Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.836
|
čitano: 5.360.836
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sony PlayStation 5
4mal kaže...

greysaint0 

I meni baca grešku, a i dugo mu treba da pocne skidat igru (calculating vrti jedno 3,4 min), btw i kopiranje igre sa CD-a na disk mi je trajalo nesto duže nego sa OG PS-om, točnije GoW...

Thx na potvrdi! Moram priznati da nisam primijetio da sporo skidanje, par sekundi stoji na calculating i onda krene. Moguće da je privremeno zagušenje u pitanju.

Što se tiče diska, tu nažalost nemam nikakav feedback, nisam kupio fizičku igru od PS3. 

16 godina
MedO1337 kaže...
Jel se isplati kupovati PS5 Pro ako igram samo Call of Duty? Doslovce ništa drugo ne palim u 99 posto slučajeva. Ovak mi se čini okej, ali će kao dobiti neku PS5 Pro Enchanced verziju...

Ako netko ima Black Ops 6 i Pro konzolu pls testirajte!

Ne kužim ta pitanja? Kako će ti netko na to dati neki normalan odgovor? Ja igram samo nogomet pa sam uzeo pro. Baš me briga što će tko kazati. Kupuješ jer te to veseli ili ne veseli. To je sve.

16 godina
Hexfire kaže...

Odgledao Digital Foundry video, nisam čuo ništa što bi me navelo da promijenim mišljenje. CPU iz 2019. će definitivno biti problem jer prema njima je cca duplo sporiji od trenutno najboljih PC procesora. Veli lik kad on to gleda na svom 77" TV-u i sjedne jako blizu onda se razlika vidi. PSSR je hit or miss, kako gdje. Novi Monster Hunter će valjda biti prvi pravi test pa ćemo vidjeti. 

Ovo da je PRO tiši od base PS5 mi zvuči ko samozavaravanje pa ne kažem preseravanje jer što se tog dijela tiče, base model je stvarno odličan. 

Sony je tijekom godina koristio različite ventilatore za PS5. Svi se slažu da je Nidec vent daleko najgori i ako te baš on posrao onda nemaš lijepih riječi što se buke tiče. Oni prvi PS5 modeli su bili daleko najtiši. Imao sam prvi i stvarno je bio nečujan. Svaki sljedeći je bio lutrija. Jedan se čuo više a drugi manje. O čujnosti govorim s mjesta igranja.

• 23 blades, 2.15A (Delta equivalent)

• 23 blades, 2.4A (NMB equivalent)

• 17 blades, 1.9A (Nidec equivalent)

2 mjeseca
MedO1337 kaže...
Jel se isplati kupovati PS5 Pro ako igram samo Call of Duty? Doslovce ništa drugo ne palim u 99 posto slučajeva. Ovak mi se čini okej, ali će kao dobiti neku PS5 Pro Enchanced verziju...

Ako netko ima Black Ops 6 i Pro konzolu pls testirajte!

Ovisi, ne slažem se sa kolegom moviem u potpunosti da treba nešto automatski kupiti jer te to veseli. U redu je i malo racionalno razmišljati.
 Dio sa kojim se slažem jest, da je odluka na kraju dana na tebi. PS5 Pro + stalak i eventualno disc drive znači 800+ eura, igra 80 i aktivna pretplata 
 po napisanome za tvoje potrebe je dovoljan essential. Ako računamo da uzmes sve: stalak, disc drive to je 1000 + igra i pretplata 1150.
 Da li je jedna igra vrijedna toga, ti najbolje znaš koliko sati provodiš pred njom. :)

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
14 godina

Stellar Blade je impresivan na Pro. I tu se vidi koliko PSSR može pomoći ako ga developeri budu znali iskoristiti. Pro mode radi u 1440p native kojeg onda PSSR upscalea u 4k. Pro Max mode je native 4k sa TAA i na kraju Pro mode sa manjom native rezolucijom izgleda bolje i daje 20+ fpsa više.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Pozdrav.

Da li u Hrvatskoj postoji takozvani "trade in". Da u trgovini mogu zamjeniti svoj PS5 za PS5 Pro uz moju nadoplati naravno. 

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
Nisam čuo za tako nešto. I vjerojatno da i postoji bi tvoj PS5 procjenili na 150 eura.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
7 godina
antimadridista kaže...

Stellar Blade je impresivan na Pro. I tu se vidi koliko PSSR može pomoći ako ga developeri budu znali iskoristiti. Pro mode radi u 1440p native kojeg onda PSSR upscalea u 4k. Pro Max mode je native 4k sa TAA i na kraju Pro mode sa manjom native rezolucijom izgleda bolje i daje 20+ fpsa više.

Final Fantasy Rebirt je također impresivan na pro,

Posebam mode napravljen samo za ps5 pro, koristi pssr i izgleda imresivno, naravno u 60 fpsa.

16 godina
Hexfire kaže...
Nisam čuo za tako nešto. I vjerojatno da i postoji bi tvoj PS5 procjenili na 150 eura.

Da, ti tradeini se nikad ne isplate. Više se isplati prodati ili pokloniti nekome.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
Razaniash kaže...

Pozdrav.

Da li u Hrvatskoj postoji takozvani "trade in". Da u trgovini mogu zamjeniti svoj PS5 za PS5 Pro uz moju nadoplati naravno. 

Hvala.

Pa prodas i nadodas,jednostavno.

Origin_Steam: hrka11
8 godina
Sony PlayStation 5

Noob pitanje ali eto

PS5 nije bio kod mene godinu dana pa nisam u toku.
Imam nekoliko skinutih igara na hard ali nista ne mogu igrati bez neke od 3 razine pretplate, jel tako?

Koja pretplata je optimala?
PS5, digital verzija. Budem ju stavio u stan za iznajmljivanje, kod nas samo stoji.

P.S. Jel svejedno koji mis i tipkovnicu ustekam u njega, svi sljakaju?

0 0 hvala 0
10 godina
PS5 65.5 Milijuna primjeraka
Astro bot 1.5 Milijuna kopija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kosturko1 kaže...

Noob pitanje ali eto

PS5 nije bio kod mene godinu dana pa nisam u toku.
Imam nekoliko skinutih igara na hard ali nista ne mogu igrati bez neke od 3 razine pretplate, jel tako?

Koja pretplata je optimala?
PS5, digital verzija. Budem ju stavio u stan za iznajmljivanje, kod nas samo stoji.

P.S. Jel svejedno koji mis i tipkovnicu ustekam u njega, svi sljakaju?

Kosturko1

Moraš imati pretplatu ako su to igre koje si dobio preko PS+-a ili ako hoćeš igrati online, ali ne trebaš za sve igre imati pretplatu rewcimo eFootball 2025 koji je besplatan ne traži pretplatu za online. Fortnite isto mislim.

13 godina
Sony PlayStation 5

btw..kako je na kraju završila priča sa prednarudžbama za 30th Anniversary, ali PRO verzije? Je li uopce bila dostupna za naručiti igdje?

Ja sam prvi dan pitao u SD i dobio odgovor iz priloga, ali je nisam uspio vidjeti u ponudi+ nitko od ekipe se nije pohvalio da je uzeo..

Edit: vidim da su vani sve razgrabljene, stoga je za pretpostavit kako nitko od nasih prodavaca nije ni dobio nekakvu preorder zalihu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 12:58 (Purger155).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Purger155 kaže...

btw..kako je na kraju završila priča sa prednarudžbama za 30th Anniversary, ali PRO verzije? Je li uopce bila dostupna za naručiti igdje?

Ja sam prvi dan pitao u SD i dobio odgovor iz priloga, ali je nisam uspio vidjeti u ponudi+ nitko od ekipe se nije pohvalio da je uzeo..

Edit: vidim da su vani sve razgrabljene, stoga je za pretpostavit kako nitko od nasih prodavaca nije ni dobio nekakvu preorder zalihu.

Ma meni se cini da Andreja ne razlikuje obican od pro modela ili nije toliko upoznata s ps5 .

Nikad tog kod bas nije bilo niti je trebalo biti. Znalo se i prije da ih nece biti kod nas.

Mogao si naruciti edge kontroler limited ili obicnu peticu limited.

16 godina
Sony PlayStation 5

0 0 hvala 0
13 godina
Gogy7 kaže...
PS5 65.5 Milijuna primjeraka
Astro bot 1.5 Milijuna kopija

Očekivao bih i malo veće brojke, ali i dalje smatram da su skroz fulali sa cijenom te igre. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Sony PlayStation 5

Evo usporedba Wukonga na običnom i Pro modelu, jedine igre zbog koje sam razmišljao uzeti pro po izlasku s obzirom da na base modelu ne radi baš dobro:

Dakle i Pro model ne daje konstatnih 60 fps-a, što je žalosno s obzirom da je jedna rtx 4060 sposobna u FHD sa uključenim DLSS-om i FG vrtiti igru na High detaljima u 100-fpsa 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 9:28 (lobotomac90).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
lobotomac90 kaže...

Evo usporedba Wukonga na običnom i Pro modelu, jedine igre zbog koje sam razmišljao uzeti pro po izlasku s obzirom da na base modelu ne radi baš dobro:

Dakle i Pro model ne daje konstatnih 60 fps-a, što je žalosno s obzirom da je jedna rtx 4060 sposobna u FHD sa uključenim DLSS-om i FG vrtiti igru na High detaljima u 100-fpsa 

Fak, to je i meni bio jedan od potencijalnih razloga za prelazak na PRO. Možda izbace neki patch pa bude bolje, jer ovo mi ne izgleda ko bog zna kakvi napredak. U svakom slučaju nedovoljan da bih ju zaigrao.

Navodno scalperi po USA prodaju ispod cijene PRO jer je premala potražnja . Baš gledam i njuškalo, ima već jedan za 850€ sa uključenim disk driveom i FFVII Rebirth. 

16 godina

Ma kaže lik u videu da nije izašao patch, a hoće li izaći pitanje je, nadam se da hoće zbog ekipe koja je kupila Pro i želi ovo odigrati...ja bih se osobno jako razočarao da sam napravio preorder, pokušao igrati Wu kong i dobio maltane isto iskustvo kao na base modelu.

Ja si kontam da bude Pro vrlo brzo na nekom popustu, generalno po netu vidim da ljudi nisu baš oduševljeni nešto, no možda sam u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 9:46 (lobotomac90).
14 godina
lobotomac90 kaže...

Ma kaže lik u videu da nije izašao patch, a hoće li izaći pitanje je, nadam se da hoće zbog ekipe koja je kupila Pro i želi ovo odigrati...ja bih se osobno jako razočarao da sam napravio preorder, pokušao igrati Wu kong i dobio maltane isto iskustvo kao na base modelu.

Ma ja si kontam da bude Pro vrlo brzo na nekom popustu, generalno po netu vidim da ljudi nisu baš oduševljeni nešto, no možda sam u krivu.

U igrama koje nemaju Pro patch, razlika je sitna ili neprimjetna. Ne znam što te to toliko čudi, nije ovo kao PC da kad promijeniš jednu-dvije komponente igra automatski radi potpuno drugačije bez da developeri izdaju patch koji iskorištava novi hardver.

Stavimo svu negativu oko Pro konzole sa strane, nisu ljudi valjda mislili da će tako funkcionirati i očekivali nebo i zemlja razliku u svim igrama koje nisu ni dobile update?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
lobotomac90 kaže...

Ja si kontam da bude Pro vrlo brzo na nekom popustu, generalno po netu vidim da ljudi nisu baš oduševljeni nešto, no možda sam u krivu.

Pa kad realno niti nemaš sa čime baš biti oduševljen. Koliko sam shvatio, jedino u FFVII se vidi stvarno očita razlika jer je performance mode dosta loš pa sad kad je quality u 60FPS onda je to drugi svijet. Sve drugo je li-la. Veli Skillup, sami osjećaj prilikom igranja je u pravilu identičan osjećaju na PS5. Čak i ako negdje ima razlike u izvođenju ili prikazu, kad baš igraš (što je valjda svima nama najbitnije) razlike se ne vide. Ali nije da je to iznenađenje kad zasad nema niti jedne igre koja je rađena sa PRO na umu. Kroz par mjeseci, godinu dana će vjerojatno situacija biti nešto drugačija. Barem se nadam. Samo što se s tim vraćamo na onaj argument, zašto kupiti PRO već sad?

13 godina
antimadridista kaže...

U igrama koje nemaju Pro patch, razlika je sitna ili neprimjetna. Ne znam što te to toliko čudi, nije ovo kao PC da kad promijeniš jednu-dvije komponente igra automatski radi potpuno drugačije bez da developeri izdaju patch koji iskorištava novi hardver.

Stavimo svu negativu oko Pro konzole sa strane, nisu ljudi valjda mislili da će tako funkcionirati i očekivali nebo i zemlja razliku u svim igrama koje nisu ni dobile update?

Pa vjerojatno je većina očekivala neki vidljiviji napredak kad već daješ 800€ za konzolu. A i Sony je sam rekao da će 50+ igara odmah po izlasku konzole raditi bolje bez ikakvih potrebnih patcheva. Samo što je to "bolje" jako širok pojam. S obzirom da mi kao gameri apsolutno uvijek i oko svega imamo nerealna očekivanja, onda nije baš neočekivano da su prve reakcije "mah". 

2 mjeseca
Hexfire kaže...

S obzirom da mi kao gameri apsolutno uvijek i oko svega imamo nerealna očekivanja, onda nije baš neočekivano da su prve reakcije "mah". 

mah ili očekivane ?

14 godina
Hexfire kaže...
antimadridista kaže...

Pa vjerojatno je većina očekivala neki vidljiviji napredak kad već daješ 800€ za konzolu. A i Sony je sam rekao da će 50+ igara odmah po izlasku konzole raditi bolje bez ikakvih potrebnih patcheva. 

Jesi ti siguran da su to rekli? Ili su rekli da će 50+ igara raditi bolje po izlasku konzole sa Pro updateom?

13 godina
Sony PlayStation 5

Mislim da objektivno, reakcije su underwhelming sa svih strana. Nisam vidio nikog da je preporučio kupnju Pro konzole.

Bilo je kupite pod uvjetima: da imate veliku mricnu od OLEDa, sjedite blizu TVu, gaming vam je bitan hobi, prodate običan PS5, jedan ste od onih koji mora imati najbolje moguće...

No al još treba vidjet igre koje su razvijane sa Pro uzetim u obzir. Kasnije možda i uzmem neki rabljeni sa njuškala, ovisi o cijenama i budućim igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
antimadridista kaže...
Hexfire kaže...
antimadridista kaže...

Pa vjerojatno je većina očekivala neki vidljiviji napredak kad već daješ 800€ za konzolu. A i Sony je sam rekao da će 50+ igara odmah po izlasku konzole raditi bolje bez ikakvih potrebnih patcheva. 

Jesi ti siguran da su to rekli? Ili su rekli da će 50+ igara raditi bolje po izlasku konzole sa Pro updateom?

Nisu ni PS4 igre dobile nikakav PS5 update, pa ih je konzola svejedno vrtila brže i bolje. 
 U navedenom Wukongu bez obzira na update loading time je brži za 0.3 sec ? a razlika u cijeni između dvije navedene je 40%+ ?

Usporedbe radi:

Bloodborne - 14secs / 26 secs

Control - 24 secs / 58 secs

Destiny 2 - 44 secs / 2 mins 56 secs

Final Fantasy VII Remake - 27 secs / 48 secs

Final Fantasy XV - 31 secs / 1 min 48 secs

God of War - 35 secs / 41 secs

Monster Hunter World - 17 secs/ 58 secs

RDR2 - 34 secs / 1 min 26 secs

Resident Evil 3 - 20 secs/ 33 secs

TLOU2 - 44 secs/1 min 12 secs

PS5 on the left, PS4 on the right.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 10:17 (filip_medo).
14 godina
Sony PlayStation 5

Čekaj ti ozbiljno uspoređuješ loading time? PS4 je koristio stare HDD dok PS5 koristi brzi SSD. Sa prelaskom sa PS5 na PS5 Pro očekivao si opet duplo brži loading time na temelju čega? Da, bez updatea ćeš dobiti bolje rezultate na novijoj konzoli. Ali ni pribiližno koliko možeš dobiti ako je igra podržana. Pogotovo ako pričamo o istoj generaciji konzola a ne potpuno novoj generaciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 10:25 (antimadridista).
Moj PC  
6 0 hvala 0
2 mjeseca
antimadridista kaže...

Čekaj ti ozbiljno uspoređuješ loading time? PS4 je koristio stare HDD dok PS5 koristi brzi SSD. Sa prelaskom sa PS5 na PS5 Pro očekivao si opet duplo brži loading time na temelju čega?

Ako ga je usporedio dotični u videu zašto nebi i ja ? nisam očekivao duplo brži loading time, ali za razliku od 400-500 eura očekivao sam više od 0.3 sec i 3-5 fps-a.
 Uz to što osobno nemam potrebu braniti korporacije poput Sony-a, međutim primjetio sam da si ti kolega više na strani njih nego krajnjeg potrošača. Ništa osobno ali.

14 godina
filip_medo kaže...
antimadridista kaže...

Čekaj ti ozbiljno uspoređuješ loading time? PS4 je koristio stare HDD dok PS5 koristi brzi SSD. Sa prelaskom sa PS5 na PS5 Pro očekivao si opet duplo brži loading time na temelju čega?

Ako ga je usporedio dotični u videu zašto nebi i ja ? nisam očekivao duplo brži loading time, ali za razliku od 400-500 eura očekivao sam više od 0.3 sec i 3-5 fps-a.
 Uz to što osobno nemam potrebu braniti korporacije poput Sony-a, međutim primjetio sam da si ti kolega više na strani njih nego krajnjeg potrošača. Ništa osobno ali.

Znači zbog toga što bolje poznajem kako konzole funckioniraju (ništa osobno ali) i ne uspoređujem ih sa načinom na koji funckionira PC, to znači da sam na strani korporacija? Ponovit ću da Pro nisam kupio i da ni ja trenutno ne vidim razloga za to. Ali što vam nije jasno u tome da igre koje nisu dobile update za Pro imaju malu razliku? Tako su konzole oduvijek funkcionirale. Još povrh svega toga uspoređivati loading time kad je riječ o istoj arhitekturi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 10:32 (antimadridista).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice