Apple ima ogromnu bazu (vjernih) korisnika i ono sto je njima uspjelo(a drugima nije) , jest da su svoje uredaje okarakterizirali kao stilski dodatak i nesto sto je in. takoder njihove financijski i prodajni rezultati govore koliko se apple treba bojati "konkurencije".
Ovo je Applu drugi uspon, '80ih su bile glavne face, sa svojim PCom Lisa su bili bog i batina, imali su prvi OS sa grafičkim sučeljem, a gdje su bili sredinom '90ih...
Nitko ne govori da će sutra propasti, ALI...
Upravo oni svojim ovakim reakcijama nabijaju na sebe srdžbu drugih, jer koliko ja samo znam ljudi koji nikada neće kupiti baš ništa od Applea, a iako sada imaju veeeliku bazu poklonika i ljudi koji se kunu u svoju odanost Appleu, 80% posto njih njih kupuje Apple proizvode zato što je to trenutno "in". Ako se za 5 god pojavi neka druga kruga kompanija koja će izbaciti neki "super uber cool" mobitel, baš me zanima koliko će današnjih korisnika ostati na Appleu.
Njihov agresivni marketing koliko ljudi privlači, toliko ih i odbija
Poanta svega je: Ovo im je dvosjekli mač, i jedino će ostati na vrhu, ili barem pri vrhu ako budu radili uređaje koji su jedan korak ispred ostalih, jer ovo me podsjeća na onu nardnu "Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada"