ajd...barem necu morati svakih 10min ici antenu riktati;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanimljivo...
Ali bilo bi red i da nam konačno daju DVB receivere...
Pa kupi ga.
Što je HAKOM ?
Bilo bi pošteno da to u članku piše.
S druge strane, to su poznati planovi, ali kasne u izvedbi.
Mene samo nzanima kad se prelazi u potpunosti na HD kvalitetu.
Sam digitalni prijem mi je manje bitan ako su programi u niskoj razlučivosti i ne podržavaju widescreen..
Sam digitalni prijem mi je manje bitan ako su programi u niskoj razlučivosti i ne podržavaju widescreen..
Samo još jedan način da B-net i ostali derači kože smisle načina kako da kroz svoje DVB prijemnike,routere i sl.,opljačkaju građane.
Npr. ja imam kabelsku,primam signal analogno,snimam na DVD recorder lagano....i sad da pređem na digitalno gubim sadašnje privilegije oko snimanja,gubim mogućnost gledanja više TV,gubim mogućnost snimanja i istovremenog gledanja,te sve to još dodatno platim jer sam prisiljen uzeti i dodatni paket programa koji je skuplji za 30 kuna mjesečno.
Volim nove tehnologije,ali ne kroz pljačku na hrvatski način....
Kakve veze kabelska s ovime?
briga me kaka je glavno da ima slike i zvuka ali vidin ka gledaj jel digitalna ili nie, mislin sve je to isti djava i kladin se da se pita vecinu gradjana da bi rekli kako i cisto zaboli neka stvar za digitalni signal, ali nesta se mora minjat jer se tako lova zaradjuje pa eto opet izmisljaju, ca neku babu brige jel njojzi sliku donosu kvadrati ili valovi
Na HD se ne prelazi. Svi postojeći programi (HTV 1 i 2, Nova , RTL) nastavljaju u standardnoj rezoluciji, samo će vjerojatno promijeniti omjer u 16:9. Kvaliteta je zapravo lošija od analognog emitiranja jer koriste preveliku kompresiju, pa se kod pokerta slika 'kockasti', a i gubitak detalja je primjetan, no većini je dovoljno reći da je signal digitalan, pa da misle kako je automatski i bolji.
HD programi će se dodatno uvoditi (sportski, filmski), ali će se vjerojatno plaćati.
Dakle, digitalija, onako kako nam je pripremaju neće donijeti baš puno koristi (osim gledanja filmova u 16:9)
Dakle, digitalija, onako kako nam je pripremaju neće donijeti baš puno koristi (osim gledanja filmova u 16:9)
Sve to štima što će oni uvesti digitalno ali što je sa onim penzičima kako će si oni moci to financirati ,ne samo oni nego i mi obični ljudi koji krpamo kraj sa krajem ali dobro valjda će se do tada nešto promjeniti.