Vr je jako sporo napredovao do dolaska Questa 2. Do tad je PSVR bio najzastupljeniji. Trenutno oculus nosi tržište i to za dobar dio, barem dok sony ne pusti svoje cvike u opticaj. A gledaj, to je gimmick dok se ne proba a pod probu mislim na pravi vr na pola sata-sat i prave aplikacije.
Vrhunska stvar. Osobno sam isto bio protiv toga. Kao, kaj će mi, pa na monitoru je bolja grafika itd. Je, bolja je (bar je tad bila), ali prostor i imerzija koju pruža vr nije moguće dočarat monitorom. Unutar mjesec dana sam kupio vr nakon probe.
Jučer sam upogonio stari logijev driving force volan za project cars 2. Kakvo iskustvo, majko mila. Još si stavim pogled iz kacige. Da imam quest ili bilo koji od novijih, bilo bi još bolje zbog više reze. Doći će i to s vremenom.
Vr ima nepresušan potencijal s trenutnom tehnologijom koja se cijelo vrijeme poboljšava i smanjuje. Evo jedna. Doma smo nešto uređivali u kući i kak punica ne može vizualizirat ništa, u sketchup-u smo nacrtali cijeli unutarnji prostor s kuhinjom, namješajem i, tad budućim kaminom, čije gabarite nikako nije mogla vizualizirati. Sketchup export, SimLab composer import i export u file za SimLab vr viewer. Cvike na glavu i u realnom mjerilu se prošećeš u prostoru. Jedan dizajner interijara tolko bolje može pokazat, a u konačnici i prodat projekt na taj način.