ADM, reklamacija!

poruka: 92
|
čitano: 35.141
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
ADM, reklamacija!

Znaci, kupim nesto u velikoj britaniji...krepa mi...saljem njima o njihovom trosku (cc 200-300kn) oni to plačaju, i salju nazad meni opet...

i doslovce su za taj dio sto su mi prodali, 50e u minusu :D

dosta da imaju jednu reklamaciju dnevno, i tako prodju, mogu komotno zatvoriti trgovinu :D jer i ovako vecina trgovina radi sa minimalnom maržom...

Mislim da ce dolaskom u eu biti jos vece poskupljenje, ukidanje besplatne dostave na određene iznose itd itd

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 10:57 (FakeDeath).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADM, reklamacija!

Na ploči je AMD Phenom II 955 i SCYTHE KATANA 3 SCKTN-3000. 
Ploča neradi.
Nedaje sliku niti ikakve znakove zivota.
Ventilatori vrte. Nema beepova, čak i kad nema graficke i RAM-a, beepova jednostavno nema.
Signalni zvucnik je dokazano ispravan.
Isproban i reset CMOS-a. 

Jos jedna stvar, chipset se gotovo uopce ne grije. Fazna regulacija se grije malo vise od ostalog. 

Napajanje je xilence 580W R3. Isprobao sam i sa svojim CPU-om, te svojim RAM-om (pod moj PC), pa čak i svojim napajanjem. 

-------------

Sto se placanja postarine tice, ja placam slanje, tako mi je receno na mail jucer. Trosak povratka proizvoda oni snose. 
Probat cu preko poste, nadam se da ce ici za 20kn kako je i kolega na prethodnoj stranici rekao, toliko cu imat (valjda).

Zasad me onda samo brine dali cu dobit isto sranje od ploce ili cu dobiti u zamjenu neku od Asus-a (napomenut cu im). Vec sam bacio oko na jednu. {#}

Nemogu da prezalim sto sam uzeo ASRock (ASSRock). NIKAD više. Asus 4ever. Nikad me nije iznevjerio.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 18:36 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ADM, reklamacija!

ide za 20kn, do 20kg paketi se tako mogu slati, a do 2kg ti je 18kn, od 2-5 20kn

znaci bez ikakvih điđamiđa, samo striktno paket vrijednosti 100kn, ne 101, ne lomljivo...

overseasom bi te to izaslo min 45kn...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 18:42 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ADM, reklamacija!

Danas stigao paket is ADM-a. Vratili mi drugu AsRock 970 PRO3 maticnu plocu, samo sto je sad R2.0
Ploca radi bez problema, ali....
.... morao sam platiti povratnu postarinu od 27kn {#}{#}{#}{#}
.... nisu mi dali plocu dugog proizvodjaca, tip je rekao da ce pitati, ali mi je druga ploca vracena bez ikakvog komentara od njegove strane {#}{#}
.... nisu mi vratili racun, nadam se da negdje na drugom kompu imam scann {#}{#}{#}

Koliko sam zadovoljan: 5/10 ponajvise zbog placanja postarine u slucaju slanja/primanja. 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
Re: ADM, reklamacija!
xZero kaže...

Danas stigao paket is ADM-a. Vratili mi drugu AsRock 970 PRO3 maticnu plocu, samo sto je sad R2.0
.... nisu mi dali plocu dugog proizvodjaca, tip je rekao da ce pitati, ali mi je druga ploca vracena bez ikakvog komentara od njegove strane {#}{#}
.... nisu mi vratili racun, nadam se da negdje na drugom kompu imam scann {#}{#}{#}

Koliko sam zadovoljan: 5/10 ponajvise zbog placanja postarine u slucaju slanja/primanja.

- onaj tko ti je slao maticnu morao je snositi troskove slanja ( ti si snosio dok si njima slao , oni snose dok tebi salju - kaj se tice reklamacija )

- ako su imali drugu istu takvu , onda je normalno da ces takvu istu i dobiti ( da vise nisu imali tu AsRock , onda mozes dobit plocu drugog proizvođaca )

- zasto im nisi poslao kopiju racuna ? ( original uvijek cuvas za sebe , a saljes kopije )

Music As A Weapon !!
13 godina
Ovo je već ko-zna koji put da smo ja i kolega(xZero) reklamirali nešto kod ADM-a, tj u ADM-u, uvijek smo bili nezadovoljni jer su, khm, khm, gamad, s razlogom je LINKS SKUP, s njima se nikad nema problema! Čak i kad su u pravu uvijek stave potrošača na prvom mjestu, tako da nemaju opravdanja što su mu poslali istu asrock, ja sam isto imao 970 extreme 3, reklamirao, i dobio sam na moj zahtjev 990xa-ud3. Tako da ADM je totalna greška ako se nešto nižeg segmenta što crkava kupuje.
15 godina
neaktivan

Ja imam totalno drugacije iskustvo sa ADM, i stvarno su mi ljudi izasli u susret i cak mi dali zamjenu za dio koji sam dobio sa reklamacije i u medjuvremenu mi grom spali taj novi dio nakon tjedan dana,  i tu plocu mi zamijene bez ikakvih problema..

15 godina
ramzocro-HCR kaže...
 s razlogom je LINKS SKUP, s njima se nikad nema problema! Čak i kad su u pravu uvijek stave potrošača na prvom mjestu,

{#}{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
FakeDeath kaže...

Znaci, kupim nesto u velikoj britaniji...krepa mi...saljem njima o njihovom trosku (cc 200-300kn) oni to plačaju, i salju nazad meni opet...

i doslovce su za taj dio sto su mi prodali, 50e u minusu :D

dosta da imaju jednu reklamaciju dnevno, i tako prodju, mogu komotno zatvoriti trgovinu :D jer i ovako vecina trgovina radi sa minimalnom maržom...

Mislim da ce dolaskom u eu biti jos vece poskupljenje, ukidanje besplatne dostave na određene iznose itd itd

Vani placaju sve .

Ja imam iskustvo s Zavvi koji je iz UK .

Dobil neispravan proizvod , poslal natrag i na email poslal scan racuna od postarine .

Uplatili mi povrat novaca za postarinu koju sam platil i dobil natrag ispravan proizvod i vaucher za 10% kao ispriku za gnjavazu :D

Kak bi se reklo vani je kompletno druga liga nego kod nas :(

16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
xZero kaže...

- onaj tko ti je slao maticnu morao je snositi troskove slanja ( ti si snosio dok si njima slao , oni snose dok tebi salju - kaj se tice reklamacija )

- ako su imali drugu istu takvu , onda je normalno da ces takvu istu i dobiti ( da vise nisu imali tu AsRock , onda mozes dobit plocu drugog proizvođaca )

- zasto im nisi poslao kopiju racuna ? ( original uvijek cuvas za sebe , a saljes kopije )

- Ja samo znam da mi je tip iz Overseasa trazio 27kn za troskove slanja..... Ja sam se cudio i razmisljao i da odbijem ali sam ipak platio i uzeo jer me bilo strah sto ce biti s plocom....
   - Odgovor: Troškove poštarine za sve reklamacije starije od 7 dana uvijek snosi korisnik. 

- Tip iz ADM Servisa mi je na mailu rekao da ce pitati i javiti mi, sto nije ucinio
   - Odgovorio mi je na email da je pitao al da nije odobreno.

- Nisam znao, nemam bas iskustva s reklamacijama "na daljinu", mislim da sam mozda skenirao.... Bar se nadam.
  - Odgovorio mi je na mail tip iz servisa da račun zadrže u prilogu, ali da mogu ubuduće koristiti potvrdu iz servisa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 11:22 (xZero).
15 godina
xZero kaže...

- Odgovor: Troškove poštarine za sve reklamacije starije od 7 dana uvijek snosi korisnik.

Prvi put cujem za tu "glupost" ! Do sad nisam nista reklamirao u ADM-u , no u ostalim shopovima uvijek su oni placali postarinu do mene u slucaju povratka komponente sa reklamacije / servisa !

Gle , mislim neces propast za tih 27kn , al jednostavno nije fer od njihove strane , sta ces !Neodlučan

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
ADM, reklamacija!

I ja sam slao ADM-u grafu na garu, platio sam dostavu i tamo i natrag. HP express 40+ kn x2. Barem znam da je osigurano, ali da nije fer od njih nije

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
ADM, reklamacija!

Prema ZOO, sve troškove dostave i vraćanja robe snosi trgovac za vrijeme cijelog jamstvenog roka.

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ADM, reklamacija!

Nazalost izgleda da se ADM ne pridrzava zakona.... 

Necu propast za tih 27kn, ali sam ljut. Nije posteno s njihove strane.....

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ADM ima na sve proizvode 5% zarade neto, dakle bruto cca 3.8%.

Ako si platio ploču 500kn, a njihova zarada iz toga je 3.8%, onda su oni zaradili točno 19kn.

Ne vidim razlog zašto bi oni za 19kn dva puta plaćali dostavu.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
13 godina
ADM, reklamacija!

Mozda zato što zakon tako kaze? EU zakon kaze da moraju platiti i od kupca i do kupca...

Za mene je pošteno da plačaju barem nazad do kupca....

Inače malo je glupo da trgovina koja to prodaje snosi troškove, jer ipak donekle nije ona kriva što je to krepalo, vec je kriv uvoznik iliti proizvodjac

Za mene bi bilo pošteno da trgovina plača sve troškove, a dobavljači trgovini to vracaju kako oni ne bi pušili, a onda dobavljači ganjaju proizvodjace jer su ipak proizvodjaci krivi što to ne valja...

Kako god, kupac ne moze nikako biti kriv, niti itko ima pravo njemu sve to naplatiti. Ok prema trgovini, ali nazad ne dolazi u obzir.

Par puta sam imao takve slucajeve, ne sa adm-om (oni su bili super do prosle godine, i sada su počeli nešto kemijati) i ja takve pakete nisam primao :=) ljepo su ga dobili nazad i morali ponovno poslati na svoj trošak ;=)

Biseri 2013: -Valentin17- Previše bisera da tu stane;
Moj PC  
7 0 hvala 1
16 godina
Old Iggy kaže...

Prema ZOO, sve troškove dostave i vraćanja robe snosi trgovac za vrijeme cijelog jamstvenog roka.

Jel to rekla/kazala ili može li direktno link na ZOO. Jer, svašta se priča.

S obzirom da su optužbe ozbiljne, trebalo bi sve izrečeno potkrijepiti relevantnim linkovima na službene dokumente.

13 godina
ADM, reklamacija!

da i mene to zanima, di točno to piše, jer ja nisam našao u našem zakonu tako vec samo da to mora vratiti kupcu

ZOO Čl. 427 St. 1

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 9:09 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FakeDeath kaže...

da i mene to zanima, di točno to piše, jer ja nisam našao u našem zakonu tako vec samo da to mora vratiti kupcu

ZOO Čl. 427 St. 1

Točno. Treba prenijeti stvar do mjesta gdje se popravlja i vratiti nazad.

13 godina
ADM, reklamacija!

al nigdje ne pise od mjesta di je kupac ili od sebe to servisa?

to mene zanima...a to ni drzavni ispektorat ne navodi, vec oni navode isto taj članak uz dodatno "trgovac je duzan vratiti kupcu u svojem trosku" nitko nigdje točno ne kaze "trgovac je duzan do sebe donesti to i od sebe do servisa i od servisa do kupca" a to je ono sto je tu bitno...i sto mene zanima :/

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
FakeDeath kaže...

to mene zanima...a to ni drzavni ispektorat ne navodi, vec oni navode isto taj članak uz dodatno "trgovac je duzan vratiti kupcu u svojem trosku" nitko nigdje točno ne kaze "trgovac je duzan do sebe donesti to i od sebe do servisa i od servisa do kupca" a to je ono sto je tu bitno...i sto mene zanima :/

Zakon uopće ne navodi sve opcije, niti mu je to cilj. Svaki dio može proći nekoliko ruku dok ne dođe do kupca i istim putem nazad.

Lijepo kaže: prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je prenijeti stvar o svom trošku do mjesta gdje se popravlja. Stvar je kod tebe doma, ne u trgovini, hoćeš li iz Dubrovnika dolaziti u Zagreb s autom u jamstvu koji je u kvaru o svom ili o njihovom trošku?

Iz tog razloga su mnogi servisi i uveli dostavu opreme preko paketskih službi preko svog web sitea, jer im je jefitinije. Ja sam jednom naletio na minu gdje mi je korisnik poslao unutar RH paketskom dostavom, kako smo se dogovorili - ali DHL-om. {#}

Nismo imali druge nego platiti. {#}

16 godina
FakeDeath kaže...

Gdje to navodi državni inspektorat?

Ne kritiziram, nego i mene zanima. Ja nisam uspio nači niti jedno "pravo potrošaća" koje se spominje u ovoj temu. Osim da postoji garatni rok.

13 godina
ADM, reklamacija!

evo ti

http://imageshack.us/f/703/adminspektorat.jpg/

tu cak doslovce kazu u oba smijera trgovac to mora

I kako nisi uspio naci kada smo ti linkali sada? slabo si trazio :D

p.s. bude ADM vratio pare sada? :D :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 12:43 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FakeDeath kaže...

evo ti

http://imageshack.us/f/703/adminspektorat.jpg/

tu cak doslovce kazu u oba smijera trgovac to mora

I kako nisi uspio naci kada smo ti linkali sada? slabo si trazio :D

p.s. bude ADM vratio pare sada? :D :D

Ja sam shvatio da kupac donosi/šalje na adresu gdje je kupio proizvod o svome trošku, a sve ostalo je na trošak prodavatelja/proizvođača, pa i povrat robe kupcu.

Ok, previdio sam post. Sori

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 13:15 (hrastro).
13 godina
ADM, reklamacija!

da tako je praksa i tako je donekle pošteno...ali ovakve gluposti sto se sada dogadjaju u adm-u u zadnje vrijeme nisu nikako po zakonu i nije niti jednoj poštenoj trgovini praksa!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 13:17 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADM, reklamacija!

Poslao sam im sliku: http://imageshack.us/f/703/adminspektorat.jpg/ na email u privitku te naglasio svoje nezadovoljstvo. Da vidim baš što će sada izvaliti....

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 4:45 (xZero).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče reklamacije u ADM ne da imam dobra iskustva nego odlična...

A i ako nešto šalješ pošalji im o njihovom trošku.

Pozdrav.

13 godina
ADM, reklamacija!

Evo frend kupio nedavno HDD za komp u ADM, i jučer smo ga slagali. I gle čuda, hard disk neispravan, sada sam bio vrtio testove, i upošto sam već slao njima linkove s tynipic-a, jer sam tamo uploadao, da vide šta su nam poslali, sami su se ponudili da će platit poštarinu.

Evo linkovi:

http://oi44.tinypic.com/jakjes.jpg

http://oi43.tinypic.com/mhc5kj.jpg

http://oi44.tinypic.com/2cn6wjm.jpg

http://oi43.tinypic.com/xd6mqb.jpg

{#}

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain

1 2 hvala 0
13 godina
ADM, reklamacija!

jel hdd bio zapakiran/nov,ako da što je točno smisao tvojeg posta?

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 16:08 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
FakeDeath kaže...

jel hdd bio zapakiran/nov,ako da što je točno smisao tvojeg posta?

Nov, evo slika kako je bio zapakiran. Poslali frajeri neispravan hard...

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice