Apple uništava IFA-u

poruka: 241
|
čitano: 35.186
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple uništava IFA-u".
14 godina
neaktivan
Re: Apple uništava IFA-u
Paolo2612 kaže...
QuadroZG kaže...
Apple nikada ne bi postao što je danas da njihovi proizvodi cijeli niz godina nisu ostali  kvalitetni, a usluga najbolja. 

Potrošaci bi brzo odustali ako ne bi bili zadovoljni. 

Netočno - nego je izmislio sistem gdje i da si najveće smeće ne možeš ga se riješiti.

Možeš ti se žaliti kako je Steam postao smeće i da nećeš više niti jednu igru kupiti na njemu, ali to ne mijenja činjenicu da si dosad utukao npr. 2000 kn u igre na njemu i da ako ih želiš opet vidjeti/igrati moraš upaliti taj omraženi Steam.

Ista stvar s iPodom i svom DRM glazbom s iTunesa, a sada i s igrama/filmovima/serijama/aplikacijama i ostalim Apple proizvodima.

Ne ulazim u Apple kavlitetu ili nekvalitetu, ali često kvaliteta proizvoda nije razlog ostajanja na tom prizvodu.

to je dobar sistem. sadrzaji su lako dostupni, provjerene kvalitete i relativno pristupacni. S druge strane mozes imati piratizirani OS i aplikacije na Macu, jailbrejkani ajfon i skidati muziku na iTunes sa frostwireom ... imas izbor.
16 godina
Apple uništava IFA-u

jabukom u čelo!

logic sense of no sense.

3 0 hvala 0
15 godina
QuadroZG kaže...
lmutak kaže...

Apple je smeće,

nikad pa ni onda neću kupit nesto sto je Apple!

Da imam para i pravo na svoje misljenje.

Evo upravo sam pisao o ovakvim komentarima - osobama ispunjenim mržnjom prema Apple ne njihovim proizvodima. Čudno

Ja ne mrzim apple,čak volim tu i tamo pogledat njihove proizvode ali i dalje mislim

da to nije to (od poslovne politike do precijenjenog hardvera)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 20:21 (lmutak).
17 godina
microman kaže...
šef: nije apple "naredio". apple je zatrazio, a sud odobrio.p ...

Ovo je vrlo upitno. Barem prema vijesti na Phoneareni u kojoj se veli da je Apple-ov sigurnosni tim pretrazivao kucu nekog njihovog zaposlenika dok je policija cekala vani. Izgleda da polako krocimo u buducnost iz SF prica i filmova gdje cemo imati korporativne policije. A vjerojatno i drzave.

http://www.phonearena.com/news/Apple-security-team-members-might-have-searched-home-for-missing-iPhone-5-prototype-not-police_id21823

17 godina
neaktivan
grzzi kaže...
to je dobar sistem. sadrzaji su lako dostupni, provjerene kvalitete i relativno pristupacni. S druge strane mozes imati piratizirani OS i aplikacije na Macu, jailbrejkani ajfon i skidati muziku na iTunes sa frostwireom ... imas izbor.

To je katastrofalan sistem.

GOG je fenomenalan servis koji je isto tako lako dostupan, provjerene kvalitete i pristupačan - a nema nikakvu zaštitu. Odličan sistem i pravi primjer da se može  funkcionirati bez uvođenja raznih kontrola i provjera korisniku/kupcu.

Ali i sam si rekao - imaš izbor. Nitko ti nije kriv što si odabrao krivu stvar i što ćeš (možda) u budućnosti zbog toga žaliti potrošene novce i lupati glavom u zid.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
grzzi kaže...

To je katastrofalan sistem.

GOG je fenomenalan servis koji je isto tako lako dostupan, provjerene kvalitete i pristupačan - a nema nikakvu zaštitu. Odličan sistem i pravi primjer da se može  funkcionirati bez uvođenja raznih kontrola i provjera korisniku/kupcu.

Ali i sam si rekao - imaš izbor. Nitko ti nije kriv što si odabrao krivu stvar i što ćeš (možda) u budućnosti zbog toga žaliti potrošene novce i lupati glavom u zid.

O kakvim ti to kontrolama i provjerama pišeš meni nije jasno. 

Pa na bilo koji Apple uređaj možeš staviti glazbu ili video sa bilo kojeg drugog izvora. Čak nije potrebna niti konverzija, samo prebaciš i gledaš, a postoji i Airplay. 

Programi su ograničeni za iOS/OSX, ali to je i razumljivo. Mogu se skinuti sve aplikacije ako želiš besplatno (jailbreak)

Mislim da nisi dovoljno informiran.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 20:38 (QuadroZG).
16 godina
Apple uništava IFA-u

a što to ne možeš s drugim uređajima i još ne trebaš JB!

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
QuadroZG kaže...

Pa na bilo koji Apple uređaj možeš staviti glazbu ili video sa bilo kojeg drugog izvora. Čak nije potrebna niti konverzija, samo prebaciš i gledaš, a postoji i Airplay. 

Mislim da ti nisi dobro čitao

Da li ti možeš na ne-apple uređaj staviti nešto kupljeno s Apple dućana? NE

Pred par godina DRM zaštićenu glazbu kupljenu na iTunesima nisi mogao slušati na Sony-evom Walkman-u. Mogao si jedino na iPodu.

Znam da se s glazbom situacija promijenila i da sada postoje DRM-free verzije na iTunesu, za ostalo - e-knjige, filmovi, serije neznam

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
QuadroZG kaže...

Pred par godina DRM zaštićenu glazbu kupljenu na iTunesima nisi mogao slušati na Sony-evom Walkman-u. Mogao si jedino na iPodu.

Znam da se s glazbom situacija promijenila i da sada postoje DRM-free verzije na iTunesu, za ostalo - e-knjige, filmovi, serije neznam

Oprosti mislio sam obrnuto. Slažem se da to ograničava korištenje nečega što si platio, ali ne trebaš zato kupovati od Apple. Kupi od drugih pa prebaci.

Ja nemam namjeru kupovati u oblacima tako da se na mene to ne odnosi. 

14 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
QuadroZG kaže...

za sve postoji nacin, al korisnike, veliku vecinu zapravo ne zanima. Ja kupujem jedino aplikacije, tu je sasvim svejedno na kojoj si platformi, ako je komercijalna.
15 godina
jpelko2 kaže...

Pa kaj nemaju na to pravo?Sam si je samsung kriv.Kak bi se ti kao inovator koji je nešto izumio osječao da ti netko krade nešto i stalno te kopira i ti ga sudiš i dobiš a ovaj se toga ne pridržava i samo opet zarađuje na tvojoj ideji?

Pa prosvjetli nas, zbog koje je to inovativne ideje, ukradene od strane Samsunga, zabranjena prodaja ovog proizvoda u Njemačkoj?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
protjeran
QuadroZG kaže...
dodo_zna kaže...

Apple svojim tipično američkim potezima provocira mržnju kod svih iole normalnih osoba.

Nije mi jasno kakve ti imaš koristi mrziti ili voljeti Apple ili Samsung. 

To je borba za tržišt-konkurencija, a ona obično vodi do napretka. 

Sumnjam da si upoznat sa suđenjem, kao što nisam ni ja, ali ipak vjerujem da je postojao dobar razlog da se zabrani prodaja, a vjerujem da je prirodno da svatko zaštiti svoje intelektualno vlasništvo, vrijeme i novac.

A što bi bilo da si zaposlenik Samsunga (kojih fala bogu ima cijelo more) i da dobiješ otkaz jer se neki prdonja našo tužit tebe jer ne voli vidjet kockaste uređaje osim ak nisu njegovi. Nisam siguran da bi onda imao isto mišljenje. Osim toga, po komentarima vidiš da će biti manje kupnje Appleovih proizvoda. Ja sam se malo krivo izrazio - ne mržnja nego LJUTNJA.

Dodo Bui
15 godina
protjeran
Apple uništava IFA-u
Samo mi ovo recite gdje je bio Samsung Tablet prije iPada! Budite iskreni da nije bilo Apple svi bi mi koristili ruzne i ne funkcionalne tablete i telefone! Zar je toliko tesko priznati!
Informatičari svoju ljubav napokon pretvaraju u novce.
Moj PC  
1 8 hvala 0
17 godina
telesoft kaže...
Samo mi ovo recite gdje je bio Samsung Tablet prije iPada! Budite iskreni da nije bilo Apple svi bi mi koristili ruzne i ne funkcionalne tablete i telefone! Zar je toliko tesko priznati!

A gdje bi bio apple bez Star Treka?

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:52 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

u tekstu nije navedeno ovaj dio koji mi se čini dosta bitan za čitavu raspravu:

it was labeled with a “Not for sale in Germany” sticker, which was a reference to Apple’s injunction. 

znači samsung je nakeljio naljepnicu, da nije za prodaju u njemačkoj, i apple je opet inzistirao da se ukloni..

how low can u go..

OT: čudi me kako nije bila vijest o "izgubljenom" IP5 {#} nema števe, nema senzacionalnih ideja {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Nevjerojatno je kako ljudi ne shvaćaju da ima ozbiljnih država u kojima postoji pravna država i pravni sustav koji se poštiva. U ovom slučaju to je očito odluka suda koja ima ili nema određeno uporište što će opet biti određeno na - sudu. Sud radi po zakonima, a u ovom slučaju su Nijemci ti koji očito žele i imaju takve zakone. Na sudu je da utvrdi je li ili nije Samsung kriv, i to je to. 

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

ako se ne varam sud je zabranio prodaju, a ne i izlaganje, posjedovanje, pokazivanje i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Apple uništava IFA-u

ne znam zakaj se sekirate tolko. kod nas se može kupiti i galaxy tab i ipad2. ko hoće nek bira. a to kaj se oni u njemačkoj igraju prljavih igrica, koga briga. mada moram priznat da je apple malo paranoičan kad god samsung predstavi neki proizvod

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nine kaže...

ako se ne varam sud je zabranio prodaju, a ne i izlaganje, posjedovanje, pokazivanje i sl.

Pa nije ovo sam Apple zabranio, očito da je sud to učinio...Svi se moramo naučiti poštivanju pravne države i institucija.

16 godina
zuper kaže...

ne znam zakaj se sekirate tolko. kod nas se može kupiti i galaxy tab i ipad2. ko hoće nek bira. a to kaj se oni u njemačkoj igraju prljavih igrica, koga briga. mada moram priznat da je apple malo paranoičan kad god samsung predstavi neki proizvod

Sekiramo se zato kaj je Apple tim potezom zabranio Samsungovo izlaganje uređaja na IFA-i.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
DamageHigh kaže...
zuper kaže...

Sekiramo se zato kaj je Apple tim potezom zabranio Samsungovo izlaganje uređaja na IFA-i.

pa samsung ga je predstavio i neko vrijeme je bio izložen, ima dosta videa o njemu. apple je tim potezom marketinški pomogao samsungu

16 godina
zuper kaže...
DamageHigh kaže...
zuper kaže...

pa samsung ga je predstavio i neko vrijeme je bio izložen, ima dosta videa o njemu. apple je tim potezom marketinški pomogao samsungu

Kako su samo dobri...-.-

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
Bahatost, i to velika: www.mob.hr/apple-isposlovao-zabranu-novog-tab-a-7-7-usred-ifa-e/
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
15 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Bahatost, i to velika: www.mob.hr/apple-isposlovao-zabranu-novog-tab-a-7-7-usred-ifa-e/

posebno mi se sviđa ovaj dio {#}

Apple svakako odaje nervozu prisutnu nakon odlaska spiritus movens-a, ali i početka kraja dominacije iPad-a na tržištu tableta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 22:49 (nine).
15 godina
Priznali vi ili ne, to sto radi Samsung u zadnjih godinu dana, od izlaska Galaxyja jedinice pa do danas, to je prefenomenalno.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
strasni ste, doista ste strasni. "konkurencija" tek nakon dvije revizije iPada ima posten odgovor i sad vi tu "pametni" govorite o konacnom svrgavanju iPada. Pa vec je bilo i vrijeme da se nade nest sto ce konkurirati iPadu. no opet sa druge strane apple ce pocetkom sljedece godine izbacid iPad3 i opet sve ispocetka.

zar doista nemate pametnijeg posla od iskaljivanja svojih frustracija appleom u svakoj hebenoj temi o appleu?
i kakva besplatna reklama za samsung? IT portale prate samo informaticki nastrojeni korisnici, a takvi su debela manjina i 90% takvih je ionako opsjednuta sa mrznjom prema appleu. tako da od takvih apple ionako nema koristi niti ce imat koristi.
koliko je apple popularan govori cinjenica da svi znadu za iPhone4 i iPad2, a malo tko zna Sto je Samsung Galaxsy II ili Galaxy Tab. stovise ovog drugog redovito zamjene sa iPadom.

I'll be back
Moj PC  
6 6 hvala 0
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Slažem se
Samsung sada ima onaj uzlet koji je imao Apple prije par godina. Neki će možda reći da još nisu u rangu Appla, al za godinu dvije, Apple neće biti usamljen i neprikosnoven na vrhu kao do sada...
(To je bar moja procjena)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
inžinjer kaže...

Pa nije ovo sam Apple zabranio, očito da je sud to učinio...Svi se moramo naučiti poštivanju pravne države i institucija.

Koliko se ja sjećam, u tom sudskom postupku je bilo riječi o Galaxy tabu s dijagonalom 10". Ispravi me.

Ovakve kvazi izjave možeš lagano nabiti u osjetljivo mjesto, jer se dam kladiti da imaš pun hard ilegalnih filmova, glazbe i ostalog sadržaja.

I bez obzira na izlobiranu zabranu prodaje taba, nije mi jasno koliki idiot moraš biti da ideš zabraniti prodaju određenog proizvoda jer ima prednju stranu koja je četverokutnog oblika i čisti crni rub.

Nećeš ti patenta...

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
14 godina
neaktivan
microman kaže...
strasni ste, doista ste strasni. "konkurencija" tek nakon dvije revizije iPada ima posten odgovor i sad vi tu "pametni" govorite o konacnom svrgavanju iPada. Pa vec je bilo i vrijeme da se nade nest sto ce konkurirati iPadu. no opet sa druge strane apple ce pocetkom sljedece godine izbacid iPad3 i opet sve ispocetka.

zar doista nemate pametnijeg posla od iskaljivanja svojih frustracija appleom u svakoj hebenoj temi o appleu?
i kakva besplatna reklama za samsung? IT portale prate samo informaticki nastrojeni korisnici, a takvi su debela manjina i 90% takvih je ionako opsjednuta sa mrznjom prema appleu. tako da od takvih apple ionako nema koristi niti ce imat koristi.
koliko je apple popularan govori cinjenica da svi znadu za iPhone4 i iPad2, a malo tko zna Sto je Samsung Galaxsy II ili Galaxy Tab. stovise ovog drugog redovito zamjene sa iPadom.

Baš to, realno, još nitko nije kalibar Appla

No, približavanje drugih kompanija Applu (Samsung, HTC) je sve izraženije. Istina, u startu kasne, i to puno (prvi iPhone nije uopće imao konkurenciju)
No, svakom generacijom konkurencija je sve veća, i puhanje za vratom sve jače. Trenutno, njihovo najveće i najjače oružje je marketinga, i to će konkurenciji biti puno teže prestići od neke hardwareske superiornosti

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 23:31 (ScorpiusCRO).
17 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

Koliko vidim uz Apple hejtere postoji i druga skupina a to su oni koji Jabuku smatraju božanstvom.

Sve ostale tvrtke kad se imalo približe Appleu ubrzo nalete na zid u obliku tužbi za raznorazne patente. Dok god je to tako teško da će prismrdit Jabuci.

World Championships: 7, GP started: 2, Po81, GP wins: 91dium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,483

7 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice