Apple uništava IFA-u

poruka: 241
|
čitano: 35.175
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple uništava IFA-u".
16 godina
neaktivan
Re: Apple uništava IFA-u
qube kaže...

480x800, al nebitno.. To je 217 ppi. Da je gustoća mogla biti veća, mogla je, i volio bi da je bar 300 ppi. Al nemoš reć da je jad i bjeda kad nije. Gustoća je dobra i samo to.

Možda imaš problema sa vidom ako ne vidiš pročitati ili pak imaš neki ekstremni vid da vidiš pročitat tipa font size 2.

Najsitniji tekst koji mogu okom pročitati je vidljiv na SGSII. Kad god otvorim stranicu (bilo koju), vidim sve pročitat bez zumiranja, ali normalno da blago zumiram jer volim čitati veća slova..

Ja sam se malo krivo izrazio, al to je nebitno. Bitno je da ja vidim pixsele na ekranu(što ipak čovjek sa problematičnim vidom nemože vidit). Sensation koliko god o njem pljuvali ima bolju gustocu pixsela i kad Na SGSII i Sensationu otvoriš stranicu sa puno teksta točno vidiš koliko bolje ispada na Sensationu. Nadalje svaka čast Crnoj i Bijeloj boji na Super+AMOLED-u, al neke boje poput Crvene su doista pre kričave i djeluju neprirodno. Sa druge strane iPhone ima premali zaslon, al zato kod njega nema šanse da vidiš pixsel golim okom i hvala dragom Bogu vidi se razlika. Također ima odličan prikaz boja, kut gledanja je također na razini(što nije novost za IPS matricu). Dakle iPhoneovom zaslonu je jedin a zamjerka njegova veličina. Kakvih 3,7 ili 4"(Retina) bi bio pun pogodak.

I'll be back
16 godina
odjavljen
microman kaže...
Uzalud Super-Duper+ AMOLED ekran kad mu je gustoča pixela jad i bjeda
microman kaže...
e pa nadite mi tekst, di sam ja nazvao sve uredaje(osim iPhonea) glupima.

Ma ne, nazvao si gustoću p. jadom i bijedom na SGS-u i sličnima, a sličnu gustoću imaju gotovo svi mobiteli, osim iPhonea 4 koji ima izrazito visoku rezoluciju na svom LCD-u.

Nisam ja pristran, dapače, jako mi se sviđa iPhone 4 baš zbog fantastične čitljivosti teksta i nakon njega nije lako čitati s drugog uređaja. Ja samo kažem da je LCD kao tehnologija jednostavno inferiorna OLED-u, odnosno AMOLED-u, pogotovo sada kad je AMOLED izgubio jednu od većih mana, čitljivost na suncu.

Koliko znam, Apple je htio AMOLED, ali Samsung ih ne može proizvesti dovoljno (jedini proizvodi AMOLED ekrane). Zamisli da Samsung implementira 326px/inch rezoluciju u svoj AMOLED? Koji bi ti onda ekran bio draži? {#}

14 godina
protjeran

Apple je htio AMOLED, ali ih u ono vrijeme Samsung nije mogao dovoljno proizvesti, pa bi njemu bilo manjka.. Danas kada može, shvatili su da im je to jedna od najvećih prednosti njihovih uređaja pa ga ne žele prodavat nikome ;)

16 godina
odjavljen
qube kaže...

Apple je htio AMOLED, ali ih u ono vrijeme Samsung nije mogao dovoljno proizvesti, pa bi njemu bilo manjka.. Danas kada može, shvatili su da im je to jedna od najvećih prednosti njihovih uređaja pa ga ne žele prodavat nikome ;)

Da? Samsung je odbio prodaju?

14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

amoled i dalje ima dosta nedostataka. ipak najveći za apple je to što ih samsung sam ne može ni približno opskrbiti. Uz to potrošnja struje je i dalje navodno veća na amoledu usprkos tome što tehnologija na papiru izgleda štedljivija. 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Tonči kaže...
qube kaže...

Da, evo sad sam probao nać članak al neide mi za rukom..

Apple ih nije više tražio, ali je samsung izjavio kao da nisu na prodaju...

14 godina
protjeran
grzzi kaže...

amoled i dalje ima dosta nedostataka. ipak najveći za apple je to što ih samsung sam ne može ni približno opskrbiti. Uz to potrošnja struje je i dalje navodno veća na amoledu usprkos tome što tehnologija na papiru izgleda štedljivija. 

To ti više ne vrijedi da izjava. Da ne pričam da AMOLED na crnom ekranu troši 0 struje ;)

14 godina
neaktivan
qube kaže...
Tonči kaže...
qube kaže...

ne može samsung dignuti proizvodnju na 150 miljuna komada koliko appleu treba. ni u snu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 13:41 (grzzi).
14 godina
neaktivan
qube kaže...
grzzi kaže...

To ti više ne vrijedi da izjava. Da ne pričam da AMOLED na crnom ekranu troši 0 struje ;)

neznam, nedavno sam negdje real life testove gledao di u najboljem slučau troše podjednako ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 13:41 (grzzi).
16 godina
odjavljen
Apple uništava IFA-u
  • AMOLED nema "nerealne boje", nego znatno širi gamut od Appleove Retine. Širi gamut znači više nijansi boja i ono što Retina vidi u jednoj, AMOLED vidi u drugoj boji. Upravo je kvaliteta svakog monitora mjerena u širini gamuta koju pokriva, što znači da AMOLED s bojama zapravo jest bolji od Retine, međutim, problem je u produkciji sadržaja i definiciji boja tog sadržaja koji na ekranu gledamo.
  • Kontrast OLED ekrana je "beskonačan", što znači da ni tu LCD nema šanse. Oštrina prikaza je također osjetno bolja na AMOLED-u iz čisto tehničkih razloga, što nema veze s oštrinom teksta koju ti vidiš na Retini kao bolju zbog visoke rezolucije.
  • Pretople boje su ono što neke smeta, jer S. AMOLED+ "lupa" skoro 10 Kelvina, a standardna referenca je 6500.
  • Moderni S. AMOLED + nije ništa lošiji na svjetlu od Retine.
  • Potrošnja je zanimljiva stvar. Iako S. AMOLED+ na crnu ne troši ništa, na svijetle boje (pogotovo na bijelu) troši dosta. AMOLED troši više što je boja svjetlija. S. AMOLED+ je navodno smanjio potrošnju u odnosu na prethodnika za 20%. Navodno.
  • Retina ima veću rezoluciju, ali to je u praksi jedina prednost panela. O vidljivosti razlike u rezoluciji se može pričati, kao i o vidljivosti piksela kod konkurencije. Na normalnoj udaljenosti od očiju (20-30 cm) ja na Omniji ne vidim nikakve piksele niti imam problema s čitanjem teksta, iako vidim (proizvoljna procjena) da iPhone 4 bolje prikazuje jako sitan tekst, što ga čini apsolutno superiornim u situacijama kada tekst ne možete povećati na standard za čitanje ili gledate video s tekstom (npr. edukativni materijali) - tada je iPhone 4 "prezakon".
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 16:14 (Tonči).
Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

nemos vjerovat da toliko poznatih marki kao samsung,lg,htc,se, svi se bore i zele konkurirat appleu sa mobitelom ali ne ide im nikako. jednostavno iphone je jedinstven, samo je veliki pokazatelj sto ne trebu 1000 modela izbacit godišnje kao htc i ostali nego samo jedan koji je pravi. svaka im cast, skidam kapu! a vi koji dajete samo blesave komentare vama je IQ u minusu :D

2 9 hvala 0
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
Tonci sve to stoji. Upravo ta produkcija sadrzaja koja se radi na ne amoled ekranima je problem pa sve najcesce izgleda nabrijano i neprirodno.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
grzzi kaže...
qube kaže...
Tonči kaže...
qube kaže...

ne može samsung dignuti proizvodnju na 150 miljuna komada koliko appleu treba. ni u snu.

Dobro sad, vjerojatno si zaposlen u Samsungu pa znaš njihove proizvodne kapacitete i mogućnosti. Ja ne znam pa neću tako nešto tvrditi. Prenesem što negdje pročitam i to je sve ;)

A što se tiče nabrijanog i neprirodnog, po meni jednako više iPhonova kamera zasiti boje kao što to Samsungov ekran napravi u odnosu na realnost..

Iako neprirodno bojom zasićene slike na iPhonu meni izgledaju odlično, nisu realne, baš kao i SAMOLED+ što mi izgleda odlično, jednako toliko nije realan..

17 godina
Apple uništava IFA-u
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O lažiranju/tweakanju dokaza ništa... Toliko o EU sudovima...

Iako su se ionako srozali baveći se tim "patentim ratovima" (patetičkim)...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
qube kaže...
grzzi kaže...
qube kaže...
Tonči kaže...
qube kaže...

Dobro sad, vjerojatno si zaposlen u Samsungu pa znaš njihove proizvodne kapacitete i mogućnosti. Ja ne znam pa neću tako nešto tvrditi. Prenesem što negdje pročitam i to je sve ;)

A što se tiče nabrijanog i neprirodnog, po meni jednako više iPhonova kamera zasiti boje kao što to Samsungov ekran napravi u odnosu na realnost..

Iako neprirodno bojom zasićene slike na iPhonu meni izgledaju odlično, nisu realne, baš kao i SAMOLED+ što mi izgleda odlično, jednako toliko nije realan..

ma to ti je ko amen. apple se uvijek oslanja ma makar 2-3 proizvodaca jer nitko ne radi toliko istih komponenti u tako kratkom vremenu. Apple ce preci ma oled kad to bude zreo, siguran i prociscen proces i kad bude nudio opipljive razloge za prelazak ( manja potrosnja struje, real life privlacniji prikaz, dovoljna reza, cijena, yield etc ) Nemaju oni 10 modela pa da u svaki trpaju sto im ostane slobodno ...
16 godina
odjavljen
Apple uništava IFA-u

Nakon višesatnog testiranja očima dvoje inženjera, dvoje dizajnera i jednog laika, moram reći da je iPhone 4 LCD, poznatiji i kao Retina, definitivno pobjednik. Ogromna rezolucija subjektivno sve, od fotografija do teksta, čini oštrijim i osjetno ljepšim. Objektivno (testirano makro i običnim snimkama Mark II) je AMOLED bolji, ali svakako ima preširok gamut za klasične sadržaje i definitivn treba gustoću Retine.

U filmovima je AMOLED (Omnia 7, SGS 2) bolji, ali za sve ostalo, svi ispitani prednost daju iPhoneu 4.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
Tonci, jel ti to ozbiljno, ili je ovo sarkazam? Dok sam ja govorio isto, tada je AMOLED bio po svemu bolji, a sad najednom iPhoneov IPS(Retina) se moze nositi sa AMOLED-om. I da naravno da SGSII i Omnia7 fali gustoca pixsela.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
Ljudi usporedjujete amoled i retina a retina je interni naziv, retina nema veze s tehnologijom. Naziv retina je dao SJ. Iphone 4 ima lcd sa ips matricom koja je daleko naprednija. Prvo se malo informirajte prije nego sto komentirate na temelju znanja s bugovih clanaka, net.hr i ostalo.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki-os kaže...
Ljudi usporedjujete amoled i retina a retina je interni naziv, retina nema veze s tehnologijom. Naziv retina je dao SJ. Iphone 4 ima lcd sa ips matricom koja je daleko naprednija. Prvo se malo informirajte prije nego sto komentirate na temelju znanja s bugovih clanaka, net.hr i ostalo.

Retina označava takvu rezoluciju koja čini piksele nevidljive ljudskom oku s određene udaljenosti. Znači, označava gustoću piksela, a ne tehnologiju izrade ili išta slično.

još jedan marketinški izmet.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
protjeran
FlyBoy kaže...
miki-os kaže...

Retina označava takvu rezoluciju koja čini piksele nevidljive ljudskom oku s određene udaljenosti. Znači, označava gustoću piksela, a ne tehnologiju izrade ili išta slično.

još jedan marketinški izmet.

znaci svi ekrani su retine, jer na svima se ne vide pikseli...s odredene udaljenosti :P

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

znaci svi ekrani su retine, jer na svima se ne vide pikseli...s odredene udaljenosti :P

"Određena udaljenost" sam upotrijebio jer nisam znao kolika je testna udaljenost koja s euzima. mislim da je oko 12 incha, ali opet, ima više metoda i skala ispitivanja retine.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nakon višesatnog testiranja očima dvoje inženjera, dvoje dizajnera i jednog laika, moram reći da je iPhone 4 LCD, poznatiji i kao Retina, definitivno pobjednik. Ogromna rezolucija subjektivno sve, od fotografija do teksta, čini oštrijim i osjetno ljepšim. Objektivno (testirano makro i običnim snimkama Mark II) je AMOLED bolji, ali svakako ima preširok gamut za klasične sadržaje i definitivn treba gustoću Retine.

U filmovima je AMOLED (Omnia 7, SGS 2) bolji, ali za sve ostalo, svi ispitani prednost daju iPhoneu 4.

microman kaže...
Tonci, jel ti to ozbiljno, ili je ovo sarkazam? Dok sam ja govorio isto, tada je AMOLED bio po svemu bolji, a sad najednom iPhoneov IPS(Retina) se moze nositi sa AMOLED-om. I da naravno da SGSII i Omnia7 fali gustoca pixsela.

Procitaj malo bolje. Tonči kaže da je subjektivno - Retina. Objektivno - SAMOLED.

Oba zaslona imaju svojih prednosti, iPhoneov je ta gustoća, AMOLEDov su boje. AMOLEDu definitivno fali piksela tj. gustoće i to je neosporivo.

Također, na iPhoneu je lakše čitat tekst u npr. browseru...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u

"Retina" je nista drugo nego jeftini marketing...

You are already dead!
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
GW freak kaže...

Al ga lupetas.... A sta bi onda rekao za nazive na androidu sto je svakim updateom drugaciji naziv. Retina je apple tako nazvao. Bitna je ips matrica
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Brat mi ima SGS2 ja ip4, i obojca smo dosli do zakljucka da su filmovi bolje za gledati na iponeu. Mislim na bolje, naravno veci je ekran na sgs2 pa mu prednost ali sto se tice kvalitete slike i boja definitivno na iphoneu a stalno se prica zivlja voja na amoledu ovo ono
16 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
sefe pogledajte i vi malo bolje, vidit cete da subjektivno znaci korisnikovo oko, a objektivno su softwareski testovi.
dakle subjektivno je praksa, a objektivno je teorija.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
miki-os kaže...
GW freak kaže...

Al ga lupetas.... A sta bi onda rekao za nazive na androidu sto je svakim updateom drugaciji naziv. Retina je apple tako nazvao. Bitna je ips matrica

A nek prodavaju toplu vodu, sta im ja mogu...

You are already dead!
14 godina
neaktivan
Apple uništava IFA-u
kakve veze ima jel se zove tehnologija ili skup specifikacija retina ili isp ili kakogod?? Svi znamo o cemu se prica. Marketing? A sto je Samoled super turbo?? Taj naziv mu je mama dala? to nije marketing. Cega se vi hvatate. @tonci ... i nas par smo isto zakljucili. oled obecava i bespredmetno je tvrditi da kao tehnologija nije napredniji i sa vise prednosti. Lcd je ipak zrelija tehnologija i u praksi i dalje drzi svoje. Zivo me zanima lcd od petice. ako je veci efekt "retine" ce se izgubitim ... imaju li nekog drugog asa u rukavu ?

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Apple uništava IFA-u

Moram pojasniti: dakle, Retina je Appleov naziv za LCD s jednom od IPS matrica. Retina je samo marketinški naziv za taj ekran koji je ugrađen u iPhone 4 i ima jako visoku rezoluciju, odnosno, jako mali dot pitch. Subjektivno, na malome iPhone 4 ekranu sve izgleda jako bistro i oštro zbog iznimno visoke rezolucije.

Tehnološki i kad se sve zumira na jako sitno, AMOLED pikseli su oštriji. Usporedbom starog AMOLED ekrana na Desireu i starog LCD-a na iPhoneu 3GS, jasno je koliko je AMOLED superioran. Zumiranjem piksela Desirea i iPhonea 3GS i 4 vidi se da je AMOLED oštriji i precizniji.

U praksi, Omnia i SGS2 imaju ogromnu površinu ekrana s malom rezolucijom, a iPhone 4 jako mali ekran s velikom rezolucijom. Da se nekim slučajem netko odluči na Retina rezoluciju (326ppi) s AMOLED ekranom, pomeo bi iPhone 4. Koliko znam, iPhone 5 će imati istu rezoluciju, a veći ekran, što znači da ovakvu bistrinu nećemo vidjeti u idućoj verziji.

Boje AMOLED-a jesu superiorne kao tehnologija, ali u praksi su dobre samo za filmove, fotke, igre i sl. jer ih je lijepo gledati, ali za web su fuj. Ovisi što radite na telefonu.

Moj PC  
2 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice