Hoćemo li ikada saznati zašto je Nokia propala (ka

poruka: 5
|
čitano: 715
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćemo li ikada saznati zašto je Nokia propala (ka".
16 godina

1) Symbian. C++ i API Symbian OS kombo = katastrofa
2) Da su kao i Samsung odlučili ići sa Android OS-om (pivoting na vrijeme), bili bi flagship za Android, sa premium kvalitetom. Pedigre je već bio tu, samo je trebalo nastaviti.

3) Management. Stephen Elop ih je pokopao, od prvog dana do zadnjeg. Čista katarza. 

4 0 hvala 0
13 godina
Re: Hoćemo li ikada saznati zašto je Nokia propala
4. Mislim da je netko iz Nokia-e izjavio da su veliki (veći) ekrani glupost

Bio sam vlasnik N85. Odličan mobitel. Odlična navigacija.
Symbian je bio katastrofalan.
vicious
6 godina
Puno se nejasnih stvari dogodilo s Nokiom, prije svega losa tranzicija na nove formate mobova, iako su u tim prvim iskrama imali par uspjenih touch modela.

Ali kombijacija Symbiana, koji se nije mogao vise boriti s velikim Android communityem, s losim i nekonkurentnim hardverom ih je bacila na koljeno. UI je totalno fejlo.

Onda je MS kasnije iz nekog cudnog razloga ubio WP OS, koji je po meni bio dobar, ali fokus im je bio na jeftinjola modelima s labavim flagshipima. Predstavljanje MeeGo OSa i isti dan su ga pokopali.

Ugl. ili brutalno los management, ili neka skrivena namjera.

3 0 hvala 0
7 godina

Znači vodstvo Nokie, primjećuje da im Apple uzima high-end, a Android mid-range, a Kinezi low-range uređaje

Odlučuje se surađivati s Microsoft-om, Microsoft ih razgradi. i ostalo je povijest.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:52 (gpd).

1 0 hvala 0
9 godina
Teoretičari zavjera bi rekli da je namjerno uništena da europa (finska) nebi imala vlastiti mobilni os i cjelokupnu kontrolu nad njim. Bolje kad nad cjelokupnom mobilnom tehnologijom upravlja uncle Sam. Ali to su samo teorije zavjere, rekli bi neki...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice