PayPal - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.729
|
čitano: 1.019.335
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: PayPal - pitanja i odgovori
Problem je i dalje aktualan. Pročitala sam sve komentare i ne znam što uopće napraviti. Oduvijek sam na T-comu (pretplata) i već pet dana nema teorije da uđem na svoj paypal (na kompu, ne koristim mobitel uopće za plaćanja), oni šalju kod - a koda nema. Da li čekati i dalje da HT riješi problem ili zaboraviti na taj račun kod pay pala (zadnji put sam uredno plaćala prije par mjeseci neku robu iz Kine). Ostalo mi nešto love tamo, ali nema šanse da se logiram. Paypal imam barem deset-petnaest godina i nikad dosad nisam imala problem. Da li ima itko ikakav "zdravo seljački" savjet?

0 0 hvala 0
2 mjeseca
Za nas koji smo na T comu i koristimo PP isključivo na računalu-nema trenutno pomoći.
T com tvrdi da nije do njih,nemam razloga za to ne vjerovati.
Kao alternativu sam gledao Revolut,ali odustao.
Čim mi priča započne sa obveznom aplikacijom na mobitelu i "33" lozinke i prepoznavanja lica i sličnih piz.......ija odustanem.
Stvar ukusa........samo velik ekran i jaka "mašina-kanta".
12 godina
PayPal - pitanja i odgovori

Kod mene evo 18-ti dan jos se ne mogu logirati u pay pal.

Iako sam otisao kupio A1 karticu i Tomato kao rjesenje ,danas zovem pay pal , dam im broj mobitela novi ,ne moze ,neda sistem da se promijeni .Zamolim agenta ajmo probati sa drugim brojem (Tomato ) ista stvar ,sustav ne dozvoljava da dodam a kamoli pormijenim broj .
napravio je zabiljesku i kao da pricekam 5 dana pa ce mi javit se osobno jel sta napravljeno..
Pa mislim stvarno ovakvo nesto da se desi ,imam pay pal vise od 10 godina ,nikad problem i sad ovo sranje ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dmark7 kaže...
B4sic! kaže...

Pozdrav ekipa

Nakon tjedan ili dva pokusavanja preko weba i nekoliko puta preko mobilne app, danas na kompu mi nije htjelo jer isto imam (t-com broj) i probam preko mobilne app i odmah mi ponudi face ID i prode prijava i ulogiram se.

Odem na komp i probam tamo te me pita da potvrdim preko moba logiranje te mi prode i na kompu.

Probavajte mozda Vam prode na taj nacin.

Sretno!

I ja sam uspio. Na iOS-u instalirao Paypal i postavio Face ID te mi je onda preko web-a odmah ponudilo da potvrdim account preko aplikacije na mobu. 

Ja ne znam u kojoj si zemlji ,koji mobitel ,ali imam i ja IPhone 17 ,postavio face Id ,instalirao sam isto aplikaciju njihovu ali mi nigdje ne nudi verifikaciju ili login preko Face I'd??

2 godine
manipulator kaže...

Ja ne znam u kojoj si zemlji ,koji mobitel ,ali imam i ja IPhone 17 ,postavio face Id ,instalirao sam isto aplikaciju njihovu ali mi nigdje ne nudi verifikaciju ili login preko Face I'd??

Hrvatska i Iphone 14 Pro (T com). 

Instalirao sam Paypal aplikaciju i sad se ne sjećam jesam li se logirao Face ID-om ili mailom i passwordom pa me poslije pitao hoću li dozvoliti Face ID kao login. I onda sam otišao na web stranicu i nije mi više bilo pošalji sms već mi je došla notifikacija na mobitel da potvrdim login web-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2025 17:39 (dmark7).
2 godine
Dora1109 kaže...
Problem je i dalje aktualan. Pročitala sam sve komentare i ne znam što uopće napraviti. Oduvijek sam na T-comu (pretplata) i već pet dana nema teorije da uđem na svoj paypal (na kompu, ne koristim mobitel uopće za plaćanja), oni šalju kod - a koda nema. Da li čekati i dalje da HT riješi problem ili zaboraviti na taj račun kod pay pala (zadnji put sam uredno plaćala prije par mjeseci neku robu iz Kine). Ostalo mi nešto love tamo, ali nema šanse da se logiram. Paypal imam barem deset-petnaest godina i nikad dosad nisam imala problem. Da li ima itko ikakav "zdravo seljački" savjet?

Problem će se morati riješiti, prije ili kasnije. Ako imaš tamo nešto love PP bi je trebao automatski prebaciti na tvoj račun, ako si ga povezala sa PP.

Savjeta imaš u temi koliko hoćeš, od promjene broja do čekanja.

Ja sam srećom na A1 i sve mi radi bez ikakvih problema.

energy385 kaže...
Kao alternativu sam gledao Revolut,ali odustao.
Čim mi priča započne sa obveznom aplikacijom na mobitelu i "33" lozinke i prepoznavanja lica i sličnih piz.......ija odustanem.
Stvar ukusa........samo velik ekran i jaka "mašina-kanta".

Nije ni tebi lako. Verifikacija i identifikacija korisnika je zakonska obveza, tako da je i PP mora odraditi. Oni koji to ignoriraju završe sa blokiranim računima i onda obično dižu galamu po internetu umjesto da priznaju vlastitu grešku.

Korištenje fintech aplikacija je sigurnije na Androidu nego na Windows računalu.

2 mjeseca
Razluči 2 stvari: indetifikacija korisnika je jedno i oko toga nema spora.
Dokazuje se valjanim dokumentom.
verifikacija ili po hr provjera i potvrđivanje valjanosti je druga priča.

Moj izbor ako ja želim verifikaciju samo putem maila i lozinke.
Ok,nisam obožavatelj ove "dodatne opreme tipa":nos,uši,prst,otisak......itd

Pokušaj razumjeti.Veliki sam ljubitelj tehnike (tv,audio,pc.....),mobitel mi je sekundarna tehnička igračka,preko koje neću plaćati,gledati Netflix,Kodi itd. Jednostavno NE želim zaključavati i otključavati mobitel putem bilo koje "verifikacije".
Kad nešto online naručim i platim Visa karticom,naravno da ću potvrditi plaćanje preko aplikacije banke na mobitelu.
Ali ta aplikacija,konkretno HPB me ne pita "njušku,lice,prst".
Pričam ti o jednostavnosti. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Ako mi netko ukrade mobitel,to je moj problem,a ne banke ili druge financijske institucije.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:14 (energy385).
16 godina

Ovu poruku sam dobio od HAKOM-a

Poštovani, 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (dalje: HAKOM) zaprimila je vašu predstavku te se očituje kako slijedi. 
HAKOM je izvršio provjeru i utvrdio da PayPal od početka kolovoza ne koristi službene verificirane kanale za dostavu poruka, već poruke šalju putem tzv. SIM-farmi (neformalnih/trećih SMS routing riješenja). S obzirom da se putem istih, između ostalog, šalju različite maliciozne poruke Hrvatski Telekom d.d. u svojoj mreži takve kanale blokira. 
Slijedom navedenog, s obzirom da je za navedeno odgovoran PayPal, zatražite od istog da vam omogući drugi način verificiranja ukoliko je moguć.
S poštovanjem.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:25 (alfa146).

1 0 hvala 0
5 godina
alfa146 kaže...

Poštovani, 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (dalje: HAKOM) zaprimila je vašu predstavku te se očituje kako slijedi. 
HAKOM je izvršio provjeru i utvrdio da PayPal od početka kolovoza ne koristi službene verificirane kanale za dostavu poruka, već poruke šalju putem tzv. SIM-farmi (neformalnih/trećih SMS routing riješenja). S obzirom da se putem istih, između ostalog, šalju različite maliciozne poruke Hrvatski Telekom d.d. u svojoj mreži takve kanale blokira. 
Slijedom navedenog, s obzirom da je za navedeno odgovoran PayPal, zatražite od istog da vam omogući drugi način verificiranja ukoliko je moguć.
S poštovanjem.

Ljudi, maknite se od SMS-a. Baš zbog ovakvog pojašnjenja, može se svašta dogoditi i kada vam SMS-ovi uredno stižu.

Baš sam neki dan gledao svoj security na Paypalu. I da hoću, ne mogu uključiti SMS, jer mi ga uopće ne nudi. Nemam nikakvih problema s logiranjem. Ranije sam koristio samo password, čim je počeo ovaj cirkus, dodao sam i Google authenticator i to je to.

17 godina
Taj authencator je aplikacija koja košta, čak mislim da ima pretplatu? Ili sam zamjenil.

Inače, fala Bogu zasad bez problema s PayPal-om.
Zadnje kupil Switch 2 gripove s Amazon.de
2 mjeseca
sad barem znamo po odgovoru HAKOM-a,da nije stvar do T-mobile.
Što je bilo i očekivano.
Znači problem je u PP,jer je tamo neki zalizani menađerčić sa bočicom vode napravio plan za rezanje troškova i kanalizirao sms poruke preko nekih jeftinijih luz varijanti.

Razočaravajuće i neočekivano od takve tvrtke.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:52 (energy385).

0 0 hvala 0
5 godina
Armor kaže...
Taj authencator je aplikacija koja košta, čak mislim da ima pretplatu? Ili sam zamjenil.

Ne košta ništa. Google authenticator. Ni Microsoftov. Za onaj Protonov i neke druge, ne znam. Nisam ih koristio.

5 godina
energy385 kaže...
Što je bilo i očekivano.
Znači problem je u PP,jer je tamo neki zalizani menađerčić sa bočicom vode napravio plan za rezanje troškova i kanalizirao sms poruke preko nekih jeftinijih luz varijanti.

Rastom fintech kompanija koje nude virtualne i stvarne fizičke kartice, Paypal više nije popularan kao ranije. Koristim ga jer se meni tijekom vremena pokazao ok (ništa više, samo ok) i zato jer banka u kojoj imam karticu koja je zapisana na Paypalu ima povjerenja u Paypal, što sam vidio kada su mi ukrali broj kartice, pa sam morao razvrstati troškove koje sam ja napravio, od onih koje su napravili lopovi.

2 godine
energy385 kaže...
Razluči 2 stvari: indetifikacija korisnika je jedno i oko toga nema spora.
Dokazuje se valjanim dokumentom.
verifikacija ili po hr provjera i potvrđivanje valjanosti je druga priča.

Moj izbor ako ja želim verifikaciju samo putem maila i lozinke.
Ok,nisam obožavatelj ove "dodatne opreme tipa":nos,uši,prst,otisak......itd

Pokušaj razumjeti.Veliki sam ljubitelj tehnike (tv,audio,pc.....),mobitel mi je sekundarna tehnička igračka,preko koje neću plaćati,gledati Netflix,Kodi itd. Jednostavno NE želim zaključavati i otključavati mobitel putem bilo koje "verifikacije".
Kad nešto online naručim i platim Visa karticom,naravno da ću potvrditi plaćanje preko aplikacije banke na mobitelu.
Ali ta aplikacija,konkretno HPB me ne pita "njušku,lice,prst".
Pričam ti o jednostavnosti. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Ako mi netko ukrade mobitel,to je moj problem,a ne banke ili druge financijske institucije.

kontradiktoran si i to sve zbog nekakvih osobnih principa i tvrdoglavosti. želiš jednostavnost, a istovremeno po pitanju sigurnosti želiš koristiti metode iz prošlog desetljeća... gdje ćeš jednostavnije od plaćanja i potvrde (verifikacije) putem otiska. ili se bojiš da će ti netko otkinuti prst kako bi mogao kupiti žuju na tvoj račun? 

nema smisla dalje objašnjavati...

alfa146 kaže...

Poštovani, 
S poštovanjem.

genijalno, ovo si samo t-com može dopustiti, a i HAKOM.

predlažem t-comu da odmah blokira kompletnu Kinu jer od tamo dolazi valjda 90% spam poruka...

Armor kaže...

imaš dosta open source provjerenih autentikatora, nikakva pretplata.

energy385 kaže...
Što je bilo i očekivano.

kod tebe sve obrnuto. ne, sad baš znamo da je problem u t-comu jer je ITevac odlučio da mu je jednostavnije blokirati cijeli range brojeva nego se stvarno pozabaviti s problemom. isto tako može recimo blokirati cijele mail sisteme, recimo mailchimp jer eto dobar dio toga je spam, isto tako može blokirati cijele datacentre jer dio njihovih korisnika rade što ne bi smjeli... ukratko, problemi u ITu se tako ne riješavaju.

2 godine
alfa146 kaže...

Poštovani, 
S poštovanjem.

nego, pitaj ti Hakom, kako to da A1 dozvoljava primanje poruka od strane tih SIM-farmi? Oni ne brinu o svojim korisnicima? njima ne smetaju maliciozne poruke? ili su odradili posao kako treba i filtrirali promet.

5 godina
millennial kaže...

jer je ITevac odlučio da mu je jednostavnije blokirati cijeli range brojeva nego se stvarno pozabaviti s problemom. 

Fusnota ovoj temi o Paypalu. Meni su prije mjesec, dva, tri ovdje na forumu neki dokazivali kako je do neisplativo i nemoguće u slučajevima slanja phishing poruka i poziva. Pa ako blokira neki obični broj u rasponu blokiranih brojeva, a koji nije prevarant, što će biti, ajme meni. :-) Joj, ljudi, svijet i internetu idu dalje. Prevare su sve sofisticiranije. Ovo s SMS-om koriste valjda tamo gdje je raja neinformirana i pada na to. A idu Black Friday i Božić, bit će lažnih poruka kao pljeve.

12 godina

Žalosno je to ,što znam da je problem T-Com i nestizanje SMS koda je sa njihove strane ,ali opet krivim Pay Pal .

Nazovem i kažem želim da pormijenim broj ,kaže u ovome trenutku to nije moguće? 
Ako ja imam pravo promijenit jebeni broj mobitela ,onda mi to oni trebaju i omogućit ,ali ne ,sustav neda i ne mogu da promijenim jer kao tehničari rade na otklanjanju problema i trenutno to nije moguće .Pazi ,znaci nema logike ,mislim stvarno bezveze i ne mogu ništa tu ,agent kaže to je sve i ne mogu vam dalje pomoći i razgovor se završava .
Onda se sjetim da ima auto withdraw,nazovem i tražim to ,ne mogu ni to ,neda sustav .

Znaci jedino rješenje da se logiram u Pay Pal je promijena broja na A1 ili Tomato a Pay Pal mi to trenutno ne dozvoljava i ja vise ne mogu ništa .Mogu svaki dan zvati i ništa se ne može promijenit nažalost ..Nit se mogu kome žalit da ubrzam proces ili da mi se dozvoli promjena broja ,znaci ne mogu ništa 

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
manipulator kaže...

Žalosno je to ,što znam da je problem T-Com i nestizanje SMS koda je sa njihove strane ,ali opet krivim Pay Pal .

Ako ja imam pravo promijenit jebeni broj mobitela ,onda mi to oni trebaju i omogućit ,ali ne ,sustav neda i ne mogu da promijenim jer kao tehničari rade na otklanjanju problema i trenutno to nije moguće .Pazi ,znaci nema logike ,mislim stvarno bezveze i ne mogu ništa tu ,agent kaže to je sve i ne mogu vam dalje pomoći i razgovor se završava .
Onda se sjetim da ima auto withdraw,nazovem i tražim to ,ne mogu ni to ,neda sustav .

Znaci jedino rješenje da se logiram u Pay Pal je promijena broja na A1 ili Tomato a Pay Pal mi to trenutno ne dozvoljava i ja vise ne mogu ništa .Mogu svaki dan zvati i ništa se ne može promijenit nažalost ..Nit se mogu kome žalit da ubrzam proces ili da mi se dozvoli promjena broja ,znaci ne mogu ništa 

kako su druge kolege u ovoj temi promijenile broj bez previše problema? možda nisi odradio id i verifikaciju računa. da bi promijenio bilo što oni moraju imati nekakav način provjere da si to stvarno ti, a ne netko deseti tko traži promjenu.

traži da ti pošalju kod na verificirani email i onda se s njim prijavi i omogući 2FA.

12 godina
millennial kaže...
manipulator kaže...

kako su druge kolege u ovoj temi promijenile broj bez previše problema? možda nisi odradio id i verifikaciju računa. da bi promijenio bilo što oni moraju imati nekakav način provjere da si to stvarno ti, a ne netko deseti tko traži promjenu.

traži da ti pošalju kod na verificirani email i onda se s njim prijavi i omogući 2FA.

Ne znam .Account je star vise od 10 godina ,sve verificirano ,nikad nisam bio blokiran ili limitiran ili nešto slično ,ali evo otkad sam promijenio mobitel sranje a do tada nikad problem .Mada sam već i prije mijenjao mobitel ,vise ,ali uvijek bi mi stigao kod i logirao bi se bez problema ,ali ovaj puta kod ne dolazi.
Sto se tiče promijene broja ,ne znam ,ni agent koji mi je pokušao promijenit broj kaže sustav javlja neku grešku i ne dozvoljava mu da mi promijeni broj .Pa je kao stavio neku naznaku na moj account i upit podršci da se vidi šta je točno problem .
nema razloga da mi ne dozvole da ne mogu promijenit moj broj iako sam potvrdio indentitet i mobitelom ,osobnom , brojem kartice ,mailom ,znaci sve moguće .Samo kaže u ovome trenutku ne može i on ne zna zašto pa je napravio upit prema nadređenima da provjere i sad opet moram čekati kao 72 sata ..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice