+38680083096
https://www.paypal.com/si/cshelp/contact-us/call-us?entryPoint=contact-us
upravo odlučio ponovno provjeriti i za divno čudo sve radi ok. SMS kod stigao odmah sa 091 broja, nakon prijave dodao OTP i postavio ga za primary method. Nakon toga testirao prijavu s moba, fingerprint + OTP sve radi ok.
A1 mreža.
Našla sam ovaj forum preko Googla ("paypal ne mogu log in hrvatska"). Vidim da ljudi imaju problema od 16.08.
Ja sam probala platiti narudžbu u 1 dućanu 11.09. i nisu stizati SMS-ovi (T-mobile). 12.09. zovem Paypal Irska, kaže mi čovjek "Hrvatska ima problema s T-mobile mrežom, ne dolaze naši SMS-ovi, strpite se malo, naši tehničari rade na tome". Ja mu kažem da mi se to zna desiti ponekad s logiranjem na Yahoo email, da SMS ne dođe, ali onda imam opciju pošalji na Whatsapp i to uvijek dođe - pitam jel imate vi to - on kaže ne. Ok, ja kažem odblokirajte mi račun (jer sam se 3 put probala ulogirati pa se zablokirao), probat ću sutra opet. On kaže ok, čekajte 24 sata.
Slijedeći dan nakon 24 sata opet probam si slati SMS-ove (svakih 5 minuta), ne dolaze. Idem guglati. Nađem ovaj forum i da ljudi imaju taj problem od 16.08. Uhvati me panika. Šaljem email dućanu (japanski dućan) i objasnim situaciju, čovjek kaže "probajte platiti s debitnom ako ima 3D Secure". Idem na Zabu čitati, navodno sve njihove kartice to imaju. Probam platiti u 2 japanska dućana, ne ide. Probam drugi dan opet sve to (šaljem si SMS poruke za Paypal log in, pokušavam platiti u 2 dućana), ne ide. Probam treći dan sve to opet. Uspijem u 1 dućanu platiti tako da izaberem EUR a ne JPY, ali u drugom dućanu ne mogu nikako. Pročitam na njihovoj stranici da prihvaćaju samo Paypal i kreditne kartice (a ne debitne i prepaid). Šaljem opet email dućanu i updateam ih o situaciji.
Guglam koji mobilni operateri u Hrvatskoj imaju SIM kartice za kupiti na kiosku - kaže Google samo Bonbon i Telemach. Odem kupiti Telemach SIM karticu (2.65€ ?) i nađem doma stari mobitel koji je otključan za sve mreže, stavim u njega SIM i pošaljem si poruku s drugog mobitela, dođe, mislim "super". Zovem Paypal Irska 18.09. i opet objašnjavam situaciju drugom čovjeku i zamolim ga da mi isključi SMS verifikaciju, da se mogu ulogirat sa emailom i passwordom, pa da si stavim onda neku drugu 2fa zaštitu - čovjek neće. Kažem onda mi promijenite broj, kupila sam Telemach broj, ljudi na forumu kažu da na A1 i Telemach dolaze SMS-ovi. Kaže on ok, promijeni mi broj, čekajte 24h.
Čekam 24 sata. Pokušavam se logirati, sada me traži da resetiram svoj password (?). Ok, stisnem to, ne dolazi mi ništa na email, umjesto toga opet ono "We are having trouble making sure it's you". Kako, nisam 3 put fejlala log in?! Zovem opet Paypal Irska 19.09., javi se treća osoba (žena). Objašnjavam sve ispočetka i da ne mogu više proći niti korak sa emailom, a ne sa SMS-om. Ona meni "gospođo imamo problema s Hrvatskom, ne dolaze SMS poruke, naši tehničari rade na tome, strpite se". Ja ju pitam da provjeri novi broj koji sam dan prije dala čovjeku, ona provjeri, kaže "broj je ok upisan, ali imamo problema s Hrvatskom... (opet ponavlja istu rečenicu)". Ja njoj "čujte, ne mogu proći niti email verifikaciju sada, nisam došla niti do koraka sa SMS-om". Ona meni "gospođo, jel me slušate? imamo problema s Hrvatskom... (opet ponavlja istu rečenicu)".
Ja njoj "da, shvatila sam Vas, ali ja Vam govorim drugu stvar, niti ne dođem do koraka sa SMS-om, ne mogu proći email korak više". Ona meni opet ponavlja istu rečenicu (kaj je mentalna?). Ja joj kažem nek mi odblokira račun da se mogu sutra opet probat ulogirati. Ona kaže "nije zablokiran". Ja kažem "kako nije, kad imam onu poruku "We are having trouble making sure it's you". Ona kaže "nije zablokiran. I nemojte se više pokušavati ulogiravati, naši tehničari rade na tome". Ja kažem "dućan će mi cancellati narudžbu jer mi predugo treba da platim, a oni mrze cancellati narudžbe, pa bi mi mogli ukinuti račun, to mi je jako važan dućan, ne želim da mi ukinu račun, pa ću se pokušavati ulogiravati svaki dan i zvat ću Vas svaki put kad mi se zablokira račun. Ona šuti. Ja kažem "ok, ako nije zablokiran račun, probat ću se opet ulogirati s novim brojem mobitela, zovem Vas u ponedjeljak ako ne bude išlo, doviđenja".
I naravno, i dalje ne ide. 1.korak je email ILI mobitel - ako odaberem Telemach broj "Some of your info is incorrect. Try again or log in using your email address." Ako onda odaberem email adresu "For security reasons, you’ll need to reset your password." Kliknem na to (prije mi je dolazio onda kod na email kad bi to kliknula), sada samo dobijem "We’re having trouble making sure it’s you." Onako koji k? Moram zvati opet u ponedjeljak da 1) pitam OPET dal je račun zablokiran i 2) pitam OPET dal su upisali točan novi broj i 3) pitam dal su maknuli 2fa sa starog broja i stavili ga na novi i 4) da pitam OPET ako je sve ono prije ok ZAŠTO ne mogu proći niti korak s emailom više, niti ne dođem do SMS koraka??? Onako hoću čupat kosu od muke.