Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

jel bolje uzet polovnu r9 390, po nekoj normalnoj cjeni tipa 1600-1700kn kraj ovih novih rx 470,480?

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Pislje kaže...

jel bolje uzet polovnu r9 390, po nekoj normalnoj cjeni tipa 1600-1700kn kraj ovih novih rx 470,480?

Pa vec su 470ke u tom cjenovnom rangu, manje trose, manje se griju i imaju 3 godine gare, ne isplati se 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Ja bi uzeo prije 390 ako mozes nac za 1600-1700kn. Jaca je od 470, te u nekim igrama jaca i od 480

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
josipro kaže...

U drugom kompu grafička normalno radi :S

Iz drugog kompa sam sad stavio ovu i sa njom radi sve normalno.  

Jedina stvar koja ima smisla je da HDMI port na grafičkoj ne radi, jer sam na drugom kompu preko DVI kabela spojio. (tamo nisam imao HDMI, tu nemam DVI )

To ću utvrdit kod njih na servisu u ponedjeljak, ako nije do toga onda ide zamjena.

Molim preporuku za koju da zamjenim ovu (XFX R7 360) sa kojom imam se trenutno mučim. Plaćena 800kn u hgspotu. 

Meni to izgleda da MBO ne prepoznaje tu karticu zbog starog BIOS-a. Jesi kad radio update BIOS-a? Sto se zamjene tice ja nisam siguran da ce ju odobriti s obzirom da je grafa ispravna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2016 13:12 (ibme74).
12 godina
neaktivan

Ako imaš dovoljno dobro napajanje za 390, i ako kartica ima garanciju, za 1700kn je to bolja kupnja od 470 (samo gledaj da nije asus).

16 godina

našao sam 7950 za 700kn, tako da mislim da ću nju a ostalih 1000kn na kurve i drogu

Dirty dosen
Moj PC  
11 0 hvala 1
8 godina
protjeran
mrakky kaže...

pozdrav,

slažem za nečaku neki mid range gaming pc i nabavio sam Lenovo ThinkCentre M91p Tower pa mi treba grafika neka

specifikacije su:

i5 2400

4 gb ddr3

hdd 500

PSU 280W

kao što vidite ostavil budem defoltno napajanje tako da mi treba neka kartica koja se napaja preko pci-e slota, razmišljao sam o gtx 750, ali sam otvoren za prijedloge, nije mi bitno dal je amd ili nvidia (gledao sam i rx 460, al sam pročitao da je potrebno bar napajanje od 350W)

hvala

Smrdi na neki no name shit...Koje je točno napajanje?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina

Pozdrav, zelim nadogradit svoju konfiguraciju pod moj PC jer novije igre znaju zalagat cak i na low (bf1 beta). Sta bi trebalo nadogradit i koliko bi otprilike morao platiti. Ne patim od ultra detalja vec mi je bitno ugodno igranje. Nisan pratio HW otkad sam kupio ovaj pc pa da dobijem savjet od ljudi koji jesu, hvala.

Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Bartaul kaže...

Pozdrav, zelim nadogradit svoju konfiguraciju pod moj PC jer novije igre znaju zalagat cak i na low (bf1 beta). Sta bi trebalo nadogradit i koliko bi otprilike morao platiti. Ne patim od ultra detalja vec mi je bitno ugodno igranje. Nisan pratio HW otkad sam kupio ovaj pc pa da dobijem savjet od ljudi koji jesu, hvala.

Dovoljno je da uzmeš novu grafičku. 

A koju, to ne znamo, jer nisi napisao budžet/potrebe.

PSN - DeniZg80
12 godina
Bartaul kaže...

Grafu definitivno. RX470 bi bila idealna, imas sapphire nitro za 1.700kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 11:09 (ibme74).
12 godina

Oce li mi napajanje i procesor moc drzat to? Koliko je ta grafa jaca od moje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Duplo jača :) Moći će sve držati bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 11:27 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ja imam jako sličan setup, i s grafikom na low nije bilo problema, na medium je znalo lagat... Ne znam jesi li pratio cpu, jer meni je na low cpu bio veči problem od grafe, nerijetko je znao skakat na 98% (na stock, pod klokom sve ok). Tako da ako ćeš mjenjat grafu razmisli i o zamjeni cpu, naravno za igre poput bf1

Engage...
12 godina
Jean-Luc Picard kaže...

Ja imam jako sličan setup, i s grafikom na low nije bilo problema, na medium je znalo lagat... Ne znam jesi li pratio cpu, jer meni je na low cpu bio veči problem od grafe, nerijetko je znao skakat na 98% (na stock, pod klokom sve ok). Tako da ako ćeš mjenjat grafu razmisli i o zamjeni cpu, naravno za igre poput bf1

Ne možeš se baš po BF1 ravanati pošto je ipak riječ o Beti igre koja nije dovršena niti optimizirana. Ja bi prvo zamjenio grafu a onda lagano skupljao lovu pa za godinu-godinu i pol promjenio CPU i MBO.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 13:13 (ibme74).
12 godina
ibme74 kaže...
Jean-Luc Picard kaže...

Ne možeš se baš po BF1 ravanati pošto je ipak riječ o Beti igre koja nije dovršena niti optimizirana. Ja bi prvo zamjenio grafu a onda lagano skupljao lovu pa za godinu-godinu i pol promjenio CPU i MBO.

Mislim da mu je najbolje uzeti neku rabljenu za soma kuna, da mu tjera još dvije godine, pa napraviti kompletan remont nakon toga.

Time sam se ja vodio kad sam si uzeo drugu grafičku nedavno.

PSN - DeniZg80
12 godina
DeniZg kaže...
ibme74 kaže...
Jean-Luc Picard kaže...

Mislim da mu je najbolje uzeti neku rabljenu za soma kuna, da mu tjera još dvije godine, pa napraviti kompletan remont nakon toga.

Time sam se ja vodio kad sam si uzeo drugu grafičku nedavno.

Ma moze i novu pa kad bude uzimao novu konfu samo prebaci grafu u nju. Ugl neka vidi kak je njemu "bolje", odnosno koliko mu je dzep dubok :) ima novu RX470 za 1 700kn a opet vec se mogu naci i polovne r9 380 po 1.100-1.200kn

16 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

Dodaj neš love i uzmi ovu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39342 ili ovu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39376. Obje su bolje negi 750ti. Ili jedan vent ili dva, manje para ili više para.

ibme74 kaže...

Meni to izgleda da MBO ne prepoznaje tu karticu zbog starog BIOS-a. Jesi kad radio update BIOS-a? Sto se zamjene tice ja nisam siguran da ce ju odobriti s obzirom da je grafa ispravna.

IBME74 bio si u pravu, BIOS FLASH riješio problem!

Evo link sa sličnom problematikom i rješenjem ako netko zapne ubuduće.

BOOMBoy uzeo sam ovu u zamjenu, ni ona nije radila pa mi je samo bios preostao i sad radi :)

Hvala svima!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 17:09 (josipro).
9 godina
neaktivan

vec sam je javljo al nema veze... imam gtx 275 i nemoguce je u unreal engine radit normalno, cim ubacim nesto tipa travu fps je 5 i steka...

proc je q8200 i to mi treba..

pa moze preporuka grafe do 1200 i proc do 1000 ali novo ne rabljeno ? treba mi nesto da mi ne steka u game engine

0 0 hvala 0
12 godina
wcpapir kaže...

vec sam je javljo al nema veze... imam gtx 275 i nemoguce je u unreal engine radit normalno, cim ubacim nesto tipa travu fps je 5 i steka...

proc je q8200 i to mi treba..

pa moze preporuka grafe do 1200 i proc do 1000 ali novo ne rabljeno ? treba mi nesto da mi ne steka u game engine

Taj procesor je socket 775 i za njega odavno nemas nove procesore u trgovini tak oda će ti trebati i nova ploča (a predpostavljam i RAM pošto vjerojatno imaš DDR2)...
Možda da uzmeš ovako nešto ako se možeš još malo protegnuti:

1 x Intel CPU Desktop Core i3-6098P (3.6GHz, 3MB, LGA1151) box
1 x PNY DDR4 8GB, 2133MHz
1 x MSI H110M PRO-VD (S1151, DDR4, USB3.1, SATA III, DVI, VGA, Audio, LAN) mATX
1 x Sapphire Radeon RX460 2GB, 128bit GDDR5

Ukupno: 2626,00 kn

Bespaltna dostava

9 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, a imam ddr2 i 8gb rama, da mozda uzmem samo ovu grafu?

12 godina
wcpapir kaže...

Hvala na odgovoru, a imam ddr2 i 8gb rama, da mozda uzmem samo ovu grafu?

Mozes ali nije ti ni taj proc bas neka bajka, znam iz osobnog iskustva. Moj Q8200 je bio bottleneck za HD6850 u novjim igrama, npr GTA5 procesor 100% usage a grafa ugl izmedu 50-60%

12 godina

Pare nisu problem. Bi li se mogla prodat moja graficka? Gledao sam na njuskalu ih ima za 500-700kn. Hvala svima na odgovorima, pomogli ste

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stigla bebica, upecao ju za 700kn. nisam nešto imao vremena ali sam ju digao na 1050/1350, stock je 800/1250 može još malo čini mi se. witcher 3 drži oko 50 fps sa sjenama, foliage distance i ,number of characters na high ostalo na ultra. wot raznosi. uglavnom ljudi moji ako ste kratki sa parama ili poput mene, kratki s parama a ktome još i škrti, ovo je jackpot.  

Dirty dosen
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 22:16 (Pislje).
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pislje kaže...

Stigla bebica, upecao ju za 700kn. nisam nešto imao vremena ali sam ju digao na 1050/1350, stock je 800/1250 može još malo čini mi se. witcher 3 drži oko 50 fps sa sjenama, foliage distance i ,number of characters na high ostalo na ultra. wot raznosi. uglavnom ljudi moji ako ste kratki sa parama ili poput mene, kratki s parama a ktome još i škrti, ovo je jackpot.  

Samo jedna mala preporuka, kupi neku termalu pastu tipa MX-4, otvori grafu ocisti staru pastu i stavi novu. 
Razlike ce biti bar 5-7C minimalno ako ne i 10 

Imao sam tu grafu (sapphire doduse) isla je na 1250 core zvjerke, ali ono ne guraj je puno ima ona i godina, 1ghz je i vise nego dovoljno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 22:55 (chaselol).
9 godina
neaktivan

ma te paste su nesto najgluplje ato postoji, bacanje para

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 22:59 (wcpapir).
13 godina
neaktivan
jazojazo kaže...

Pozdrav

Nadogradio bi racunalo za dolazeci bf ili cod i kupio bih graficku..

Trenutno imam:

i5 -2500k  3,3 ghz

8 gb memorije

asrock p67 pro je maticna

r9 270x graficka

Razmisljam o gtx 1060 6g, da li je to kompatibilno sa sustavom posto mislim da maticnu nisam pretjerano skupo platio?

Da li je razlika u cijenama ovisno o proizvodjacu zbog boljeg hladjenja ili mogucnosti OC?

Hvala na pomoci...

Cisto da napomenem da ne bi bilo da sam bezveze pitao :D

Kupio sam GeForce GTX1060 Phoenix GS 6 GB i sada joc cekam novi COD

Cijena je 296,47 eura uz besplatnu dostavu ( njemacka) sto mi odgovara jer cu je vec za vikend imati u ZG

http://www.digitalo.de/products/799743/Gainward-Grafikkarte-Nvidia-GeForce-GTX1060-Phoenix-GS-6-GB-GDDR5-RAM-PCIe-x16-HDMI-DisplayPort.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 23:40 (jazojazo).
16 godina

Baš sam si razmišljao da bi joj to dobro došlo, a i nije neki trošak. Ona jš ima naljepnice na vijcima pa pretpostavljam da nije ni otvarana a to znači da pasta ispod ima barem 4 god. budem se danas zabavio s tim. ja isto mislim da ću je držati oko 1000 na witcheru, a ove neke manje zahtjevne koje igram ona odraduje na stock bez problema.

Dirty dosen
12 godina
neaktivan
wcpapir kaže...

Reci to mom Playstationu 3 slim , gorio je sa stock termalnom pastom nakon 3 godine koristenja, kad sam ga otvorio bila je tvrda kao kamen, cak se sam gasio uz poruku upozorenja za overheat. Sad sam stavio Arctic Cooling MX-4 i PS3 na vertical stand, hladan kao špricer :D

12 godina
wcpapir kaže...

S koje planete si ti pao ??? 

13 godina

R9 380X ili RX470 obje su 4gb? Mislio sam uzimat 380X al izgleda da je bolji izbor 470ka posto nova dode 1600kn dok 380 polovna 1400.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice