Zbog mozzile mi komp steka

poruka: 82
|
čitano: 18.760
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam Firefox Mozillu 7.0.1 verziju i moja kofiguracija kompa je :

Windows Xp Pro version 2002 service pack 3 (nisu origigi) i update-ani su po potrebi,

Procesor amd athlon 2.6 GHz

2 Gb Ram-a

ATI Radeon HD 3870

i hard disk od 160Gb

Moj problem je da kad god upalim mozillu  procesor mi pocne raditi na 100% ( u task manageru vidim da divlja ko lud na 100% zbog nje),

mozilla presporo otvara bilo koju stranicu, facebook mi otvara presporo, na youtubu jedva gledam ista,sto god googlam presporo sve otvara a to presporo mislim da treba do cak 2 minute cekati , dok mi windowsi kao windowsi rade odlicno sve dok ne otvorim mozzilu.

Taj problem mi se poceo javljati prije jedno 3 tjedna i googlao sam da nadem neki odgovor i pretrazio ovaj forum ali nikakvo rijesenje nisam nasao.

Firewall mi je iskljucen i u njemu mozzila i njezin onaj plugin container imaju dopustenje za rad.

Cak sam izbirsao mozillu i opet je instalirao ali problem nisam rijesio, jedino sto nisam probao instalirati neki drugi browser jer vec dugo imam mozzilu pa se na nju navikao.

Ljudi pomozite jer sam vise lud sa tom mozzilom, jer imam osjecaj kao da imam prehistorijski komp kad radim na internetu :(

http://www.bubafun.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 14:48 (black beast).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Promjeni proc jer je šrot,ili predi na operu

http://www.soundstream.com/

0 14 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zbog mozzile mi komp steka
soundstream kaže...

Netreba mjenjat ništa nego neka pređe na chrome brži je...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
17 godina
neaktivan

jeste komp mi je bezveze  ali je radio odlicno :(

neda mi se mjenjati brower pa bi radije rijesio ovaj moj problem ako je ikako moguce, jer sve je radilo super i bilo brzo ali sada mi browser uzasno spor :(

http://www.bubafun.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 14:54 (black beast).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
black beast kaže...

Prijeđi na chrome i sve će biti u redu

15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
soundstream kaže...

Ne treba nista mijenjati, niti procesor niti browser. Nije ovdje rijec o perfomansama firefoxa nego o nekakvom problemu sa profilom. Trebalo bi backupirati firefox profil pa onda izbrisati profil iz originalne lokacije pa vidjeti da li je problem rijesen.

@Autor teme, kako ti radi firefox kad ga pokrenes u safe modu?

Ovim programom mozes lako napraviti backup profila ako ne znas sâm.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 14:59 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

tog se nisam sjetio al sad cu provjeriti kako radi mozilla u safu modu pa javim.

edit poruka:

evo pokrenuo sam mozillu u safe modu, restartao sam mozzilu stime da sam iskljucio sve pluginove i resetirao mozzilu, i opet je isti problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 15:14 (black beast).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravi backup svega šta ti treba i ako ti treba u firefoxu (bookmarks, addons i sl.) s programom koji ti je naveo @rustweaver - reinstaliraj firefox u potpunosti pa vidi šta se onda događa (sve što si backupao poslije vratiš s mozbackup)

http://av-gurus.blogspot.com/

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

to sam vec bio napravio i to na nacin da sam exporto bookmarke vanka na desktop i deinstalirao mozillu i nakon toga resetirao komp te ponovo instalirao mozillu i vratio si bookmarke, sto je i dalje problem ostao :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da mene nitko ne slusa -.-

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

marko nemoj se ljutiti ali ja nebih na chrome jer naviko sam na mozzilu a i  igre koje pratim ne rade kako treba na crome-u.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kada uninstaliras Firefox, profil koliko znam ostaje (nisam nikada unistalirao firefox pa ne znam 100% :D)

Dakle ukloni profil. Firefox svoje postavke drzi u profilu a ne u registryu, nema nikakvog razloga zasto bi reinstalirao kompletan Firefox osim ako ti izvrsne datoteke nisu ostecene.

Kada uklonis profil (naravno napravi backup profila prije toga), pokreni Firefox i vidi dogada li se i dalje taj problem. Ako se dogada vrati profil natrag, i javi mi kada se tocno dogada problem (koja tocno verzija firefoxa, te dogada li se cim pokrenes browser ili tek kada otvoris odredene stranice). Ako ti je problem nestao kada si uklonio profil tada je sve jasno.

Kakve addonse koristis, da ti se nije nakacio nekakav nezeljeni toolbar/plugin? Cim kazes da ti se problem poceo dogadati prije cca 3 tjedna, znaci da se nesto dogodilo prije 3 tjedna (nesto se instaliralo/updatealo ili su ti se neke datoteke u profilu korumpirale). Ako svi ovi moji prethodni savjeti ne urode plodom, mozes probati i portable verziju firefoxa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 15:48 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

kako izbrisem ja taj profil??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://kb.mozillazine.org/Profile_folder

U Application Data folderu ce ti se nalaziti Mozilla podfolder, mozes ga ili izbrisati (ako si prije toga napravio backup) ili ga samo maknuti iz tog foldera u neki drugi folder (ako to napravis Firefox ce napraviti novi profil, a tebi ce ostati kopija starog tako da ga mozes vratiti ako budes trebao).

Dakle cilj ti je da Firefox ne pronade postojeci profil, nego da napravi novi, cisti profil, pa onda trebas vidjeti kako radi.

17 godina
neaktivan

oke sad cu to napraviti pa javim kako je ispalo :)

0 0 hvala 0
15 godina

kolega iznad je naveo da prijedjes na chrome... ja kao bivsi vlasnik mozile mogu rec da je chrome fenomen manje trosi brze se pali i brzi je sam po sebi{#}

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
black beast kaže...

oke sad cu to napraviti pa javim kako je ispalo :)

Mozes isprobati i ovo ako ti je gornji postupak nejasan:

http://kb.mozillazine.org/Creating_a_new_Firefox_profile_on_Windows

16 godina
neaktivan

Takođe bih ti preporučio i da isprobaš Firefox 8 na Beta kanalu. Možda je ovo jedan od retkih bagova koji su ispravljeni u narednim verzijama.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slazem se sa ovime sto je icecold napisao. Inace, ako ikoga zanima, ovdje je jedna od rasprava o tome problemu.

Iz rasprave koju sam linkao se moze vidjeti da su uzroci za problem sa visokim CPU opterecenjem zbog Firefoxa razliciti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 17:35 (rustweaver).
15 godina

I meni je Mozila skroz usporila posljednjih dana.Pokusavao sam sa svjezim instalacijama ali nista.Cak sam stavio novi windows i novu Mozilu i opet je usporeno. IE sad mi radi brze nego Mozila.

Evo sad sam instalirao crome,i sve radi brzo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 17:48 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
black beast kaže...

neda mi se mjenjati brower pa bi radije rijesio ovaj moj problem ako je ikako moguce, jer sve je radilo super i bilo brzo ali sada mi browser uzasno spor :(

komp ti nije bezveze nego je sasvim solidan, probaj izbrisati mozillu te instalirati chrome, malo očisty registry sa ccleaner-om pa ćeš vidjeti rezultate.

17 godina
neaktivan

evo kako je kolega rustweaver rekao izbrisao sam mozillu i sve sto ima veze snjom te i njezine profile i sve sto sam nasao u svezi nje, sad sam instalirao opet mozzilu i testirao ju sa radovima koje svakodnevno radim (facebook,youtube, i jos neke igre koje pratim online) i ZASAD je sve oke...procesor ne divlja i sve radi ko beba( inace ccleaner,defragmenter pro upotrebljavam svaka 2 dana), jos samo si uvezem bookmarke i to je to..tako da hvala svima na pomoci, ako sto jos zasteka u svezi toga javim se :)

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Marko :D kaže...
soundstream kaže...

Ne treba nista mijenjati, niti procesor niti browser. Nije ovdje rijec o perfomansama firefoxa nego o nekakvom problemu sa profilom. Trebalo bi backupirati firefox profil pa onda izbrisati profil iz originalne lokacije pa vidjeti da li je problem rijesen.

@Autor teme, kako ti radi firefox kad ga pokrenes u safe modu?

Ovim programom mozes lako napraviti backup profila ako ne znas sâm.

Ma naravno imam i ja jednojezgreni proc 2.6 pa znam o cem pricam

procesor je smece sta god da napravis skoci na 100% i mozes ti tu sad procat sta hoces al tak je

Nek promjeni proc pa ce vidjet,moze imat 16Gb rama kad je proc slab

http://www.soundstream.com/
17 godina
neaktivan

problem se opet pojavio, uzimam palicu namjestim je pred monitorom i  HOMERUN .. LOL

decki opet isti problem, haklam si online igrice i oci si poslusat stvar na youtubu kad ono brejk = procesor radi na 100% i sve steka.

-ccleaner sam bio upalio,defragmo disk i to oba, nezelim nikakv drugi browser nego ovaj od lisice jer mi neke igre ne rade u ostalima broswerima,tako da preklinjem za pomoc prije nego li puknem i bacim cijeli komp na dvoriste LOL :)

0 0 hvala 0
15 godina
black beast kaže...

problem se opet pojavio, uzimam palicu namjestim je pred monitorom i  HOMERUN .. LOL

decki opet isti problem, haklam si online igrice i oci si poslusat stvar na youtubu kad ono brejk = procesor radi na 100% i sve steka.

-ccleaner sam bio upalio,defragmo disk i to oba, nezelim nikakv drugi browser nego ovaj od lisice jer mi neke igre ne rade u ostalima broswerima,tako da preklinjem za pomoc prije nego li puknem i bacim cijeli komp na dvoriste LOL :)

covjece skini si google chrome i sve ce biti u redu... jizz...

2 m od mene je kanta stara 6 god i jos radi...

ima single core proc 2.66 ghz  512 mb rama i grafu od 256 mb

i pici chrome ko lud.

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 20:37 (Kewin).
17 godina
neaktivan

ma kewine znam sto oces reci i fala ti na tome ali meni pi...rija od igre koje igram online nezeli radit niti na jednom browseru osim f.. mozille :)

0 0 hvala 0
15 godina
black beast kaže...

ma kewine znam sto oces reci i fala ti na tome ali meni pi...rija od igre koje igram online nezeli radit niti na jednom browseru osim f.. mozille :)

hah onda srry mislim jesi probao chrome... :)

kompatibilan je sa svim online igrama.

17 godina
neaktivan

ma jesam sve sam probao ali ne radi :(

0 0 hvala 0
15 godina

bice da je do neke komponente. proc... ali nevjerujem mozila treba piciti bez obzira na single core.

meni je jedno vrijeme bilo to da bi mi non stop bacala dont send error po**izdio  sam i ceko novu verziju...

ugl jesi na zadnoj verziji mozile?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Ma naravno imam i ja jednojezgreni proc 2.6 pa znam o cem pricam

procesor je smece sta god da napravis skoci na 100% i mozes ti tu sad procat sta hoces al tak je

Nek promjeni proc pa ce vidjet,moze imat 16Gb rama kad je proc slab

Laptop Asus A6R

CeleronM 1.7Ghz

768MB RAM

128MB VRAM

Windows7 + Mozilla 7.0

nema nikakvog zastajanja i štekanja ili nečega što ti govoriš. Je da se otvara sporije nego na novom laptopu ili na desktopu, ali radi fluidno kad se upali, a kompjuter se ionako samo za internet upotrebljava... 

tako da nije upitno nesto je do Mozille.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice