikome ne uspije. (Da se odmah razumijemo, ja ne milsim da apple ima najbolje proizvode ikada, ja mislim da ima najbolje zaposlenike ikada.)

Analizirajmo malo situaciju.

Apple pokrece potpuno novu tehnologiju kao sto je ipod. Milioni dolaze i dolaze, no kopije njihovog proizvoda se stvaraju i muze (mali, ali ipak veliki) profit. Hiljada firma i dalje prodaju mp3 plajere.

Apple stvara iTunes music store. Opet pogadja u metu, i prevladava na trzistu. Muzicki shopovi nicu kao gljive poslije kise.

Apple stvara koncept iPhona. Prvog, pravog, dobrog smartphone-a. (I LG je takodje bio u igri ali marketing im je nula). Apple ponovo uspijeva pogurati potpunu novu tehnologiju na trziste. No sad i vece firme uzimaju profit(Google sa androidom), uprkos tome sto je Apple bio taj koji je pogurao potpuno novu tehnologiju na trziste. Ovo je vec treci put da apple napravi nesto odlicno, a da mu opet kopiratori u roku sedmicu dana imaju vec spreman proizvod kopiju.

Apple pravi prvi tablet koji se ustvari prodaje. iPad. Opet i iznovo gura potpuno novu tehnologiju na trziste, i uspijeva u tome. I kao sto obicno biva, samsung je spreman u kratkom roku... kvragu tome! Steve Jobs lupio je sakom od sto i odlucio zaustaviti istok u prodoru!

Tim Cook preuzima ulogu novog diktatora Apple-a. Plan kako zaustaviti invaziju kineza je vec u pogonu. Blitzkrieg sa tuzbama i razvlacenjem po sudu je uvijek donosio uspijeh a ovo nije iznimka.

Danas pisem u ratnom tonu. Company of Heroes me zarazio {#}

Da se ogradim... Ja nemam ni jedan apple proizvod. Mislim da su preskupi. Toliko o tome.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 18:21 (Arxi).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
microman kaže...
xyan: koliko god se trudio, jednostavno ne mogu skužit smisao tvog posta. Kakve veze boldani IN ima sa IT-om?

Ima, jako puno, iako na ovom forumu volim misliti da smo svi informatički obrazovani, ili barem da smo iznad prosijeka, al 90% ljudi koje ja znam da imaju iPhone su "informatička telad" (Da prostite na izrazu).
Oni mi se hvale onom aplikacijom Beer, i kojekavim mutavim aplikacijama. Takvim ljudima nisu važne mogućnosti mobitela, već da je mobitel skup, i da je (ono najvažnije) statusni simbol.

15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

nisam ja krenuo u tom smislu. 

jednostavno sam se mislio nasaliti. "it" moze biti komad odjece, mob, bilo kaj, al glavno da je u modi. niste nikad vidjeli u novinama da pise za neku zensku da je ona "it djevojka" ?!? a drug IT (aj-ti) su informacijske tehnologije XD ajd nije bitno

i da, kaj sam mislio reci za "bazu" Jabukinih poklonika - pogledajte ovo istrazivanje. ameri mi porasli u ocima

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 18:21 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Arxi kaže...

Someoone is being gay....NO.

Mislim da Apple firma koja ima najpametniji odbor ikada rodjen. Tesko je pokrenuti neku potpuno novu tehnologiju. Kinezi to rade svakodnevno pa nikome ne uspije. (Da se odmah razumijemo, ja ne milsim da apple ima najbolje proizvode ikada, ja mislim da ima najbolje zaposlenike ikada.)

Analizirajmo malo situaciju.

Apple pokrece potpuno novu tehnologiju kao sto je ipod. Milioni dolaze i dolaze, no kopije njihovog proizvoda se stvaraju i muze (mali, ali ipak veliki) profit. Hiljada firma i dalje prodaju mp3 plajere.

Apple stvara iTunes music store. Opet pogadja u metu, i prevladava na trzistu. Muzicki shopovi nicu kao gljive poslije kise.

Apple stvara koncept iPhona. Prvog, pravog, dobrog smartphone-a. (I LG je takodje bio u igri ali marketing im je nula). Apple ponovo uspijeva pogurati potpunu novu tehnologiju na trziste. No sad i vece firme uzimaju profit(Google sa androidom), uprkos tome sto je Apple bio taj koji je pogurao potpuno novu tehnologiju na trziste. Ovo je vec treci put da apple napravi nesto odlicno, a da mu opet kopiratori u roku sedmicu dana imaju vec spreman proizvod kopiju.

Apple pravi prvi tablet koji se ustvari prodaje. iPad. Opet i iznovo gura potpuno novu tehnologiju na trziste, i uspijeva u tome. I kao sto obicno biva, samsung je spreman u kratkom roku... kvragu tome! Steve Jobs lupio je sakom od sto i odlucio zaustaviti istok u prodoru!

Tim Cook preuzima ulogu novog diktatora Apple-a. Plan kako zaustaviti invaziju kineza je vec u pogonu. Blitzkrieg sa tuzbama i razvlacenjem po sudu je uvijek donosio uspijeh a ovo nije iznimka.

Danas pisem u ratnom tonu. Company of Heroes me zarazio {#}

Smartphone je potpuno nova tehnologija? {#}

Tablet je potpuno nova tehnologija? {#}

Ah, da, dok drugi rade isti proizvod onda je to kopiranje apple-a, dok apple koristi tuđe tehnologije onda je to genijalni dizajn.

Ovo na debelo smrdi na apple fanboy post.

( ˘͡ -˘͡)
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

1 Smartphone je potpuno nova tehnologija? {#}

2 Tablet je potpuno nova tehnologija? {#}

3 Ah, da, dok drugi rade isti proizvod onda je to kopiranje apple-a, dok apple koristi tuđe tehnologije onda je to genijalni dizajn.

4 Ovo na debelo smrdi na apple fanboy post.

Hajdemo od pocetka.

1. Da li je trziste smartphone bilo iole profitabilno prije nego sto je prvi iPhone prodan ?

2. Da li je Newton ili bilo koji tablet bio popularan prije nego sto prvi iPad prodan ?

3. To nema veze sa apple-ovim dizajnom . Procitaj prvi paragraf mog teksta. Potrebno je ogromno znanje da se poguraju "tuđe tehnologije sa genijalnim dizajnom", zar ne?

4. Procitaj moj zadnji paragraf.

Prije nego sto krenes diskutovati sa ovakvim argumentima, bolje procitaj malo bolje. Jer ovako ispadas kao neki Apple fan boy hunter, kojem je samo bitno da popljuje bilo koji post koji stavlja apple u dobrom kontekstu.

EDIT: Koncept 'nova tehnologija'. Ja je predstavljam malo drugacije nego ti. Ja je ne zamisljam u tehnickom smislu.  Vec kao tehnologija koji PRIJE nije bila uspijesna. Zasto razmisljam tako? Zato sto te tehnologije imaju jednu svrhu, da zarade. Nisu kao tehnologije koji imaju primarnu svrhu da pomognu u nekim naucnim istrazivanjima kao novi teleskopi itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 18:41 (Arxi).
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Apple se još jednom pokazuje kao kompanija sa genijalnim marketingom...no ovaj puta.... u korist Samsunga. Zabranjeno voće - najslađe voće. 

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Arxi kaže...
Bypass kaže...

1 Smartphone je potpuno nova tehnologija? {#}

2 Tablet je potpuno nova tehnologija? {#}

3 Ah, da, dok drugi rade isti proizvod onda je to kopiranje apple-a, dok apple koristi tuđe tehnologije onda je to genijalni dizajn.

4 Ovo na debelo smrdi na apple fanboy post.

Hajdemo od pocetka.

1. Da li je trziste smartphone bilo iole profitabilno prije nego sto je prvi iPhone prodan ?

2. Da li je Newton ili bilo koji tablet bio popularan prije nego sto prvi iPad prodan ?

3. To nema veze sa apple-ovim dizajnom . Procitaj prvi paragraf mog teksta. Potrebno je ogromno znanje da se poguraju "tuđe tehnologije sa genijalnim dizajnom", zar ne?

4. Procitaj moj zadnji paragraf.

Prije nego sto krenes diskutovati sa ovakvim argumentima, bolje procitaj malo bolje. Jer ovako ispadas kao neki Apple fan boy hunter, kojem je samo bitno da popljuje bilo koji post koji stavlja apple u dobrom kontekstu.

EDIT: Koncept 'nova tehnologija'. Ja je predstavljam malo drugacije nego ti. Ja je ne zamisljam u tehnickom smislu.  Vec kao tehnologija koji PRIJE nije bila uspijesna. Zasto razmisljam tako? Zato sto te tehnologije imaju jednu svrhu, da zarade. Nisu kao tehnologije koji imaju primarnu svrhu da pomognu u nekim naucnim istrazivanjima kao novi teleskopi itd.

Ja samo pljujem postove u kojem je apple postavljen u konceptu božanskih naprava, a svi ostali proizvođači se pljuju kao nedostojni te kompanije.

Aha, ti imaš svoj koncept sada. Onda dobro, hvala na obješnjenju "koncepta.

Nadalje te tehnologije (što god ti smatraš pod tim pojmom) nemaju svrhu zarade, nego olakšavanje života (plus zabava) krajnjem korisniku sa ciljem zarade na tim "tehnologijama".

Inače iste tehnologije se koriste u znanosti kao i u potrošačkoj tehnici (računala, optika, prijenos podataka). Tako da si promašio ceo fudbal za zadnjim rečenicom.

p.s. Sviđa mi se ovo razmišljanje da je popularno bolje od svega ostalog. Vrlo tehnički i argumentirano, kad smo već kod argumenta.

( ˘͡ -˘͡)
15 godina
Apple uništava IFA-u

Apple je smeće,

nikad pa ni onda neću kupit nesto sto je Apple!

Da imam para i pravo na svoje misljenje.

Moj PC  
1 7 hvala 0
14 godina
neaktivan
ScorpiusCRO kaže...

Ima, jako puno, iako na ovom forumu volim misliti da smo svi informatički obrazovani, ili barem da smo iznad prosijeka, al 90% ljudi koje ja znam da imaju iPhone su "informatička telad" (Da prostite na izrazu).
Oni mi se hvale onom aplikacijom Beer, i kojekavim mutavim aplikacijama. Takvim ljudima nisu važne mogućnosti mobitela, već da je mobitel skup, i da je (ono najvažnije) statusni simbol.

Ljudi obično kupuju ono o čemu se najviše piše, obično sa razlogom, a o Appleu godinama sve najbolje - Zasluženo.

Apple nikada ne bi postao što je danas da njihovi proizvodi cijeli niz godina nisu ostali  kvalitetni, a usluga najbolja. 

Potrošaci bi brzo odustali ako ne bi bili zadovoljni. 

Iz meni nerazumljivog razloga okupila se grupa ljudi na ovom forumu koja "mrzi" Apple (ne njihove proizvode već sam Apple).

U svoju obranu (prije nego što me napadnete da sam Appleljubac) ne smatram Apple proizvode savršenima.

...ali trenutno ipak (po meni) najbolji izbor zbog aplikacije, jailbreak, kvaliteta izrade, podrške...

Android mobiteli,tableti, playeri...trenutno ništa ne nude više ili jednako (osim cijene iako mi to nije problem) mojim potrebama tako da ću još neko vrijeme ostati uz Apple.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 19:25 (QuadroZG).
14 godina
neaktivan

this changes being an asshole. again.

vruće je...
14 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Apple je smeće,

Evo upravo sam pisao o ovakvim komentarima - osobama ispunjenim mržnjom prema Apple ne njihovim proizvodima. Čudno

16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

LOL

Koje priče, Apple propada, Steve Jobs je otišao, blah blah...

Neće Apple tek tako propasti, iako je jedan veliki balon, samo će se malo ispuhat... :)

A ovo što je sad napravio je samo dodatna reklama za Samsung: "Toliko dobar tablet da ga se Apple boji!"

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Šef kaže...
Na temelju cega je Apple isposlovao zabranu?

Na temelju torbe pune novčanica od 100 eura poslanih "anonimno na sučevu adresu.

Dodo Bui
14 godina
protjeran
QuadroZG kaže...
lmutak kaže...

Apple je smeće,

Evo upravo sam pisao o ovakvim komentarima - osobama ispunjenim mržnjom prema Apple ne njihovim proizvodima. Čudno

Apple svojim tipično američkim potezima provocira mržnju kod svih iole normalnih osoba.

Dodo Bui
14 godina
protjeran
QuadroZG kaže...
ScorpiusCRO kaže...

Ljudi obično kupuju ono o čemu se najviše piše, obično sa razlogom, a o Appleu godinama sve najbolje - Zasluženo.

Apple nikada ne bi postao što je danas da njihovi proizvodi cijeli niz godina nisu ostali  kvalitetni, a usluga najbolja. 

Iz meni nerazumljivog razloga okupila se grupa ljudi na ovom forumu koja "mrzi" Apple (ne njihove proizvode već sam Apple).

U svoju obranu (prije nego što me napadnete da sam Appleljubac) ne smatram Apple proizvode savršenima.

...ali trenutno ipak (po meni) najbolji izbor zbog aplikacije, jailbreak, kvaliteta izrade, podrške...

Android mobiteli,tableti, playeri...trenutno ništa ne nude više ili jednako (osim cijene iako mi to nije problem) mojim potrebama tako da ću još neko vrijeme ostati uz Apple.

Boli me đon, ionak je pol iPhone Samsung, jednom će im stvarno stat na žulj, prestat će isporučivat ili će im isporučit loše djelove, a nemaju od kog drugog jer su Samsung i Intel u nekakvoj koaliciji. Apple nije vrlo kvalitetan u mobitelima, u kompovima je kao i HP,a li je enormno preskup zbog brenda.

Dodo Bui
14 godina
neaktivan
dodo_zna kaže...

Apple svojim tipično američkim potezima provocira mržnju kod svih iole normalnih osoba.

Nije mi jasno kakve ti imaš koristi mrziti ili voljeti Apple ili Samsung. 

To je borba za tržišt-konkurencija, a ona obično vodi do napretka. 

Sumnjam da si upoznat sa suđenjem, kao što nisam ni ja, ali ipak vjerujem da je postojao dobar razlog da se zabrani prodaja, a vjerujem da je prirodno da svatko zaštiti svoje intelektualno vlasništvo, vrijeme i novac.

16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
"toliko dobar tablet, da ga se apple boji" pise samo na ovom forumu, od strane autora kojega ne treba ozbiljno shvatiti, barem ne dok u svojem tekstu rabi rijeci poput peders.i.
nadalje od kuda autoru informacija da je apple "isposlovao" zabranu prodaje tableta na sudu? dal autor ima dokaza da je apple platio sudca? ako da onda bi bilo pozeljno da taj dokaz prilozi uz tekst. tekst mi izgleda vise kao da ga je pisao klinac od petnaest godina, koji je isfrustriran jer na sajmu nije mogao isprobati tablet, nego od nekog tko sebe smatra ozbiljnim novinarom.
I'll be back
Moj PC  
7 10 hvala 1
16 godina
neaktivan
QuadroZG kaže...
dodo_zna kaže...

Sumnjam da si upoznat sa suđenjem, kao što nisam ni ja, ali ipak vjerujem da je postojao dobar razlog da se zabrani prodaja, a vjerujem da je prirodno da svatko zaštiti svoje intelektualno vlasništvo, vrijeme i novac.

Poznavajući Apple, moš mislit!  {#}

Meni nije jasno kako je Apple uopće dobio presudu, s obzirom na lažiranje tj. tweakanje dokaza...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
microman kaže...
"toliko dobar tablet, da ga se apple boji" pise samo na ovom forumu, od strane autora kojega ne treba ozbiljno shvatiti, barem ne dok u svojem tekstu rabi rijeci poput peders.i.
nadalje od kuda autoru informacija da je apple "isposlovao" zabranu prodaje tableta na sudu? dal autor ima dokaza da je apple platio sudca? ako da onda bi bilo pozeljno da taj dokaz prilozi uz tekst. tekst mi izgleda vise kao da ga je pisao klinac od petnaest godina, koji je isfrustriran jer na sajmu nije mogao isprobati tablet, nego od nekog tko sebe smatra ozbiljnim novinarom.

I na drugim portalima pišu kako je Apple taj koji je naredio da se Tab 7.7 makne.

Ne piše nigdje da je Apple platio sudca, nego da je isposlovao zabranu tj. zatražio, dobio.

16 godina
protjeran
microman kaže...
  nego od nekog tko sebe smatra ozbiljnim novinarom. 

Iraq and stuff.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
neaktivan
Šef kaže...
QuadroZG kaže...
dodo_zna kaže...

Poznavajući Apple, moš mislit! {#}

Meni nije jasno kako je Apple uopće dobio presudu, s obzirom na lažiranje tj. tweakanje dokaza...

Nekako sumnjam da su za usporedbu dobili samo fotografije. Danas nema veće kompanije koja nije bila na sudu, ali još uvijek nisam čuo da je Appleu zabranjena prodaja u nekoj državi. No to se nas i ionako ne tiće. Nas interesira tko će imati kvalitetniji i jeftiniji proizvod.

17 godina
neaktivan
Šef kaže...
microman kaže...

I na drugim portalima pišu kako je Apple taj koji je naredio da se Tab 7.7 makne.

Ne piše nigdje da je Apple platio sudca, nego da je isposlovao zabranu tj. zatražio, dobio.

Pa kaj nemaju na to pravo?Sam si je samsung kriv.Kak bi se ti kao inovator koji je nešto izumio osječao da ti netko krade nešto i stalno te kopira i ti ga sudiš i dobiš a ovaj se toga ne pridržava i samo opet zarađuje na tvojoj ideji?

15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Jako los potez od Apple-a.Mada me nije nesto previse briga, ali ovim tuzakanjima treba stati na kraj.

http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkHAxs&feature=feedlik
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
ma nek se tuze. to je pritisak i tko ima bolje argumente ce u nagodbi koja je izvjesna izvuci neku korist. Apple je ovo najavio odavno, (boy have we pattented it) jos na predstavljanju prvog ajfona.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
šef: nije apple "naredio". apple je zatrazio, a sud odobrio.p
prije bi reko da je samsung isfrustriran, jer sa svim tim silnim ulaganjima i izbacivanjem odlicnih uredaja, nemoze dostici apple ni u brojikama prodanih uredaja, a kamoli po zaradi na svakom prodanom uredaju. a koliko je i sam samsung posten igrac govori cinjenica da svoje LCD televizore sa LED pozadinskim osvijetljenjem, reklamira pod LED televizore, na sto su se bili zalili ostali proizvodaci poput Panasonica i LG-a.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
QuadroZG kaže...

Netočno - nego je izmislio sistem gdje i da si najveće smeće ne možeš ga se riješiti.

Možeš ti se žaliti kako je Steam postao smeće i da nećeš više niti jednu igru kupiti na njemu, ali to ne mijenja činjenicu da si dosad utukao npr. 2000 kn u igre na njemu i da ako ih želiš opet vidjeti/igrati moraš upaliti taj omraženi Steam.

Ista stvar s iPodom i svom DRM glazbom s iTunesa, a sada i s igrama/filmovima/serijama/aplikacijama i ostalim Apple proizvodima.

Ne ulazim u Apple kavlitetu ili nekvalitetu, ali često kvaliteta proizvoda nije razlog ostajanja na tom prizvodu.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 20:02 (Paolo2612).
16 godina
protjeran
microman kaže...
šef: nije apple "naredio". apple je zatrazio, a sud odobrio.p
prije bi reko da je samsung isfrustriran, jer sa svim tim silnim ulaganjima i izbacivanjem odlicnih uredaja, nemoze dostici apple ni u brojikama prodanih uredaja, a kamoli po zaradi na svakom prodanom uredaju. a koliko je i sam samsung posten igrac govori cinjenica da svoje LCD televizore sa LED pozadinskim osvijetljenjem, reklamira pod LED televizore, na sto su se bili zalili ostali proizvodaci poput Panasonica i LG-a.

Koliko god vi pricali, uvijek stoji cinjenica da je Samsung megakompanija koja ima oko 300 000 zaposlenih (cijelo Sarajevo) dok Apple ima oko 100 zaposlenih.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

'ćem da kupim!{#}

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice