Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.621
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Dupein kaže...

Namjeravam kupiti tj. naručiti gtx 1060, s 6GB memorije, da je tiha i naravno brza, do oko 300 eura

Pa sam izlistao ponudu iz ComputerUniversea, koju bi mi preporučili?

https://www.computeruniverse.net/group/nvidiagtx1060/nvidia-geforce-gtx-1060.asp

Ovo, ionako je to najbolji model od svih gtx 1060 klik

13 godina
neaktivan
Dupein kaže...

Namjeravam kupiti tj. naručiti gtx 1060, s 6GB memorije, da je tiha i naravno brza, do oko 300 eura

Pa sam izlistao ponudu iz ComputerUniversea, koju bi mi preporučili?

https://www.computeruniverse.net/group/nvidiagtx1060/nvidia-geforce-gtx-1060.asp

Radije dodaj 30 eur i uzmi si Furiju daleko najbolji izbor u tom rangu.

Ako vec hoces 1060 onda bih ja uzeo asus ponajvise zbog toga sto mozes ostvariti svjetsku garanciju, da ne moras slati grafu nazad ako joj se sta desi.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ne znam, po meni nije loša ponuda ako je sve u redu sa grafičkom. Na njuški svako malo refresham grafičke po najnovijima i tu i tamo izleti nešto fora, ali velikom većinom ništa. 

Kako ne bilo je, ne znam jel još ima, 980ti za ispod 3000, također 1070. To su super cijene kad se uzme u obzir koliko su nove. A što se tiće jeftinijih, često bude 290X/390X i 970 debelo ispod cijene. Eh da je para

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Kazem za njegov cjenovni rang. Bilo 1070tki ispod 3k, da. Bila rx 480 8gb za 1400, 970tke se ne spustaju bas ispod 1800, a u ducanu su 2200 -.- Ok ja maznuo bio r7 260x za 350 ali rijetko bude toga :D Nije losa ponuda za 600k, a i nije da je nesto sto se ne smije propustiti

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

FX8350

8GB RAM

Ga970 Gaming

500W PSU

Koja grafička bi bila dobra za nekih 1300kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

FX8350

8GB RAM

Ga970 Gaming

500W PSU

Koja grafička bi bila dobra za nekih 1300kn?

polovna 380X s garancijom ili obicna 380ka (4gb model)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Pozdrav,brat treba novu graficku,6870 otisla u vjecna lovista,pecnica nije pomogla.

Budget je 1000-1200 max,ne vise od toga.proc je i5 a napajanje lc 550w.E da,mora biti novo iz domace trgovine jer se uzima na karticu i hitno je.

Koliko sam ja malo vidio,jedina dilema je rx 460 ili gtx 950.sta je bolje od toga,ili mozda ima nesto trece.

Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

RX 460 sa 2gb (i 2 venta - osobno sam vidio gigabytov model u akciji, nevjerovatno koliko je tiha i hladna "za amd karticu"), ne vidim smisao davanja još 200kn za 4gb model.

16 godina
neaktivan

Može neka brza preporuka grafičke prikladne procesoru i matičnoj:

CPU: Phenom II X6 1090T

MBO: Asrock 870 Extreme3 R2.0

PSU: 650W

RAM: 16GB ddr3

Vidio sam da nije potrebno tražiti PCI-E 2.0, da će raditi i 3.0?

Molim preporuku do 700kn novu iz trgovine. Najzahtjevnija radnja za grafiku će bit PES 2017 na 1920x1080, a on mi se ne čini zahtjevan. PES-2017-System-Requirements

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 19:03 (josipro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
josipro kaže...

Može neka brza preporuka grafičke prikladne procesoru i matičnoj:

CPU: Phenom II X6 1090T

MBO: Asrock 870 Extreme3 R2.0

PSU: mislim da je 500w, editirat ću kad provjerim

RAM: 16GB ddr3

Vidio sam da nije potrebno tražiti PCI-E 2.0, da će raditi i 3.0?

Molim preporuku do 700kn novu iz trgovine. Najzahtjevnija radnja za grafiku će bit PES 2017 na 1920x1080, a on mi se ne čini zahtjevan. PES-2017-System-Requirements

Hvala

Neka polovna R9 270/x.

Battleog - 191silvinjo
16 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Neka polovna R9 270/x.

Mene zabrinjava oće ju procesor gušiti?

Bus speed: 667 MHz Memory controller
One 2000 MHz 16-bit HyperTransport link (4 GT/s)

13 godina
protjeran
josipro kaže...
hahhaajaads kaže...

Neka polovna R9 270/x.

Mene zabrinjava oće ju procesor gušiti?

bit ce sve ok! za te pare jaca ne postoji!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima!

Sad da se vratimo na onih 700kn u trgovini za novu grafičku. Ili to neće biti dovoljno dobro za ostatak kompa?

Koju bi novu grafičku preporučili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
josipro kaže...

Sad da se vratimo na onih 700kn u trgovini za novu grafičku. Ili to neće biti dovoljno dobro za ostatak kompa?

ovo

17 godina

Moze preporuka za graficku.

Ostale komponente pod Moj PC. Malo vise vucem prema ati-u, pa eto...

cijena, ne zelim smlatiti masu love u graficku, igram Dota i battlefield, ali bi volio odigrati i ARK

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

S obzirom na cpu vise bi dobio fps-a s nekom gtx 1060 3gb imas ih od 1700kn uzmi bilo koju s 2x hladenjem(dva venta)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

@goodye; na tvom mjestu uzeo bi Rx470 ili Rx480 4gb, ovisno o buđetu/cijeni.

edit: Da se razumijemo, dobro je ovo sto je Stjepanj preporucio, ali moj prijedlog je u skladu s tvojim AMD pref...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 15:35 (metallic).
13 godina

1700 kn je taman cijena rx 470, odlučio sam se za nju naspram 1060tke od 3gb i zasad sam prezadovoljan :D

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Tenks Lucidiuse, naručena je Gainwardova GS

I bome su guysi brzi, dostava je brža od amazonove iz Njemačke:

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 18:03 (Dupein).
9 godina
protjeran

I kako radi u igrama, jesi ju klokao mozda? ako zelis a neznas slobodno javi, to je posao od 15 minuta sve skupa ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
josipro kaže...

ovo

Kupljena, ne radi. :S Nadam se da je do HGŠrota. Danas sam oko 19h došao pa su rekli da im servis radi do 18h, tek u pondjeljak bi mogao dobit zamjensku, ako je do grafičke.

Trebala bi radit, jel tako, bez obrizra što je utor na matičnoj pcie 2.0..?

12 godina
josipro kaže...
ibme74 kaže...
josipro kaže...

ovo

Kupljena, ne radi. :S Nadam se da je do HGŠrota. Danas sam oko 19h došao pa su rekli da im servis radi do 18h, tek u pondjeljak bi mogao dobit zamjensku, ako je do grafičke.

Trebala bi radit, jel tako, bez obrizra što je utor na matičnoj pcie 2.0..?

Odi probaj spojit grafu kod nekog drugog na računalo. Jesi uradio sve korake? Pobrini se da dobro sjedne u slot, nakon toga ukopčaš 6 pin kabel (nadam se da si uradio to prvi puta?), spoji nazad komp i upali.

16 godina
neaktivan

Odi probaj spojit grafu kod nekog drugog na računalo. Jesi uradio sve korake? Pobrini se da dobro sjedne u slot, nakon toga ukopčaš 6 pin kabel (nadam se da si uradio to prvi puta?), spoji nazad komp i upali.

Jesam, probat ću sutra kod frenda, bilo bi mi drago da je do grafičke, jer ne znam što bi moglo bit do MBO ako stara radi.. :S

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 20:47 (josipro).
9 godina
protjeran

A jel mozes poslikat kako je to spojeno, i sta se dogodi kada palis komp? jel samo black screen, jel se vrte ventovi jel imas beep na maticnoj itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Slažem konfu za 5.5k i za te pare vidim da se preporuča Sapphire RX 480 Nitro, samo te nema u ADM-u i razmišljam da uzmem Gigabyte Rx 480 G1 pa me zanima jeli to dobra alternativa. Kupit ću komp za par tjedana pa se možda od sapphirea nađe na lageru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 13:01 (The Big D).

0 0 hvala 0
11 godina

Kupi u ducanu u kojem je dostupna i sam ubaci u komp. Pritisnes u maticnu, zasarafis sa strane na kuciste i ustekas 8pin kabel napajanja u grafu.

Najbolji nacin da saznas je da nadjes 2 recenzije istog kanala/stranice za usporedbu, npr (ustvari koliko znam on je jedini napravio recu i za Gigu i Nitro 480):

Iz ta 2 reviewa nije lako konacno zakljuciti, kao niti sa jednom 480 jer ko ce ga znat koliko svakih +/- 100-200rpm pomaze pri hladjenju kod odredjenih modela.

Po meni su obje jednako lose, Nitro mozda malo bolja, ali Giga tiša.. XFX RS mislim da je isto tu negdje, ali XFX GTR je osjetno bolja i prva najbliza MSI Gaming X koja je uvjerljivo najbolji 480 model. Uskoro izlazi i MSI Armor 480 pa mozes sacekati, a u HR mozda dodje i MSI Gaming 480 4GB.. Asus em je skup, em nist posebno. Powercolor Devil je sigurno losija od XFX GTR, tak da se nema kaj gledat (ima side by side usporedba).

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 13:18 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

U drugom kompu grafička normalno radi :S

Iz drugog kompa sam sad stavio ovu i sa njom radi sve normalno.  

Jedina stvar koja ima smisla je da HDMI port na grafičkoj ne radi, jer sam na drugom kompu preko DVI kabela spojio. (tamo nisam imao HDMI, tu nemam DVI )

To ću utvrdit kod njih na servisu u ponedjeljak, ako nije do toga onda ide zamjena.

Molim preporuku za koju da zamjenim ovu (XFX R7 360) sa kojom imam se trenutno mučim. Plaćena 800kn u hgspotu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 20:54 (josipro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pozdrav,

slažem za nečaku neki mid range gaming pc i nabavio sam Lenovo ThinkCentre M91p Tower pa mi treba grafika neka

specifikacije su:

i5 2400

4 gb ddr3

hdd 500

PSU 280W

kao što vidite ostavil budem defoltno napajanje tako da mi treba neka kartica koja se napaja preko pci-e slota, razmišljao sam o gtx 750, ali sam otvoren za prijedloge, nije mi bitno dal je amd ili nvidia (gledao sam i rx 460, al sam pročitao da je potrebno bar napajanje od 350W)

hvala

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Gtx 750ti ne trazi nista osim pci konektora za napajanje, a solidna je kartica za neki budget 1080p gaming u 30fps na vise ovisno o naslovima i postavkama

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
josipro kaže...

U drugom kompu grafička normalno radi :S

Iz drugog kompa sam sad stavio ovu i sa njom radi sve normalno.  

Jedina stvar koja ima smisla je da HDMI port na grafičkoj ne radi, jer sam na drugom kompu preko DVI kabela spojio. (tamo nisam imao HDMI, tu nemam DVI )

To ću utvrdit kod njih na servisu u ponedjeljak, ako nije do toga onda ide zamjena.

Molim preporuku za koju da zamjenim ovu (XFX R7 360) sa kojom imam se trenutno mučim. Plaćena 800kn u hgspotu. 

Dodaj neš love i uzmi ovu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39342 ili ovu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39376. Obje su bolje negi 750ti. Ili jedan vent ili dva, manje para ili više para.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice